Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Virágokat osztanak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 17.

ImageMa, 10.00 órától tartják a virágosztást a „Tiszta, virágos és egészséges Székesfehérvárért verseny” résztvevőinek a Piac téri parkolóban. - Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága idén is meghirdette a „Tiszta, virágos és egészséges Székesfehérvárért" elnevezésű városszépítő versenyt. A program 2010. június 1. és november 15. között zajlik, amelyre lakóközösségek, civil szervezetek és cégek is nevezhettek.

Tovább...
 
1956 örök igazodási pont Nyomtatás E-mail
Írta: orbanviktor.hu   
2010. június 17.

Image"A magyaroknak örök igazodási pont 1956, az ötvenhatos hősök és mártírok emléke. Egy tiszta, soha el nem homályosuló tükör, amelyben mindig láthatjuk a magyarság igazi arcát, értékeit." - fogalmazott Orbán Viktor a Szabadságharcosokért Közalapítvány megemlékezésén a budapesti Kisfogház Emlékhelyen. A kormányfő beszédében elmondta, minden nemzet történelmében vannak hosszabb-rövidebb időszakok, amikor a legfőbb értékek veszni látszanak, amikor az emberek úgy érzik nincs biztos pont.

Tovább...
 
"Olcsóbb, átláthatóbb és működőképes rendszert szeretnénk!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 16.

ImageA Fidesz arra kapott felhatalmazást, ebből fakadóan azért visel felelősséget, hogy működőképessé tegye az elmúlt években működésképtelenné tett rendszereket. Ilyen rendszer a közmédiumok működtetése is. A Magyar Televíziónak hosszú ideje nincs elnöke, ahogy nincs az Országos Rádió és Televízió Testületnek sem. Lemondott az Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke és hamarosan a magyar rádiónak sem lesz vezetője.

Tovább...
 
Elkezdődött a szúnyogirtás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 16.

ImageVégre felszállt az első szúnyogirtó gép Székesfehérváron. A helyi lakók tegnap este láthatták körözni az égen a gépet, s ma is hasonló látványban lehet részük. A Városgondnokság tájékoztatása szerint a légi kémiai írtást napnyugta előtt két órával kezdik el, a tevékenység pedig Székesfehérvár közigazgatási területeit érinti, összesen 3650 ha-t. A vállalkozó az OEK által engedélyezett Mosquitox 1 ULV irtószert használ, s köteles méhkímélő technológiát alkalmazni.

 
Az ÁSZ alelnökének jelölte a Fidesz-frakció Warvasovszky Tihamért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 15.

ImageAz Állami Számvevőszék (ÁSZ) alelnökének jelölte a Fidesz-frakció Warvasovszky Tihamért. Székesfehérvár polgármestere azt nyilatkozta a sajtónak, hogy úgy érzi, "a jelölés több évtizedes becsületes, szakmai munkájának eredménye". Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője e hír kapcsán kijelentette: reméli, hogy Warvasovszky Tihamér az ÁSZ alelnökeként alkalmas lesz arra, hogy a közpénzügyek egy részeként az önkormányzati pénzügyek ellenőrzését is felügyelje.

 
Szóbeliznek az érettségizők Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 15.

ImageSzóbeli vizsgákkal folytatódott tegnap a középfokú oktatási intézmények végzős hallgatóinak érettségije. Idén Magyarországon 139.500 diák mutatja meg, mit tanult az elmúlt négy év során. Közülük 93.000 fő most érettségizik, 39.000 előrehozott érettségire vállalkozott, a többiek pedig ismétlésre kényszerültek. A fiatalok 358.000 ezer vizsgát fognak letenni – 1174 helyszínen. Az emelt szintű szóbelik június 3-9 között zajlottak le, s 27.000 fiatal választotta ezt a megmérettetési formát.

 
Az iskolák megvehetik egymás legjobb módszereit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 15.

ImageKonferenciát és információs napokat tartott a régióban a Közép-dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet (KÖRPI) Hálózatkoodinációs Központja, amely az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a „Közoktatás-fejlesztést támogató hálózat kiépítése a Közép-dunántúli régióban” elnevezésű projektet valósítja meg. Az uniós támogatással megvalósuló program segíthet a pedagógusoknak, hogy megismerjék és adaptálják egymás legjobb ötleteit, munkamódszereit, és segíthet abban, hogy a régió óvodái, iskolái pályázhassanak a referencia-intézmény cím elnyerésére.

Tovább...
 
Kitolja a kormány a kárenyhítési befizetési határidőt Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. június 15.

Image"A kormány úgy döntött, hogy a gazdáknak 2010. június 30. helyett 2010. szeptember 30-ig kell befizetniük a kárenyhítési alapba." - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő Budapesten. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a vízkárokról beszélve a kormány ezzel kapcsolatos lépéseit és terveit is említette. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elmondta: a kárenyhítési alap felülről nyitott, azaz attól függően lehet feltölteni, hogy mekkora a kár. A vis maior bejelentéseket pedig az eddigieknél egyszerűbb lesz megtenni a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) felé.

Tovább...
 
Gulyás-party és állatsimogatás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 14.

ImageEgy gulyás-partyra voltak hivatalosak a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda Lepke csoportjának gyermekei. Az óvodásokat annak a kecskefarmnak a tulajdonosa hívta meg bográcsozni, akinél már többször is jártak a fiatalok „kecskenézőben”. Az új program apropóját a nyári szünidő kezdte adta: így még utoljára együtt szórakozhattak a leendő első osztályosok és barátaik.

Tovább...
 
Bagó Zoltán lesz az új EP-képviselő Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 14.

ImageA Fidesz Választási Egyeztető Bizottságának döntése alapján 2010. szeptember 1-től Bagó Zoltán tölti be Győri Enikő megüresedő képviselői helyét az Európai Parlamentben. Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője sajtóközleményében tudatta az újságírókkal, hogy Győri Enikő jelenleg a Külügyminisztérium kijelölt - európai ügyekért felelős - államtitkára, aki 2010. szeptember 1-től tölti be hivatalát, és ezután kell lemondania európai parlamenti mandátumáról.

Tovább...
 
A megyei kórház o.v. főorvosa volt a Bronchológus Világkongresszus elnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 14.

ImageShigeto Ikeda professzor álma valósult meg ismét Budapesten. A Bronchológus Világszervezet (WAB) megalapítójának szándéka szerint kétévente világkongresszuson találkoznak a hörgőtükrözéssel foglalkozó szakemberek és megosztják tapasztalataikat, új tudományos eredményeiket. Az idén fővárosunk adott otthont a hagyományok szerint mai értelemben „családias” légkörben lezajló rendezvénynek az Asszisztencia kft. szervezésében.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1641 1642 1643 1644 1645 1646 1647 1648 1649 1650 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18140 - 18150 / 20386