Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Mit kell tudni a vaspótló gyógyszerekről? Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Budai Marianna PhD, Dr. Budai Lívia PhD / PatikaMagazin   
2019. december 11.
Ha valaki sápadt, fáradékony, erőtlen vagy fejfájással küzd, akkor gyakran vashiány áll a tünet(ek) hátterében. Az előbbi figyelmeztető jelek mellett a körmök töredezettsége, a hajhullás vagy a fertőző betegségekre való fogékonyság is utalhat vashiányra. A havivérzés miatti vérvesztéssel összefüggő módon a nőknél gyakoribb a vashiány, mint a férfiaknál. A terhesség és a szoptatás – egyébként normális vasszinttel rendelkező nőknél is – a tartalékok felélésével járhat, ami vaspótlást tehet szükségessé.
Tovább...
 
Székesfehérvár néprajzi értékei Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. december 11.
Dr. Lukács László néprajzkutató új könyvének bemutatójára hívja az érdeklődőket a Szent István Király Múzeum. December 11-én, szerdán 15 órától dr. Varró Ágnes, a múzeum etnográfusa ismerteti a kötete tartalmát és születésének körülményeit. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Lucázás és karácsony a népzenész növendékekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. december 11.
Pénteken délután a Hermann Zeneművészeti Szakgimnázium népzenész növendékei adnak koncertet a Szent István Művelődési Házban: a lucázás mellett az advent és a karácsony hagyományait is felelevenítik a zene segítségével.
Tovább...
 
Bennünk is ugyanaz a szív dobog Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. december 11.
A különböző fogyatékossággal élő sorstársak az elfogadásra hívják fel a figyelmet december 11-én, szerdán 16 órától egy séta keretében. Az eseményt a fogyatékossággal élők világnapjához kapcsolódva szervezi Lengyel Zsófia paratriatlonista, esélyegyenlőségi referens az iGenerációért Egyesülettel karöltve.
Tovább...
 
Homoktövis – Ehetjük, ihatjuk, magunkra is kenhetjük! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. december 10.
Immunerősítő, gyulladáscsökkentő, segíti a sebgyógyulást, megoldás lehet meghűléses betegségeknél, megfázásnál, influenzánál, száraz bőr esetében, bőrbetegségeknél, magas vérnyomásnál is. – Mi mindenre jó a homoktövis?
Tovább...
 
2019 Legfittebb Munkahelyei! Nyomtatás E-mail
Írta: Kámán Ildikó   
2019. december 10.
Idén hetedik alkalommal is kiosztották az év Legfittebb Munkahely Díjait. A munkavállalók elégedettsége alapján három kategóriában dőlt el, hogy mely cégek valósították meg a leghatékonyabb sportprogramot.
Tovább...
 
Lábadozás: adjunk időt a gyógyulásra! Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Benkő András szakgyógyszerész / PatikaMagazin   
2019. december 10.
Ne sajnáljuk rá az időt! A gyógyulás hosszú folyamat, ehhez idő kell. Nagyon sok beteg hiszi azt, hogy amennyiben a kellemetlenséget okozó tünetei már megszűntek, már meg is gyógyult. Sajnos ez nem így működik.
Tovább...
 
Állampolgársági esküt tett Stopira Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. december 10.
Ünnepélyes keretek között tette le a magyar állampolgársági esküjét a MOL Fehérvár FC játékosa, Ianique dos Santos Tavares, Stopira. A Zöld-foki szigetekről származó futballista a 2012-13-as szezonban csatlakozott a fehérvári csapathoz. A sportoló azonban a FIFA szabályai értelmében nem öltheti magára a címeres mezt, a Vidi csapata azonban mától eggyel kevesbb légióst számlál majd.
Tovább...
 
Néhány szó a a kurucokról és labancokról Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. december 10.
A Fejér Szövetség 489. Hétvezér Estjén Horváth Béla történész mesél II. Rákóczi Ferencről, a kurucokról és a labancokról.
Tovább...
 
Ismét a Sziget lett a legjobb külföldi fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: SZIGET   
2019. december 10.
Átadták az Egyesült Királyság legjobb fesztiváljait minősítő UK Festival Awards díjait, ahol egy külön kategóriában a legjobb Anglián kívüli fesztivált is megválasztották. A "Best Overseas Festival", azaz a legjobb külföldi fesztivál kategóriában idén is a Sziget vitte el a pálmát.
Tovább...
 
Adventi vasárnap a remény gyertyájával Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2019. december 09.
Csodálatos ünnepi fényekkel és illatokkal kísért adventi vasárnap részesei lehettek ma is a Székesfehérvár Belvárosában sétálók. A közös adventi koszorún Róth Péter alpolgármester és Botos József, a város díszpolgára gyújtotta meg a második gyertyát, és kívánt békés karácsonyt mindenkinek. A színpadon Nyári Aliz és Nyári Edit, majd a Mits-Horváth Quartet tagjai játszottak ünnepváró dallamokat.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 12446