Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Városi elismerést kapott Szumzer László Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. augusztus 16.
Nyugdíjba vonul Szumzer László, aki több mint negyven évet dolgozott üzemvezetőként az E.ON-nál és annak jogelődjeinél. A szakember munkáját dr. Cser-Palkovics András polgármester hétfőn délután Polgármesteri Elismerő Emlékéremmel köszönte meg.
Tovább...
 
Juhász Judit az idei Szent István Emlékérem és Díj várományosa Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. augusztus 16.
A Szent István Emlékérem és Díj Székesfehérvár egyik legrangosabb civil elismerése, melyet 2004 óta minden esztendőben az augusztusi ünnepkör keretében adnak át. A díjat ebben az évben Juhász Judit újságíró, az Antall-kormány szóvivője, a Magyar Katolikus Rádió alapítója és korábbi vezérigazgató-helyettese, a Magyar Művészeti Akadémia sajtófőnöke veheti át – jelentették be a Székesfehérvári Püspökségen rendezett sajtótájékoztatón. A hagyományos díjátadó ünnepségre augusztus 16-án, kedden 18.00 órától a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban kerül sor.
Tovább...
 
A leginkább rászoruló fehérváriakat segíti a települési támogatás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. augusztus 15.
A legnehezebb anyagi helyzetben lévő és a leginkább kiszolgáltatott székesfehérváriakat segíti az energia-veszélyhelyzeti települési támogatási program, melyet a város Önkormányzata indít.
Tovább...
 
Családi piknik a Zichy ligetben hangszerekkel, állatokkal és sok-sok játékkal Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2022. augusztus 15.
Idén is családi pikniket rendeztek a Zichy ligetben a Székesfehérvári Királyi Napok második napján. Sok-sok játék, meseelőadás, zene és gyerekjátszó táncház is várja szombaton délután is a családokat.
Tovább...
 
Vasárnapi piknik a Széna téren Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. augusztus 15.
Pikniket rendeztek vasárnap a Széna téren. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló programokkal, kikapcsolódási lehetőségekkel várták a környéken élőket.
Tovább...
 
Fehérvári Mézünnep felvonulással, mézosztással, mézlovagavatással Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. augusztus 15.
A Székesfehérvári Királyi Napok részeként rendezték meg a Fehérvári Mézünnepet. A házigazda Szent István Mézlovagrenddel együtt összesen tíz csapat vett részt az eseményen, akik felvonultak a történelmi Belvárosban, majd az Országzászló téren köszöntők hangzottak el és volt mézlovagavatásra is sor került.
Tovább...
 
Ünnepélyesen megnyitották az Osszáriumot a Nemzeti Emlékhelyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. augusztus 15.
A hagyományokhoz hűen ismét megnyitották az Osszáriumot a Nemzeti Emlékhelyen, a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Az Önkormányzat és a Szent István Király Múzeum közös eseményén Prof. Dr. Kásler Miklós korábbi miniszter mondott emlékező beszédet. Az Emlékhely és a királyi csontkamra augusztus 21-ig ingyenesen látogatható.
Tovább...
 
Erdő Péter bíboros áldotta meg a megújult Székesegyházat Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2022. augusztus 15.
Befejeződött a Szent István-székesegyház teljes rekonstrukciója Székesfehérváron. A város fogadalmi ünnepén, augusztus 14-én Dr. Erdő Péter bíboros-prímás, esztergom-budapesti érsek áldotta meg a felújított székesegyházat, arra kérve az Istent, hogy fogadja kegyébe az elvégzett munkát, mint az emberi hódolat jelét.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 15-én Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 15.
Katonai megemlékezéssel folytatódnak augusztus 15-én, hétfőn délelőtt a Székesfehérvári Királyi Napok programjai. Délután a Folkfesztivál keretében lesznek gyerekprogramok, kalotaszegi ízelítő és késő este jön a Cimbaliband zenekar. Kiállítás nyílik királyi aranyakból a Múzeumban, és immár a megújult Bazilikában tarthatják a Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmisét.
Tovább...
 
Divatbemutatóval egybekötött halasi csipkekiállítás nyílik Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. augusztus 12.
Halasi csipkevarrók alkotásaiból nyílik kiállítás augusztus 13-án, szombaton 16 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az eseményt divatbemutató színesíti, Hrivnák Tünde halasi csipkékkel díszített kollekcióit láthatja a közönség. A belépés ingyenes.
Tovább...
 
Zárva tart jövő héten az Aranybulla Könyvtár Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. augusztus 12.
Egy hétre bezár az Aranybulla Könyvtár augusztus 15-től, hétfőtől. Az intézménybe szeptember 5-től tér vissza a hagyományos nyitvatartás.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 17211