Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Közgyűlést tartottak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 09.

ImageViniczai Tibor alpolgármester vezetésével üléseztek a városatyák. A képviselőknek először dr. Bóka Viktor jegyző tájékoztatta arról, hogy Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere lemondott posztjáról, majd a megbízott „helyettes”, Viniczai Tibor felolvasta Warvasovszky Tihamér erre vonatkozó közleményét, s megkezdhette tanácskozását a közgyűlés.

Tovább...
 
Hogyan halad a Tárnok - Székesfehérvár vonalszakasz átépítése? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 09.

ImageA Tárnok – Martonvásár állomásköz nyílt vonal átépítésére 2011-ben kerül sor. A martonvásári állomásnál az új gyalogos aluljáró belső szerelési munkái folynak. Elhelyezésre kerültek a liftek, valamint a vízelvezetés berendezései, s elkezdődött a tolatási padkák rendezése, tereprendezés. Folyamatban van a váltőfűtési berendezések telepítése. A Martonvásár - Kápolnásnyék állomásköznél, a Baracska megállóhelynél, a Váli völgyben épülő kétoldali támasztótöltések építése az esőzés miatt májusban, és június első felében szünetelt.

Tovább...
 
Orbán Viktor: az idén nincs mozgástér a bankadóban Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 09.

ImageOrbán Viktor miniszterelnök a bankadó erre az évre tervezett részével kapcsolatban semmilyen változtatási lehetőséget nem lát, szerinte ez kiderül a benyújtott törvényjavaslatból is. A Csányi Sándorral, az OTP elnök-vezérigazgatójával közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón a kormányfő jelezte, hogy a jövő évben már valamivel több lesz, 2012-ben pedig nagy lesz a mozgástér, hiszen akkor már ki akarják vezetni a bankadót.

Tovább...
 
Rendkívüli ülést tartanak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 08.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése rendkívüli ülés tart ma, 14.00 órai kezdettel, a Városháza Nagytermében. Az ülést ezúttal Viniczai Tibor vezeti le, mivel Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár korábbi polgármestere már az Állami Számvevőszék alelnökeként dolgozik, s őt nevezte meg helyetteseként.

Tovább...
 
TŰZOLTÓ-MENTŐ BEMUTATÓ LESZ SZÉKESFEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 08.

ImageMűszaki mentési bemutatót tart az Alba Plazával szemközti murvás parkolóban a székesfehérvári tűzoltóság és mentőszolgálat a vöröskereszttel együttműködve. A programra e hét vasárnap, 9 órától kerül sor. A bemutató az „Őrangyalok” című fotókiállításhoz kapcsolódik. E tárlat Bisztricz Anettnek, a tűzoltóság szóvivőjének és Koppán Viktor Dávidnak fényképeit tartalmazza. A felvételek hűen tükrözik a tűzoltók káreseteknél tanúsított megfeszített munkáját, valamint a közös rendezvények alkalmával a baráti, bajtársi összetartást.

 
Változik a rezidensrendelet Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 08.

ImageMódosítják a tavaly elfogadott rezidensrendeletet, amely a fiatal orvosokat 9 évig egy kórházhoz kötötte volna - közölte Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón. A rendelet módosítása után lehetőség lesz arra is, hogy gyermekvállalás esetén a képzést megszakítsák, illetve azok, akik hiányszakmákban - például sugárterápiás szakember, traumatológus, neurológus, pszichológus - jelentkeznek rezidensnek, 50 százalékkal magasabb bérezésre számíthatnak - tette hozzá. Erre - mint mondta - belső átcsoportosításokkal lesz lehetőség.

Tovább...
 
Borsó Pál látja el az elnöki teendőket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 07.

Székesfehérvár polgármesterének új beosztásba való kinevezését követően első, rendkívüli ülését tartotta a Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa. A Tanács a kialakult helyzetben való további működésről szóban kapott tájékoztatást a Társulás jogi képviselőjétől. Az ide vonatkozó jogszabályok szerint Társulás elnöke csak a Társulást alkotó települések valamelyikének polgármestere lehet.

Tovább...
 
Együttműködési megállapodást kötött a KJF és a Bratislava School of Law Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 07.

ImageEgyüttműködési megállapodás aláírásával fűzte szorosabbá két éve fennálló szakmai kapcsolatát a Kodolányi János Főiskola és a szlovákiai Bratislava School of Law, mellyel immár 143-ra nőtt a KJF nemzetközi megállapodásainak száma. Az egyezmény értelmében a két intézmény elsősorban kommunikáció-médiatudomány és gazdálkodási menedzsment szakterületeken fog közös projekteket végrehajtani.

Tovább...
 
Emelkedhet a kétmilliós végkielégítési plafon Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 07.

ImageA Fidesz nem zárkózik el attól, hogy megemeljék azt a kétmillió forintos összeghatárt, amely felett - a tervek szerint - a közszférában a végkielégítésekre 98 százalékos különadót vetnének ki. Erről Rogán Antal beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. A fideszes képviselő közölte: a gazdasági törvénycsomaggal és a közbeszerzési törvény módosításáról szóló javaslattal - amelyek tárgyalását kedden kezdte a parlament - egy "harmonikus javaslatcsomag" került a Ház elé. "Ez egyszerre alkalmas a pénzügyi stabilitás megteremtésére és a gazdasági növekedés beindítására, ráadásul jól szolgálja a társadalmi szolidaritás célkitűzéseit is." - mondta.

Tovább...
 
Viniczai Tibor alkalmatlan a város ideiglenes vezetésére? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 06.

ImageWarvasovszky Tihamér tisztségének megszűnésével Viniczai Tibor vette át a polgármester feladatait. A Fidesz közgyűlési képviselőcsoportja szerint Viniczai Tibor évtizedes politikai múltja – minden tisztázatlanságával – őt egyértelműen a bukott baloldali városvezetés politikusai közé sorolja, éppen úgy, mint a másik két – a város ideiglenes vezetésére is alkalmatlan alpolgármestert. A mostani sokadik baloldali hatalmi marakodás újabb bizonyítéka annak, hogy Székesfehérvár vezetése tekintetében is változásra van szükség 2010 őszén.

Tovább...
 
Az Országházban kifüggesztik a nyilatkozatot Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 06.

ImageKifüggeszteti az Országházban és a képviselői irodaházban Schmitt Pál házelnök a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot. - Schmitt Pál az MTI kérdésére hétfőn közölte: napokon belül kifüggesztik az Országházban a nyilatkozatot. Mint mondta, konzultálni fog többekkel, hogy tekintettel az épület különleges jellegére és óriási méretére, az épület melyik pontján kellene elhelyezni a dokumentumot. A házelnök tájékoztatása szerint az eldőlt, hogy a képviselői irodaház földszinti aulájában függesztik ki a szöveget. Pénteken jelent meg az a kormányrendelet, amely szerint a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot az államigazgatási szervek épületeiben jól látható helyen ki kell helyezni.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1641 1642 1643 1644 1645 1646 1647 1648 1649 1650 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18074 - 18084 / 20385