Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Autizmus spektrum zavarral élő gyermekeket látogatott meg Spányi Antal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 10.

ImageAutista foglalkozásokra látogatott Spányi Antal megyés püspök. Főpásztorunk Táncon tekintette meg a helyi általános iskola autista gyermekeinek integrált formában történő oktatását, fejlesztését, valamint részt vett a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány Havranek utcai foglalkozatóján is - Székesfehérváron. Püspök atya ugyanis nagyon fontosnak tartja, hogy az egyház foglalkozzon a betegekkel, elesettekkel, hátrányos helyzetűekkel, s így az autistákkal is.

Tovább...
 
Gyűlnek már az adományok a Malom Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 10.

ImageKarácsonyi adománygyűjtő akcióra hívta fel nemrég a média figyelmét Vargha Tamás, a társadalmi kapcsolatok tanácsnoka. Ahogyan tavaly novemberben, úgy az idei évben is várják a Malom Házba a tartós élelmiszerekből, ruhaneműkből, könyvekből és gyermekjátékokból álló adományokat, hogy szétoszthassák a rászorulók között. A jószívű adományozok pedig sorra érkeznek is a csomagokkal. Az ajándékoknak azonban még bőven van hely, így ne forduljon vissza senki e cikk címét olvasva!

Tovább...
 
Nyomozás a Baucont ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 10.

ImageOrosz István, a Városi Szolgáltatások Bizottságának elnöke a Tatabányai Városi Ügyészség novemberi, a Baucont Zrt. elleni nyomozást elrendelő döntését követően kialakult helyzetről számolt be sajtótájékoztatóján. Üdvözölte a hírt, miszerint a Vám- és Pénzügyőrség csődbüntett gyanúja alapján megkezdte a nyomozást a Baucont Zrt. ellen. Székesfehérvár Önkormányzata korábban közel félmilliárd forintos követelést támasztott a Vörösmarty Színház felújítását végző céggel szemben az elvégzett munka hiányosságai miatt.

Tovább...
 
Közmeghallgatás a 2010-es évi költségvetésről Nyomtatás E-mail
Írta: közlemény   
2009. december 10.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2009. december 10-én (csütörtökön), 14.00 órától a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 13. §-a, valamint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Szervezeti és Működési Szabályzata 72 §. (2) bekezdése értelmében Közmeghallgatást tart a Városháza Nagytermében. Téma: a 2010. évi költségvetés főbb irányai, koncepciója.

 
Gyurcsány Ferenc az MSZP valódi miniszterelnök-jelöltje Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. december 10.

Image"Kilenc hónappal Gyurcsány Ferenc látszólagos távozása után a mostani listaállítással a szocialisták hitet tettek Gyurcsány Ferenc politikája mellett, azzal, hogy a lista negyedik helyére tették a volt pártelnököt ."- szögezte le újságírók előtt a Parlamentben Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. Mint fogalmazott, ezzel nemcsak ismét befutó helyre hozták, de azt is jelezték, hogy továbbra is egyik jelképes politikusuknak tartják a volt kormányfőt.

Tovább...
 
Ajándékokat vittek Nickelsdorfba a pusztavámiak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 09.

ImageNickelsdorfba, az osztrák partner településre utazott a pusztavámi Önkormányzat, valamint a helyi intézményeket képviselő delegáció. A látogatás célja az volt, hogy az ottani óvodásokat és iskolásokat megajándékozzák Mikuláskor. „A gyerekek nagy örömmel, és izgalommal fogadtak bennünket, s kedves műsorral köszönték meg az ajándékot.” – nyilatkozta honlapunknak Finta János, a helyi általános iskola képviselője.

Tovább...
 
Éles lőszert küldtek Szijjártónak Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. december 09.

Image"Itt az eredménye a Magyar Szocialista Párt durva, alattomos, hazug gyűlöletkampányának, amit az elmúlt hetekben és hónapokban Szijjártó Péter ellen folytattak." - mondta Cser-Palkovics András azzal kapcsolatban, hogy valaki éles lőszert küldött az elnöki stáb vezetőjének. "Gyanús tárgyat, vélhetően valamilyen lőszert küldtek Szijjártó Péternek, a Fidesz elnöki stábja vezetőjének." - közölte Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke kedden.

Tovább...
 
Fenyőfa árusítás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 09.

ImageSzékesfehérvár Városgondnoksága idén is biztosítja a helyszínt a fenyőfákat értékesítő kereskedők részére december 10 és 24-e között az iparcikk piac melletti területen. Mészáros Attila sajtóreferenstől megtudtuk, hogy a fenyőfa vásár mindennap 7 és 18 óra között tart nyitva, de a terület megvilágításának növelésével igény esetén tovább is nyitva tarthat a vásár, amelyen 16 kereskedő kínálja a fenyőfákat. A terület éjszakai őrzését a Városgondnokság végzi.

Tovább...
 
Ingyenes színházi belépőket osztott szét a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 08.

ImageIngyenes főpróbákat kezdeményezett másfél hónappal ezelőtt a Polgári Frakció. S persze nemcsak elméleti síkon gondolkodtak e témáról, hanem tettek is az ügy érdekében! Ezt bizonyítja, hogy tegnap már át is adták az előadásokra szóló ingyenes belépőket Székesfehérvár civil szervezeteinek. Így közel négyszáz rászoruló számára válik lehetővé december 17-én a színház-látogatás, s jövőre is két alkalommal lesz lehetősége arra a kisnyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak, hogy ilyesfajta élménnyel gazdagodjanak.

Tovább...
 
Fenntarthatatlan az Út a munkához program Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. december 08.

ImageA foglalkoztatási helyzet drámai romlásáról beszélt Czomba Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján. Czomba szerint jelenlegi formájában fenntarthatatlan az Út a munkához program, mivel a kormány saját kudarcát leplezte azzal, hogy létrehozott egy ilyen "látens munkaerőpiacot". Czomba Sándor megfogalmazta: az idén összesen 117 milliárd forintot fizetnek ki az áprilisban indult Út a munkához programra, ugyanannyit, amennyit jövőre szánnak rá, annak ellenére, hogy januártól indul a program.

Tovább...
 
A második gyertya lángja... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 07.

ImageA múlt héten Vargha Tamás tanácsnok és Somogyi László református lelkészi elnök gyújtotta meg a gyertyát Székesfehérvár adventi koszorúján, most pedig Brájer Éva, a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke, valamint Ocskay Gábor lobbantotta fel a lángot. A programon közreműködött a Villő énekegyüttes Varró Jánossal és Cserta Balázzsal, valamint Kozáry Ferenc és Kelemen István színművész is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1691 1692 1693 1694 1695 1696 1697 1698 1699 1700 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18624 - 18634 / 20330