Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A Fidesz kezdeményezése: olcsóbb lesz az élelmiszer Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 04.

ImageA Fidesz azt szeretné, ha a gazdasági válságtól (is) sújtott magyar lakosság olcsóbban jutna hozzá az élelmiszerekhez, s a termelőktől se „aprópénzért” vennék át áruikat a kereskedők. Ezért elkezdték kiépíteni a Szociális Bolthálózatot, amely néhány héten belül Székesfehérváron is jelentős kedvezményeket kínáló boltokkal várja a vásárlókat – és a gazdákat.

Tovább...
 
"Halat, vadat, s mi jó falat..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 04.

ImageA zsibvásáros hangulatú, „majális”-nak nevezett rendezvények között találunk olykor kiemelkedő program-sorozatokat is, amelyek valóban tartalmas kikapcsolódást nyújtanak a szórakozni vágyóknak. A Velencei-tavai Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál például ez utóbbiak közé tartozik. A több napon át tartó fesztiválon a látogatók megtekinthették a Szabad Színház előadását, hallgathattak népi- és modern muzsikát, részt vehettek sportversenyeken, kiállításokon gyönyörködhettek…

Tovább...
 
Elég! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. május 03.

ImageA Fidesz és a KDNP szombaton délután tartotta európai parlamenti választási kampánynyitó nagygyűlését a Kós Károly sétányon. A rendezvény házigazdája Schmitt Pál volt, akinek beszéde után Tőkés László EP-képviselő, valamint Kósa Ádám, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke, a Fidesz-KDNP EP-listájának 12. szereplője lépett a színpadra, majd Xavier Bertrand, a francia kormánypárt főtitkára köszöntötte a nagygyűlés résztvevőit. Az esemény főszónoka Orbán Viktor, a Fidesz elnöke volt.

Tovább...
 
Majális - ha más nincs Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 03.

ImageNincsen sajnos túl sok lehetősége a székesfehérváriaknak arra, hogy szórakozni vigyék gyermekeiket városunkban. Értve itt a szabadtéri programokat, ahol bábszínház, felnőtteket is érdeklő zenés, színi produkciók, valamiféle „kultur-élmény” is érheti a kikapcsolódni vágyókat. Talán ezért is látogatnak el minden évben olyan sokan a Zichy-ligetben megrendezett majálisra, s ücsörögnek a sörpadok mellett, vagy lesik, hogyan virgonckodik apróságuk az 500Ft/5 perc-díjas ugrálóvárban…

Tovább...
 
Elballagtak a végzősök Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 02.

ImageA szokásoknak megfelelően idén is a Városház téren tartott központi ballagáson kezdték el a „búcsúzkodást” a székesfehérvári középiskolások. A végzősök nevében a Vasvári Pál Gimnázium 12/b osztályos tanulója, Szászi Zoltán mondott beszédet, majd az iskolák képviselői felkötötték szalagjaikat a városi zászlóra, s mindenki visszatért iskolájába, hogy „zártabb körben” is búcsút inthessen tanárainak és az alsóbb osztályokba járó diákoknak.

Tovább...
 
Kaktusz Kiállítás a Helyőrségi Klubban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 02.

ImageVolt olyan növény, amelyik karcsú, hosszú szárán rózsaszín virágok pompáztak, s egyáltalán nem hasonlított arra, amire általában gondolunk, ha kiejtjük a "kaktusz" szót. Egy másik pedig inkább korhadt fadarabot mintázott. Aztán volt még több száz különböző színű, formájú, méretű kaktusz is azon a kiállításon, amely még mindig várja a látogatókat a székesfehérvári Helyőrségi Klubban előadásokkal, vásárral - és persze ritkaságszámba menő, szúrós kis és nagy "kedvencekkel"...

Tovább...
 
Három csapás - aláírásokat gyűjtöttek Székesfehérváron is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 02.

ImageA székesfehérvári Malom Ház előtt gyűjtötte a „Három Csapás” törvénytervezettel egyetértő aláírásokat Dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő, a Fidesz helyi önkormányzati képviselői és az önkéntesek. A Fidesz április 25-én indította útjára az országos aláírás gyűjtési akciót, mivel a Parlament elutasította azt a javaslatot, amely szerint az erőszakos bűncselekményt elkövetők a harmadik elkövetéskor a bűncselekményre kiróható büntetés dupláját kapnák, ha pedig a büntetési tétel eléri a húsz évet, akkor az automatikusan letöltendő életfogytiglanra változna.

Tovább...
 
Ismét demonstráltak a pátkai vadászok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 02.

ImageNem adják fel a harcot a Pátkai Vadász Társaság tagjai. Elnökük, Albrecht Attila honlapunknak kijelentette a Székesfehérvári Bíróság előtt tartott demonstráció során: nem nyugszanak bele a Legfelsőbb Bíróság azon döntésébe, amely szerint a Fekete István Vadásztársaság tagjai vadászhatnak mostantól Pátkán. A bírósági eljárás során ugyanis véleményük szerint több olyan jogsértő dolog is történt, amely a végső ítéletet jelentősen befolyásolta.

Tovább...
 
EP-kampánynyitó a Városligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. május 02.

ImageA Fidesz és a KDNP 2009. május 2-án, szombaton 16 órától tartja európai parlamenti választási kampánynyitó nagygyűlését a Kós Károly sétányon. Az eseményen beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Schmitt Pál, a Fidesz EP-listavezetője.

 
Egyeztetni fog Vargha Tamás és Dr. Bóka Viktor Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 30.

ImageAz Ideiglenes Bizottság felkérte elnökét, Vargha Tamást, hogy a hétfőn hivatalba álló Dr. Bóka Viktor jegyzővel vegye fel a kapcsolatot, és a jegyző határozza meg azokat a szolgáltatásokat, amelyek elhelyezésre kerülhetnének a Szolgáltató Házban. Vargha Tamás sajtótájékoztatóján elmondta: szeretnék megvizsgálni azt is, hogy a hivatali szolgáltatásokon kívül milyen más szolgáltatásoknak – például földhivatali ügyintézés – tudnának helyet biztosítani a Házban.

Tovább...
 
Megtartotta alakuló ülését az Ideiglenes Bizottság Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 30.

ImageA Polgári Frakció javaslatával egyetértve a Közgyűlés legutóbbi ülésén egyhangúan megszavazta az Ideiglenes Bizottság felállítását, amely azt a feladatot kapja, hogy keresse meg a leendő városi Szolgáltatások Házának helyszínét. A Bizottság összeállt, s az alakuló ülésen a tagok neki is álltak a munkának, hogy az önkormányzati szolgáltatásokat „egy fedél alá” hozzák.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1811 1812 1813 1814 1815 1816 1817 1818 1819 1820 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19922 - 19932 / 20972