Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Néha jobb a bowling Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageSok olyan „közösségnek” nevezett csoportosulás létezik, amely „közös elveket” és „baráti kapcsolatokat” hangoztat, miközben a tagok marják egymást a háttér homályába bújva. S különösképp igaz ez a politikára, ahol fontos a látszat, a szavazásokon villogatott mosoly, aztán a gyűlések végén kényszeresen nyúlkálnak a sárba, hogy titokban dobálják azt egymáshoz. Ennek ellenpéldáját láthatták tegnap a Fehér Palota vendégei: városunk jobboldali képviselői oly’ vidáman bowlingoztak és szurkoltak az esti focimeccs-közvetítésen, hogy kétség sem férhetett hozzá - a közgyűlésen kívül és belül egyaránt egységben vannak.

Tovább...
 
Térfigyelő kamerarendszer a még biztonságosabb Székesfehérvárért Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 27.

Egy 25 kamerából álló, új térfigyelő rendszer igyekszik megerősíteni Székesfehérváron a közbiztonságot, amit éjjel-nappal szakemberek felügyelnek egy újonnan kialakított diszpécserközpontból. A város támogatást biztosít a Székesfehérvári Rendőrkapitányságnak, hogy a kamerák által kiszűrt esetekben azonnali rendőri intézkedés kezdődjön. A teljes rendszert saját forrásból építette ki az Önkormányzat, a beruházás keretében az új telephelyen működik ezentúl az Önkormányzati Informatikai Központ is.

Tovább...
 
Kitüntetések Semmelweis Ignácra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageA Semmelweis Nap alkalmából ünnepséget rendeztek a Városházán. Ennek keretében Dr. Galyor Kiran Prabhat gyermekorvosnak Főtanácsosi címet, Hegedűs Judit területi védőnőnek pedig Tanácsosi címet adományozott az önkormányzat. Rajtuk kívül Kovácsné Simon Zsuzsanna védőnő munkáját is elismerték: ő a Szakmai Díj kitüntető címet tudhatja magáénak, amit az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusán vehet át.

Tovább...
 
A drog ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

A Szabadművelődés Házában és környékén „Rólad van szó” –címmel Drogellenes Napot tartanak ma, délután három órától. A rendezvényen bűnmegelőzési vetélkedők, zöldségszobrászat, s koncertek várják az érdeklődőket. Sőt: a program során a Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány szakemberei és önkéntesei válaszolnak a téma kapcsán felmerülő kérdésekre (is).

Tovább...
 
Befőzésről - cukorbetegeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageA székesfehérvári Cukorbetegekért Egyesület a nyári szünet előtti utolsó foglalkozáson – aktuálisan – a befőzést, tartósítást helyezte az előadások és bemutatók középpontjába. A Régió Házában megrendezett programon Sztankó Melinda, a Fejér Megyei Szent György Kórház dietetikusa beszélt arról, hogy miképpen lehet cukor nélkül édesíteni a lekvárokat, a cukorbetegek pedig megosztották egymással jól bevált receptjeiket és megízleltették ily’ módon tartósított befőttjeiket.

 
66 szervezett kap működési támogatást Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 27.

ImageAz Ifjúsági és Civilkapcsolatok Bizottságának elnöke, Juhász László tegnap sajtótájékoztató keretében ismertette volna a bizottság által aktuálisan tárgyalt témákat és a működési költségekhez nyújtott támogatásokkal kapcsolatos tudnivalókat. A tájékoztató akadályoztatás miatt elmaradt, ám később a következő közleményt nyújtották át szerkesztőségünknek az illetékesek:

Tovább...
 
Koszorú az anyák megmentőjének Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 27.

ImageA Székesfehérváron dolgozó egészségügyi szakemberek, valamint városunk vezetősége tegnap megkoszorúzta az Oskola utcában álló Semmelweis Ignác – emléktáblát. Az ünnepséget Csapó Csilla alpolgármester nyitotta meg, aki megköszönte az orvosoknak, ápolóknak, védőnőknek áldozatos munkájukat, majd röviden összefoglalta az „anyák megmentője”-ként emlegetett orvos munkásságát, aki rájött arra, hogy mi okozza a gyermekágyi lázat, s ezzel nők, és csecsemők százezreit mentette meg a haláltól.

Tovább...
 
Fontosabb döntések a Fejér Megyei Területfejlesztési Tanács június 25-i ülésén Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 26.

ImageÜlést tartott a Fejér Megyei Területfejlesztési Tanács június 25-én, dr. Balogh Ibolya elnök vezetésével. A testület először Fejér megye területrendezési tervéről folytatott eszmecserét. Faragó Péter vezető tervező (VÁTI Kht.) tervismertetőt tartott a napokban egyeztetésre bocsátott tervezői javaslatról, ehhez a Tanács állásfoglalását kérték.

Tovább...
 
Megjöttek a Fehérvári Huszárok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

Hazaérkeztek a Fehérvári Huszárok, akik egy közel tíz napos emléktúrán vettek részt a lengyelországi Lomanowába. E városban zajlott le az I. világháború egyik legszörnyűbb, legvéresebb csatája az orosz és az osztrák hadsereg között. A hagyományőrző egyesületet a Városház téren fogadta városunk vezetősége, s fejezte ki elismerését – hiszen a Huszárok több száz kilométert tettek meg lovon a háborúban elesett, illetve súlyosan megsérült magyar honvédek tiszteletére, s emléket állítva hősiességüknek.

 
Dr. Balogh Ibolya tiltakozik az ingatlan-panama felvetése ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

ImageDr. Balogh Ibolya felháborodásának adott hangot a Fejér Megyei Közgyűlés június 23-ai ülésén elhangzott ingatlan-panama felvetés ellen, amelyre a szocialista frakció utalt a Velencei-tónál lévő, volt úttörő tábor bérbeadási terve kapcsán.

Tovább...
 
Még több térfigyelő kamera a biztonságért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 24.

Újabb térfigyelő kamerákat helyeznek el Székesfehérváron. – tájékoztatták a sajtó képviselőit a Hiemer-házban. A következő napokban a megyeszékhely 25 pontján szerelnek fel bűnmegelőzési célzattal kamerákat, a Belvárosban pedig gyalogos rendőrök is biztosítják a nyugalmat. Péntektől vasárnapig a 7-es és a 8-as főutakon motoros rendőrök járőröznek, valamint különböző kiadványokkal informálják a lakosságot és a turistákat az áldozattá válás elkerülése érdekében. Ezen kívül a Szezonális Bűnmegelőzési Központ is megkezdi működését június 30-án, s augusztus 20-ig várja az üdülni vágyókat kérdéseikkel.

 
<< Első < Előző 1841 1842 1843 1844 1845 1846 1847 1848 1849 1850 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20329 - 20339 / 20480