Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Elkezdődött a XII. Országos Diákparlament Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. március 23.
Elkezdődött pénteken és egész hétvégén át tart a XII. Országos Diákparlament Székesfehérváron. A középiskolások érdekképviseleti tanácskozásán 112 fő vesz részt a vármegyék képviseletében. A Sóstói Stadion rendezvénytermében, a város nevében Mészáros Attila alpolgármester, az ODP levezető elnöke és dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a küldötteket, majd dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára nyitotta meg az ODP-t.
Tovább...
 
A magyar-lengyel barátság napja alkalmából koszorúztak a Katyn Emlékkeresztnél Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2024. március 23.
A Katyn Emlékkeresztnél helyeztek el koszorút a város és a vármegye vezető tisztségviselői, a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Székesfehérváron szolgálatot teljesítő NATO-erők lengyel katonái a magyar-lengyel barátság napja alkalmából.
Tovább...
 
Tavaszünnep - több száz fehérvári iskolás látogatott a Városi Piacra Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2024. március 23.
Egész délelőtt iskolások hada látogatta a Városi Piac és a Fejér Megyei Gazdakörök Szövetségének rendezvényét a Tavaszünnepet. Színes programokkal várták a gyerekeket, hiszen a szervezők szeretnék, hogy minél többen megismerjék a vármegyében élő és gazdálkodó termelőket, betekintést kapjanak a kereskedők életébe és megtudják, hogyan jutnak el a különböző termékek az asztalokra.
Tovább...
 
Jótékonysági locsolóbál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 23.
Jótékonysági locsolóbált szervez az Öreghegyi Karitász Csoport. Az április 20-án, szombaton 19 órakor kezdődő esemény résztvevői és támogatói a rászoruló gyermekek nyári táborának szervezéséhez járulnak hozzá.
Tovább...
 
Zöld óvodák, ökoiskolák szakmai találkozója Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. március 23.
A Fejér vármegyei ökoiskolák és zöld óvodák szakmai találkozóját első alkalommal szervezte meg az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával. Az Alsóvárosi Közösségi Központban rendezett eseményen a környezettudatos nevelésről, az egészséges életmódot népszerűsítő intézményi programokról, valamint a fenntarthatóságról cseréltek tapasztalatot a szakemberek. Az elhangzott előadásokban egy fehérvári iskola és egy bodajki óvoda jógyakorlatát ismerhették meg a résztvevők.
Tovább...
 
Születés fája Székesfehérváron – egy újabb csemete gazdagítja a különleges parkot Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. március 23.
Folytatódott a Születés fája program Székesfehérváron, a Jávor Ottó téren. Csütörtökön egy újabb csemetét ültettek el a tavaly világra jött gyermekek örömére, tiszteletére. A különleges emlékpark kialakítása 2019-ben indult és még hosszú évekig, egészen 2035-ig folytatódhat ugyanitt.
Tovább...
 
Dr. Gyuricza Bélára emlékeznek szombaton a KEMPP-ben, majd Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 23.
Idén március 23-án lenne 85 éves Dr. Gyuricza Béla vezérezredes, országgyűlési képviselő, államtitkár, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének alapító és örökös elnöke. Szombaton megemlékezést szerveznek a tiszteletére a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen és Székesfehérváron, a Béla úti temetőben.
Tovább...
 
A Rákóczi Iskolában folytatódtak a városrészi szűrőnapok Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2024. március 23.
Szombaton az Egészségfejlesztési Iroda és az Önkormányzat szervezésében Egészségnapot rendeztek a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A szűrőnapon ezúttal is nagy volt az érdeklődés, közel száz ember vett részt a különböző vizsgálatokon.
Tovább...
 
Kalló Zoltán emlékestet rendeznek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. március 23.
Kalló Zoltán Emlékestet rendeznek szombat este a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Dísztermében.
Tovább...
 
A Torinói lepel hiteles másolata lesz látható a Krisztus Király Templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. március 23.
Megismerhető és közelről látható a Torinói lepel hiteles másolata a Zsolt utcai Krisztus Király Templomban március 24-től, Virágvasárnaptól. A leplet több alkalommal is megcsodálhatják az érdeklődők a húsvéti ünnepek előtt.
Tovább...
 
Axolotl: cukiság felsőfokon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2024. március 22.
A világ egyik legédesebb és legkülönlegesebb állata az axolotl, mely képes visszanöveszteni megsérült testrészeit, és cuki mosollyal hálálja meg, ha biztosítjuk számára az optimális körülményeket.
Tovább...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Eredmények 243 - 253 / 20362