Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Közoktatási megállapodás Sukoró, Jenő és Székesfehérvár között Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

ImageMegállapodást kötött Székesfehérvár Önkormányzata Jenővel és Sukoróval ma délelőtt a Városházán. Ennek értelmében Jenő felső tagozatos diákjai a Táncsics Mihály Általános Iskolában tanulnak szeptembertől, a sukorói iskola pedig a Felsővárosi Általános Iskola tagintézményévé válik, azaz a gyermekek az első négy osztályt lakóhelyükön végezhetik el, ötödiktől viszont már Székesfehérvárra kell járniuk. Így nő a megyeszékhely oktatási intézményeinek kihasználtsága, s a kiegészítő normatívát is igénybe tudják venni.

 
Új térképe van Székesfehérvárnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

Bemutatták Székesfehérvár új térképét a megyeszékhelyen, amelyen a város területét érintő legújabb változások, s a még folyamatban lévő beruházások is láthatók - például a Várkapu Ipari Park, Csala, illetve az újonnan kiépített kisebb-nagyobb buszmegálló-helyek -. A falitérképet a legalább öt főt foglalkoztató cégek díjmentesen kaphatják meg, ha jelentkeznek a projektet megvalósító Stiefel Eurocart Kft.-nél. A kiadványt jelenleg 3000 példányban nyomtatták ki.

 
Tiltakozzunk együtt! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 02.

ImageA 2007. október 23-i Nemzeti Ünnep alkalmával felavatott „Áldozat” című 56-os emlékmű bronz részét, Hermann Zsolt szobrászművész alkotását 2008. július 1-re virradóra ellopták, és a szobor gránit talapzatát megrongálták. A gyalázatos tettesek által okozott kár felbecsülhetetlen. Kérjük Gárdony együttérző, a színesfémtolvajlás ellen tiltakozó polgárait, hogy július 3-án csütörtökön este 19 óra 30 perckor a Gárdonyi Katolikus Templom előtti Hősök terén jelenjenek meg. A nyomravezetőnek 250 ezer forint jutalmat ajánl fel Gárdony Város Önkormányzata.

 
Open Space workshop a társadalmi felelősségvállalás jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

ImageOpen Space workshop-ot tartottak a „Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért!” elnevezésű társadalmi felelősségvállalási program keretében a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában. A program címe: „Személyes felelősségünk Székesfehérvár épített és természeti értékeinek megóvásában” volt, facilátora pedig Farkas Tamás tanácsadó és Lőrincz Réka EU és CSR szakértő.

Tovább...
 
Tágasabb tér fogadja az ügyfeleket a Fejérvíznél Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 01.

A Fejérvíz Zrt. Számlázási és Pénzügyi Ügyfélszolgálati Irodája immár egy új, akadálymentesített, ügyfélhívó rendszerrel ellátott helyiségben fogadja a székesfehérváriakat. A Fejérvíz dolgozói hétköznapokon 7:30-14:30-ig várják a fogyasztókat ügyintézés céljából, ám tervben van a félfogadási idő kibővítése, amely jobban igazodna a lakosság igényeihez. Ezen kívül létrehozták az elektronikus ügyfélszolgálatot is. Ennek elérhetősége: http://www.fejerviz.hu/Elektronikus_ugyfelszolgalat.php

 
Irány az Állatkert! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 01.

ImageSzékesfehérvárról is nagyon sok család utazik el a nyári szabadság ideje alatt a Veszprémi Állatkerbe, ahol nemcsak a különböző vadállatok látványa jelent vonzóerőt a gyermekek számára, hanem az állatsímogató és az ügyességi játékok is. A "nyomkeresőben" például az oroszlán, zebra, medve, gólya stb. lábnyomát kell felismerni, a madárházban vállunkra ülnek a kis makik, s még számtalan meglepetés várja a látogatókat...

Tovább...
 
Semmelweis Nap a Kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 01.

ImageA Semmelweis Nap alkalmából ünnepi ülést rendeztek ma a Fejér Megyei Szent György Kórház Romhányi Auditóriumában. A program során a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) területi szervezetének nevében Egyed Imréné elnök elismerő okleveleket nyújtott át a kiemelkedő szakmai munkát végző egészségügyi dolgozóknak. A nap folyamán tudományos előadások is elhangoztak többféle témakört felölelve: szó volt a Primer spontán pneumothoraxról, a plasztikai sebészeti beavatkozásokról, valamint a koraszülött ellátásról.

 
Köztisztviselők Napja  zárva vannak a hivatalok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 01.

A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete 1996-ban javasolta, hogy az 1992. július 1-jén érvénybe lépett köztisztviselői törvény emlékére július 1-jét nevezzék ki a Köztisztviselők Napjának. Így 1997-ben már ünnepelhettek is e napon a köztisztviselők, 2001-ben pedig munkaszüneti nappá nyilvánították július 1-jét. Ma tehát a minisztériumok, önkormányzatok, közigazgatási hivatalok, okmányirodák, az APEH, az egészségbiztosító kirendeltségek… ügyfélszolgálatai ma zárva tartanak.

 
Korrupciós lexikon és Fiatalok Magyarországa Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 01.

ImageA Fidelitas Országos Választmánya által elfogadott vitairat-tervezetről, valamint a szocialista-szabaddemokrata korrupciós lexikonként is felfogható, tényfeltáró honlap létrejöttéről tartott sajtótájékoztatót Balogh Gergely, a Fidelitas alelnöke, az Országos Választmány tagja.

Tovább...
 
Cigánymeggy-ünnep Agárdon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

ImageAgárdnál található hazánk legnagyobb egybefüggő cigánymeggy-ültetvénye. E gyümölcs különlegességét jelenti, hogy vékony, ám igen intenzív zamatú hús veszi körül magját. A belőle készített pálinka pedig valódi ínyencségnek számít. Nem véletlen hát, hogy az Agárdi Pálinkafőzde egyik legízletesebb terméke a cigánymeggy pálinka, s erre alapozva rendezik meg idén július 4-én és 5-én a II. Agárdi Cigánymeggy Fesztivált.

Tovább...
 
Polgár Kata a Fidelitas új alelnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

Image„Alelnök-váltás történt a Fidelitas székesfehérvári csoportjában.” – jelentette be a mai sajtótájékoztatón Csanády László, a helyi elnök. Az új alelnök Polgár Kata lett, aki évek óta tagja a Fidelitasnak, s mindig nagyon lelkesen és eredményesen dolgozott a közösség javát szolgálva. Jelenleg két projectre koncentrál, amelyekről hivatalos bemutatását követően tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1841 1842 1843 1844 1845 1846 1847 1848 1849 1850 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20307 - 20317 / 20480