Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Vízóraleolvasás a Maroshegyen és a Palotavárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. július 01.

Székesfehérváron a következő helyeken és napokon, az „F” leolvasási ütemnek megfelelően a lakáson belüli vízmérők (mellékvízmérők) leolvasását végzik:

Tovább...
 
Döntések a 29 pontos akciótervvel kapcsolatban Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 01.

ImageA kormány 29 pontos gazdasági akciótervével kapcsolatos aktuális döntésekről tájékoztatott Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón. - Magyarország képes lesz a 3,8 százalékos hiány tartására - "A pénzügyi konszolidációs döntéseknek köszönhetően Magyarország 2010-ben képes lesz tartani a GDP arányos 3,8 százalékos hiánycélt." - mondta Matolcsy György. Hozzátette: a kormány a növekedés beindításához szükséges kérdésekről is döntött.

Tovább...
 
Schmitt Pál Magyarország új államfője Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, mno.hu, MTI   
2010. június 30.

ImageSchmitt Pált a Magyar Köztársaság elnökévé választotta kedden az Országgyűlés. Megválasztását követően Schmitt letette hivatali esküjét. A titkos szavazáson már az első fordulóban eldőlt, hogy ki kerüljön a legfőbb közjogi méltóság tisztségébe: a képviselők közül 263-an támogatták szavazatukkal a házelnököt, aki augusztus 6-án váltja hivatalában Sólyom László jelenlegi államfőt. (A megválasztáshoz a képviselők kétharmadának igen szavazatára, legalább 258 képviselő támogató voksára volt szükség.) Balogh Andrásra, a szocialisták köztársaságielnök-jelöltjére 59 szavazat érkezett.

Tovább...
 
Látogatás a drezdai hivatásos tűzoltóságon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 30.

ImageA székesfehérvári tűzoltók baráti látogatáson vettek részt Drezda egyik hivatásos tűzoltóságán. A félmillió lakosú német városban jelenleg négy állomás van, ezek közül az egyiket most bővítik, egyebek közt egy hatvan beállásos szertárral. A németországi tűz- és polgári védelmi feladatokat ellátó tűzoltóság feladata az ember- és állatmentés, balesetek műszaki mentése, a tűzvédelem és a tűzmegelőzés mellett a környezeti veszélyek és a nagy vízkárok elhárítása, valamint a sürgősségi mentés és betegszállítás.

Tovább...
 
Warvasovszky Tihamér az Állami Számvevőszék alelnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 29.

ImageAz Országgyűlés az Állami Számvevőszék alelnökének Warvasovszky Tihamért, Székesfehérvár jelenlegi polgármesterét választotta meg. A Fidesz székesfehérvári országgyűlési képviselői úgy vélik, Warvasovszky Tihamér az elmúlt években politikai ellenfelük volt, akivel okkal vitatkoztak a város elszalasztott lehetőségei miatt. Szerettek volna vele megmérkőzni az őszi önkormányzati választásokon, hogy a székesfehérváriak mérlegre tehessék az elmúlt tizenkét évet, és tisztán lássák a leköszönő polgármester, valamint a Fidesz nyújtotta jövőkép közötti világos különbséget. Erre azonban már nem kerülhet sor…

Tovább...
 
A Fidesz-kormány elkötelezettsége a fogyatékkal élők ügye mellett Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 29.

ImageA tegnapi napon Tapolczai Gergely fideszes képviselőt a Parlament Fogyatékossággal élők ügyeinek albizottsága elnökévé választották. E kinevezésnek köszönhetően a parlament első siket képviselője a fogyatékkal élő emberek legfőbb követelését teljesítheti be: a "Semmit rólunk, nélkülünk" elvét, azaz ezentúl valóban az érintettek dönthetnek majd a velük kapcsolatos kérdésekről.

Tovább...
 
Lakossági fórum a Veszprémi vasútvonal kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 29.

ImageA Veszprémi vasútvonal fejlesztése, bővítése kapcsán lakossági fórumot tart június 30-án (szerdán), 17:30-kor Brájer Éva, Maroshegy (19. számú választókörzet) önkormányzati képviselője. A programra a Gárdonyi Géza Művelődési Házban kerül sor. A téma fontosságára tekintettel a képviselő kéri, hogy az érintett utcák lakói feltétlenül vegyenek részt a fórumon, tiszteljék meg jelenlétükkel!

 
Ellenszavazat nélkül támogatta a Fidesz-frakció Schmitt Pált Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. június 29.

Image"Ellenszavazat nélkül támogatta a Fidesz parlamenti frakciója Schmitt Pál jelenlegi házelnök köztársasági elnökké választását; így kedden a kormánypárti képviselők őt támogatják a szavazáson vagy szavazásokon." - közölte a képviselőcsoport hétfői ülése után Lázár János. A Fidesz frakcióvezetője az Országházban tartott tájékoztatóján elmondta: a képviselőcsoport megerősítette korábbi döntését is, amely szerint Domokos László fideszes képviselőt támogatják az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöki tisztségére, Warvasovszky Tihamért, Székesfehérvárnak az MSZP, az SZDSZ és a Fehérvári Polgárok Egyesülete támogatásával megválasztott polgármesterét pedig az ÁSZ-alelnöki pozícióra.

Tovább...
 
Megnyitotta kapuit a megújult Sarló utcai Háziorvosi Egészségcentrum Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 28.

ImageAkadálymentes és korszerű épület várja a betegeket mától a Sarló utcában. Az itt található Háziorvosi Egészségcentrumban e percekben már folynak a rendelések, és itt található a Védőnői szolgálat is. A nagyfelújítás ugyanis most ért véget. A munkálatokat Székesfehérvár Önkormányzata saját forrásból és pályázati támogatással valósított meg. A közel 100 milliós beruházás eredményeként akadálymentes, funkcióinak jól megfelelő és szép épületegyüttes várja a több, mint 17 ezres ellátotti kört.

Tovább...
 
Változtak az önkormányzati választókerületek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 28.

ImageMegszűnik öt egyéni választókerület Székesfehérváron, a szavazókörök azonban érintetlenül maradnak. Az eddigi 19 önkormányzati választókerület helyett 14 körzet lesz, valamint az eddigi 13 helyett hat listás helyet foglalhatnak el a jelölőszervezetek Székesfehérvár Közgyűlésében. További változás, hogy most 33 főből áll a képviselő testület, amely az ősszel 21 fősre csökken. (A 21 főbe a polgármester is beletartozik.)

Tovább...
 
Átadták a felújított községházat Iváncsán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 28.

ImageSzombaton adták át Iváncsán a felújított, korszerűsített községházat. A nemrég befejezett munkálatok során egy tanácsteremmel, s három új irodával bővült az iváncsai polgármesteri hivatal. Az avató ünnepségen Molnár Tibor polgármester beszéde után L. Simon László, a körzet országgyűlési képviselője szólt az egybegyűltekhez.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1651 1652 1653 1654 1655 1656 1657 1658 1659 1660 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18206 - 18216 / 20496