Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Tisztán látszik! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 21.
Jövőtudatos fesztivált rendeznek szeptember utolsó hétvégéjén a Sóstó Természetvédelmi Területen és a Látogatóközpontban. A Zöld Busz Program köré épülő új, a természet védelmét központba helyező rendezvényen a környezettudatosságnak és környezetvédelemnek minden szeglete helyet kap, hangzott el az eseményt ismertető sajtótájékoztatón, amelyet Mészáros Attila alpolgármester tartott a Látogatóközpontban.
Tovább...
 
A 95 éves Szabó Ferencnét ünnepelték klubtársai Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 21.
Nyugdíjas társaival és családtagjaival együtt ünnepelte 95. születésnapját Szabó Ferencné a Zsolt utcai Gondozási Központban. Ilike néni 23 éve jár az itteni idősek klubjába, ő a legrégibb tag, a közösség motorja, akit nagy szeretet és tisztelet övez, akinek életszeretete, tenni akarása, optimizmusa megszívlelendő jó példát mutat mindenkinek. Születésnapja alkalmából Deák Lajosné önkormányzati képviselő is felköszöntötte őt a város ajándékcsomagjával és a miniszterelnöki gratuláló emléklappal.
Tovább...
 
41 éve mérnökök - ezüstdiploma-átadó a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2021. szeptember 20.
Ezüstdiploma-átadó ünnepséget tartott az Óbudai Egyetem. Az 1980-ban a mai Mérnöki Intézet jogelődjében, a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola székesfehérvári kihelyezett tagozatán, valamint Geoinformatikai Intézet jogelődjében végzett hallgatók a Városháza Dísztermében vehették át díszoklevelüket. A pandémia miatt egy év csúszással tartott ünnepségen jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester, prof. dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja, Nagyné Dr. habil. Hajnal Éva, az Alba Regia Műszaki Kar kutatási dékánhelyettese és Dr. Pődör Andrea, az Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetének igazgatója.
Tovább...
 
A mozgás a nátha ellenszere? Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2021. szeptember 20.
Többen átestek már rajta, de sokan még csak most küzdenek az idei szezon első orrfolyással, köhögéssel, tüsszögéssel, torokfájással és levertséggel járó tüneteivel. Törvényszerű, hogy az ősz minden évben náthával kezdődjön, vagy létezik biztos módszer a megelőzésre?
Tovább...
 
A szolgáló szeretet az egyik legszebb hivatás Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. szeptember 20.
Több mint két évtizedes szolgálatot követően az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának tagjai és vezetősége átadta a stafétát az új csoportnak. A szolgálat átadását, ugyanúgy, mint az elmúlt húsz évet, egy alaposan előkészített, szeretetteljes út előzte meg. Az Ökk Podcast következő adásnak vendége Kádár Sándorné Katalin, aki annak idején négy-öt társával együtt úgy gondolta, hogy segíteniük kell a rászorulókon.
Tovább...
 
Elismerés a köz szolgálatáért Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 20.
Elismerő oklevelet adományozott három, a közszolgáltatásban dolgozó személynek az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért. Az oklevelet a székesfehérvári civil szervezetek és a helyi közösség munkájának önzetlen segítéséért, fejlődésük támogatásáért kapta idén Németh Mariann, Steigerwald Tibor és Szekszárdy Tamás. Az elismerés átadására sajtótájékoztató keretében került sor a Hiemer-házban.
Tovább...
 
Duális Roadshow a Széchenyiben Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 20.
Duális Roadshow-t rendeztek a Széchenyi István Műszaki Technikumban. A nagyszabású program az intézmény csaknem 900 diákjának nyújtott betekintést a duális oktatásba, az ipari partnercégek világába, kínálatába és a felsőoktatásba. A szakmai nap célja volt, hogy segítsék a fiatalok pályaorientációját, a gyakorlati helyként szolgáló cégek kiválasztásában.
Tovább...
 
Újra szárnyalnak a Hatpöttyösök Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. szeptember 20.
A sok bizonytalanság és előkészület után újra megnyitott a Hatpöttyös Étterem. A megváltozott munkaképességű és sérült embereket foglalkoztató vendéglátóhely Hermann Jánosné Vera ötlete és kitartása révén született meg, és működik mind a mai napig – immár a Prohászka Ottokár utcában. Az újranyitás alkalmából rendezett ünnepségre valamennyi segítőjüket meghívták, hogy a Hatpöttyös stábjával közösen örüljenek, beszélgessenek a szépen felújított étteremben.
Tovább...
 
Megtelt a Zichy liget a 14. Székesfehérvári Civil Napon Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 20.
Megtelt a Zichy liget szombaton, a 14. alkalommal megrendezett Székesfehérvári Civil Napon. A belvárosi parkban minden eddiginél több, összesen 79, az élet legkülönfélébb területein tevékenykedő egyesület és alapítvány mutatta be tevékenységét, emellett színes színpadi produkciósorozattal is szórakoztatták az érdeklődőket. A megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy ismét találkozhattak azok a jól működő szervezetek, melyek alapjai a város működésének.
Tovább...
 
Jaguaros hétvége Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. szeptember 17.
Akik szeretik a szép autókat, rajonganak a régi idők és a modern kor négykeréken guruló csodáiért, azoknak a hétvégén érdemes lesz a belvárosban egy sétát tenni. A Magyar Jaguar Club éves nagytalálkozójának idén Székesfehérvár ad otthont. A Rákóczi úton, a Skála parkolóban szombaton kora délutánig parkolnak majd a Jaguarok, amelyeket megtekinthetnek az érdeklődők.
Tovább...
 
Építők Napja a Vörösmarty Szakközépiskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 17.
Tavasz helyett ősszel, ám hagyományosan gazdag programkínálattal rendezik meg az idei Építők Napját Székesfehérváron. A szakmai és szórakoztató elemeket is tartogató esemény szombaton 10 órakor kezdődik a Vörösmarty Technikumban, ahova szeretettel várják az ARÉV Baráti Kör Egyesület tagjait, családjaikat és minden érdeklődőt!
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 188 - 198 / 15719