Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Fuss - örömmel! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 14.

Image24 órán át futottak a Halesz-parkban a lelkes SM-örömfutás résztvevői, akik a Vidámparki-tónál tartott Nagy Őszi Ölelés után itt bizonyították közösségvállalásukat és „egyenlőség-érzésüket” fogyatékkal élő társaikkal. S amíg futottak a zöld környezetben körbe-körbe, a színpadon kulturális bemutatók, koncertek szórakoztatták a közönséget.

Tovább...
 
Kollektív ölelkezés a Vidámparki-tónál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 13.

ImageA regisztrációs lapok alapján 4540 ember fogta meg egymás kezét, s ölelte így körül a Vidámparki-tavat tegnap - jelképezve az összetartozást, s felhívva a figyelmet arra, hogy az egészségesek és a fogyatékkal élők között nincs is olyan nagy különbség. Sőt, ahogy Vasvári Csaba, a Vörösmarty Színház igazgatója mondta beszédében: mindannyian fogyatékkal élők vagyunk, csak mindenkinél más területen és „fokkal” jelentkezik ez a kis „hiba”.

Tovább...
 
Jótékony tisztogatás a Polgári Frakció segítségével Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 13.

ImageA Polgári Frakció egy parkot jelölt meg a Társadalmi Felelősségvállalás Napjához kapcsolódó sajtótájékoztatója helyszínéül. S mit vár ilyenkor egy újságíró? Rendezett területet, gyönyörűen lenyírt pázsitot, frissen festett padokat, amelyhez a romantikusabb lelkűek még színes, illatozó virágágyásokat is képzelnek (a szökőkút-vágy persze azért már túlzás lenne – legalábbis itt, Székesfehérváron…). Ehelyett egy bűzlő, gazos területen imbolyogtunk – amelyre elvileg 14 millió forintot költött nemrég a Város…

Tovább...
 
Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 13.

ImageA Megyeháza Címertermében rendezték meg az őszi Fejér Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot. Ennek során a résztvevők tájékoztatást kaptak a szervezet tevékenységéről, az idén beadott pályázatokról, meghatározták a következő egy év munkatervét, valamint beszámolók is elhangoztak Topolánszky Ákos, Neubauer Tamás és Burszki Mónika előadásában.

Tovább...
 
Szezonváltás-indokolta ruhabőrze Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 13.

ImageAz őszi időszak kapcsán nemcsak a gyermekek beiskoláztatása miatt terhelődhet a szülői agy az anyagi források erőteljes apadására gondolva, hanem a ruhatár-váltás is jelentős kiadással járhat. Merthogy utódaink növekedésére a nyári pihenő jótékony hatással van – vagy csak mi gondoljuk így, amikor szeptemberben a tavalyi pulcsikat próbáljuk rájuk erőltetni – hiába. Sokan ilyenkor látogatják meg a ruhabörzéket.

Tovább...
 
Ismét ülésezik a Fidelitas Országos Választmánya Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Koszorús László   
2008. szeptember 12.

ImageA Fidelitas Országos Választmánya 2008. szeptember 20-án (szombat) 10 órai kezdettel tartja következő ülését Budapesten. A soron következő választásokra való tekintettel szervezetünk folytatja a fiatalokat érintő legfontosabb kérdéskörök tárgyalását. 

Tovább...
 
Tömlő helyett horgászbotot fognak a fehérvári tűzoltók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 12.

ImageA Székesfehérvári Tűzoltóság, a Fehérvári Tűzoltók Egyesülete, valamint a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének székesfehérvári egysége Városi Horgászversenyt rendez szeptember 13-án a Palotavárosi-tavaknál. – kaptuk a hírt Bisztricz Anett szóvivőtől - A rendezvényen a tűzoltók, a mentők, a rendőrök és a katasztrófavédelem dolgozói vesznek részt.

Tovább...
 
Kitüntetés és nyugdíjpótlék a kommunista diktatúra ellen lázadóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 12.

Sinka Jenő, a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének Fejér megyei elnöke egy levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz azzal a kéréssel, hogy tárjuk a nyilvánosság elé. Ebben azoknak a nyugdíjasoknak a helyzetével foglalkozik – illetve keres megoldást arra, hogy jobbá tegye -, akik az 1945-1989-es kommunista diktatúra alatt helyt álltak nemzetünkért. Az említett felhívást alább olvashatják.

Tovább...
 
Egy nap a sérült gyermekekért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 12.

ImageAz Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ), immáron XVII. alkalommal rendezi meg a Sérült Gyermekek Napját a Fővárosi Állat és Növénykertben. A találkozón - amelyre 6000-7000 vendég érkezését várják – természetesen székesfehérváriak is részt vehetnek. A szervezők remélik, hogy e program felhívja a figyelmet az értelmi fogyatékos, illetve a halmozottan sérült gyermekek helyzetére, valamint a veszélyeztetett állatfajok védelmére is.

Tovább...
 
Az alumínium jegyében - "hulladékból" Eiffel-tornyot! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 12.

ImageHasznált alumínium dobozokkal borított, 12 méter magas Eiffel-torony épült a Városház-téren. Az Európai Alumínium Szövetség Magyarországon megrendezésre kerülő éves kongresszusának alkalmából megrendezett akcióhoz 15.000 db használt alumínium italdobozt gyűjtöttek össze és „forrasztottak” a toronyra a szervezők. A burkolati tervet Balázs Gyula készítette, a burkolást pedig Dummel Dániel és hallgató társai, valamint a Csobánkai Általános Iskola 3 diákjai végezték el.

Tovább...
 
Pusztuljon a rágcsáló! Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. szeptember 12.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat rendelete alapján a város területén lévő főbb vízfolyások és csapadékvíz elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végeztet a Városgondnokság. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. Mérgezés esetén vérzékenységet vagy belső vérzést okoz. A méreg ellenszere KONAKION injekció (K1 vitamin), beadását kizárólag orvos végezheti.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1811 1812 1813 1814 1815 1816 1817 1818 1819 1820 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19922 - 19932 / 20297