Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Az Országházban kifüggesztik a nyilatkozatot Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 06.

ImageKifüggeszteti az Országházban és a képviselői irodaházban Schmitt Pál házelnök a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot. - Schmitt Pál az MTI kérdésére hétfőn közölte: napokon belül kifüggesztik az Országházban a nyilatkozatot. Mint mondta, konzultálni fog többekkel, hogy tekintettel az épület különleges jellegére és óriási méretére, az épület melyik pontján kellene elhelyezni a dokumentumot. A házelnök tájékoztatása szerint az eldőlt, hogy a képviselői irodaház földszinti aulájában függesztik ki a szöveget. Pénteken jelent meg az a kormányrendelet, amely szerint a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot az államigazgatási szervek épületeiben jól látható helyen ki kell helyezni.

Tovább...
 
Sárszentkirály Napot rendeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 05.

ImageMég Don Pedro, a híres bohóc is ellátogatott Sárszentmihályra a hétvégén, hogy részese legyen a Sárszentkirály Napnak. Az első ízben megrendezett programsorozat társadalmi összefogással valósult meg, s minden korosztály számára izgalmas, tartalmas időtöltést kínált. Így például íjászbemutató, solymászkodás, kutyaszépségverseny, néptánc-ház, ingyenes arcfestés és ugrálóvár… várta az érdeklődőket. Ráadásul a nap végén, a tűzgyújtáskor még tombolát is húztak, amelyre bárki feliratkozhatott. A díjak között pedig még teniszütő, úszómedence, családi hajókázás, DVD-lejátszó is volt.

Tovább...
 
Nem éheztek a családi napon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 05.

ImageHagyományteremtő családi napot rendezett a kincsesbányai Kincs Kultúra Sport Egyesület. Ennek során egész nap palacsinta-sütés, bográcsfőző verseny, sportprogramok, valamint rengeteg lángos és borkóstoló várta az érdeklődőket. A borászok között még versenyt is hirdettek: Polczer János és Csány Norbert „szőlőnedve” egyaránt győzelmi trófeát hozott gazdájának.

Tovább...
 
Közgyűlési döntések Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. július 05.

ImageA június 24-éről július 1-jére halasztott közgyűlést megtartották, és ott több, nagyobb közfigyelmet is kiérdemlő kérdésről döntöttek... - A számos (több mint negyven) napirendi pont közül a legnagyobb érdeklődés talán a megye Malom utcai ingatlanjának értékesítésre való kijelölését kísérte, hiszen itt működik hosszú ideje az Alba Regia Táncegyüttes. A javaslatot végül vita nélkül szavazta meg a közgyűlés, így - elvileg - megfelelő ajánlat esetén az ingatlan eladható. A döntéshez - sajtótájékoztatóján - annyit fűzött hozzá dr. Balogh Ibolya, a közgyűlés elnöke, hogy maga is sajnálja a dolgok ilyetén alakulását. 

Tovább...
 
Megindult a vasúti közlekedés Székesfehérvár és Komárom között Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 05.

ImageTöbb vasútvonal megszüntetéséről is döntött az előző kormány, ám a „leírt szakaszokon” most sorra állítja vissza a vonatközlekedést az új kormány. Ilyen például a Székesfehérvár-Komárom vonal, amelyen tegnap óta ismét vonatozhatnak az emberek. Dr. Cser-Palkovics András szerint az újranyíló vasútvonalak az elővárosi közlekedésben is hasznosak lehetnek. Ezért e héten már tárgyalni is fog a MÁV-val és a Volánnal ennek megvalósításáról.

Tovább...
 
Az eddigi támogatások alapos áttekintésére van szükség Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz/ MTI   
2010. július 05.

