Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A Fidelitas álláspontja a Grúziát ért orosz támadás kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. augusztus 13.

ImageA Fidelitas 2008. augusztus 15-én, pénteken este hatkor az orosz nagykövetség (Budapest, Bajza u. 35) előtt demonstrációt tart. A háborúval kapcsolatos állásfoglalást itt olvashatjátok.

Tovább...
 
Gyógyuljunk ki a rákból! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 13.

ImageFélünk a félelemtől. Ha nincsen problémánk, akkor Teremtőt játszunk, s lőn a baj, ami szenvedést hoz – mert fő jelmondatunk, hogy „semmi se lehet tökéletes”, s mivel a világ egyensúlyra törekszik, ha jól érezzük magunkat, máris aggódunk, hogy mi lesz, ha…? Holott teljes lényünkkel élvezni kellene a "mát", s hálával elfogadni ajándékait. Mert, ha tényleg eljő a Rossz, bőségesen lesz okunk sírni és szenvedni. Itt van például a rák. Ez az alattomos, szabályozatlan sejtszaporulat…

Tovább...
 
Meggyógyult a kilőtt hattyú Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 13.

ImageVisszatérhet természetes élőhelyére az a hattyú, amelyet március óta ápolnak a Takarodó úti Állatotthonban. Krepsz Gyöngyitől, a telep vezetőjétől megtudtuk: a fiókái közül kilőtt madarat pénteken engedik szabadon ott, ahol tavasszal találták – a bicskei tavaknál. A hattyú tökéletesen meggyógyult: az állatorvos hétvégén elkészítette a kontroll-röngent, kivette az utolsó rögzítőket is, és megállapította, hogy a szárnycsont szépen összeforrt, s mindkettő szinkronban mozog.

Tovább...
 
Rendkívüli testületi ülés Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 12.

ImageGárdony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. augusztus 12-én, 17.00 órakor rendkívüli testületi ülést tart a Városháza földszinti tanácskozó termében, amely az utolsó két napirendi ponton kívül nyilvános, tehát bárki által látogatható! A részletes napirendi pontok alább olvashatók.

Tovább...
 
A Nap után a Hold is "elfogy" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 12.

ImageNapfogyatkozásnak lehettünk szemtanúi augusztus elsején, amelyet a székesfehérvári Terkán Lajos Csillagvizsgálóból jobban is szemügyre vehettek az „égkutatók”. A Nap után pedig a Hold is elfogy egy kis időre: a jelenség augusztus 16-án, 21 óra 36 perctől 0 óra 44 percig tart, tetőpontját pedig 23 óra 10 perckor éri el, amikor a holdkorong 81 %-ára sötétség borul.

Tovább...
 
Szerdáig még lehet jelentkezni Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 11.

ImageKét napjuk van már csak arra, hogy leadják pótfelvételi jelentkezési lapjaikat a felsőoktatási intézményekbe továbbtanulni szándékozók. Az idei „normál” felvételi után 5535 államilag támogatott hely maradt üresen - 3978 felsőfokú szakképzési és 1557 mesterképzési. A „második körben” a fiatalok csak egyetlen intézmény egyetlen szakát pályázhatják meg.

Tovább...
 
Kiscicák a Cicaotthonban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 11.

ImageA Takarodó Úti Állatotthonban a kutyusokon kívül kiscicák is várják leendő gazdijukat. Mindannyian ivartalanítva vannak, megkapták a szükséges védőoltásokat, s a nemrég átadott "Cicaóvodában" dorombolnak - egyelőre csak a szőrmekosárkáknak...

Tovább...
 
Tűzijáték a Palotavárosi Tavaknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 11.

A Palotavárosi tavaknál rendezik meg idén is az augusztus 20-i tűzijátékot. Ennek kezdési időpontját a szervezők úgy időzítették, hogy a Városház téren mulatozóknak elég idejük legyen átmenni a belvárosi programokról a tópartra. A rendőrség emberei a gyors és biztonságos közlekedés megvalósítása érdekében ezidő alatt a Palotai úton biztosítják a szabad átkelést.

 
A kórházbezárásokért is Gyurcsány a hibás Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - MTI   
2008. augusztus 11.

ImageA Fidelitas szerint a kórházbezárásokért és az egészségügy rossz állapotáért is Gyurcsány Ferenc a hibás - mondta Kérdő Zsuzsa, a Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke Budapesten.

Tovább...
 
Zámolyon oly' jó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageMinden falu és város szeret közösségformáló programokat szervezni lakóinak – amelyekre természetesen más településekről is várják a látogatókat, hogy mindenki lássa, milyen összetartóak a „helybeliek”. Ehhez persze kell némi ürügy is, meg színes rendezvények – lehetőleg mindegyik korosztály igényeit kiszolgálva: koncertekkel, gyermek-előadásokkal, irodalmi estekkel, és némi sporttal. Aztán adjunk nevet is az egész mulatságnak. Legyen például: „Zámolyi Napok”.

Tovább...
 
Az állattartás szabályaira tanítanak a menhelyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageÚgy tűnik, a gyermekekben eredendően „bele van kódolva” az állatszeretet és a gondoskodási vágy. Felelősek akarnak lenni valakiért, s pátyolgatni a „kis kedvencet”. Először különböző játékokon élik ki ezirányú „ösztöneiket”, majd kérlelni kezdik a szülőket egy igazi, élő kiskutyáért vagy kiscicáért. - Az élelmesebb anyukák ilyenkor bevetik „az akváriumos” trükköt, merthogy a halak sokkal kevesebb helyet és energiát igényelnek, nem beszélve szagtalan „melléktermékükről”.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1831 1832 1833 1834 1835 1836 1837 1838 1839 1840 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20186 - 20196 / 20459