Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A fürdőzés biztonságáért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 07.

ImageAz átlagosnál magasabb, 145 cm-es vízállás miatt csak a kijelölt szakaszokon szabad fürdeni a Velencei-tóban. A strandoknál a kisgyermekeket a part mentén kialakított sekély vizű medencében ajánlatos hűsíteni, a felnőttek biztonságára pedig a tavon járőröző vízirendőrök ügyelnek, akik idén 13 főt mentettek ki a vízből. A veszélyhelyzetek többsége a hirtelen jött viharok, zivatarok miatt alakult ki - s általában a csónakázókat érintette -, ezért az illetékesek arra kérnek mindenkit, hogy folyamatosan figyeljék a viharjelző berendezéseket.

 
Áldásként kell fogadni a gyermekek érkezését! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 06.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegye fenntartása alá tartozó LEA Családok Átmeneti Otthona javára jótékonysági estet tartottak a csákvári templomban július 4-én. Ennek során Spányi Antal megyés püspök, Blaskó Péter színművész, dr. Csath Magdolna közgazdász és Gulyás Dénes operaénekes előadását hallhatta a közönség, amely középpontjában a család, a gyermek, a szeretet és a hit kapcsolata állt.

Tovább...
 
Szirénapróba Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 06.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szirénapróbát tart holnap, 13 órakor a Paksi Atomerőmű Rt. 30 km-es körzetében. Az ellenőrzés Alap, Alsószentiván, Cece, Előszállás, Nagykarácsony, Sáregres és Vajta településeket érinti. A szakemberek azt vizsgálják, hogy az említett területeken elhelyezkedő szirénák megfelelően működnek-e. Az esetleges kellemetlenségek miatt (pl. rövid ideig tartó, éles hanghatás) pedig ezúton is kérik a lakosság megértését és türelmét.

 
GYIVI-s gyermekek kirándulnak a Hajógyári-szigetre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 05.

Fejér megyéből 35 állami gondozott gyermek utazhat el holnap a budapesti Hajógyári-szigetre, hogy részt vegyen a „Gyereksziget”-programsorozat záró eseményein. A 4-14 éves fiatalok utaztatását és étkeztetését egy mobiltársaság által kiírt pályázaton nyerték el. A Hajógyári-sziget Nagyrétjén idén hetedik alkalommal rendeznek játékos foglalkozásokat és előadásokat május 31. és július 6. között hétvégenként, amely fő témája 2008-ban a víz, a vízvédelem és az ásványok.

 
Műszaki szakemberek diplomaosztója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 05.

ImageDiplomaosztót tartottak a Régió Házában a Budapesti Műszaki Főiskola Regionális Oktatási és Innovációs Központjában végzett hallgatók számára. A 95 friss diplomás olyan szakokon végzett, amelyek iránt igen nagy kereslet mutatkozik a hazai munkaerő-piacon: az ünnepségen 17 mérnök informatikus, 53 villamos mérnök, valamint 15 műszaki menedzser vehette át oklevelét, illetve a tanulmányai befejezését igazoló dokumentumokat.

 
Bogarasok találkozója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Megkezdődött a XVII. VW Bogár Találkozó Gárdonyban. A „Kis Bogárkák” 13 órakor kezdték meg a gyülekezőt a Sport Beach-nél, majd este felvonulnak a tó körül, s a közös bográcsozás után Blues-Bogár-Bulit tartanak a Boogie Gang élő koncertjével és az „Éjszakai Tüzes Ügyességi Versennyel”. A találkozó holnap kerékcsere-versennyel, Bogaras Futammal, s még számtalan érdekes, élvezetes programmal folytatódik, így igencsak érdemes áttanulmányozni az alább közölt forgatókönyvet:

Tovább...
 
Kertész-kommandó Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

ImageVárosunkba is megérkezett a Hegyalja Fesztivál „Zöld Vadművelet” elnevezésű geriallakertész-akciója. A program tavaly indult útjára: arra kérték akkor, s idén is az embereket, hogy vonuljanak ki az utcára, s ültessenek növényeket – ahol csak üres helyet találnak. (Szürke útszakaszok, elhanyagolt terek előnyben!) „Olyan, mint a graffiti, csak virágokkal”- mondják a szervezők. 2007-ben a legfeltűnőbb akciójuk az volt, amikor egyetlen éjszaka alatt teleültették virágokkal a Margit hidat. Idén 21 településen, közel 270 négyzetmétert ültettek be palántákkal és cserjékkel a „vadkertészek”. Székesfehérváron a Fiskális út – Pozsonyi út kereszteződése „esett áldozatául” a programnak.

 
Kinevezések a rendőri állományban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Ünnepélyes állománygyűlésen köszöntötték a rendészeti tanintézmények végzős hallgatóit tegnap a Megyeháza Dísztermében. A 62 végzős szakközépiskolás és főiskolás közül öten tiszti, ötvenheten pedig tiszthelyettesi kinevezési parancsot vehettek át. - A Székesfehérvári Rendőrkapitányság állománya így 26 fővel, a Dunaújvárosi 11 fővel, a Móri és a Sárbogárdi 5 fővel, a Gárdonyi Rendőrkapitányság pedig 8 fővel gyarapodott. Ezen kívül Csiszek Tibor rendőr alezredes, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vezetője három hadnagy hölgyet és egy rendőrzászlóst nyomozóvá nevezett ki, egy frissen végzett leendő nyomozót pedig az augusztus 20-i, központi állami ünnepségen neveznek ki elsőtisztté.

 
Kimentették a Velencei-tóból a bajba jutott családot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Segélykiáltásra figyeltek fel a Velencei-tavon szolgálatot teljesítő vízijárőrök tegnap délután, a Nádas-tó környékén. A kiabálás egy csónak felől érkezett: egy budapesti édesapa és két gyermeke kért segítséget, mivel eltörött az egyik evezőjük, s nem tudtak kijutni a partra. A rendőrök a bajba jutott embereket felvették a Hamilton fedélzetére, a csónakot pedig kivontatták a szárazföldre. Az illetékesektől megtudtuk: a Gárdonyi Rendőrkapitányság Vizi-közlekedésrendészeti Alosztály járőrei május eleje óta több, mint tíz esetben hajtottak végre mentést a tavon.

 
Székesfehérvár jövője az együttműködésen múlik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

Image„Megállapíthatjuk, hogy egy nagyon izgalmas féléven vagyunk túl. Ahogy országosan, úgy itt is kisebbségi kormány irányítja ma már Székesfehérvárt, hiszen nincsen egyértelmű többsége a közgyűlésen belül Warvasovszky Tihamérnak.” – nyilatkozta dr. Cser Palkovics András a Városháza kapuja előtt tartott mai sajtótájékoztatóján – „Az MSZP-SZDSZ-MDF koalíció nem képes önállóan biztosítani - legalábbis az esetek jelentős részében - azt a 17 szavazatot, amely szükséges a város irányításához.”

Tovább...
 
II. Nemzetközi Fertő-tó körüli bringatúra Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Fidelitas   
2008. július 03.

ImageSzeretettel vár a Fidelitas soproni csoportja mindenkit, aki szívesen részt venne immáron a második "Tour De Tó" bicajtúrán. Sógorainkkal (Junge ÖVP) és más külföldi szervezetekkel közösen szeretnénk az immáron "határok nélküli" Fertő-tavat megkerülni, ezáltal is erősítve nemzetközi kapcsolatainkat, barátságainkat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1841 1842 1843 1844 1845 1846 1847 1848 1849 1850 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20296 - 20306 / 20480