Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Elszabadultak az indulatok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 25.

ImageÉgi Tamás úgy véli, Csapó Csillának fogalma sincsen a költségvetésről. Dr. Cser-Palkovics András szerint az alpolgármester asszony nem hajtotta végre a rábízott feladatokat, így októberben is napirendre kell kerülnie a költségvetés-módosításnak. Róth Péter pedig azt nem értette, hogy Csapó Csilla milyen frakcióról is beszél? Miközben Németh László „a költöző madarak idegesek” – megjegyzését magára vette az egyre dühödtebb SZDSZ.

Tovább...
 
Hisztériakeltés és félelem-generálás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 25.

ImageNem kis felháborodást keltett Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlésében (is!) Csapó Csilla legutóbbi sajtótájékoztatója, valamint annak média-beli kivetülése. Az alpolgármester több képviselő szerint is hisztériát keltett és félelmet generált nyilatkozataival, miközben mindezt „kapkodva, kétszínűen, megnyugtatási szándékkal” tette. Sőt, sokan azt is megkérdezték: miért ül még Csapó Csilla az alpolgármesteri székben???

Tovább...
 
Egy demokrata nem fél! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 25.

Image"Mielőtt Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése megkezdhette volna munkáját, egy felelőtlen telefonáló azt bombariadóval igyekezett megakadályozni. A Polgári Frakció a történteket mélységesen elítéli. Javaslatunkra a székesfehérvári közgyűlés nem halasztotta el a mai napra tervezett munkáját, hanem a Városháza helyett egy másik helyszínen folytatja azt. Álláspontunk szerint ugyanis nem szabad engedni, hogy bárki is megfélemlíthesse, és ezzel megakadályozza egy népképviseleti szerv munkáját. Valljuk ugyanis Bibó gondolatát, amely szerint egy demokrata nem fél."

Tovább...
 
Kitüntetésekkel kezdődött Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 24.

ImageA Közgyűlés mai ülését kitüntetések átadásával kezdte. Először Major István, az Alba Regia Szinfónikus zenekar titkára és tagja, a közkedvelt zenetanár vehette át a „Székesfehérvárért” díjat, amelyet már augusztusban át szerettek volna nyújtani neki, ám akadályoztatása miatt ez eddig nem történhetett meg. Major Istvánt Vargha Tamás tanácsnok, önkormányzati képviselő méltatta, aki úriemberként még a zenetanár feleségét is virággal - és kézcsókkal! - köszöntette.

Tovább...
 
Szűkös volt a hely, de megoldották Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 24.

ImageA Városháza Nagyterme után kissé szűkösnek bizonyult a Hiemer-ház Házasságkötő terme, ahová a képviselők vonultak, s a technikai adottságok sem voltak éppen optimálisnak mondhatók, ám semmi sem akadályozhatta meg abban a Közgyűlés lelkes tagjait, hogy nekilássanak a munkának. A gépi szavazás helyett kézfeltartással jelezhették állásfoglalásukat – s így talán még „tisztább” képet is kaphatott mindenki arról, hogy kinek mi a véleménye egy adott dologról.

Tovább...
 
Bombariadó a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 24.

ImageBombariadó miatt a nem a Városházán, hanem a Hiemer-házban tanácskoztak Székesfehérvár képviselői ma délelőtt. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése reggel 8 órakor kezdte volna meg ülését, ám 8:30-kor egy – eddig ismeretlen – férfi telefonált a Titkárságra, aki közölte, hogy bombát helyezett el az épületben.

Tovább...
 
Hosszú menet lesz... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 24.

ImageRövid szünet után ismét együtt láthatjuk Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlését. A képviselők ma, 8.00 órai kezdettel gyűlnek össze a Városháza Nagytermében, hogy megvitassák a városunkat érintő fő kérdéseket. Tanácskozásuk pedig igencsak hosszúnak ígérkezik, hiszen a tervek szerint 84 napirendi pontot tekintenek majd át.

Tovább...
 
Vírusok és járványok a XXI. században Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 23.

ImageA sertésinfluenzának is nevezett H1N1 vírus hazánkat is elérte, így gyakrabban hallunk róla vélt és valódi információkat. Aki kíváncsi az igazságra, az csütörtökön, 17 órakor hallgassa meg Dr. Berencsi György virológus előadását A Szabadművelődés Házában. A program során a terület legjobb hazai szakembere kommentálja a (rém)híreket, és beszél arról is, mi várható a következő években, évtizedekben. Arról, hogy mit tesznek a megelőzés és gyógyítás érdekében a hatóságok és mit tehetünk mi magunk?

 
Szüreti Vigasságok Zámolyon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 23.

ImageSzüretelték a dús fürtöket, préselték a kacéran elguruló szőlőszemeket, majd lovaskocsikáztak, s „megbüntették” a lusta legényeket a zámolyi Szüreti Vigasságokon. Közben szorgalmasan dobolt az ideiglenesen kinevezett kisbíró, hirdette a 19,5 fokos must jóhírét, s a pörkölt-főzés közben vígan mulatozott a község minden lakója, valamint vendégeik.

Tovább...
 
Családi nap a tűzoltólaktanyában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 22.

ImageA Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének székesfehérvári alapegysége harmadik alkalommal rendezett családi napot a székesfehérvári tűzoltók részére. - tudtuk meg Bisztricz Anettől, a Tűzoltóság sajtóreferensétől - A programok a tűzoltólaktanyában főzőversennyel indultak, és a délután folyamán a gyermekeket és a szüleiket számos vetélkedő várta. A rendezvényen a székesfehérvári Regatex Kft. egy új, háromrészes ülőgarnitúrát ajánlott fel a készenléti állomány részére, amely a társalgóban kapott helyet.

Tovább...
 
Több, mint száz nyugdíjast köszöntöttek a faluban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 21.

ImageKulturális programmal színesített vacsorára várták a 65. életévüket betöltött nyugdíjasokat Csákberényben. A programon a meghívott 195 főből közel 130-an vettek részt, akiknek a helyi önkormányzat és a vöröskeresztes csoport nótával, táncos bemutatókkal, szavalatokkal – no, és finom vacsorával kedveskedett. A finom étek mellé „lecsúsztatásra vágyó” bort a helybeliek adták össze, a felszolgálásról pedig Huszár Lászlóné (Zsóka) vezetésével a vöröskeresztes aktivisták gondoskodtak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18030 - 18040 / 19492