Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Várostörténeti séta indul március 15-én a forradalom fehérvári eseményei nyomán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. március 14.
Várostörténeti sétát szervez a Tourinform Iroda március 15-én, pénteken 16.00 órától. Váczi Márk várostörténész vezetésével az 1848/49-es forradalom és szabadságharc székesfehérvári történéseinek a nyomába eredhetünk.
Tovább...
 
A magyar diákok 27 százaléka funkcionális analfabéta Nyomtatás E-mail
Írta: HELMECZI-SZABÓ FRUZSINA   
2024. március 14.
A 15 éves diákok olvasási-szövegértési és matematikai képességeit mérő, nemzetközi PISA-felmérésen a magyar diákok évek óta rosszul teljesítenek. A legutóbbi, 2022-es felmérésből kiderült, hogy a tanulók 27%-a funkcionális analfabéta – ők azok, akik az alapvető, a hétköznapi életben használt szövegtípusokat sem tudják értelmezni. A tanulók szövegértési nehézségei már az alsó tagozat végén tetten érhetők, ám a segítségre szoruló gyerekek kétharmada nem kap megfelelő szaksegítséget.
Tovább...
 
Újjáéledő hagyomány a Kodolányi János Egyetemen – névadójára emlékezett az intézmény Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. március 14.
A régi hagyományokat újjáélesztve, emléknapot szerveztek a székesfehérvári Kodolányi János Egyetemen az intézmény névadója, Kodolányi János író születésének 125. évfordulóján. Az Egyetem szándéka szerint ezentúl minden évben megrendezik a jeles eseményt március 13-án. Változatos programokkal várták az érdeklődőket egész nap.
Tovább...
 
Ismét kinyitott a Gajdos Lángos! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. március 13.
Megkezdte az idei szezont a Gajdos Lángos Velencén! Lángossal, sültekkel, hamburgerrel, frissen csapolt sörökkel és megannyi finomsággal várja idén is vendégeit a vidámságáról és hatalmas vendégszeretetéről híres Gajdos Attila!
Tovább...
 
Festményekkel és grafikákkal ünnepelték a lengyel-magyar barátságot Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2024. március 13.
A közelgő lengyel-magyar barátság napja kapcsán nyílt kiállítás kedden a Köfém Művelődési Házban, ahol lengyel festőművészek munkáit láthatjuk, illetve megtekinthetjük Trojan Marian József grafikus emlékkiállítását is.
Tovább...
 
Elsősegélynyújtó Versenyt rendeztek az Árpád Technikumban Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2024. március 13.
A Magyar Vöröskereszt 52. alkalommal rendezi meg Országos Elsősegélynyújtó Versenyét, melynek fehérvári területi fordulójában az iskolások az Árpád Technikumban mérhették össze tudásukat. Az általános és középiskolás csapatok legjobbjai a megyei fordulóba juthattak tovább.
Tovább...
 
Itt a tavasz, elő a bringákkal! – workshop csütörtökön Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Fiáth Beáta   
2024. március 13.
Ahogy az első napsugarak erősebben sütnek, és kevesebb lesz a csapadék, úgy kerülnek elő a garázsból a kerékpárok is. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ ezért szervez ingyenes bringa workshopot az Öreghegyi Közösségi Házba 2024. március 14-én, csütörtökön 18 órára.
Tovább...
 
Határtalan lehetőségek az agykutatás hónapján kognitív képességeink fejlesztésére Nyomtatás E-mail
Írta: Kilián Cintia   
2024. március 13.
Az emberi agy semmihez sem hasonlítható és lenyűgöző tulajdonságai kimeríthetetlen kutatási területet biztosítanak a szakembereknek. Az egyik legújabb felfedezés, amely az agy plaszticitására, azaz rugalmasságára, fejleszthetőségére vonatkozik, áttörő változást hozott a tanulási nehézséggel küzdők, a tehetséggondozásban résztvevők és a traumás agysérültek számára.
Tovább...
 
Állásbörze az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2024. március 13.
Második alkalommal szervezett állásbörzét az Óbudai Egyetem Székesfehérváron. Az intézmény duális vállalati partnerei közül tucatnyi cég mutatta be gyakorlati képzési kínálatát és álláslehetőségeit. Az egyetemi hallgatók mellett a városban és a térségben élő álláskeresőket is tárt kapukkal várta fehérvári állásbörzéje.
Tovább...
 
Többen remélnek fizetésemelést, mint ahányan várhatóan kapni fognak Nyomtatás E-mail
Írta: Somogyi Tamás   
2024. március 13.
Tavaly a munkavállalók csupán fele számított bérrendezésre, míg végül a munkáltatók közel háromnegyede döntött emellett – mostanra változott ez az arány: többen remélnek emelést, mint ahányan várhatóan kapni fognak. 2024-ben a leginkább a fizikai munkaerőt foglalkoztató nagyvállalatok dolgozói számíthatnak béremelésre – derül ki a Profession.hu legfrissebb kutatásából.
Tovább...
 
Támogassa adója 1 %-val a székesfehérvári Nemes Motormúzeum Alapítványt! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. március 12.
Tovább...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Eredmények 309 - 319 / 20362