Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Motorbaleset - agyi sérülés - kóma: segítsünk a kisfiúnak! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

Szörnyű csapás érte a Börgöndpusztán élő Kerpel családot: gyermeküket, a jelenleg 9 éves Szabolcskát két évvel ezelőtt egy cross-motoros elütötte. A kisfiú a baleset következtében súlyos agyzúzódást szenvedett, agyödéma alakult ki nála, megsérült a beszéd-központja, az agytörzsi roncsolódás miatt lebénultak a végtagjai, a kisagya se maradt ép, afáziában, ataxiában szenvedett, s még sorolhatnánk.

Tovább...
 
Keresztény emlékek Fejér megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

ImageBalsay István, a KDNP Önkormányzati Tanács Elnöke a „Keresztény emlékek” felmérése, fényképes kiállításban és könyvben való bemutatása, de elsősorban ősi hagyományaink ápolása érdekében elhatározta, hogy mindent megtesz azért, hogy legyen gazdája, gondozója az összes megyei keresztnek, emlékhelynek. Ennek érdekében levelet írt minden Önkormányzathoz és Kereszténydemokrata szellemű személyhez.

Tovább...
 
Nyári egyetem a magyarság jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

ImageÖtödik alkalommal rendezi meg a Kodolányi János Főiskola és a Balassi Intézet a Hungarológiai Nyári egyetemet 2008. július 21. és augusztus 17. között. – tudtuk meg Tóth Bencétől, a KJF PR-referensétől – A Magyar Ösztöndíj Bizottság pályázatának nyertes diákjai 18 országból érkeztek, hogy egy 100 órás nyelvtanfolyam keretében megismerjék a magyar nyelvet, valamint hazánk történelmét és kulturális örökségeit.

 
Vizsgáljuk a Napot! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

Szerény mértékű, 15-23%-os részleges napfogyatkozásnak lehetünk szemtanúi augusztus elsején. E csillagászati jelenséget – amely során a Hold a Föld és a Nap közé kerül, s egy kis részen eltakarja a Napot – akár a székesfehérvári Terkán Lajos Csillagvizsgálóból is megtekinthetjük, ahová szeretettel invitál mindenkit Trupka Zoltán, az intézmény dolgozója. Székesfehérváron e jelenség kezdete pénteken 11:30-ra tehető, maximális fázisa 11:49-kor jön el, s 12:35-kor ér véget.

 
Továbbtanulás - még nem késő! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

ImageNem kell még aggódniuk azoknak, akiket „első körben” nem vettek fel a kiszemelt felsőoktatási intézménybe. A nyári pótfelvételi eljárás során a fiatalok alap-, egységes, osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetében 1633 szak közül választhatnak, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők igényeit pedig 573 féle mesterképzés próbálja meg kielégíteni.

Tovább...
 
Badár, Tvrtko, Navracsics, Balsai, Célpont... Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. július 30.

ImageAki garancia a nevetéshez... Aki megtalálta az utolsó magyar hadifoglyot... Aki állja a sarat a Parlamentben Gyurcsánnyal szemben.. Aki a rendszerváltoztatás utáni első kormányban is tag volt... Akik nélkül még mindig Kóka lenne az SZDSZ elnöke...

Tovább...
 
Pollenek a légutakban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

Prüszkölnek és sűrűn zsebkendő után nyúlnak az allergiások a szárazabb időjárás miatt. Ilyenkor megnő a levegőben előforduló pollenek száma, s az asztmásoknak is gyakrabban kell használniuk hörgőtágító pipájukat. A www.pollenjelentes.hu honlapon nyomon követhetőek a pollenszórások: megyénkben jelenleg a fűfélék és az útifűfélék (pl. útifű) okozzák a legtöbb panaszt, valamint a parlagfű is lassan elkezdi alattomos munkáját. Ezen kívül a csalánfélék, a kender és a libatopfélék (pl. seprűfű, paraj, ballagófű) pollenjei is allergiás reakciókat váltanak ki. 

 
Szaporodnak a szúnyogok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 29.

Az utóbbi napok – sőt, hetek – esőzései kedvezően hatottak a szúnyogok szaporodására. Ezért vasárnap este ismét permetezésre került sor városunk 50 hektárnyi vizes, és 3650 hektárnyi szárazföldi területe felett. A kis vérszívók elleni védekezésben mi is részt vehetünk: a házunk körüli víztárolókat, hordókat takarjuk le, s időnként ürítsük ki, hogy a lárvák ne tudjanak „megtelepedni”, illetve kikelni.

Tovább...
 
Forgalmi változások Székesfehérvár belvárosában Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 28.

Forgalmi változások Székesfehérvár belvárosában az augusztusi kulturális programok alatt - Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2008. július 21-től augusztus 20-ig Székesfehérvár belvárosában a Musica Regia és Királyi napok rendezvénysorozatok miatt az alábbi forgalomkorlátozások kerülnek bevezetésre:

Tovább...
 
40 méter mélyen, egy "keszonba" zárva a nemzeti panoptikum?! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA Nemzeti Emlékhely ügyével több cikkünkben is foglalkoztunk már. A Fehérvári Hírek oldalain megismerhették olvasóink Dr. Cser-Palkovics András véleményét – pontosabban dr. Szili Katalinnak írt levelét -, kifejtette álláspontját a Fehérvári Polgári Védegylet és a III. Béla Lovagrend, valamint Fejér megye egyik legkiemelkedőbb építésze, Németh László is tiltakozott az új tervek ellen. Most pedig megkerestük Balsay Istvánt, aki csatlakozott az előtte felszólalókhoz.

Tovább...
 
Testvértábor állami gondozott gyermekeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

Az állami gondozásba kerülő gyermekek számára nemcsak a szülők ily’ módon történő elvesztése okoz(hat) lelki traumát, hanem a testvértől való elszakítás is. A „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület ezért évek óta szervez „Testvértábort” a különböző településeken nevelkedő, gyermekotthonokban vagy nevelőszülőknél élő testvéreknek. Az idei táborozás során kirándulások, kézműves foglalkozások, s különböző mentálhigiénés előadások is szerepelnek. A 3-18 éves fiatalok tegnap indultak el Balatonfenyvesre, ahol egy hetet tölthetnek el.

 
<< Első < Előző 1841 1842 1843 1844 1845 1846 1847 1848 1849 1850 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20241 - 20251 / 20480