Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Rigó Jancsi, de finom! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageRigó Jancsi – kakaós, csokis, tejszínes édesség. Másrészt: a híres cigányprímás, akiről e süteményt elnevezték, s aki nemcsak muzsikája miatt híresült el, hanem azért is, mert elcsábította, s feleségül vette egy belga herceg nejét. Emlékére minden évben fesztivált rendeznek szülőfalujában, Pákozdon, amelyen idén kerek évfordulót ünnepeltek: tegnap volt 150 éve, hogy megszületett Rigó Jancsi.

Tovább...
 
Blondy szomorú Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageA Takarodó úti Állatotthonban sok-sok kutyus vár gazdira: fajtiszták, törzskönyvezettek, s keverék ebek egyaránt. Közöttük van Blondy is, az ivartalanított, egy éves német vizsla, aki rendkívül jámbor, s igencsak szeretnivaló barátként tekint a kapu felé, ha közeledő lábak ütemét hallja, hátha érte jön valaki...

Tovább...
 
Bababörze a Vizivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageA kisgyermek és a gomba növekedése közötti kapcsolatra vonatkozó „közhely-mondat” alapigazsága készteti az alacsony jövedelmű, babás szülőket arra, hogy különböző bababörzéken szerezzék be a szükséges ruhaneműt utódaiknak. Ma például a Vízivárosi Általános Iskolában rendeznek bababörzét, ahol a babakocsitól a csecsemőknek való játékokig minden használt eszköz új gazdára vár...

 
Közös nyilatkozatban ítéli el a város közgyűlése a Hosszúsétatéren történteket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 22.

ImageDr. Cser-Palkovics András, a Polgári Frakció vezetője, valamint a közgyűlést alkotó frakciók vezetői és a székesfehérvári polgármester egy közös nyilatkozatot juttattak el szerkesztőségünkhöz, amelyben mindannyian elítélik a Hosszúsétatéren történteket. Azaz a keddi kődobálást, amikor garázda fiatalok a Hosszúsétatéren egy több lakásos lakóház utcafront felöli ablakit megdobálták, s a földszinten számítógépező kislányt úgy homlokon találták, hogy a 12 éves gyermeket életveszélyes sérüléssel szállították a kórházba. 

Tovább...
 
Új királynője van a székesfehérvári borrendnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

ImageErős tüdővel és hatalmas profizmussal szívta a lopót Vallerné Juhász Lenke a Noé- hegyi Szent István Borlovagrend borkirálynő-választásának döntőjén. Szakszerűen töltögette a finom nedűt a poharakba, s még a különböző borfajtákat is felismerte ízükről. Sőt, a szőlészetet-borászatot felölelő elméleti kérdésekre is hibátlanul tudott felelni, így őt választották meg idén a székesfehérvári borrend új borkirálynőjének.

Tovább...
 
A Hold is majdnem elfogyott Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2008. augusztus 21.

ImageAugusztus első délelőttjén a sűrű felhők között is láthattuk, ahogy „elfogy” a Nap 18 százaléka. Szombat este a Holdra is erre a sorsra jutott. Őseink számára azonban váratlan és megdöbbentő élmény lehetett, amint az addig barátságosan mosolygó telihold lassan vérvörös színbe borult. Érthető az ijedtség, hiszen akkoriban a Hold fényváltozásai alapján tudták mérni az időt, s az így készített naptárhoz igazították mindennapi életüket.

Tovább...
 
Fogadj (jelképesen) örökbe! - Erdélyi tehetségmentő akció Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. augusztus 21.

Az erdélyi falusi és szórványhelyzetű magyar gyermekek a romániai átlagnál jóval kisebb arányban végzik el a középiskolát; nagyon sok hátrányos helyzetű tehetséges gyermek kallódik el, elsősorban anyagi okok miatt. E helyzeten szeretne enyhíteni az "Fogadj (jelképesen) örökbe!" elnevezésű tehetségmentő akció, melyet erdélyi és magyarországi egyetemi tanárok kezdeményeztek öt éve éve.

Tovább...
 
A Fidesz reagálása Varga László (MSZP) sajtótájékoztatójára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

Image"Meglehetősen furcsa, hogy a szocialisták ifjúsági szervezete egy szocialista vezetésű város elszalasztott beruházása miatt az ellenzéket akarja felelőssé tenni." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvívőjének sajtóközleményében - "Ha egy vidéki nagyberuházás nem felel meg a törvényeknek, nem valósítható meg, ha viszont megfelel, akkor nem Budapestről kell dönteni a helyi vezetés és a helyi emberek helyett."

Tovább...
 
Tóth Mihály kapta a Szent István-díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 20.

Tóth Mihály professzor kapta idén a Szent István Emlékérem és Díjat. A 2004-ben alapított kitűntetést elsőként Sobor Antal író, tanár vehette át, majd a gorsiumi ásatások vezetője, Dr. Fitz Jenő régészprofesszor. Őt követte Dosztál Béla, aki az '56-os székesfehérvári Nemzeti Bizottság Ideiglenes Intéző Bizottságának volt a titkára, tavaly pedig ketten is megkapták: Dr. Martyn Gizella orvos, valamint a posztumuszt Sulyok János Ignác, a püspöki könyvtár levéltár volt igazgatója.

Tovább...
 
Szent István-díj - az "Igaz Ember" értékeit megmutatva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 20.

Image„A nyilvánvaló és egyértelmű hazugságok világát éljük.” – mondta Spányi Antal a Szent István Emlékérem és Díj kapcsán tartott sajtótájékoztatón, majd Balczó Andrást idézte, aki szerint: „Ha elhiszed, amit hazudok neked, én is elhiszem, amit nekem hazudsz.” És e korban különösen fontos, hogy a pusztuló, Szent István-i értékrendet felélesszük, s követendő példaként állítsuk az emberek elé.

Tovább...
 
Halászléfőző verseny Gyomaendrődön Nyomtatás E-mail
Írta: Forrás: Fidelitas   
2008. augusztus 20.

Image2008. augusztus 16- án került megrendezésre a X. Nemzetközi Halfőzőverseny Gyomaendrődön, amelyen a Fidelitas székesfehérvári csoportja is képviseltette magát.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1831 1832 1833 1834 1835 1836 1837 1838 1839 1840 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20142 - 20152 / 20449