Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Ismét Fehérváron táncol a világ Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 13.
Image23 év, 72 ország, 180 együttes és közel 5500 fellépő a Székesfehérvári Királyi Napok XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál mérlege. 2018-ban a koronázóvárosban, a házigazda Alba Regia Táncegyüttes 8 ország hagyományőrző együttesét és számos hazai művészt lát vendégül az augusztus 11-15-ig tartó néptáncfesztivál keretében.
Tovább...
 
Forró nyarak halkan zümmögő gyilkosa: a légy Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. augusztus 10.
ImageTudtad, hogy a légy az ókori Egyiptomban a bátorság és a kitartás jelképe volt? Naná, hiszen hiába hessegeted el, csak visszajön, rendíthetetlenül mászik az ételre, a macska piszkára, az arcodra, a friss horzsolásra a kezeden, s mindezt váltogatott sorrendben, hogy kellőképpen elöntsön az undor és a betegségek, amiket terjeszt(het).
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 10-én Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. augusztus 10.
ImagePénteken kezdődik a város legnagyobb összművészeti fesztiválja, a Székesfehérvári Királyi Napok. Az ünnepélyes megnyitóra este az Országalmánál kerül sor: a látványos, zenés rendezvényen a közönség idén is találkozhat a történelmi óriásbábokkal.
Tovább...
 
Hőségben különösen figyeljünk testünk vészjelzéseire! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. augusztus 10.
ImageNemcsak a bőrünk, de a szervezetünk számára is vészhelyzet a hőség, amely az előrejelzések szerint a következő napokban várható. A Magyar Kardiológusok Társasága egészségeseket és szívbetegeket is óva int a kánikulában: 11 és 15 óra között ne legyünk napon, mert a leégés mellett hőgutát is kaphatunk, keressünk árnyékot és folyamatosan ügyeljünk a víz- és sópótlásra! A rendszeres gyógyszerszedők pedig mindenképp konzultáljanak orvosukkal – a meleg ugyanis azok hatását is módosíthatja.
Tovább...
 
Napozzunk egészségesen! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. augusztus 10.
ImageJavában zajlik a nyár, amikor csak tehetjük, igyekszünk a vízparton sütkérezni és D-vitamint gyűjteni. Ahhoz azonban, hogy mi is és bőrünk is biztonságban élvezze a nap sugarait, nem árt néhány dologra figyelnünk, mivel évről-évre egyre magasabb UV-sugárzásról lehet hallani. Mennyit legyünk a napon, mivel, mikor és hogyan kenjük magunkat, mit együnk napozás előtt – az alábbiakban orvos szakértő ad öt tippet az egészséges napozáshoz.
Tovább...
 
Állagmegóvási munkák kezdődnek a védett platánfasoron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. augusztus 10.
ImageA Gyümölcs, Horvát István és Martinovics utcákban lévő, 199 egyedből álló juharlevelű platánfasor helyi jelentőségű védett természeti érték. Egy speciális állapotfelmérést készíttetett a város, amelyben faegyedenként javaslatot tettek a beavatkozások mértékére, melyek elvégzése nélkül a fasor nem tartható sokáig a jelenlegi állapotában.
Tovább...
 
Szombattól látogatható az Északi-tó és környéke Sóstón Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. augusztus 10.
A Sóstó Északi-tó körül élő gazdag növény- és állatvilágot szombattól már nemcsak madártávlatból szemlélhetik a természet kedvelői. A Sóstó Természetvédelmi Terület Rehabilitációs Program keretében a fejlesztések jelentős része elkészült.
Tovább...
 
Szakrális sétákat szervez az Egyházmegyei Múzeum Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. augusztus 10.
ImageTematikus sétára várja az érdeklődőket a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum. A közel kétórás városi túrákon Székesfehérvár szakrális és történelmi kincseivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők templomi freskók, köztéri szobrok, műemlékek történetén és kiállításokon keresztül. A sétákat minden alkalommal a Szent Gellért Söröző sörkülönlegességeinek kóstolója zárja.
Tovább...
 
Ön egészségesen lélegzik? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. augusztus 09.
ImageÖn egészségesen lélegzik? - Ellenőrizze le légzését az alábbi teszttel!
Tovább...
 
Hogyan lesz valakiből jó sportfotós? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. augusztus 09.
ImageMurányi Gábor gyerekként autóversenyző akart lenni, és egy rotakapával gyakorolt naphosszat a környék földes útjain. Pár év múlva már az autóversenyek kerekeiről kapargatta le a sarat, majd 16 évesen - életkorát papíron meghamisítva - versenybíró lett a Forma-1-en, később rallyzni kezdett, EB-futamokon is indult, ma pedig a Forma-1 hivatalos fotósaként dolgozik.
Tovább...
 
Telefont és ajándékcsomagot nyerhetnek a gyerekek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. augusztus 09.
ImageA nyári vakáció egészséges eltöltésével kapcsolatos rajzpályázatot hirdetett a székesfehérvári székhelyű PatikaPlus Gyógyszertárak csoportja. Az alkotásokat augusztus 31-ig lehet beküldeni, a pályázó gyerekek értékes ajándékokat nyerhetnek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 10232