Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Diplomaosztó a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 12.

ImageDiplomaosztó ünnepséget tartott Székesfehérváron az Óbudai Egyetem. A korábban „Budapesti Műszaki Főiskola”-ként közismert intézmény idén januártól folytatja „Óbudai Egyetem” néven tevékenységét, a BMF jogutódjaként. A mostani diplomaosztó helyszínéül a Városháza Nagytanácsterme szolgált. A jeles alkalmon részt vett még dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő is.

Tovább...
 
Kövér házelnök-jelölt, Tarlós főpolgármester-jelölt Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 12.

ImageEllenszavazat nélkül támogatta a Fidesz országos választmánya szombati ülésén, hogy Tarlós István, a párt fővárosi frakcióvezetője legyen a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választáson. Döntöttek a választmányi ülésen a megyei közgyűlési elnökjelöltek személyéről is. Kövér László választmányi elnök a tanácskozás előtt közölte, Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök őt fogja javasolni házelnökjelöltnek a Fidesz-frakció ülésén, és vállalja a tisztséget.

Tovább...
 
A demokrácia sikere: Sólyom aláírta az alkotmánymódosítást Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 12.

ImageA demokrácia és a jogállamiság győzelmének tartja az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának fideszes elnöke, hogy Sólyom László államfő aláírta az öt elemből álló médiacsomag egyik részét, az alkotmánymódosítást. - L. Simon László budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a parlament rendkívüli ülésszakának végéig, július 19-ig szavazni fog a Ház a médiacsomag három másik eleméről - amelyek meghatározzák a közmédiumok működését -, a javaslatcsomag ötödik részének, az úgynevezett médiaalkotmánynak pedig megkezdődik az általános vitája.

Tovább...
 
Közgyűlést tartottak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 09.

ImageViniczai Tibor alpolgármester vezetésével üléseztek a városatyák. A képviselőknek először dr. Bóka Viktor jegyző tájékoztatta arról, hogy Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere lemondott posztjáról, majd a megbízott „helyettes”, Viniczai Tibor felolvasta Warvasovszky Tihamér erre vonatkozó közleményét, s megkezdhette tanácskozását a közgyűlés.

Tovább...
 
Hogyan halad a Tárnok - Székesfehérvár vonalszakasz átépítése? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 09.

ImageA Tárnok – Martonvásár állomásköz nyílt vonal átépítésére 2011-ben kerül sor. A martonvásári állomásnál az új gyalogos aluljáró belső szerelési munkái folynak. Elhelyezésre kerültek a liftek, valamint a vízelvezetés berendezései, s elkezdődött a tolatási padkák rendezése, tereprendezés. Folyamatban van a váltőfűtési berendezések telepítése. A Martonvásár - Kápolnásnyék állomásköznél, a Baracska megállóhelynél, a Váli völgyben épülő kétoldali támasztótöltések építése az esőzés miatt májusban, és június első felében szünetelt.

Tovább...
 
Orbán Viktor: az idén nincs mozgástér a bankadóban Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 09.

ImageOrbán Viktor miniszterelnök a bankadó erre az évre tervezett részével kapcsolatban semmilyen változtatási lehetőséget nem lát, szerinte ez kiderül a benyújtott törvényjavaslatból is. A Csányi Sándorral, az OTP elnök-vezérigazgatójával közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón a kormányfő jelezte, hogy a jövő évben már valamivel több lesz, 2012-ben pedig nagy lesz a mozgástér, hiszen akkor már ki akarják vezetni a bankadót.

Tovább...
 
Rendkívüli ülést tartanak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 08.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése rendkívüli ülés tart ma, 14.00 órai kezdettel, a Városháza Nagytermében. Az ülést ezúttal Viniczai Tibor vezeti le, mivel Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár korábbi polgármestere már az Állami Számvevőszék alelnökeként dolgozik, s őt nevezte meg helyetteseként.

Tovább...
 
TŰZOLTÓ-MENTŐ BEMUTATÓ LESZ SZÉKESFEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 08.

ImageMűszaki mentési bemutatót tart az Alba Plazával szemközti murvás parkolóban a székesfehérvári tűzoltóság és mentőszolgálat a vöröskereszttel együttműködve. A programra e hét vasárnap, 9 órától kerül sor. A bemutató az „Őrangyalok” című fotókiállításhoz kapcsolódik. E tárlat Bisztricz Anettnek, a tűzoltóság szóvivőjének és Koppán Viktor Dávidnak fényképeit tartalmazza. A felvételek hűen tükrözik a tűzoltók káreseteknél tanúsított megfeszített munkáját, valamint a közös rendezvények alkalmával a baráti, bajtársi összetartást.

 
Változik a rezidensrendelet Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 08.

ImageMódosítják a tavaly elfogadott rezidensrendeletet, amely a fiatal orvosokat 9 évig egy kórházhoz kötötte volna - közölte Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón. A rendelet módosítása után lehetőség lesz arra is, hogy gyermekvállalás esetén a képzést megszakítsák, illetve azok, akik hiányszakmákban - például sugárterápiás szakember, traumatológus, neurológus, pszichológus - jelentkeznek rezidensnek, 50 százalékkal magasabb bérezésre számíthatnak - tette hozzá. Erre - mint mondta - belső átcsoportosításokkal lesz lehetőség.

Tovább...
 
Borsó Pál látja el az elnöki teendőket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 07.

Székesfehérvár polgármesterének új beosztásba való kinevezését követően első, rendkívüli ülését tartotta a Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa. A Tanács a kialakult helyzetben való további működésről szóban kapott tájékoztatást a Társulás jogi képviselőjétől. Az ide vonatkozó jogszabályok szerint Társulás elnöke csak a Társulást alkotó települések valamelyikének polgármestere lehet.

Tovább...
 
Együttműködési megállapodást kötött a KJF és a Bratislava School of Law Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 07.

ImageEgyüttműködési megállapodás aláírásával fűzte szorosabbá két éve fennálló szakmai kapcsolatát a Kodolányi János Főiskola és a szlovákiai Bratislava School of Law, mellyel immár 143-ra nőtt a KJF nemzetközi megállapodásainak száma. Az egyezmény értelmében a két intézmény elsősorban kommunikáció-médiatudomány és gazdálkodási menedzsment szakterületeken fog közös projekteket végrehajtani.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18030 - 18040 / 20344