Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Zánka - Fidelitas Nyári Tábor beszámoló Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Henter Lilla   
2008. augusztus 06.

ImageA májusi eredményhirdetés után a budaörsi csoport nekiállt, hogy megszervezze mindenidők legjobb táborát. Július 29-én aztán el is érkezett a nagy nap és a budaörsi szervezők kiegészülve néhány lelkes segítővel leutaztak a Balaton parti volt úttörőtáborba, Zánkára.

Tovább...
 
A Google innovatív technológiáját alkalmazza a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. augusztus 06.

ImageA Google és a Kodolányi János Főiskola (KJF) megállapodott, hogy szeptember elsejétől minden elsős hallgató a Google Alkalmazások Oktatói csomag keretében a Google levelezőrendszerére épülő főiskolai email-címet fog kapni. A főiskola, amely a hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként vezeti be a keresőcég Alkalmazások nevű csomagját, a későbbiekben más Google-szolgáltatások elindítását is tervezi.

Tovább...
 
Hagyományőrző vetélkedés a bor jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

ImageAz „Öreghegy” nevében már benne rejlik egyik fő „funkciója”: a szőlőtermesztés. Akik pedig itt élnek, azok nagyrésze járatos is a borászkodásban. A férfiemberek lételeme pedig a vetélkedés és „erőfitogtatás”, így a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend szüreti hagyományőrző "vidalt" szervez számukra augusztus 19-én. Lássuk, ki darálja leggyorsabban a szőlőt, milyen „művészien” tapossa az üde szemeket, s ki tudja leginkább megszívni a lopót.

Tovább...
 
"Matuzsálemet" köszöntöttek Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 05.

Image101. születésnapját ünnepelte pénteken a székesfehérvári születésű Kovács Gabriella. A családja körében „Ellának” becézett néni 1907. augusztus 1.-én született. 1964. januárjában, 26 év munkaviszony után a Megyei Tanács Mezőgazdasági osztályáról ment nyugdíjba. Ez alkalomból a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke virágcsokorral és könyvvel köszöntötte fel és kívánt hosszú életet az idős hölgynek.

Tovább...
 
Nyári tábor szervez a SZETA Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

ImageA Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA) augusztus 11-től augusztus 15-ig rendezi meg szokásos évi táborát a Bregyó-közi Sportcentrumban. – hívta fel figyelmünket Varga Magdolna, a program egyik fő szervezője - A táborban 48 rászoruló alsós kisdiák vesz részt, teljesen ingyenesen. Őket az általános iskolák gyermekvédelmi felelőseinek ajánlása alapján választották ki.

Tovább...
 
Ki főzi a legfinomabb lecsót? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

ImageA nyár egyik fő étele a lecsó. Csak össze kell vagdosni a paprikát, paradicsomot, rá a fonnyasztott, paprikával és ízesített hagymára, rotyogtatni egy kicsit, aztán jöhetnek a tojások, s már kész is. Van, aki cukkínit is aprít hozzá vagy padlizsánt, szalonnát – s, hogy kié a legfinomabb, az szeptember 27-én kiderül. Az idei Lecsófesztiválra már most is lehet jelentkezni. Tavaly több, mint 200 csapat indult a versenyen, amelyet 2008-ban is vásári hangulat és kirakodóvásár színesít.

Tovább...
 
Viharos időjárásra számíthatunk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageAz Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint néhány órán belül 60-90 km/h-s szél, s jelentősebb mennyiségű, 20-30 mm-nyi csapadék várható országszerte, amely jégesővel is párosulhat. Most még csak hazánk északi és nyugati részén, este viszont már a középső és a keleti területen is viharos széllökéseket és csapadékot észlelhetünk. Sőt, a Közép-Dunántúlon a hulló jégdarabok elérhetik a 2 cm-es nagyságot is.

 
Nem a pillanatnyi öröm pénzzel való megvásárlása okozza az igazi boldogságot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageBútorfestést tanulhattak múlt héten a Mesterségek Házában a népi motívumokat és a hagyományokat ápolni kívánó kreatív felnőttek. A foglalkozásokat a Fejér Megyei Művelődési Központ szervezte, a „táborvezetőnek” pedig Radetzky Jenőné népi iparművészt kérték fel, aki öt napon át tartott elméleti és gyakorlati órákat a Rácz utca tökéletes miliőjében.

Tovább...
 
Ki lesz idén Székesfehérvár borkirálynője? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageA Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend idén is megrendezi borkirálynő-választását augusztus 19-én, az Öreghegyi Mulatságokon, amelyre még mindig várják a jelentkezőket! A verseny kétfordulós: az elődöntő egy tesztírást foglal magába a szőlészet, borászat és a gasztronómia tárgykörét felölelve, majd a legjobban teljesítő három hölgy a színpadon mutathatja be elméleti és gyakorlati tudását, valamint „királynői rátermettségét”.

Tovább...
 
Bodajk is megünnepli várossá válását Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 02.

Bodajk Város Önkormányzat Képviselõ-testülete augusztus 30-án tartja ünnepi ülését, amelyen Jauernik István Önkormányzati Minisztérium államtitkára jelképesen átadja a városkulcsot és a várossá nyilvánító oklevelet. Ezt követően galambröptetés, irodalmi délután, fotókiállítás, gyermekműsorok és zenés-táncos programok szórakoztatják az immár „városivá” váló lakókat és vendégeiket. Fellép Szekeres Adrienn a Lamberg kastély parkjában, a Premier együttes utcabált tart, s még tűzijáték is lesz.

Tovább...
 
Ejtőernyősök Találkozója a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

Ejtőernyősök találkoznak holnap a Bregyó-közi Sportcentrumban. A tizenhetedik alkalommal megrendezett program 10 órakor kezdődik az Ejtőernyős Emlékműnél – ahol a II. világháború után újjászervezett ejtőernyős alakulatról emlékeznek meg -, majd ejtőernyős bemutatók és baráti beszélgetések várják a látogatókat. 

Tovább...
 
<< Első < Előző 1831 1832 1833 1834 1835 1836 1837 1838 1839 1840 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20197 - 20207 / 20449