ImageFarkas Flórián miniszteri biztosként felügyeli július 1-től a roma támogatásokat - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő. Nagy Anna tájékoztatása szerint a miniszteri biztos a romák társadalmi integrációjának elősegítése érdekében az integrációs programok végrehajtását felügyeli majd, s feladatai közé tartozik többek között annak felülvizsgálata, hogy 2002-2010 között milyen roma és egyéb integrációs programokra mekkora forrásokat fordítottak, ezeket hogyan használták fel, a programok mennyire voltak eredményesek és szabályosak, átláthatóak és hatékonyak.

Tovább...
 
VINICZAI TIBOR HELYETTESÍTI WARVASOVSZKY TIHAMÉRT Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 04.

ImageViniczai Tibor alpolgármestert nevezte meg helyettesítőjeként Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere, aki hétfőtől az Állami Számvevőszék alelnökeként dolgozik. A polgármester közleményében tudatta a sajtóval: „Tájékoztatom a kedves fehérváriakat, hogy a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 34. §-ában foglalt jogkörömben eljárva az általános és teljes hatáskörű helyettesítéssel Viniczai Tibor alpolgármester urat bíztam meg.”

 
Újabb szocialista korrupciós ügy Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 04.

ImageA kőbányai MSZP feloszlatását kéri a szocialisták országos vezetőitől Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő. A politikus a főváros X. kerületében tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt napokban újabb szocialista korrupciós ügy került nyilvánosságra, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. ugyanis több mint 50 millió forintos szerződést kötött Nyulász János kerületi szocialista képviselő családi cégével, a Kősec Kft.-vel. "A kerület mellett a szerződés veszteseihez tartoznak a Kőrösi Csoma Sándor úton lévő száz lakásos szociális bérház lakói is, akik emelt díjakat kénytelenek fizetni a ház alatt lévő, az említett társaság által őrzött parkolóért." - fejtette ki Révész Máriusz.

Tovább...
 
Sárszentkirály Napot rendeznek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 02.

ImageElső ízben rendeznek Sárszentkirály Napot Sárszentmihályon. A családi programokat társadalmi összefogással valósítja meg a rendezvény kitalálója, s egyben fővédnöke, Szabó Tibor. Így - szinte néhány forintból - harci bemutatók, ingyenes ugráló vár, sportversenyek, íjász bemutató, arcfestés, kézműves foglalkozások, tűzoltó bemutató, lufi hajtogatás, solymászkodás, kutyaszépségverseny, néptánc-ház, tombola… várja az érdeklődőket szombaton. A rendezvény koordinálási feladatait szerkesztőségünk vállalta magára.

Tovább...
 
Csütörtöktől Hatala József az országos rendőrfőkapitány Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 02.

ImageHatala Józsefet nevezte ki július 1-jei hatállyal országos rendőrfőkapitánynak a miniszterelnök. A budapesti rendőrpalotában tartott feladatmeghatározó állománygyűlésen számos változást jelentettek be, gyakorlatilag az ORFK összes legfőbb vezetői posztján csere történt. Hatala József az állománygyűlést követő sajtótájékoztatón az MTI kérdésére, miszerint a megyei rendőr-főkapitányságok élén is azonnali változásokat javasol-e, határozott nemmel válaszolt. "Ilyen elképzelés nincs, nincsenek listák sem itt, sem másutt" -, majd hozzátette: közös munkára kéri a rendőröket, és mindenkit a munkája alapján kíván megítélni.

Tovább...
 
Székesfehérvári siker a megyei sportversenyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 02.

ImageA Bregyó-közi Ifjúsági- és Sportcentrumban rendezte meg július elsején a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megyei tűzoltó sportversenyt. A megmérettetésen Székesfehérvár, Sárbogárd és Dunaújváros tűzoltóságának csapatai indultak. A versenyzők három kategóriában: 100 méteres akadályfutás, 4x100 méteres váltófutás és 800 liter/perc kismotorfecskendő-szerelés kategóriájában mérték össze tudásukat és ügyességüket. Egyéni kategóriában és az összesített versenyben egyaránt a székesfehérváriak szerezték meg az első helyet.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1641 1642 1643 1644 1645 1646 1647 1648 1649 1650 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18085 - 18095 / 20386