Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Príma Díj a legjobbaknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageKiosztották a Fejér Megyei Príma Díjakat. Az ünnepségre a Megyeháza Dísztermében került sor, ahol Sohonyai Edit író, dr. Guseo András, kandidátus, kutató orvos és az Alba Volán jégkorongcsapata vehette át a kitüntetéseket: Nagy Benedek szobrászművész emlékplakettjét és az elismeréssel járó 1-1  millió forintot. A közönségdíjat Flaschner Kálmán műköszörűs kapta, akinek egy hatszemélyes adriai hajóút lett a jutalma. Az év vállalkozója címet a VOSZ megyei elnöksége az Alba Mineral Kft.-nek és a Szivárványnet Kft.-nek ítélte oda.

Tovább...
 
A Fidesz politikai nyilatkozat-tervezete Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2008. november 11.

ImageA Magyar Köztársaság Országgyűlésének politikai nyilatkozata a Szlovák Köztársaságban tapasztalható, magyar vonatkozású, aggodalomra okot adó eseményekkel kapcsolatban. - A Magyar Országgyűlés: - a nemzet határon túl élő részei iránti alkotmányos felelősség tudatában; - a nemzetek békés egymás mellett élésének szellemében; - a jószomszédi kapcsolatok ápolásának célkitűzését szem előtt tartva a következő nyilatkozatot teszi:

Tovább...
 
Túlsúlyt cipel a népesség fele Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 11.

ImageA magyar felnőtt lakosság több, mint a fele súlyproblémákkal küzd. – derül ki a webbeteg.hu egésegészségportál és a Szinapszis Kft. reprezentatív kutatásából. Háromszéki Zsolttól, a Webbeteg Kft. munkatársától megtudtuk, hogy a 18 év felettiek átlagos testtömeg-indexe a normál fölötti túlsúlyos kategóriába sorolható, a 45 évnél idősebb korosztálynak pedig tulajdonképpen a 65-70%-a elhízott.

Tovább...
 
Hírek Börgöndről - jobb pozícióba került a Város Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 09.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város képviselő-testülete rendkívüli közgyűlésen tárgyalta meg a Börgöndi Repülőtér ügyét. Hangsúlyozni kell, hogy most nem magáról a reptérről, a fejlesztésről döntött a Város – hiszen arról már 2005-ben, illetve azt megelőzően az akkori városvezetés, illetve a Közgyűlés már határozott -, hanem, hogy a Szabályozási Terv módosítása mellett hogyan lehet a Város pozícióit javítani ahhoz a szerződéshez képest, amit a Közgyűlés korábban elfogadott, s a városvezetés aláírt.

Tovább...
 
Szt. Márton napi újbor ünnep bormustrával Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 09.
ImageA néphagyomány szerint számtalan szokás, történetet kötődik Szent Márton napjához, amelyet a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend szeretne még „hagyományosabbá” tenni városunkban. Ezért egy olyan programsorozattal kedveskednek a borlovagok a Székesfehérvárra látogatóknak, amelyben központi szerepet tölt be a bor és azon művészeti ágak, amelyek ihletet merítettek e zamatos nedűből.
Tovább...
 
A Fidesz válaszlevele Gyurcsány Ferencnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 08.

ImageA Polgári Frakció többször is foglalkozott az elmúlt napokban székesfehérvári sajtótájékoztatóin a kis- és középvállalkozásokat (is) érintő gazdasági válság megoldási kérdéseivel - a hét pontból álló támogatási programról már Önök is tájékozódhattak honlapunkon, ahogy az országunkban jelen lévő „bizalmi válság” valóságosságát is körbejártuk. A Fidesz most ezt próbálja megértetni Gyurcsány Ferenccel: hogy ha nem változtat eddigi politikáján, az további katasztrófákhoz vezet(het).

Tovább...
 
Elismerés a Fejérvíz Zrt.-nek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 08.

ImageMásodik helyezést ért el a Fejérvíz Zrt. csapata a VI. Országos Ügyfélszolgálati Versenyen. A MAVÍZ (a víziközszolgáltatók országos szakmai szervezete) idén is felhívást intézett a vízműves ügyfélszolgálati munkatársakhoz, hogy vegyenek részt a gyakorlati- és elméleti feladatokat tartalmazó megmérettetésen. A versenyre 22 csapat nevezett be. Az első helyezést a Fővárosi Vízmű nyerte, a második a Fejérvíz Zrt lett, a harmadik pedig a Szegedi Vízmű.

 
Kertészkedj a Füvészkert Baráti Körrel! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 08.

Az agárdi Füvészkert Baráti Kör ma délelőtt közös kertészkedésre várja azokat, akik szeretnének részt venni egy Városi Füvészkert létrehozásában. A gyülekezőt az Agárdi Közösségi Háznál tartják, a várható munkálatok pedig: cserjék ifjító metszése, gallyazás, kerti út építése, új virágágy építése. A szervezők kérik, hogy aki teheti, hozzon magával metszőollót és kézi fűrészt!

 
Nyilatkozat a népszavazásról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 07.

Az Élőlánc Magyarországért megdöbbenéssel értesült arról, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló népszavazást elrendelő országgyűlési határozatot. „Sajnáljuk, hiszen (partnerszervezeteinkkel és a segítségünkre siető polgártársainkkal ) hónapokig küzdöttünk azért, hogy a korábban soha nem tapasztalt mértékű társadalmi tiltakozás érvényre jusson, és a társadalombiztosítás üzleti alapú privatizációjáról rendelkező törvény ne lépjen hatályba.” – áll a mozgalom elnöksége által honlapunknak eljuttatott közleményében.

Tovább...
 
Bozai István lett az új városgondnok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 07.

ImageRendkívüli közgyűlést tartottak ma reggel a Városházán. Székesfehérvár Megyei Jogú Város képviselő-testülete az ülésen több fontos kérdésben döntött. Az egyik a városgondnok személyének megválasztása volt. A képviselők idén már harmadszorra tárgyaltak arról, hogy ki a legalkalmasabb e poszt betöltésére, s végre meg is tudtak állapodni. Az egyhangú döntéssel Bozai Istvánnak szavaztak bizalmat.

Tovább...
 
Egyeztető fórum Bodajkon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 07.

ImageA Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Új Magyarország Pont Hálózata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Operatív Programjainak 2009-2010. évekre szóló Akciótervei kistérségi egyeztető fórumára várják az érdeklődőket november 10-én (hétfőn), 9 órakor a bodajki Városházán. – kaptuk a hírt Oszlánszki Zsolttól, a helyi polgármestertől.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18030 - 18040 / 18622