Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Különleges fagylaltokat kóstolhatunk kedden Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. június 29.
Ribizlis máktorta, Törökmézes vanília – két példa azokból az ízesítésekből, amelyek az Év Fagylaltja verseny keretében készülnek majd kedden. A rendkívüli helyzet ellenére is megrendezi ugyanis idén a megmérettetést a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A régiós elődöntőnek a Fő utcai Damniczki Cukrászda ad otthont, ahol délelőtt 10 órától 250 forintos adagáron bárki megkóstolhatja a verseny keretében készült fagylaltokat.
Tovább...
 
Már lehet jelentkezni az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre Nyomtatás E-mail
Írta: SZTE   
2020. június 29.
A Szegedi Tudományegyetem kilencedik alkalommal rendezi meg a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. Az ország egyik legrangosabb tanulmányi versenyén a diákok a tudásukról való számadás mellett szakmai programokon is részt vesznek. A versenyt 2020. december 10-11-én rendezik meg, a jelentkezési határidő 2020. szeptember 15-e. A Szegedi Tudományegyetem közel 200 diákot lát majd vendégül két napon át.
Tovább...
 
Szúnyoggyérítés lesz kedden Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. június 29.
Szúnyoggyérítést végeznek Székesfehérváron június 30-án, kedden napnyugta után. A kezelés során felhasznált anyag melegvérű állatra és emberre veszélytelen. A méhészeket kérik, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket!
Tovább...
 
Szent László ma is élő példakép Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. június 29.
Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a Prohászka ligetben Szent László király napja alkalmából. A magyar lövészek védőszentjének, a legendás lovagkirálynak a szobra előtt Sándor Zsolt vezérőrnagy és Spányi Antal megyéspüspök mondtak ünnepi beszédet, hangsúlyozva a nagy előd jelenbeli példakép-szerepét: a bátorság, a leleményesség, a hazáért való áldozatvállalás és a határozott rendteremtés, a biztos jövő felé útmutatás tekintetében.
Tovább...
 
Újra a szabadban: természetes gyógymódok napégés ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2020. június 29.
A közel két hónapos bezártság alatt – a COVID-19 járvány idején – bizonyára kevesen gondoltunk éppen arra, hogy napvédő krémet szerezzünk be. Amikor azonban hosszabb ideig újra kimehetünk a szabad levegőre, a szokatlan, erős napsütés hatására bőrünk könnyen leég. Főként ügyelnünk kell a váll, a kar, a hát, a dekoltázs bőrére. Ha még nem jutottunk odáig, hogy megvegyük a szükséges bőrvédő készítményt, íme néhány természetes gyógymód, mely gyors enyhülést hozhat a leégett bőrnek.
Tovább...
 
A városi parkokat is érinti a kullancsveszély Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2020. június 29.
Nemcsak a természetben, hanem a városi parkokban is sok a kullancs, ezért érdemes elővigyázatosnak lenni: ha időben eltávolítják a kullancsot, jelentősen csökkenthető a megbetegedés esélye.
Tovább...
 
Zöldségekkel csökkenthető a szívbetegségek rizikója? Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2020. június 29.
Bizonyos zöldségek csökkenthetik az érelmeszesedés és ezzel összefüggésben a szív-érrendszeri betegségek kockázatát.
Tovább...
 
Ízületeink egészsége és védelme Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Tóth Barbara egyetemi adjuntus   
2020. június 29.
Az emberi szervezetben több mint 170 ízület található, amelyek védik és összekapcsolják a csontokat, továbbá lehetővé teszik a merev vázrendszer mozgását. Ízületeink egészsége jelentősen befolyásolja mozgásunkat, ily módon életminőségünkre is hatással van.
Tovább...
 
A köhögés is az allergia tünete? Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2020. június 29.
Ne vegyük félvállról, ha a szénanáthás tünetek mellett köhögés is jelentkezik! Ez akár a légúti allergia mellett kialakult asztma miatt is lehet.
Tovább...
 
Mindörökké home office? Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2020. június 26.
Mi lesz hosszú távon a home office jövője? Sokakat foglalkoztat a kérdés, miután márciusban egyik pillanatról a másikra kellett átállnia a cégeknek egy teljesen új működési formára. Sok magyarországi vállalat kiemelkedően rugalmasan kezelte a helyzetet, nagymértékű digitális átállás indult el a cégek jelentős részénél. Most, a fokozatos visszatérés időszakában a vállalatok vezetőinek hosszú távon is állást kell foglalnia a home office intézményével kapcsolatban. Milyen hatással lesz mindez a munkahelyi környezetre és a munkatársi kapcsolatokra? A válaszokat Tüzes Imrével, a Profession.hu üzletfejlesztési vezetőjével, és dr. Szvetelszky Zsuzsa, vállalati kommunikációs szakértővel és szociálpszichológussal keressük.
Tovább...
 
Kert Fagyizó - az Öreghegy szívében, minden nap nyitva van! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2020. június 26.
A hét minden napján várja vendégeit Székesfehérváron, a Bory-várnál lévő Kert Fagyizó! A látogatók többfajta fagylalt és jégkása közül választhatnak!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 13460