Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Gyurcsány a költségvetésről - a Fidesz reagálása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 27.

Image"Gyurcsány Ferenc és kormánya már régen elveszítette hitelességét költségvetési-pénzügyi kérdésekben, miután hazudtak az Európai Uniónak, a köztársasági elnöknek és az egész országnak." - olvasható Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének legújabb közleményében - "A világgazdasági kihívásokra a kisebbségi kormány nem talál, de nem is keres válaszokat, ami abból is látszik, hogy a jövő évi költségvetés újra adóemelésekkel párosul. Magyarország érdeke az, hogy tíz év alatt egymillió új munkahely létrehozása céljából mielőbb radikális adócsökkentésre kerüljön sor."

 
A Polgári Frakció képviselői várják a székesfehérváriakat! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 26.

ImageMint ahogyan már tájékoztattuk Kedves Olvasóinkat: a Polgári Frakció holnap a Székesfehérvári Püspökség előtti téren álló faházak egyikében várja Önöket – s kéri véleményüket a Nemzeti Emlékhelyen hamarosan felbukkanó, 40 méter magas torony, valamint a Rózsaliget helyére tervezett makettváros kapcsán. A Polgári Frakció képviselői az alább közölt időpontokban „teljesítenek szolgálatot” az Országalmánál:

Tovább...
 
Mondja el véleményét a Nemzeti Emlékhely kapcsán! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 26.

ImageA Nemzeti Emlékhely is témája volt annak a sajtótájékoztatónak, amelyet Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető, és Vargha Tamás önkormányzati képviselő tartott a mai napon. A Polgári Frakció változatlanul úgy véli, ki kell kérni a székesfehérváriak véleményét azokkal a beruházásokkal kapcsolatban, amelyek az említett projekthez kapcsolódnak – és a tervek szerint jelentősen megváltoztatják a város „összképét” -, ezért holnap kérdőívekkel fordulnak a lakossághoz.

Tovább...
 
Csökkenni fog a távhő áfája? - Egyetértés a Közgyűlésben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 26.

ImageA Polgári Frakció nagy jelentőséget tulajdonít, és rendkívüli módon örül a távhő áfájával kapcsolatos Közgyűlési döntésnek. – nyilatkozta Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető ma délelőtt. Mint ismeretes: a FIDESZ És a KDNP néhány hónappal ezelőtt egy törvényjavaslatot nyújtott be, amely célja, hogy a távhő áfáját 20 %-ról 5 %-ra, azaz 15 %-kal csökkentsék. A Polgári Frakció kezdeményezte, hogy a Székesfehérvári Önkormányzat fejezze ki egyetértését e törvényjavaslattal kapcsolatban, és forduljon az Országgyűlés elnökasszonyához kérve, hogy ezt a törvényjavaslatot a Ház minél előbb tűzze napirendre, s fogadja is el.

Tovább...
 
Neves előadók a Kodolányi reklámheti rendezvényén Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence - PR-referens   
2008. szeptember 26.

ImageMegkezdődött a negyedik Reklámhét, amely Budapest mellett négy vidéki nagyvárosban, így Székesfehérváron, a Kodolányi János Főiskolán is kínált programokat 2008. szeptember 25-én. A délután kezdődő program során neves előadók, így Simon Krisztián, a Marketing Media vezető szerkesztője, Kőszegi András, Sas István és Borsos Sándor, a Reklámzabálók főszervezője avatták be az érdeklődőket a reklámok világába.

Tovább...
 
Közeleg az idő, amikor a Közgyűlésnek fel kell oszlatnia önmagát... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 26.

Szigli Istvánnak, a Városfejlesztési Bizottság elnökének tegnapi felszólalásai - pontosabban az azokhoz tett, vallomásszerű bejelentések – meglepetésként értek mindenkit. Szigli István először is kijelentette, hogy úgy érzi, őt büntetni a Szocialista Frakció, amelynek tagja volt, s amelyből az Elkerülő út körül kialakult viták miatt lépett ki. – Ezt a „kilépést” most tárta fel először őszintén a nyilvánosság előtt. Eddig azt a hivatalos álláspontot lehetett tudni, hogy „szünetelteti tagságát”.

Tovább...
 
A frakciók támogatták az SZMSZ-módosítást Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

Image„Nincsen nagy koalíció sem politikai, sem gazdasági értelemben! Csupán arról van szó, hogy közös felelősségünk megteremteni a város működésének biztonságát! ” – jelentette ki dr. Cser-Palkovics András annak kapcsán, hogy Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése ma délelőtt a frakciók támogatásával megszavazta az 5. napirendi pontot, amely a Közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló többször módosított 5/1999. (III.24.) rendeletének módosítására irányult.

Tovább...
 
"Mi az élet? Talán egy fénysugár, amely átszalad a tisztáson..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

Image„Mi az élet? Talán egy fénysugár, amely átszalad a tisztáson.” – hangzott el Gáspár Attila temetésén, majd fanyar igazságként elkezdett esni az eső. A megemlékezők mégse kerestek menedéket. Túlságosan tisztelték ahhoz az 55 évesen elhunyt nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmestert, természetvédőt, a városi közélet meghatározó személyiségét, aki a Környezetvédelmi Bizottság szakértője volt (az ő kezdeményezésére indult el a Sóstó Rehabilitációja). Temetését a Sóstói Katolikus Temetőben tartották ma délelőtt... 

Tovább...
 
Az Ability Park road showja Székesfehérvárra érkezik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

ImageA fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató interaktív élménypark Székesfehérváron, a Tesco parkolójában várja a családokat és a játszani vágyókat. – tudtuk meg Bence Dorinától, az Open Communications Kft.kommunikációs tanácsadójától - Az év támogatottja 2008" program keretein belül megvalósuló Ability Park road show holnap érkezik városunkba, s szeptember 28-ig várja a játszani vágyókat megújult játékokkal, mozgó élmény-elemekkel.

Tovább...
 
SDiLA+ Továbbképzés földhivatalvezetőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

ImageMegújította és újraindította a SDiLA képzést a GEO. – tájékoztatta szerkesztőségünket Prof. Dr. Márkus Béla intézetigazgató, akitől megtudtuk, hogy e program tulajdonképpen egy menedzsment tanfolyam, amit a földhivatali felsővezetők számára dolgozták ki. Az egyetem most a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztályával, több megyei hivatalvezetővel és a FÖMI-vel folytatott igényfelmérésre alapozva rendezi meg a képzést.

Tovább...
 
Ma ülésezik a Városi Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

Ezekben a percekben kezdi meg szeptemberi ülését Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése. A megszokott 9 órás „indulás” a mai napon 10 órára módosult, hogy a képviselők előtte részt tudjanak venni Gáspár Attila temetésén a Sóstói katolikus temetőben. A Közgyűlés ülésének részletes napirendi pontjai alább olvashatók.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1771 1772 1773 1774 1775 1776 1777 1778 1779 1780 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19482 - 19492 / 19912