Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Magyarország élen jár a változásokban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 28.

ImageMagyarország ismét élenjáróvá vált Európában, hiszen az Európai Tanács legutóbbi ülésén éppen olyan változásokat határozott el, mint amilyeneket az első gazdasági akcióterv keretében Orbán Viktor miniszterelnök korábban bejelentett. A magyar kormány a közteherviselés érdekében arra kérte a bankokat, biztosítókat és pénzügyi lízingcégeket, hogy az idei évben 200 milliárd forintra növeljék az általuk a költségvetésbe befizetendő összeget.

Tovább...
 
A rendvédelemben feddhetetlenség szükséges Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. június 27.

ImageA rendvédelemben dolgozók feddhetetlenségét, a rend és a közbiztonság megteremtésének fontosságát, valamint az állami rendvédelem kizárólagosságát hangsúlyozta Orbán Viktor Budapesten vasárnap. A miniszterelnök a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségén, a budai Várban - hasonlóan a néhány héttel ezelőtt katonák előtt elmondott beszédéhez - kijelentette: a rend és biztonság garantálását semmilyen félkatonai, félrendőri szervezet nem vállalhatja át az állami rendvédelmi szervektől. "Aki önök közül ilyen (...) irányba elhajlik, dezertőrnek minősül" - mondta a résztvevőknek.

Tovább...
 
Elhalasztották az úszóversenyt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 26.

ImageA Velencei-tó szokatlanul alacsony vízhőmérséklete miatt elmaradt a mai napra tervezett I. Velencei Tóúszás. A versenyt – amennyiben az időjárást engedi – jövő szombaton rendezik meg. Az úszók két távon, 1500 és 3000 méteren indulhatnak majd. A Velencei Tóúszás a Testébresztő Balaton-átúszás kiemelt társrendezvénye, illetve hivatalos előversenye.

 
Árvíz sújtotta településen élő gyermekek táborozása Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Oláh László   
2010. június 26.

ImageAz önkormányzat és civil szervezetek összefogásával 40 felsőzsolcai gyermek táborozik a jövő héten Gárdony városában. A kezdeményező a Tókörnyéki Hölgyek Társasága, amely az ellátás mellett gazdag programot is összeállított a csoport számára. A szállást az agárdi iskolában, az étkezést részben ott, részben a helyi éttermekben oldják meg. A reggelihez és vacsorához felajánlásokat gyűjtenek, és örömmel vesznek minden segítséget. 26-án (szombaton) délelőtt 9-től és 12 óráig a gárdonyi Spar és Penny között jótékonysági vásárt is szerveznek.

Tovább...
 
Változik az ügyfélfogadási rend Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. június 26.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala tájékoztatja ügyfeleit, hogy ügyfélfogadása átmenetileg az alábbiak szerint változik: 2010. június 30. (szerda): 8.00 órától 12.00 óráig, 2010. július 1. (csütörtök): munkaszüneti nap 2010. július 2. (péntek): ügyfélfogadás szünetel.

 
Fertőtlenítenek a Székely utcai zártkerteknél Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 26.

ImageA Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. június 28-án, hétfőn 8 órakor kezdi meg a Székely utcai zártkertek fertőtlenítését. A Városgondnokság szóvivője, Mészáros Attila kéri, hogy az érintett kerttulajdonosok segítsék a terület fertőtlenítési munkáit, aki teheti, tegye lehetővé, hogy a Városgondnokság munkatársai bejussanak a kertekbe, és a házakba!

 
Tarlós István a főpolgármester-jelölt Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. június 26.

ImageTarlós Istvánt javasolja a párt főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya. A politikus közölte, hogy kampányát augusztus 20-án kezdi meg. - Tarlós Istvánt javasolja a párt főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya. Ezt maga a jelölt közölte a testület szombati ülése közben. Tarlós István elmondta, hogy a döntés egyhangúnak tekinthető, mivel az egyetlen tartózkodó szavazatot ő adta le, a többiek támogatták megválasztását.

Tovább...
 
Tűzijáték helyett  segítsünk a károsultakon! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 25.

ImageA Székesfehérváron működő polgári körök a napokban azzal a javaslattal fordultak a Fidesz városi szervezetéhez, hogy az elmúlt hetek természeti katasztrófái által okozott károk mérséklése érdekében Székesfehérvár Önkormányzata az idei augusztusi ünnepkör tűzijátékainak tervezett költségeit fordítsa a károsultak megsegítésére, a természeti és épített környezet helyreállítására. A Fidesz a kezdeményezéssel egyetért, ezért a városi szervezet azt javasolja az önkormányzat vezetésének, hogy az idei augusztus 20-i ünnepkör legköltségesebb elemét, a tűzijátékot – tűzijátékokat - ne tartsa meg, az arra betervezett összeget fordítsa az árvíz által sújtott területek lakóinak megsegítésére, a környezeti károk mérséklésére.

Tovább...
 
Folytatódik a gyűjtés az árvízkárosultakért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 25.

ImageAz előzetesen közzétettek szerint 2010. június 26-án (szombaton) lezárul az az adománygyűjtő akció, amit Székesfehérvár több önkormányzati és országgyűlési képviselője indított útjára. Szombaton 12 óráig még várják a felajánlásokat a Városház téri faházban. Ezt követően a tárgyi adományok leadására már nem lesz lehetőség, de pénzbeli adományokat továbbra is fogadnak a kezdeményezők az árvízkárosultak megsegítésére. Ezek fogadására az önkormányzat külön számlaszámot hozott létre: 12023008-00153647-08700007 "Székesfehérvár az Árvízkárosultakért"

Tovább...
 
Megyei kórházi gyűjtés és segítség az árvízkárosultaknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 25.

ImageAz egész országot megrázták az utóbbi napok, hetek drámai történései, az árvízi katasztrófa és az árvíz sújtotta településeken élő emberek küzdelme, tragédiája. A Fejér Megyei Szent György Kórház azonnali gyűjtést szervezett az árvízkárosultak megsegítésére. Elsődleges céljuk az volt, hogy Fejér megyében segítsenek, ezért az igari polgármesterrel, Bognár Jánossal vették fel a kapcsolatot, aki – felmérve az igényeket - egy adománykérő listát állított össze.

Tovább...
 
Szúnyogirtás lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 25.

ImageA Városgondnokság megbízásából az idei évben második alkalommal a csípőszúnyog irtást 2010. június 30-án szerdán, és július 1-jén csütörtökön végzi a vállalkozó. A légi kémiai imágóírtást napnyugta előtt két órával megelőzően kezdik, Székesfehérvár közigazgatási területeit érinti, összesen 3650 ha-on. Mészáros Attila, a Városgondnokság szóvivője elmondta, hogy az OEK által engedélyezett Mosquitox 1 ULV irtószert használnak, mivel kötelesek méhkímélő technológiát alkalmazni.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1641 1642 1643 1644 1645 1646 1647 1648 1649 1650 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18107 - 18117 / 20386