Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A Zirci Arborétum születéséről tartanak botanikai előadást a Fekete Sasban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 17.
Újkori gyűjteményes kertek – a Zirci Arborétum születése címmel kezdődik előadás április 17-én, szerdán 16.00 órai kezdettel a Fekete Sas Patikamúzeumban. Az izgalmas tudományos programra 500 forint a belépő.
Tovább...
 
Nyitott Könyvek és Lelkifröccs – programok szerdán és csütörtökön Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 17.
A Vörösmarty Mihály Könyvtár változatos programokkal várja látogatóit április 17-én, szerdán és április 18-án, csütörtökön is. Folytatódik a Lelkifröccs biblioterápiás sorozat, valamint irodalmi beszélgetést is rendeznek Domján Gábor költővel.
Tovább...
 
Csongrád-Csanád vármegyei értékek vetélkedő Nyomtatás E-mail
Írta: Kodácz Csengele   
2024. április 17.
Csongrád-Csanád vármegye rengeteg értékkel büszkélkedhet. Vármegyénkben található 60 településből 39 településen működik Települési Értéktár Bizottság és további 6 település tervez a jövőben értéktár bizottságot létrehozni. Jelenleg 112 érték gazdagítja vármegyei értéktárunkat.
Tovább...
 
Idén is lesz családi közlekedésbiztonsági vetélkedő Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 17.
Idén is megrendezi az Országos Balesetmegelőzési Bizottság a "Közlekedik a család" elnevezésű vetélkedőt. A többfordulós megmérettetésre olyan családok jelentkezését várják, ahol a szülők hat és tizenhét éves kor közötti gyermeket nevelnek és legalább egy "B" kategóriás jogosítvánnyal rendelkeznek. A fődíj egy új személyautó.
Tovább...
 
10 meglepő NASA találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált Nyomtatás E-mail
Írta: Juhász Fanni   
2024. április 17.
Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó. Ma már hétköznapinak számító eszközök, melyekről nem is gondolnánk, hogy a világ legnagyobb űrügynöksége, a NASA áll kifejlesztésük mögött. A National Geographic összegyűjtött 10 olyan forradalmi találmányt, melyet a kezdetekben az űrkutatásban használtak, de később gyökeresen alakították át az emberek életét.
Tovább...
 
Tíz éve nem vonzott olyan sok elsőhelyes jelentkezőt a tanító szak, mint az idei felvételin Nyomtatás E-mail
Írta: HELMECZI-SZABÓ FRUZSINA   
2024. április 17.
Több mint 30 százalékkal ugrott meg idén a tanító szakra első helyen jelentkezők száma, de óvodapedagógusnak, valamint csecsemő- és kisgyermeknevelőnek is többen készülnek, mint a korábbi években. Gloviczki Zoltán, a pedagógusokat és segítő szakembereket képző Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora úgy véli, az emelkedő jelentkezési számok mögött többek között az áll, hogy a kisebb gyerekekkel foglalkozó pedagógusok munkája ma is világos értéket képvisel.
Tovább...
 
MESÉK A VELENCEI-TÓRÓL: RENDHAGYÓ KÖNYVBEMUTATÓ Nyomtatás E-mail
Írta: Művészeti Népfőiskola   
2024. április 17.
Hogyan született a Velencei-tó? Ki lakták, mielőtt az óriások használták szikláit dobókockáknak? Hányan estek áldozatul a tavi sellők csábításának és a tündérek tréfáinak? Miként gyakorlatoztak a magyar huszárok a tó kiszáradt medrében? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat az olvasó abban a gazdagon illusztrált, csodálatos kivitelű kötetben, melyet Kápolnásnyéken mutattak be.
Tovább...
 
Öt nap, hétszáz diák, háromszáz produkció: keddtől Diáknapok Nyomtatás E-mail
Írta: Sábián Anna   
2024. április 16.
A képző-, nép- és iparművészet; fotó, film és a médiakommunikáció kategóriákban nevezett alkotásokból rendezett kiállítás megnyitójával kezdődik az idei Fehérvári Diáknapok április 16-án, kedden 17 órakor az SZKKK Fürdő sori épületében, a színpadi kategóriák bemutatói pedig szerdától szombatig tartanak, különböző helyszíneken.
Tovább...
 
Hétvezéres és Arany EGYMI-s diákok találkoztak Székesfehérvár polgármesterével Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 16.
Vidám hangulatú, kötetlen rendezvény helyszíne volt hétfőn délelőtt a Városháza Díszterme. A Hétvezér Általános Iskola és az Arany János EGYMI diákjai látogattak el Székesfehérvár legfontosabb épületébe, ahol a város polgármesterével találkoztak. Dr. Cser-Palkovics Andrást kérdezték a munkájáról, egykori iskolaéveiről, hobbijairól, majd megnézték a polgármesterei irodát is.
Tovább...
 
„A művészet dolga, hogy az embert az emberség felé visszaterelje” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. április 16.
A Székesfehérvári Balett Színház naptára az idei évben is bővelkedik eseményekkel, legye szó a tánc világnapi fellépésről, budapesti és nemzetközi szereplésről, vagy éppen több generációt is megszólító programról.
Tovább...
 
Véget ért a fűtési szezon, de lehet kérni a hosszabbítást Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 16.
Hivatalosan véget ért a fűtési szezon április 15-től, hétfőtől. Azonban a szokatlanul meleg napok után ismét hideg időjárás köszönt ránk, így aki kéri, jelezheti a fűtés meghosszabbítását az illetékes fűtési megbízottnak, lakásszövetkezetnek vagy közös képviselőnek – olvasható a SZÉPHŐ Zrt. honlapján. Dr. Cser-Palkovics András polgármester Facebook bejegyzésében szintén erre a lehetőségre hívta fel a figyelmet.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 20303