Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Több, mint tizenkétezer fotót készített a vadvirágokról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 11.

ImageAz elmúlt két évben közel tizenkétezer fotót készített a kincsesbányai vadvirágokról az ott élő Illés József. A lelkes természetjáró úr Mudli kutyájával folyamatosan járja a környékbeli ernyőt, s nemcsak a pórázt szorongatja olyankor kezében, hanem a fényképező-gépet is. Ráadásul nem elégszik meg a képek elkészítésével, hanem még a növények beazonosításával is foglalkozik!

Tovább...
 
Ma este - Tolcsvay Klub Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 11.

ImageDr. Eőry Ajándok vendégeskedik ma este a Tolcsvay Klubban. A Vörösmarty Társaság szervezésében megrendezett programon a közkedvelt természetgyógyász „Hogyan védekezzünk az influenza ellen?” címmel tart előadást, a muzsikáról pedig – ezúttal is – Tolcsvay Béla gondoskodik. A program 18 órakor kezdődik, s minden kedves érdeklődő ingyenesen vehet részt rajta.

Tovább...
 
Ünnepi megemlékezés a Bányász Emlékparkban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 11.

ImageGyertyát gyújtottak a kincsesbányaiak Szent Borbála napján a Bányász Emlékparkban. Az ünnepség a helyi polgármester, Bajkai János beszédével kezdődött, majd több költemény is elhangzott. A prózai részeket a Kormorán együttes dalai kötötték össze, a Bányászhimnusz után pedig a jelenlévők elhelyezték virágaikat és mécseseiket a szobornál. Ezt követően Bajkai János minden megemlékezőt a Művelődési Házba invitált, ahol vendégül látták a betérőket.

Tovább...
 
Orbán Viktor újra az Európai Néppárt alelnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. december 11.

ImageIsmét az európai kereszténydemokrata és konzervatív pártokat tömörítő Európai Néppárt (EPP) alelnökévé választották csütörtökön Orbán Viktort. A Fidesz elnöke a 10 alelnök közül a negyedik legtöbb szavazatot kapta az EPP bonni tisztújító kongresszusán tartott szavazáson. - Orbán Viktor az EPP 2002. októberi, a portugáliai Estorilban tartott XV. kongresszusa óta a szervezet egyik alelnöke.

Tovább...
 
Budai Bernadett megint mellé lőtt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 11.

"Budai Bernadett még mindig ugyanúgy hazudik, mint ahogy kormányszóvivőként tette. Navracsics Tibor már régen beoltatta magát, és arról is intézkedett, hogy a Fidesz-frakció megtérítse munkatársainak az oltási költségeket..." - jelentette ki dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményében...

 
Adventi ajándék Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2009. december 11.

ImageSimon László, megyei közgyűlési képviselő a magánadományát adta át a polgárdi-tekerespusztai szociális ellátó intézményben. Végül aztán az ellátottak is ajándékozók lettek... - A megye által fenntartott intézményben értelmileg különféle mértékben fogyatékos fiatalok és felnőttek élnek - nem éppen optimális körülmények közt. A borult ég alatt, a vigasztalanul szemerkélő esőben még az újabb épületek is kopottnak tűnnek, a szerényebb melléképületek pedig azoknál is inkább.

Tovább...
 
Autizmus spektrum zavarral élő gyermekeket látogatott meg Spányi Antal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 10.

ImageAutista foglalkozásokra látogatott Spányi Antal megyés püspök. Főpásztorunk Táncon tekintette meg a helyi általános iskola autista gyermekeinek integrált formában történő oktatását, fejlesztését, valamint részt vett a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány Havranek utcai foglalkozatóján is - Székesfehérváron. Püspök atya ugyanis nagyon fontosnak tartja, hogy az egyház foglalkozzon a betegekkel, elesettekkel, hátrányos helyzetűekkel, s így az autistákkal is.

Tovább...
 
Gyűlnek már az adományok a Malom Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 10.

ImageKarácsonyi adománygyűjtő akcióra hívta fel nemrég a média figyelmét Vargha Tamás, a társadalmi kapcsolatok tanácsnoka. Ahogyan tavaly novemberben, úgy az idei évben is várják a Malom Házba a tartós élelmiszerekből, ruhaneműkből, könyvekből és gyermekjátékokból álló adományokat, hogy szétoszthassák a rászorulók között. A jószívű adományozok pedig sorra érkeznek is a csomagokkal. Az ajándékoknak azonban még bőven van hely, így ne forduljon vissza senki e cikk címét olvasva!

Tovább...
 
Nyomozás a Baucont ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 10.

ImageOrosz István, a Városi Szolgáltatások Bizottságának elnöke a Tatabányai Városi Ügyészség novemberi, a Baucont Zrt. elleni nyomozást elrendelő döntését követően kialakult helyzetről számolt be sajtótájékoztatóján. Üdvözölte a hírt, miszerint a Vám- és Pénzügyőrség csődbüntett gyanúja alapján megkezdte a nyomozást a Baucont Zrt. ellen. Székesfehérvár Önkormányzata korábban közel félmilliárd forintos követelést támasztott a Vörösmarty Színház felújítását végző céggel szemben az elvégzett munka hiányosságai miatt.

Tovább...
 
Közmeghallgatás a 2010-es évi költségvetésről Nyomtatás E-mail
Írta: közlemény   
2009. december 10.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2009. december 10-én (csütörtökön), 14.00 órától a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 13. §-a, valamint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Szervezeti és Működési Szabályzata 72 §. (2) bekezdése értelmében Közmeghallgatást tart a Városháza Nagytermében. Téma: a 2010. évi költségvetés főbb irányai, koncepciója.

 
Gyurcsány Ferenc az MSZP valódi miniszterelnök-jelöltje Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. december 10.

Image"Kilenc hónappal Gyurcsány Ferenc látszólagos távozása után a mostani listaállítással a szocialisták hitet tettek Gyurcsány Ferenc politikája mellett, azzal, hogy a lista negyedik helyére tették a volt pártelnököt ."- szögezte le újságírók előtt a Parlamentben Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. Mint fogalmazott, ezzel nemcsak ismét befutó helyre hozták, de azt is jelezték, hogy továbbra is egyik jelképes politikusuknak tartják a volt kormányfőt.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1691 1692 1693 1694 1695 1696 1697 1698 1699 1700 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18690 - 18700 / 20402