Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Tovább él és újra támad a Gyurcsány-korszak? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 23.

ImageA Fidesz szerint nem az az érdekes, hogyan szivárgott ki az őszödi beszéd, hanem az: hogyan juthatott odáig Magyarország, hogy miniszterelnöke hazugságokról, trükkök százairól, kormánya semmittevéséről beszélhetett a teljes kormánypárti frakció előtt, miközben vulgáris szavakkal illette saját országát. Mindezt anékül tehette, hogy bárki az ott lévők közül kifejezte volna rosszallását vagy ellenérzéseit az alpári, megdöbbentő, az egész magyar nemzetet sértő kifejezések miatt.

Tovább...
 
Hogyan közlekednek a buszok Karácsonykor és a két ünnep között? Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. december 23.

ImageAz Alba Volán értesíti a tisztelt utazóközönséget, hogy december 24-én Székesfehérváron a helyi autóbuszjáratok a belső végállomásokról 16.00 órakor indulnak utoljára és a külső végállomásokról menetrend szerint vissza közlekednek. A társaság kéri, hogy az utazás megkezdése előtt információs szolgálatoknál (Székesfehérvár, autóbusz-állomás: 22/514-714, Jancsár u.: 22/726-042) érdeklődjenek az utazni vágyók, ha nem biztosak a buszindulásokban.

Tovább...
 
Elkészült a büdzsét bíráló közgazdászok kiadványa Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. december 23.

ImageHúsz olyan "költségvetési trükköt" tartalmaz a jövő évi költségvetést bíráló közgazdászok által készített kiadvány, amelyek szerintük befolyásolják a hiány mértékét. - derült ki a keddi sajtótájékoztatón közreadott dokumentumból. A budapesti megbeszélés után bemutatták azt a kiadványt, amelynek összeállítására Orbán Viktor Fidesz-elnök kérte a közgazdászokat, hogy kiderüljön: mit jelentenek a "trükkök százai", "hogyan veri át a Gyurcsány-Bajnai-kormány" az embereket, a külföldi befektetőket, a nemzetközi szervezeteket.

Tovább...
 
Újra késik az ingatlanadó-kalkulátor? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 22.

Image"Felesleges fárasztania magát az APEH-nak és a Bajnai-kormánynak az ingatlanadó-kalkulátorral. Erre igazán nem érdemes közpénzt pazarolni, hiszen a számlálót úgyis stabil 0-ra kell állítani; a leendő Fidesz-kormány egyik első lépése lesz ugyanis a vérlázítóan igazságtalan ingatlanadó eltörlése." - áll dr Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében.

 
Lebukott a bábolnai MSZP-s polgármester Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. december 22.

Image"20 milliós magánkölcsönt kapott a bábolnai MSZP-s polgármester a helyi földügylet kedvezményezettjétől." - hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Budai Gyula. A kölcsönszerződés a kapcsolódó anyagoknál megtekinthető. Budai Gyula bemutatott egy kölcsönszerződést, mely azt igazolja, hogy Horváth Klára Bábolna MSZP-s polgármestere, országgyűlési képviselő 2006-ban 20 millió forint magánkölcsönt vett fel 6 hónapra az IKR Zrt. vezérigazgatójától.

Tovább...
 
Elnöki kommentárok Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2009. december 22.

ImageA Közgyűlés elfogadta a megye 2010-es költségvetését. Sajtótájékoztatóján dr. Balogh Ibolya néhány pontot részletesebben is kifejtett. "Szokatlan, hogy már a megelőző évben elfogadásra kerüljön a költségvetés - kezdte -, de a kormány 2010-es költségvetése, illetve annak az önkormányzatokat érintő változtatásai gyakorlatilag semmi mozgásteret nem hagytak. Nem lehet pénzt ide-oda rakosgatni, valamit külön preferálni, a teendőket az objektív lehetőségek meghatározzák."

Tovább...
 
Tragikomikus hangulat - sok csatát meg kell még vívni Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 21.

ImageJuhász László, a Válasz- Egyesület elnöke rövid összefoglalóban értékelte a Közgyűlés történéseit. Mint mondta: a Közgyűlés tragikomikus hangulatban telt. Az MSZP frakció minden fajta áremelés ellen heves tiltakozásba kezdett, holott az áremelések szükségessége nem megkérdőjelezhető. A Válasz ezen a Közgyűlésen is következetesen kitartott az általa képviselt értékek mellett, és csupán az inflációkövető áremeléseket támogatta.

Tovább...
 
A Bajnai-kormány a kudarcok kormánya Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 20.

Image"Kudarcot vallott a munkanélküliség tekintetében, ami már 10 százalék fölé emelkedett, miközben 150 ezer ember veszítette el megélhetését az elmúlt egy évben. Bajnai Gordon és az MSZP kudarcot vallott a gazdasági "növekedés" tekintetében, ami jelenleg mínusz 8 százalékos. Bajnai és társai kudarcot vallottak a fizetések terén, hiszen a reálbérek több mint 3 százalékkal csökkentek. Bajnai Gordon és az MSZP kudarcot vallott a közbiztonság terén, mindennaposak lettek a megdöbbentően brutális gyilkosságok, a rablások."

Tovább...
 
Az Ab-hez fordul a Fidesz az oktatási normatíva miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. december 19.

ImageKét oktatási törvénymódosítás esetében is alkotmánybírósági normakontrollt kezdeményez a Fidesz. Pokorni Zoltán, a párt szakpolitikusa közölte: a közoktatási normatíva csökkentése és a felsőoktatási törvény önkormányzati jogköröket érintő része ügyében is a taláros testület jogértelmezését várják. - Pokorni Zoltán emlékeztetett rá, hogy 2002 szeptemberében egy elsős gyerek után a központi költségvetés még 187 ezer forintot biztosított a fenntartóknak.

Tovább...
 
Csalók gyűjtenek adományokat Az öreghegyi karitász nevében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 19.

Image„Félreértések elkerülése végett jelezzük, hogy sem a Székesfehérvár-Öreghegyi Egyházközség, sem az egyházközség Karitász csoportja nem végez utcai gyűjtést rászoruló gyerekeknek.” – nyilatkozta honlapunknak Tornyai Gábor öreghegyi plébános. Az elmúlt napokban ugyanis többen is jelezték, hogy a karitász nevében próbálnak meg csalók pénzt kicsalni a jószívű székesfehérváriaktól.

Tovább...
 
A jogsértők nem várhatják el másoktól a jogkövető magatartást Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 18.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése elfogadta a 2009. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosítását. Ennek értelmében például tíz millió forintot kapott az Alba Regia Sportklub – hogy eleget tudjon tenni nemzetközi szereplésének -, Alba Volán Jégkorong Szakosztálya pedig huszonegy milliós kiegészítést kapott üzemeltetési támogatásként.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1691 1692 1693 1694 1695 1696 1697 1698 1699 1700 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18657 - 18667 / 20402