Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Újraindulnak a Fehérvári Kézművesek Egyesületének szakkörei Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 15.
Újraindítja kreatív szakköreit a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a Rác utcai alkotóházban. A kezdők és haladók tizenegyféle műhelyfoglalkozás közül választhatják ki a hozzájuk leginkább illőt. Szeptember 19-én, vasárnap Tök Jó Napra is készül a szervezet a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VIII. Országos Hónapja keretében.
Tovább...
 
Kabalakészítő rajzpályázatot hirdetett a SmartBin Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 15.
Kabalájának elkészítésére írt ki rajzpályázatot a SmartBin Székesfehérvár. A környezetvédelem és a fenntarthatóság területén tevékenykedő, fiatalokból álló kezdeményezés keretében szeptember 30-ig várják az alkotásokat. A nyertest a Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón mutatják be Budapesten.
Tovább...
 
Jelentős adományt kapott a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. szeptember 15.
4000 darab borostyán kivonatot tartalmazó szopogató pasztillát adományozott a PatikaPlus Gyógyszertárak a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitásznak. Az ajándékot a Karitász önkéntesei fogják szétosztani a rászorulók között.
Tovább...
 
Családi életmód hétvége a Jancsárkertben Nyomtatás E-mail
Írta: Hajnal Csilla   
2021. szeptember 15.
Második alkalommal várja az érdeklődőket a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület a Fehérvári családi életmód hétvége elnevezésű rendezvényére. A szeptember 16–19. között zajló, ingyenes szabadtéri esemény sokféle, testi-lelki egészségmegőrzéssel kapcsolatos bemutatót kínál a látogatóknak. A gyerekek számára egészségtudatos és környezetbarát életmódra nevelő foglalkozást szerveznek, de lesz interaktív kiállítás és kézműves foglalkozás is, vasárnap pedig az újrahasznosítás jegyében cserebere alkalmat is tartanak a Jancsárkertben.
Tovább...
 
A faragott díszkapu ajándék a közösségnek Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. szeptember 14.
A járványidőszakban készült, és a szemfüles sétálók már láthatták is Vacsi László alkotását a Sóstón, a Zöld tanyánál. A faragott díszkapu a természetvédelmi terület közelében élő fehérvári köszönetének jele: így fejezi ki a természet gyógyító ereje iránti háláját, és ezért is ajándékozta azt a fehérváriaknak. A közösség nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet a felajánlásért.
Tovább...
 
A Cselekvő Fehérvár heti programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Hajnal Csilla   
2021. szeptember 14.
Szent Mihály-napi hagyományok, hogyan étkezzünk egészségesen, kézműves foglalkozások – ezen a héten is sokszínű a Cselekvő Fehérvár program kínálata. Válogassanak, használják ki az ingyenes lehetőségeket!
Tovább...
 
Az Alcoa Foundation támogatása a SZÉNA részére Nyomtatás E-mail
Írta: SZÉNA Egyesület   
2021. szeptember 14.
Az Alcoa Foundation támogatásának köszönhetően a SZÉNA Egyesület egy innovatív, nemzetközi sikereket elért programmal fordul a székesfehérvári fiatalok felé.
Tovább...
 
Rendkívüli szünet egy csoport számára a Szivárvány Oviban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 14.
Péntekig egy csoport számára rendkívüli szünetet rendelt el az EMMI a Szivárvány Óvodában.
Tovább...
 
Alba Regia Ösztöndíj Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 14.
Székesfehérvár ismét meghirdette a fiatalokat támogató ösztöndíjpályázatait. A város honlapján közzétett kiírás szerint a középiskolások és a felsőoktatásban tanulók, a hallgatói tanácsokban feladatot vállalók, valamint a tanulmányi és szakmai versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtott diákok jelentkezhetnek. Az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjra, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjra, az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíjra, illetve az Alba Regia Tanulmányi és Szakmai Verseny Ösztöndíjra szeptember 27-ig lehet pályázni.
Tovább...
 
Fedezzük fel együtt Fehérvár kincseit! Nyomtatás E-mail
Írta: Hajnal Csilla   
2021. szeptember 14.
Szeptember harmadik hétvégéje hagyományosan a Kulturális Örökség Napjainak ingyenes programjaival várja az épített örökség szépségeire fogékony kíváncsiakat. Székesfehérváron 2021-ben is kínál érdekességeket a program: körséta a Városházán a polgármesterrel, előadások és bemutatók a Csillagvizsgálóban, vezetett túra a Fejér Megyei Levéltárban, épületbejárás a felújítás alatt álló Szent István-székesegyházban, séták a Belvárosban, koncertek, nyílt balettpróba, kézműves foglalkozás – többek között ezeket az élményeket kínálják a szervezők az érdeklődőknek szeptember 18–19-én.
Tovább...
 
Játsszon velünk az elektromos rollerért! Nyomtatás E-mail
Írta: Sári Máté   
2021. szeptember 14.
Harmadik alkalommal szervezi meg a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Menő jövő – Elektromos járművek napja rendezvényt, amelynek keretében az érdeklődők a Várkörút–Rákóczi utca lezárt szakaszán ki is próbálhatják a kiállított autókat. A szeptember 26-i eseményhez ebben az évben többfordulós nyereményjáték kapcsolódik, amelynek fődíja egy értékes elektromos roller. A játék szeptember 16-án kezdődik.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 210 - 220 / 15719