Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Segítséget vár egy 7 gyermekes család! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 14.

Az Öreghegyi Karitász Csoport nevében egy kéréssel fordult hozzánk Kádár Sándorné, a Csoport egyik önkéntes tagja: egy hét gyermekes család számára gyűjtenek babaholmikat, kiságyat, babakocsit, s minden olyan „kelléket”, amely a csecsemőgondozáshoz szükséges. E családot a helyi Karitász már évek óta támogatásban részesíti, s most különösképpen segítségre szorulnak: januárban (szinte egyidőben) születik meg a família legidősebb fiú és lány tagjának gyermeke.

Tovább...
 
Kommunikáció a boldog családi életért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 14.

ImageA SZÉNA Egyesület a Családokért tovább folytatja a SZÉNA Akadémia-előadásokat. E tematikusan felépülő programsorozat segítségével a családokhoz olyan információk jutottak el az elmúlt hónapokban, mint például az alapszintű számítástechnikai ismeretek, de az érdeklődők részt vehettek kulturális és művészeti előadásokon, kurzusokon, s pszichiáterek közreműködésével betekintést nyerhettek a gyermeknevelés és a családon belüli konfliktuskezelés rejtelmeibe.

Tovább...
 
Pulóvert a kutyusoknak! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 14.

ImageAmikor nagyon-nagyon hideg van, s a nyirkos időjárás miatt nekem sincs kedvem az udvaron vacogni, mindig beengedem a kutyusomat a garázsba. Azok az állatok viszont, akik (direkt nem „amelyek”-et írtam, mivel egy négylábú számomra olyannyira emberközeli, hogy nem „tárgyiasítom le” – engedtessék most meg nekem e nyelvtani „direkt-elírás”) otthontalanok, bizony csak dideregnek, hiába van szőrük. Mert tévhit, hogy a bundások nem fáznak.

Tovább...
 
St. Hubertus Nap szarvasbőgő-versennyel és finom borokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 14.

ImageAz Ordo Vini Venatorum Vadász Borrend St. Hubertus Napot rendez november 3-án a gödi Nemeskéri – Kiss kúriában. A programhoz kapcsolódóan a szervezők országos borversenyt hirdetnek (nem csak) vadászok és családtagjaik számára. Komáromi Attila nagymestertől megtudtuk: a szakértőkből álló zsűri döntése alapján a díjnyertes borok oklevelet kapnak, és közülük választják ki a Vadász Borrend 2008. évi zászlós borát.

Tovább...
 
Gyűjtöttük a szemetet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 13.

Szemetet gyűjtöttek ma az utak mentén a Magyar Közút Kht. dolgozói és a lakosság. Az országos méretű akciót immár negyedszerre rendezte meg a társaság, amely szükségességét igazolja, hogy az elmúlt három alkalom során több, mint kétszázezer kéz szorgoskodásának köszönhetően, mintegy 17 ezer köbméternyi ömlesztett szemetet tudtak leszállítani biztonságos lerakókba. A Kht. a 2008-as Föld napi szemétgyűjtési akcióhoz hasonlóan most is meghirdette a csatlakozó lakosság számára versenyét: a legértékesebb talált tárgy fotójának beküldője (pl: osztály) egy kirándulást nyer a kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménybe.

 
Előadás az ingyenes HPV-oltásról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 13.

ImageAz Egészségügyi Bizottság javaslatát elfogadva a Közgyűlés legutóbbi ülésén megszavazta a fiatal lányok méhnyakrák elleni védőoltásának 100 %-os anyagi támogatását városunkban. Ennek értelmében Székesfehérváron minden 12 éves lány térítésmentesen juthat hozzá a HPV elleni védőoltáshoz. Az akcióban 1347 gyermek érintett, s beoltásuk mintegy 52 millió forintba kerül. – ennek kapcsán szervez ma, 19 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban tájékoztatót Östör Annamária önkormányzati képviselő.

Tovább...
 
Lisztet osztanak szét a rászorulók között Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 13.

ImageAz Unio Élelmiszer Akció keretében több mázsa liszt érkezik csütörtök délután Székesfehérvárra, a Lövölde úton lévő Karitász Házba. – tájékoztatta szerkesztőségünket Kádár Sándorné, az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának tagja, aki elmondta: az öreghegyi önkéntesek a hétvégéig mintegy 115 családhoz juttatnak majd el 10-10 kg lisztet, a Székesfehérvári Egyházmegye területén pedig több ezer hátrányos helyzetű család részesül hasonló támogatásban.

Tovább...
 
Eszmecsere a nemzeti ellenállásról és a nemzeti radikalizmusról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 13.

Image- e témában tartanak előadást október 15-én, 18:30-kor a Régió Házának (volt Technika Háza) Nagytermében. A programot a Jobbik Székesfehérvári Alapszervezete szervezi, amely tagja, Dr. Kummer Ákos elmondta honlapunknak: a rendezvényre Morvai Krisztinát és Vona Gábort hívták meg országjárásuk alkalmából. A beszélgetés nyitott minden érdeklődő, szimpatizáns nemzettárs előtt!

 
Beszélgetések Dr. Papp Lajossal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 13.

„Nem jobboldali, orvos vagyok!” – talán ez a mondata híresült el leginkább Dr. Papp Lajosnak, akit a média az utóbbi hónapokban nem (csupán) a kiváló szakmai tudása miatt helyezett „hír-előtérbe”, hanem a Pécsi Szívcentrum körül kipattant botrány kapcsán (ha még emlékeznek az Olvasók az első műszíves és az első újszíves kisfiú halálára). Az elismert szívsebész professzor a nyáron nyugdíjazását kérte (augusztusban nyugdíjba is vonult), hogy végre őszintén feltárhassa az igazságot a tragédiákról és a privatizációs tervekről.

Tovább...
 
Böndörödtünk a Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 12.

ImageA szüreti mulatságok „elengedhetetlen kellékei” a gyermekek, akik – aktuális kifejezésként élve – szőlőként csüngenek a "szülő-tőkén" (amíg tinédzser koruk környékén le nem szüreteli őket valaki), s mindenben részt akarnak venni, amiben a „nagyok”. Így a Gárdonyi Géza Művelődési Ház udvarán tartott „Maroshegyi Böndörödő” programjai között bőségesen akadt olyan (a szervezőknek hála), ami őket is lekötötte.

Tovább...
 
Ép test - ép lélek - ép szellem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

Image- e hármasság jegyében zajlanak holnap a Vörösmarty Általános Iskolában megrendezendő programok. Csepi Ildikótól, a Három Láng Alapítvány képviselőjétől megtudtuk: az intézménybe 10-16 óráig várják a családokat térítésmentes természetgyógyászati szolgáltatásokkal (pl: testgyertya, stresszoldás, fényterápia), exoterikus kiállításokkal (könyvek, biokozmetikumok), tanácsadásokkal (Feng-shui), bemutatókkal (jóga, Tai-Csi…), előadásokkal, gyermekműsorokkal, s a Fehérholló-Tűzmadár Táltos Dobkör zenei műsorával.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1691 1692 1693 1694 1695 1696 1697 1698 1699 1700 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18624 - 18634 / 19124