Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Szabolcs atya heti útravalója: KI NEKEM KRISZTUS? Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2010. június 21.

ImageMély titkokról szól a mai evangélium. Oly mélyek és megrendítőek, hogy Jézus is előbb az Atyával konzultál. Ezt az evangélium így fogalmazza meg: ”Amikor egyszer egyedül imádkozott”. - A következő sorokból kiderül, hogy miért? Azért, mert elérkezett az idő, hogy fokozatosan beavassa tanítványait küldetésének lényegébe: a megváltásba, mely rövidesen a Golgotán kínos szenvedésekkel fog megvalósulni. Az apostolok ugyanis a zsidó nép vezetőivel együtt egészen más megváltót képzeltek el.

Tovább...
 
Életbe lépett a nyári menetrend Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. június 20.

ImageA megnövekedett utazási igényekhez igazodva a MÁV-START Zrt. szombaton léptette életbe az augusztus 29-éig érvényes nyári menetrendet. Az elmúlt hetek rendkívüli esőzései jelentős kárt okoztak Csajág és Balatonkenese között a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon. Az érintett szakaszon június 17-től előreláthatólag egy hétig a vasúti forgalom szünetel, ezért az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

Tovább...
 
Schmitt Pál Tőkés Lászlóval találkozott Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz/MTI   
2010. június 20.

Image"A magyar kormány több gesztussal bizonyította elkötelezettségét a nemzeti összetartozás mellett, így Tőkés László európai parlamenti (EP) alelnöki jelölésével is" - mondta Schmitt Pál, az Országgyűlés elnöke Budapesten, miután fogadta Tőkés Lászlót abból az alkalomból, hogy az EP kedden alelnökévé választotta a romániai magyar EP-képviselőt. Ezen gesztusok között említette Schmitt Pál a kettős állampolgárságról szóló törvény módosítását és június 4. nemzeti összetartozás napjává nyilvánítását is.

Tovább...
 
A közgyűlési döntések értékelése... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 18.

ImageElfogadták a képviselők Székesfehérvár 2010. évi költségvetésének módosítását. A költségvetés főösszege így 340 millió forinttal változott… Felkérték a Nemzeti Emlékhely Közalapítvány kuratóriumi elnökének Schmitt Pált, az Országgyűlés elnökét… - dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető sajtótájékoztatón értékelte a közgyűlési döntéseket.

Tovább...
 
A közgyűlésen történt... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 18.

ImageA tegnapi napon ismét összeülnek Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének tagjai. A képviselők 9 órakor kezdték meg a napirendi pontok tárgyalását a Városháza Nagytermében. Ülésük során 62 témával foglalkoztak – ezek közül 46 nyílt ülésen került megvitatásra, a többiről pedig a nyilvánosság kizárásával tárgyaltak. Szó volt – többek között - a Polgármesteri Hivatal második féléves munkatervéről, s a Székely utcai ingatlanok helyzetéről is.

Tovább...
 
Egy héttel később rendezik meg a Nyugdíjas Juniálist Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 18.

ImageAz időjárás-előrejelzések alapján vasárnap esős, viharos idő várható. A szervezők ezért a Senior Nap – Nyugdíjas Juniális elhalasztásáról döntöttek. Eszerint a rendezvényre 2010. június 27-én, (vasárnap) 10.00 órától kerül sor a Városház téren. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 
Orbán Viktor a brüsszeli csúcsértekezleten Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, mno.hu, MTI, hirtv.hu   
2010. június 18.

Image"Olyan gazdaságpolitikát kell folytatnia Európának az elkövetkező években, ami a munkahelyek számának radikális növelését eredményezi." - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön magyar újságíróknak Brüsszelben, az EU-országok állam-, illetve kormányfőinek tanácskozása után. Másik fontos feladatként említette, hogy az európai családtámogatásnak kedvező változásokat kell előidéznie a kontinensen érvényesülő demográfiai trendben - amelynek ma fő jellemzője a lakosság elöregedése -, nagyarányú bevándorlás nélkül is.

Tovább...
 
Korszerűbb és akadálymentes lesz a Sarló utcai rendelőintézet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 17.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata „Sarló projekt – a Sarló utca 25. szám alatti háziorvosi egészségcentrum korszerűsítése” címmel projektet hajt végre, amelynek megvalósítására a Közép-Dunántúli Operatív Program „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése – kistérségi járóbeteg szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás korszerűsítése” pályázati kiírásán 19.287.493 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

Tovább...
 
Adományokat gyűjtenek az árvízkárosultaknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 17.

ImageAdománygyűjtésbe kezdett Székesfehérvár Önkormányzata az ország árvíz sújtotta területein élő emberek javára. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András és Brájer Éva országgyűlési képviselő, Bocsi-Meleg Ilona a Kistérségi Szociális Iroda helyettes vezetője, valamint Végh Dalma.

Tovább...
 
Üléseznek a városatyák Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 17.

ImageIsmét összeülnek Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének tagjai. A képviselők – a tervek szerint - 8 órakor kezdik meg a napirendi pontok tárgyalását a Városháza Nagytermében. A mai napon 62 témával fognak foglalkozni – ezek közül 46 nyílt ülésen kerül megvitatásra, a többiről pedig a nyilvánosság kizárásával tárgyalnak. Szó lesz majd – többek között - a Polgármesteri Hivatal második féléves munkatervéről, s a Székely utcai ingatlanok helyzetéről is.

Tovább...
 
Virágokat osztanak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 17.

ImageMa, 10.00 órától tartják a virágosztást a „Tiszta, virágos és egészséges Székesfehérvárért verseny” résztvevőinek a Piac téri parkolóban. - Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága idén is meghirdette a „Tiszta, virágos és egészséges Székesfehérvárért" elnevezésű városszépítő versenyt. A program 2010. június 1. és november 15. között zajlik, amelyre lakóközösségek, civil szervezetek és cégek is nevezhettek.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1641 1642 1643 1644 1645 1646 1647 1648 1649 1650 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18041 - 18051 / 20297