Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Itt van az ősz és az új tanév Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 02.

ImageMa már „normál” tanrend szerint tanulnak a diákok. A tegnapi, első tanítási napon még csak „szokták” az iskolai korlátokat, ám a nyári szünet végeztével a viszonylagos szabadságnak is vége. Székesfehérváron idén ősszel 914 gyermek kezdte meg az első osztályt az általános iskolákban - Magyarország egész területére vetítve: 101.000 elsős -, a középfokú oktatási intézmények kapuján pedig 2031 fiatal lépett át első ízben - hazai viszonylatban: 43.000 gimnazista, 46.3000 szakközépiskolás, 31.700 szakiskolás, 2.800 speciális szakiskolás -.

 
A Microsoft "nagyágyúja" a GEO-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Forrás: GEO   
2008. szeptember 02.

ImageA „3D adatgyűjtés és modellezés” témakörében rendeztek nemzetközi konferenciát Székesfehérváron, a GEO-ban, az UNIGIS nemzetközi térinformatikai egyetemi oktatás keretében tartott nyári egyetemhez kapcsolódóan. A programon részt vett Franz Leberl professzor, a Microsoft „Virtual Earth" programjának vezető kutatója is, aki a professzionális Internet alkalmazások jelenéről és jövőjéről számolt be a hallgatóságnak.

Tovább...
 
Kell egy esély! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 02.

ImageMindenkinek kell egy esély. Legalább egy. Néha több is. Attól függően, hogy mi a cél, s ki, ki felé akarja éreztetni ezt a gesztust. Mert a „lehetőség” egy jószándékot feltételező cselekvésre utal, s minél önzetlenebbül adjuk, s minél inkább az elesetteket, a leginkább rászorulókat igyekszünk megajándékozni vele, annál nagyobb tisztaság és jóság övezi. – Az Esélyek Háza Esélyegyenlőségi Hónapot hirdetett, amely tegnap vette kezdetét.

Tovább...
 
Szabad Európa Gyakornoki Program 2009 Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. szeptember 02.

ImageA Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Európai Parlamenti Delegációja idén is pályázatot hirdet szakmai gyakorlat végzésére az Európai Parlamentben. A program célja: Lehetőséget teremteni fiatal magyar szakemberek és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatot az Európai Parlament működéséről, valamint betekintést nyerjenek az Európai Néppárt és a Szövetség Delegációjának munkájába.

Tovább...
 
Színtelenebb SZIN Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. szeptember 01.

ImageA SZIN kezdetével egy többéves progresszív szegedi hagyomány is megszakad. Idén ugyanis - hosszú évek után először - az ifjúsági politikai szervezetek nem vehetnek részt kiállítóként a fesztiválon.

Tovább...
 
Egészségünk titkai - mit is együnk? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 01.

ImageAz Oltalom Alapítvány úgy véli: mivel betegségeink 60-80%-a abból ered, amit a szervezetünkbe beviszünk, ezért a szervezet aktivistái a Bibliában megadott nyolc alapvető életelv közül elsősorban az étkezés-mozgáskultúrában, annak eszmei terjesztésében és gyakorlati megvalósításában végzik munkájukat, immár több, mint egy évtizede. Most például „Egészségünk titkai” címmel indítanak tudományos-ismeretterjesztő eladás-sorozatot Székesfehérváron. – tudtuk meg Göde Imrétől, az Alapítvány egyik munkatársától.

Tovább...
 
Szépségek, ha vetélkednek... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 01.

ImageMinden valószínűség szerint gyönyörű frizurában, sminkben és varázslatos ruhakölteményekben vonulnak majd a zsűri elé szeptember 13-án a „Fehérvár Szépe 2008” –verseny résztvevői. A gálán 15 hölgy csillogtatja majd mosolyát, akiket 70 jelentkező közül választottak ki a szigorú bírák, akik – elmondásuk szerint – nemcsak a külcsínt nézték, hanem a kobakok tartalmára is kíváncsiak voltak. A döntőt idén nem az ARÉV Sportcsarnokban rendezik meg, hanem a Vörösmarty Színházban, a sztárvendég pedig Fehér Adrienn és Buch Tibor lesz.

Tovább...
 
30 éves jubileum a Vizivárosi Általános Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 01.

ImageHarminc évvel ezelőtt zsongták először tele a Vízivárosi Általános Iskola padjait Székesfehérváron a kisdiákok. Erre emlékeznek most, a jubileumi héten, amely tegnap kezdődött meg az ünnepélyes tanévnyitóval – öregdiákok és volt tanulók részvételével. A hat napon át tartó programsorozatban Ki-Mit-Tud?, sportrendezvények, irodalmi előadások és Tolerencia Nap szerepel, amely a pénteki tanár-diák találkozóval és ünnepi hangversennyel zárul.

 
Ha lehet, változtassunk a terven! - Kéri a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 31.

ImageA Nemzeti Emlékhely kialakításával kapcsolatos terv már magzati stádiumában borzolni kezdte ama bizonyos kedélyállapotot Székesfehérváron (is). Már a kezdetekkor, a Központi Tervtanács ülésén sem értettek sokan egyet a leendő „látvánnyal”, s a kivitelezést is kérdőjelekkel illették. Honlapunkon felszólalt már a témát illetően Németh László, Fejér megye egyik legjobb építésze, a Fehérvári Polgári Védegylet, a III. Béla Lovagrend… Most pedig a Polgári Frakció fejtette ki véleményét.

Tovább...
 
Kardforgatás és folyó bor Csókakőn Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 31.

ImageAz igazi lovag egy magas hegytetőn álló várban él, vasláncos ruhája van, sűrűn forgatja a kardját, jókat mulatozik, s mindeközben bort iszik. – jellemezné egy gyermek a „lovagot”. S e kép tökéletessége folytán a péntek-szombati Várnapokon is hasonló hangulat fogadta a Csókakőre látogatókat: a várnál a II. András lovagrend páncélinges lovagjai fegyverbemutatót tartottak, a kézműves sátrak ölelésében várjátékokat rendeztek, s még a hazai borlovagrendek is felvonultak, hogy nemes nedűjüket - és borkirálynőiket - népszerűsítsék…

 
Viniczai László kapja a Királyi Régióért díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 31.

Viniczai László cukrászmesternek ítélték oda idén a Királyi Régióért díjat Fejér megyében. Az elismeréssel minden évben azt a magánszemélyt tüntetik ki, aki a saját szakterületén a legtöbbet teszi a régióért – a régió három megyéje közül Fejér megyében Székesfehérvár egyik leghíresebb cukrászára, a szakma aranykoszorús mesterére esett most a választás (a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács döntése alapján), aki mesterségével családi tradíciót követi, s 2006-ban városunk díszpolgárává is választották .

 
<< Első < Előző 1661 1662 1663 1664 1665 1666 1667 1668 1669 1670 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18294 - 18304 / 18634