Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kiosztották a Prima Díjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 29.

ImageTöbb, mint száz személy közül választották ki idén is a Fejér Megyei Príma Díj győzteseit. A tizenkét jelölt életútját a Szent István Művelődési Házban tartott ünnepségen kisfilmeken is bemutatták az érdeklődőknek. 2010-ben Bobory Zoltán irodalmár, a Talentum Református Iskola és a Felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia érdemelte ki ezt az elismerést. A fődíjasok 1.000.000 forintos pénzjutalomban részesültek. A közönségdíjat Igari Antal, Fejér megye főépítésze nyerte el.

Tovább...
 
Emlékdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 26.

ImageArany, gyémánt, vas és rubin okleveleket nyújtottak át tegnap a Városháza Nagytanács termében. Az ünnepségen idén 25 nyugdíjas székesfehérvári tanítót és tanárt köszöntött színes diplomákkal Székesfehérvár MJV Önkormányzata és a Pedagógus Szakszervezet.

Tovább...
 
300.000 forintot adományozott az iskoláknak az új étterem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 26.

ImageHáromszázezer forinttal támogatja a napokban megnyílt új gyorsétterem Székesfehérvár három általános iskoláját. A Burger King éttermet június közepén kezdték el építeni, s néhány hettel ezelőtt megnyitott ugyan, ám a hivatalos átadásra csak most került sor. A szalagot dr. Cser-Palkovics András polgármester vágta át, aki Róth Péter alpolgármesterrel együtt néhány Woppert is elkészített a helyi dolgozók segítségével.

Tovább...
 
20 éves a Székesfehérvári Beszédjavító Intézet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 26.

ImageOrszágos Logopédiai Szakmai Konferenciát rendezett ma a Székesfehérvári Beszédjavító Intézet. A program apropóját a 20. születésnap adta, helyszínéül pedig a Novotel szolgált. Az intézetben évente 1200-1300 beszédhibás, nyelvi fejlődési zavarral küzdő gyermeket látnak el Székesfehérvárról és a környék 16 településéről. A munkában 27 logopédus vesz részt.

Tovább...
 
A világ kulcsa a hálózat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 26.

ImageAz idén szeptemberben hivatalosan is elindult a Kulcs projekt, mely a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek munkáját hivatott segíteni. Vincze Erika, az Érted, Veled Egyesület elnöke, a projekt szakmai vezetője csütörtök reggel sajtótájékoztatón számolt be a program terveiről. A projektmegvalósítási időszak elején elkészül a Közép-Dunántúli Régió – Veszprém, Fejér és Komárom-Esztergom megye – szükséglet és igényfelmérése a szociális ellátás területére vonatkozóan.

Tovább...
 
Jubileumi rendezvény a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 26.

ImageTíz éves az MTA Regionális Kutatások Központjának Közép-Dunántúli Osztálya. Ebből az alkalomból tartottak jubileumi rendezvényt a Hiemer-házban, a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan. A program egy konferenciával egészült ki, s ekkor mutatták be a „Kárpát-medence régiói” 12 kötetét is, amely a Közép-Dunántúlra irányítja a figyelmet.

Tovább...
 
Kövér: Az új alkotmánnyal szimbolikusan lezárunk egy korszakot Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. november 26.

Image"A Fidesz vezette kormánytöbbség új, demokratikus modellt épít." - jelentette ki Kövér László az MTI-nek adott interjúban. Az új alkotmányról elmondta: az egy mondatot hagy meg a mostaniból, és megőrzi a mai parlamentáris demokrácia intézményrendszerét. A házelnök elutasítja azt a felvetést, hogy a ma hatályban lévő az egyetlen lehetséges demokratikus modell, közjogi berendezkedés, annál demokratikusabb nincs, ahhoz képest csak féldemokrácia van.

Tovább...
 
Az Ajándék Te vagy! - Advent a Székesfehérvári Püspökségen Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2010. november 25.

ImageSajtótájékoztató keretében mutatták be a Székesfehérvári Püspökség adventi programjait valamint a Vörösmarty Színház és Püspökség közös jótékonysági kiadványát. Spányi Antal püspök advent varázslatos időszakáról beszélt, ami minden emberek szívéhez közel van. Ilyenkor már mindenki azon gondolkozik, hogy kinek, mivel tudna örömet szerezni. „A Világ felé próbálunk nyitni és minél több emberrel szeretnénk kapcsolatot teremteni.”- mondta. Az egyik cél, hogy nem túl drága, de értékes ajándékot tudjon venni a látogató és a forgatagból egy kis csendes szigetbe érkezhessen az, aki a Püspökség udvarába jön.

Tovább...
 
A legsikeresebb politikai konstrukció a Fidesz-KNDP Nyomtatás E-mail
Írta: Hiradó, Fidesz   
2010. november 25.

Image"A KDNP soha nem látott módon megerősödött, ez egy politikai csoda." - jelentette ki a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában Semjén Zsolt, a KDNP elnöke. Emlékeztetett, Giczy György elnöksége idején megszűnt a frakció, azóta viszont újjáépítették a pártot. Az Európai Unió és Magyarország történelmében soha nem volt példa arra, hogy ekkora támogatottságot szerezzen egy szövetség, mint a Fidesz-KDNP. - "Létrehoztuk a legsikeresebb politikai konstrukciót." - szögezte le Semjén, aki szerint a Fidesz egyedül biztosan nem szerzett volna kétharmadot.

Tovább...
 
Levéltári konferencia Hóman Bálint születésének 125. évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 24.

ImageHóman Bálint születésének 125. évfordulója alkalmából tudományos konferenciát rendeztek ma Székesfehérváron, a Városháza dísztermében. A konferencián neves magyar történészek értékelték a politikai szerepvállalása miatt mindmáig vitatott szerepű történész munkásságát. A konferenciához olyan kiállítások kapcsolódnak, amelyek Hóman Székesfehérvárral kapcsoltos tevékenységét mutatják be.

Tovább...
 
Továbbra is utcahosszal vezet a Fidesz Nyomtatás E-mail
Írta: Forsense, Fidesz   
2010. november 24.

ImageAz év végéhez közeledve elmondható, hogy 2010-ben sem a két választás, sem a felpörgött parlamenti vagy kormányzati munka nem rendezte át a pártok alapvető pozícióit. A Forsense novemberi felmérésének preferenciaadatai szinte megegyeznek a választások előtt mért értékekkel. Fél év kormányzás után a kormány és a miniszterelnök továbbra is bírja az emberek többségének bizalmát. Alacsony részvételi hajlandóság mellett a pártok támogatottsága nagyon közel áll a tavaszi választások előtti értékekhez.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18030 - 18040 / 20698