Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kerítést festenek és szemetet gyűjtenek a stadionnál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 25.

ImageA Videoton FCF Baráti Kör Egyesület 26-án, szombaton, 10.00 órától a társadalmi felelősségvállalás jegyében ismételten megrendezi a Sóstói stadiont és környékét érintő önkéntes napját. Ennek keretében a stadion környékén szemét gyűjtésre, illetve a stadion kerítéseinek festésére kerül sor. A programhoz csatlakoztak a stadionban székhellyel, vagy telephellyel rendelkező idősügyi szervezetek, vagyis az Alsóvárosi Kulturális Egyesület és az Alba Regia egyesület sóstói klubja is.

Tovább...
 
A magyar oktatási rendszer sajátosságaival ismerkedtek a svájci vendégek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 25.

ImageA Kodolányi János Főiskola és a svájci Fachhochschule Nordwestschweiz több mint 10 éve tartó együttműködésének keretében 17 svájci pedagógus továbbképzésen vett részt a KJF-en június közepén. A csoport a közel egyhetes látogatás során Székesfehérváron a magyar oktatási rendszerrel ismerkedett meg. Bemutató órákon vettek részt a KJF-en, a Kodály Zoltán Általános Iskolában énekórát tekintettek meg és látogatást tettek az Ybl Miklós lakótelepi óvodában is.

Tovább...
 
A magyar ember lesz a középpontban Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, mno.hu, MTI   
2010. június 25.

ImageSchmitt Pál olyan köztársasági elnök akar lenni, aki ha megjelenik egy eseményen, annak rangját emeli, aki az "emberek embere". Megválasztása esetén - mint mondta - nem lenne a kormány törvényalkotási lendületének gátja, sőt motorja lenne annak. A házelnök, Orbán Viktor pártelnök-kormányfő köztársaságielnök-jelöltje erről a Fidesz-KDNP csütörtöki frakcióülésén beszélt, ahol meghallgatják őt a kormánypárti képviselők. Schmitt Pál az államfői poszttal kapcsolatos személyes megközelítését az elnöki feladatok "távolságtartó, arisztokratikus", ritkán megnyilvánuló megközelítésével állította szembe.

Tovább...
 
Fejér megye az árvízkárosultakért Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. június 24.

ImageA Fejér Megyei Önkormányzat és a pázmándi Szép Nap Közhasznú Egyeasület jótékonysági koncertet szervez a megyei árvízkárosultak megsegítésére a martonvásári Brunszvik-kastélyban, július 9-én, pénteken 20 órakor. Az est fővédnökei: Dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Védnökök: Dr. Bedő Zoltán, az MTA Mezőgazdasági Kutatóintézet főigazgatója, valamint Kiss Gábor, Martonvásár polgármestere.

Tovább...
 
Visszatolakszik a Gyurcsány-korszak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 24.

ImageAz emberek egyértelmű döntése ellenére a Gyurcsány-korszak folyamatosan tolakszik vissza. "Az országgyűlési választáson az emberek határozottan és egyértelműen lezárták a Gyurcsány-korszakot, és ezzel lezárták a hazugságok, az adathamisítások, a rendőri brutalitás és a korrupció korszakát. Jól látszik azonban, hogy továbbra is harcolni kell a Gyurcsány-korszak ellen, mert az újra és újra vissza akar térni." - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője közleményében.

 
Schmitt Pált javasolta államfőjelöltnek Orbán Viktor Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. június 23.

Image"Orbán Viktor miniszterelnök azt javasolta a Fidesz-KDNP-frakciószövetségnek, hogy Schmitt Pál házelnököt jelöljék, majd válasszák meg államfőnek." -jelentette be Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán az Országházban. Szijjártó Péter azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök a jelölésről szóló levelet eljuttatta Lázár János és Harrach Péter frakcióvezetőknek, és arra kérte őket, hogy a frakciószövetség csütörtök délutáni ülésén ismertessék annak tartalmát a képviselőkkel.

Tovább...
 
A legrangosabb hazai elismerést kapta a fehérvári orvos Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 23.

Image„Dollinger Emlékérem” - mel jutalmazták Dr. Bucsi Lászlót, a Fejér Megyei Szent György kórház Mozgásszervi Sebészeti Centrumának vezetőjét. A díjat, amely a legrangosabb hazai szakmai kitüntetetésnek számít, a Magyar Traumatológusok Társasága és a Magyar Ortopéd Társaság közös nemzeti kongresszusán nyújtották át az orvosnak. Dr. Bucsi László osztályvezető főorvos ünnepi díszelőadásában „hűségnyilatkozatot” is tett szűkebb hazájának, Fejér megye és Székesfehérvár mozgásszervi betegeinek további szolgálatára.

 
Reagálás az önkormányzati választási törvény sajtóbeli téves értelmezéseire Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 23.

ImageAz önkormányzati választási törvénnyel kapcsolatban az elmúlt napokban több téves információ jelent meg a sajtóban. Ezekkel szemben a megszavazott törvény a következőket tartalmazza: A települési önkormányzatoknál (a fővárosi kerületekben, a városokban és a falvakban) az összegyűjtendő kopogtató cédulák száma nem módosult. Változás a megyei és a kompenzációs lista esetében történt. A megyei listáknál az eddigi 0,3% helyett a jövőben a választók 1%-ának ajánlása szükséges a lista állításához, míg a kompenzációs listák esetében a kritérium az, hogy a jelölő szervezet az egyéni körzetek felében állítson jelöltet.

Tovább...
 
Június 30-ig beterjesztik a javaslatokat Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, mno.hu, MTI   
2010. június 22.

Image"Június 30-ig a kormány beterjeszti az Országgyűlés számára minden olyan tervét, amely lehetővé teszi az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett, 29 pontból álló gazdasági akcióterv megvalósítását." - közölte a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján a Parlamentben. Elmondta azt is, hogy a Fidesz-frakció csütörtök délután rendkívüli frakcióülés keretében "fontolja meg" Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök javaslatát az államfőjelölt személyéről.

Tovább...
 
Harcolni kell a Gyurcsány-korszak visszatérése ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 22.

ImageA gyurcsányi gyűlöletpolitizálásnak tavasszal minden eddiginél nagyobb arányban parancsoltak megálljt az emberek. "Az új kormány a nemzeti együttműködés rendszerének felépítésével foglalkozik, nem pedig bukott és hazug politikusok kétségbeesett vagdalkozásával. Az ilyen megnyilvánulások mutatják meg, hogy miért zárták le az emberek a Gyurcsány-korszakot, és hogy miért kell továbbra is harcolni a Gyurcsány-korszak visszatérése ellen." - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője közleményében.

 
Országos Jótékonysági Kerékpáros Túrát szerveznek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 21.

ImageAz Iszkaszentgyörgyi Természet és Környezetvédelmi Egyesület ifjúsági tagozata Országos Jótékonysági Kerékpártúrát szervez. A rendezők az idei túra során a 2010 tavaszi bel-, és árvízzel leginkább sújtott települések segítésérére helyezik a hangsúlyt. A fiatalokból álló kerékpáros csapat öt rászoruló községet keres fel, hogy ott egynapi önkéntes munkával javítson az ott élők helyzetén. Az önkéntes munkán kívül adományokat és felajánlásokat is gyűjtenek a települések részére.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1641 1642 1643 1644 1645 1646 1647 1648 1649 1650 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18118 - 18128 / 20386