Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kertművészeti kiállítást rendeznek a fehérvárcsurgói kastélyparkban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 11.

ImageBelgium, Franciaország és Spanyolország lesznek a díszvendégei az idei, immár hatodik Európai Dísznövény és Kertművészeti Kiállításnak a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjában. A KDOP révén megújuló Fejér megyei kastély 50 hektáros parkjába mintegy tízezer látogatóra számítanak június első hétvégéjén.

Tovább...
 
Minden eddiginél több látogatót vonzott a Vöröskereszt világnapi ünnepsége Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 11.

ImageVöröskeresztes elismerések, több ezer embert megmozgató programok, több mint száz véradó, mintegy 4600 egészségügyi vizsgálat, látványos docudráma és egy nívós gálaest – így ünnepelte a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörös Félhold világnapját a Magyar Vöröskereszt Székesfehérváron.

Tovább...
 
Kedden indul a nemzeti konzultáció Ózdon Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz/MTI   
2010. május 11.

ImageKedden kezdődik a nemzeti konzultációk sorozata, amelyet Orbán Viktor a Fidesz-KDNP választási győzelme után jelentett be. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az MTI kérdésére hétfőn elmondta: a konzultáció első állomása Ózd, ahol a közbiztonságról lesz szó. Az MTI úgy tudja, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, leendő miniszterelnök Pintér Sándorral, a belügyminiszteri poszt várományosával érkezik az észak-borsodi városba, ahol rendőri vezetőkkel és a térség megválasztott fideszes országgyűlési képviselőivel találkozik.

Tovább...
 
Kertbarátok akciója - a virágos Székesfehérvárért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 10.

ImageIngyenes növényosztási akció zajlott a hétvégén a székesfehérvári Kertbarát Klub szervezésében. A programra a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Háznál került sor, hiszen itt tartja találkozóit a klub. Az akciót Szigli István önkormányzati képviselő támogatatta.

Tovább...
 
35 éves a Vidi-Ovi! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 10.

Image35 éves a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda (Kindergarten Maiglöckchen). Az intézményt a legtöbben egykori nevén, azaz „Vidi-Ovi”-ként ismerik. "A múlt történelem, a jövő egy titok, és ez a pillanat egy ajándék." (Vedisch) - e találó gondolat jegyében ünnepelik e héten az óvodában a születésnapi évfordulót. A programok között szerepel ünnepi gálaműsor, kiállítás a „régi idők képeiből”, játék-tárlat, születésnapi tortavágás, s – többek között - még bábszínházi előadás is lesz.

Tovább...
 
Madarak és Fák Napja Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. május 10.

ImageA természeti környezet egyre erőteljesebb kizsákmányolása, elszennyezése, kedvezőtlen átalakítása miatt drasztikus mértékben lecsökkent többek között a mezőgazdasági szempontból hasznos madarak száma, melynek hatására 1902-ben, Párizsban az európai országok egyezményt kötöttek a szárnyasok védelmének érdekében. Ugyanebben az évben, a világon először Magyarországon, Chernel István ornitológus szervezte meg a Madarak és Fák Napját.

Tovább...
 
Simon Csaba lett az Év Tűzoltója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 10.

ImageFlórián-napi ünnepséget szervezett a Székesfehérvári Tűzoltóság. A programra a belvárosi Korona Vásárral egy időben, a Zichy ligetben került sor. A rendezvénnyel egybekötve a Zichy liget előtti ügyvédsoron 14 csapat részvételével zajlott le a III. Székesfehérvári Országos Tűzoltó Hagyományőrző Versenyen. A tűzoltónapi ünnepségen adták át a Közgyűlés által adományozott Év Tűzoltója díjat is, amellyel idén Simon Csaba tű. főtörzsőrmestert tűntették ki.

 
"Lezártunk egy korszakot..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 08.

Image„Lezártunk egy korszakot, amelyet a hozzá nem értés, a megosztottság és a tisztességtelenség fémjelzett. S elindulhat végre valami más, valami elementárisan új, valami, amiről mindannyian azt gondoljuk: történelmi lehetőség. Történelmi lehetőség, nem csupán egy párt, hanem az ország életében. Az elmúlt húsz évben még soha egyetlen parlamenti formáció sem kapott ekkora felhatalmazást. Soha nem gondolta ugyanis ennyi ember, hogy egy ország érdekében a széthúzás helyett végre az összefogásban rejlő, hatványozódó energiákat kell mozgósítani.”

Tovább...
 
Szózat és pohárköszöntő Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 07.

ImageA megbízólevelek átadása után Bobory Zoltán elszavalta a Szózatot, majd a rendezvény zárásaként mindenki a Címerterembe vonult, ahol Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke pohárköszöntőt mondott. Mindeközben Orbán Viktor és dr. Cser-Palkovics András a sajtó képviselői számára interjút adott az előtérben.

Tovább...
 
Átvették megbízóleveleiket a képviselők Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 07.

ImageÁtvették megbízóleveleiket az egyéni országgyűlési képviselők az adott választókerület választási bizottságának elnökétől. Cser-Palkovics Andrásnak (Fidesz-KDNP) Kovács Zsolt, Vargha Tamásnak (Fidesz-KDNP) Pallos István, Dorkota Lajosnak (Fidesz-KDNP) Bakos Károly, L. Simon Lászlónak (Fidesz-KDNP) Tamási Pál, Törő Gábornak (Fidesz-KDNP) Beck József, Varga Gábornak (Fidesz-KDNP) Krencz Ferencné, míg Tessely Zoltánnak (Fidesz-KDNP) Iványi Ferencné adta át az okmányt.

Tovább...
 
A jogrendszer teljes megújítására van szükség... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 07.

ImageA Himnusszal kezdődött, majd dr. Kara Pál, a Fejér Megyei Területi Választási Bizottság elnökének beszédével folytatódott a Megyeházán a megbízólevelek átadása. Dr. Kara Pál a jelenlévőkkel ismertette a hivatalos végeredményt. Mint mondta, Fejér megyében a 108 településen 7 választókerületben 436 szavazókör működött. A 433 ezer lakos közül 346095 volt választóképes, közülük az első fordulóban 223116 fő járult az urnákhoz, ami 64,47 százalékos részvételt jelentett. A második fordulóban a 82664 választásra jogosult ember 44,1 százaléka ment el voksolni.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1651 1652 1653 1654 1655 1656 1657 1658 1659 1660 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18250 - 18260 / 20405