Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kitüntetések Manfred Haag német tűzoltóparancsnoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 17.

ImageAz augusztus 20-ai ünnepségekhez kapcsolódóan Székesfehérvárra érkezett Manfred Haag, Schwäbish-Gmünd-i tűzoltóparancsnok. Manfred Haagot a Magyar Tűzoltó Szövetség eddigi munkájának elismeréseként Széchenyi Ödön-díjban részesítette, Székesfehérvár önkormányzata pedig Tiszteletbeli Polgár címmel tüntette ki.

Tovább...
 
A Polgári Frakció most is részt vett a Fogadalmi Szentmisén Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 16.

ImageDr. Cser-Palkovics Andrással az élen a Polgári Frakció szinte minden tagja részt vett a Bazilikában tartott Fogadalmi Szentmisén, amelyen Spányi Antal megújította Szent István országfelajánlását. A mise elején a megyés főpásztor „Aranybibliával” ajándékozta meg a Várost és a Megyét irányító hivatalokat, a mise végeztével pedig a meghívott vendégekkel együtt a Püspökség udvarára vonult, ahol a megemlékezés díszvacsorával fejeződött be.

Tovább...
 
Sobor Antal lett Székesfehérvár Díszpolgára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 16.

ImageAz augusztus 20-a tiszteletére megtartott Ünnepi Közgyűlésen Sobor Antal írónak nyújtották át a „Fejér Megye Díszpolgára” címet. A „Pro Civitate” díjat Kneifel Imre karnagy, Papp József képviselő (posztumusz), dr. Szelier András és Rengel István ny. igazgató kapta. A „Székesfehérvárért díjat” tízen vehették át, a „Tiszteletbeli Polgár” címet öten, dr. Lukács László néprajzkutató pedig a Deák Dénes díjnak örülhetett.

Tovább...
 
Kihirdették a Lánczos-Szekfű és a Deák Dénes ösztöndíjak nyerteseit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 16.

ImageÁtadták a Lánczos-Szekfű és a Deák Dénes ösztöndíjakat. Az ünnepségre tegnap délután került sor a Városházán, ahol az oktatás, a tudomány, a művészet és a társadalompolitika területét megcélozva kaptak a kiválasztott alkotók elismeréseket és anyagi támogatásokat. A Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj Alapítvány pályázatára a városunkban élő, itt munkálkodó, illetve az ide kötődő kutatók és művészek jelentkezhettek máshol eddig nem publikált alkotásokkal. 

Tovább...
 
Köszönjük Fidelitas! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 16.

ImageA Fidelitas Országos Elnöksége köszöni mindenkinek, aki részt vett a Grúzia melletti tüntetésen pénteken. Köszönjük a Fidelitas megjelent tagjainak, hogy nekik hála egy lendületes, fiatalos demonstrációt tudtunk megvalósítani!

Tovább...
 
Világkongresszust rendez a Magyarok Világszövetsége Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

„A Fordulat” címmel rendezi meg a Magyarok VII. Világkongresszusát a Magyarok Világszövetsége 2008. augusztus 16-20. között. – informálta a Fehérvári Híreket Janzsó Tamás, a Magyar Önkormányzatok Európai Szövetségének elnöke - A programsorozat keretében Önkormányzatiság és vállalkozás az Európai Unióban címmel tart konferenciát a Magyar Önkormányzatok Európai Szövetsége (MÖESZ) 2008. augusztus 18-án Székesfehérváron, a Novotel Hotelben. A konferencián köszöntőt mond Spányi Antal megyéspüspök.

Tovább...
 
Országos Nyugdíjas Találkozó Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageNyugdíjas pedagógusok látogattak Székesfehérvárra, akik egy hetet töltenek városunkban az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület és a városi Pedagógus Szakszervezet meghívásának eleget téve. A 46 idős hölgy és úr a Pedagógus Szakszervezet Országos Nyugdíjas Találkozójának keretében szakmai és szabadidős programokon vesznek részt: megismerkednek például városunk főbb nevezetességeivel, s a helyi szervezetek munkájával.

 
Polgárid Napok és Seuso Művészeti Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageAz Olimpia hatására feltámadt nemzeti összetartozás-érzésről, s ennek kapcsán a kisebb, helyi közösségek „egység-igényéről” beszélt Borbély István, Polgárdi polgármestere a XVI. Polgárid Napok és IV. Seuso Művészeti Fesztivál megnyitóján. A jövő szerdáig tartó programsorozat ugyanis kiváló alkalom arra, hogy a helyi lakosság jobban megismerje egymást, miközben még jól is szórakoznak.

Tovább...
 
Östör Annamária támogatja a fehérvári borrend programjait Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageÖstör Annamária önkormányzati képviselő anyagi- és erkölcsi támogatásának köszönhetően sikerül megrendezni idén (is) a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend székesfehérvári programjainak nagy részét. - tájékoztatta szerkesztőségünket Bognár Zoltán Nagymester - Így az augusztus 19-i, Öreghegyi Mulatságok "Hagyományőrző Vetélkedése" is a képviselő asszony közreműködésével valósul meg.

Tovább...
 
Felnyitották a Romkertben a kriptát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageDr. Cser-Palkovics András frakcióvezető és Vargha Tamás önkormányzati képviselő is részt vett a Romkertben megrendezett évfordulós ünnepségen, amelyen arra emlékeztek, hogy 70 évvel ezelőtt szentelte fel az akkori megyéspüspök, Shvoy Lajos a királyi sírhelyeket. Az ünnepségen Spányi Antal megyés püspök imája és a koszorúzás után felnyitották a kriptát, amit Dr. Cser-Palkovics András, Vargha Tamás, valamint a Fidelitas képviseletében Csanády László elnök és Balogh Gergely alelnök is megtekintett.

Tovább...
 
Kinna kínja - nincs gazdija Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 14.

ImageMeleg, családi fészekre vágyik Kinna, a 9 hónapos, ivartalanított, drótszőrű magyar vizsla-jellegű keverék kutyus. A Takarodó Úti Állatotthonban várakozó négylábú elsősorban családi házhoz való, ahol kiugrálhatja magából bánatát - a magányt, hogy jelenleg nincs gazdija, akihez odabújhatna...

Tovább...
 
<< Első < Előző 1831 1832 1833 1834 1835 1836 1837 1838 1839 1840 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20164 - 20174 / 20449