Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Pályázz a Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjra! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. október 03.

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány kuratóriuma meghirdeti a tanulmányi ösztöndíj pályázatát a 2010. évre. Az Alapítvány célja, hogy anyagilag támogasson általános- és középiskolai tanulókat, valamint egyetemi, főiskolai hallgatókat tanulmányaik folytatásában. Támogatásban részesülhetnek olyan székesfehérvári lakosok gyermekei, akik jó tanulmányi eredményt érnek el, anyagi és családi körülményeik miatt az ösztöndíjra rászorulnak.

Tovább...
 
Oszkó távolítsa el Benedek Fülöpöt az MNV Zrt. éléről Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 03.

ImageBudai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója felszólította Oszkó Péter pénzügyminisztert, hogy azonnali hatállyal távolítsa el Benedek Fülöpöt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciójából. Budai szerint ugyanis Benedek Fülöp vezényelte le az MSZP-hez kötődő korrupciógyanús földértékesítéseket és mint fogalmazott: nem fogadható el, hogy az állami földek kezelésével, értékesítésével olyan ember foglalkozzon, aki, bármerre tekintünk, mindenhol korrupciógyanús ügyek környékén bukkan fel.

Tovább...
 
Magyar nótákra tanították a falu lakosságát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 02.

Image„A szüreti felvonulás akkor szép, ha sokan beöltöznek, és jókedvűen, énekszóval vonulnak a menettel.” – gondolták a Magyaralmási Szüreti Mulatságok szervezői, s a falunappal egybekötött program előtt heteken át tanították a helybeli lakóknak a felvonulásra tervezett népdalokat. Sőt, a beöltözni szándékozóknak ruhákat is biztosítottak, hogy tökéletes legyen a „szüreti kép”.

Tovább...
 
Civil Nap Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 02.

Ismét bemutatkozási lehetőséget biztosít a Közgyűlés Civilkapcsolatok Bizottsága a városban működő civil szervezeteknek azzal, hogy megrendezi a II. Fehérvári Civil Napot. Az október 18-án, 10 órakor kezdő programon az egyesületek, alapítványok és klubok kitelepülve, közösen találkozhatnak a fehérváriakkal.

Tovább...
 
Állatok Világnapja az ASKA-val Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 02.

ImageÁllatsímogató, állatorvosi tanácsadás, keverék kutya-szépségverseny, a Dog Plusz Kutyaiskola bemutatója, s még számtalan program várja az érdeklődőket az Állatok Világnapján, az ASKA homoksori telephelyén. – kaptuk a hírt Molnár Tamásnétól, az ASKA titkárától.

Tovább...
 
Kecskenézőben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 01.

ImageKecskefarmon jártak a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda gyermekei. A Lepke Csoport már tavasszal megkezdte az ismerkedés az állatokkal és az állattartással, most pedig folyatódott a tapasztalat-gyűjtés. Az óvodában évek óta működik a kompetencia alapú oktatás. Ennek keretében nemcsak elméleti síkon, hanem a gyakorlatban is megláthatják a fiatalok, hogy miként működik világunk: hogyan élnek az állatok, mitől növekednek a növények, s milyen körforgások jellemzik bolygónkat.

Tovább...
 
Továbbra is elviszik a rendőröket Székesfehérvárról?! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 01.

ImageDr. Draskovics Tibor igazgatásügyi és rendészeti miniszter nem válaszolt Dr. Cser-Palkovics András azon kérdésére, hogy ki felel azért, ha egy olyan időben történik betörés-sorozat, amikor a rendőr azért nem tud a szolgálati helyén tartózkodni, mert egy budapesti rendezvény biztosítására elszólították. Több példa is akadt arra Székesfehérváron, hogy hiába hívták a lakók a körzeti megbízottat, hogy az forró nyomon tudjon elindulni, nem érték el budapesti „igénybevétele” miatt. Ezért Dr. Cser-Palkovics András nem hagyja annyiban a dolgot…

Tovább...
 
Megoldást várunk, és nem cinikus, lekezelő, üres reakciót! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 01.

Image„A sajtónak már többször kifejtettük álláspontunkat arról, hogy a kormány a nemzeti vagyonnal nem a magyar érdekeknek és nem a magyar törvényeknek megfelelően gazdálkodik.” – nyilatkozta honlapunknak Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke – „E meggyőződésünket megerősítve fogalmaztuk meg észrevételeinket, véleményünket több alkalommal a sukorói kaszinó beruházással kapcsolatban is.”

Tovább...
 
Kalandra fel! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 01.

ImageEgyre borúsabb az idő. Romahos lépkettel közeledik a hideg, esős, vacogtató-szél-fújós idő, amikor már senkinek sem lesz kedve kimozdulni a meleg lakásból. Addig viszont ki kell használni az utolsó napsütötte hétvégéket! A családoknak egész napos kikapcsolódást jelenthet a kalandpark (amelyből szerencsére több is akad hazánkban), ahol többféle ügyességi játék várja a szórakozni vágyókat.

Tovább...
 
Táblavadászat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 30.

ImageAz Országos Rendőr-főkapitányság által meghirdetett országos "Táblavadász" akcióhoz kapcsolódóan a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság is meghirdeti a programot Fejér megye területére, október 01. és november 01. közötti időszakra. Ennek során azok az  állampolgárok, akik indokolatlannak tűnő, esetleg megtévesztő KRESZ táblát észlelnek Fejér megye, illetve a megyeszékhely útjain, azok a tábla fotóját és a beazonosításhoz szükséges helyszín pontos leírását eljuttathatják a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre, hogy felülvizsgálják azokat.

 
Fiskális terror alatt a magyar egészségügy Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. szeptember 30.

Image"A magyar egészségügy olyan fiskális csoportok irányítása alá került, akiknek az ágazat problémáiról fogalma sincsen." - hangsúlyozta Mikola István sajtótájékoztatóján. Mint fogalmazott, miközben minden halálozási mutatónk párját ritkítóan rossz Európában, addig fiskális terror tapasztalható az ágazatban. A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa rámutatott arra is, 4-500 eurót fordítunk Magyarországon egy betegre, mindössze az uniós átlag töredékét.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1771 1772 1773 1774 1775 1776 1777 1778 1779 1780 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19482 - 19492 / 20972