Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Fidelitas a Hegyalja Fesztiválon Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. július 23.

ImageAz idei évben is a vidék talán legnagyobb zenei fesztiválját rendezték a Tisza és a Hegyalja találkozásánál, Tokajban. A számos, különféle zenei irányzatot képviselő (Tátrai Tibortól Varga Zsuzsáig, Deák Bill Gyulától Ganxta Zolee-ig) zenei színhelyek mellett, az ún. Zöld Színpadon környezetvédelmi, kulturális, valamint politikai előadások részvevői lehettek a fiatalok.

Tovább...
 
Pusztaszabolcs megünnepli várossá válását Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 22.

ImageIdén négy Fejér megyei település nyújtotta be várossá válási igényét, amelyből kettőt fogadott el Dr. Sólyom László: Bodajkét és Pusztaszabolcsét. Ez utóbbi többszöri nekifutás után kapta meg július 1-jén a városi rangot, amelyet a X. Szabolcs Napokkal egybekötve ünnepelnek meg július 25-én. A Milleniumi parkban, a kastélykertben, a középiskolában és a sportpályán megrendezett programok péntek délutántól vasárnap estig várják a látogatókat.

Tovább...
 
Az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja ismét táboroztatja a gyermekeket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 22.

ImageKirándulásokkal egybekötött, angol-német nyelvi és kézműves tábort rendez az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja július 28. és augusztus 8. között a nagycsaládosok és az egyedülálló szülők gyermekeinek. A programok helyszínéül a Szabadművelődés Háza szolgál – ahogy sok-sok éve már.

Tovább...
 
Menjünk Csurgóra! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 22.

ImageA Várfalvai Cigány Népzenekar koncertjével kezdődik meg a Fehérvárcsurgói Napok programsorozata csütörtök este. A három napos testvértelepülési találkozón az erdélyi Várfalva küldöttei is részt vesznek, akik néptáncbemutatóval és hagyományos, népi muzsikával szórakoztatják a közönséget. Mindemellett focibajnokság, kézműves játékok és gasztronómiai bemutató is szerepel a repertoárban.

Tovább...
 
Honlapja lett a Vadmadárkórháznak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 22.

ImageMostantól saját honlapja van a Takarodó úti Állatotthonban működő Vadmadárkórháznak. A HEROSZ állatmenhely e célból elkülönített részlegén jelenleg egy hattyút gondoznak, amelyet a fiókáik közül lőttek ki gondatlan, gonosz emberek. A www.vadmadarkorhaz.hu című portálon a nevelési programon kívül azt is megtudhatják a természetbarátok, hogy mit kell tenni akkor, ha sérült madarat találnak, illetve a szerkesztők a vadmadarakkal kapcsolatban több fontos információt is megosztanak az olvasókkal.

Tovább...
 
Legyél Te a Borkirálynő! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 21.

ImageA székesfehérvári Noé - Hegyi Szent István Borlovagrend immár hetedik alkalommal rendezi meg Borkirálynő választását " Bacchus csak Téged választhat!” mottóval. A verseny kétfordulós programot foglal magában: a jelentkezők az elődöntős során tesztet írnak szőlészet-borászat témakörben, majd a legjobb három eredményt elért jelölt egy nyilvános döntőn méri össze elméleti és gyakorlati tudását.

Tovább...
 
Egyre népszerűbb a Kodolányi és a Balassi Intézet Nyári egyeteme Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. július 21.

ImageÖtödik alkalommal rendezi meg a Kodolányi János Főiskola és a Balassi Intézet Hungarológiai Nyári egyetemet 2008. július 21. és augusztus 17. között. Magyarország turisztikai szempontból két legismertebb pontján, Budapesten és Székesfehérváron, négy héten keresztül tanulnak a jelentkezők magyart mint idegen nyelvet és országismeretet, előadásokon, kulturális és országjáró programokon.

Tovább...
 
Gáncsoskodás helyett segítsük a székesfehérvári labdarúgás ügyét! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Dr. Cser-Palkovics András   
2008. július 19.

ImageNem lenne szerencsés, ha egy politikai párt vagy szervezet véleményt nyilvánítana egy bírósági döntésről, így ezt most sem tesszük. Annál sem inkább, mert a per, perek folytatódnak, így jogerős döntések még nem is születtek a székesfehérvári labdarúgást érintő bírósági eljárásokban. Kötelességünk azonban véleményt nyilvánítani a kialakult helyzetről egy olyan gazdasági társaság esetében, amelynél az önkormányzatnak még ma is komoly terhet jelentő fizetési kötelezettségei vannak éppen a ma pereskedő kistulajdonosok által irányított korábbi időszakokból. Akinek a káosz fokozása volt a célja, az sajnos most elérte.

Tovább...
 
"A gyerekek sokszor jobban ismerik az elefántot, mint a szarvasmarhát!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 17.

ImageGyermekek segítenek a Takarodó úti Állatotthon dolgozóinak. A tizenéves diákok az állat- és természetvédelmi napközis tábor keretében töltenek el egy hetet a menhelyen, ahol megismerkedhetnek a háziállatok fajtáival és a gondozásukhoz szükséges feladatokkal. Az elméleti oktatáson kívül gyakorlati munkát is végeznek: etetik és sétáltatják a kutyusokat, valamint a Sóstói tanösvényre is ellátogatnak, hogy környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozzanak.

Tovább...
 
Végső búcsú Dr. Csepregi Szabolcs tanár úrtól Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Busics György   
2008. július 16.

Gyászolók sokasága jött el 2008. július 14-én délután Veszprémbe, a Vámosi úti temetőbe, hogy végső nyughelyére kísérje június 30-án elhunyt kollégánk, Dr. Csepregi Szabolcs hamvait. A család és a hozzátartozók mellett ott voltak a barátok, a pályatársak, munkatársak, tanítványok, tisztelők az ország minden részéből.

Tovább...
 
Campus Fesztiválon a debreceni Fidelitas Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. július 16.

ImageIdén rendezik meg először Debrecenben, a Vekeri-tó partján a Campus Fesztivált, ahová, mint ifjúsági szervezet, meghívást kapott a Fidelitas is!

Tovább...
 
<< Első < Előző 1831 1832 1833 1834 1835 1836 1837 1838 1839 1840 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20230 - 20240 / 20449