Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Látott már náthás koalát? Eukaliptuszt a megfázásra! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. február 19.
Tél vagy tavasz? A leghidegebb évszak derekán járunk, de a hőmérő valahogy mégsem ezt igazolja. Dacára a csalóka időjárásnak ilyenkorra már jócskán megfogyatkoznak energiatartalékaink, egyre nehezebben viseljük a szürkeséget, és mindinkább vágyunk a friss gyümölcsökre, zöldségekre. Az évszakhoz képest enyhe időjárás viszont kedvez a vírusoknak, így még jobban ki vagyunk téve az influenzás és megfázásos megbetegedéseknek. Ilyenkor azzal támogathatjuk legjobban a szervezetünket, ha a gyógykezelés mellett, a természet patikáját, például a mentolt és az eukaliptuszt is segítségül hívjuk.
Tovább...
 
Quinoa – Táplál és gyógyít Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. február 19.
A quinoa külsőre hasonlít a kuszkuszhoz, sokoldalúságát tekintve pedig olyan, mint a rizs. Fehérjetartalma lenyűgöző, remek forrása a komplex szénhidrátoknak, gluténmentes, kalóriaszegény és lúgosító - mindegyik remek ok, hogy a mindennapi étrendünk részévé tegyük.
Tovább...
 
Égjen a zsír! – Így fogyj evés közben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. február 19.
Mit együnk, ha kínoz az éhség, de épp diétázunk, s nem akarjuk kútba dobni az eddigi eredményeket néhány élvezetes, ámde kalóriában gazdag pillanat kedvéért?
Tovább...
 
Fáj a torkod? Lázas és levert vagy? – Lehet, hogy „csókbetegség” gyötör! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. február 19.
A mononucleosis infectiosa a fiatalok betegsége. A fertőzésen a lakosság 90 százaléka átesik, csak nem tud róla, mert sok a tünetmentes eset. A vírus a nyál közvetítésével fertőz, szoros kontaktus során, és képes testünk bármely szervét megbetegíteni.
Tovább...
 
Kiwano – amikor tüskéket látsz egy uborkán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. február 19.
Az egyik hipermarket gyümölcs-választékában találtam egy különleges kinézetű újdonságot, amit „kiwano” néven hirdettek. A lányom unszolására vettem is egyet belőle, hogy megkóstoljuk. Számomra csalódást okozott, mert édes ízre számítottam, s helyette úgy éreztem, mintha uborkát rágcsálnék. Naná, hiszen ez valójában egy zöldség (elég boros áron mérve).
Tovább...
 
Gondolatok az intelligens növényekről Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. február 19.
A növények intelligens lények: fedezték fel a biológusok. Arról, hogy mit tudnak a növények, milyen szokásaik, mozgásuk, viselkedésük van. Minderről a Patikaleidoszkóp – Okos füvek, okos fák, gondolatok az intelligens növényekről című előadásán február 24-én, vasárnap 16.30 órától Gyalus Boglárka beszél majd az érdeklődőknek a Fekete Sas Patikamúzeumban.
Tovább...
 
Foglalkoztatási támogatások: elektronikus ügyintézéssel Nyomtatás E-mail
Írta: Csathó Barna   
2019. február 19.
A munkáltatókat, egyéni vállalkozókat érintő, fontos jogszabályi változásról tájékoztat a Fejér Megyei Kormányhivatal. A foglalkoztatási célú támogatások kérelmeit 2019. január 1-jétől a Fejér Megyei Kormányhivatal járási hivatalaiban a foglalkoztatási osztályok (korábbi nevükön: munkaügyi kirendeltségek) elektronikus formában fogadják be a cégektől, szervezetektől, egyéni vállalkozóktól.
Tovább...
 
Idegenvezetők világnapja Nyomtatás E-mail
Írta: Tourinform   
2019. február 19.
Február 24-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából különleges városi sétákkal készülnek a Tourinform Iroda idegenvezetői, akik ezen a napon ünneplik világnapjukat. Az immár hagyományosan, tizedik alkalommal megrendezésre kerülő eseményen ismét felfedezheti velünk Székesfehérvár rejtett kincseit.
Tovább...
 
Íme, a 8 legjobb élelmiszer ízületi gyulladás esetén Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. február 18.
Több érintett megfigyelhette már, hogy bizonyos ételek, étrend képes csökkenteni az ízületi gyulladás tüneteit. Szarka Dorottya, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa az erre vonatkozó kutatási eredményekről beszélt.
Tovább...
 
Kiválasztották a X. Fehérvári Versünnep döntőseit Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. február 18.
A válogatóval elkezdődött ma a X. Fehérvári Versünnep a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A jubileumi verseny nyitó fordulóján – melyet Mészáros Attila alpolgármester nyitott meg - 29 fiatal lépett a zsűri elé. Közülük tucatnyian jutottak tovább a döntőbe, ami április 6-án lesz.
Tovább...
 
„Az igazság nem maradhat örökre elrejtve…” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla, Fejér Tamás   
2019. február 18.
A Fehéredő múlt IV. - Az utolsó szó jogán című filmet mutatták be szombaton a Városháza Dísztermében. A Székesfehérvár Árpád-kori szerepéről teljesebb képet adó alkotás a legújabb ásatások eredménye mellett választ ad Székesfehérvár X-XI. században betöltött, történelmi jelentőségű szerepére is. A négyrészes dokumentumfilm-sorozat utolsó része egyben tisztelgés Siklósi Gyula emléke előtt.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 11075