Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Vadász-könyvek a Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 09.
Kettős könyvbemutatóra várják ma délután a vadászat és a történelem iránt érdeklődőket az Országzászló téri múzeumépületben. A Bányai Balázs – Sánta Ákos: Vadászok és vadászatok Fejér megyében című kötetet Rácz Gábor rendező mutatja be, a Széchényiek Sárpentelén – Széchényi Viktor – Széchenyi Zsigmond című kiadványt a szerkesztő, Bödő István ismerteti.
Tovább...
 
290 millió forintból fejlesztették a járóbeteg-ellátást Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 09.
Mintegy 290 millió forintot költött a járóbeteg-szolgáltatások fejlesztésére a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. Az európai uniós és hazai támogatás felhasználásával 534 darab új orvostechnikai eszközt szereztek be, melyekkel korszerűsítették a különféle szakrendeléseket és osztályokat. Mindez része annak a nagyléptékű, több lépcsőből álló kórházfejlesztési projektnek, amely 2010 után részben már megvalósult és a jövőben is folytatódik a lakosság, a betegek és a kórházi dolgozók érdekében.
Tovább...
 
Megújult a Temesvári utca és a Szilvamag Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 09.
Megújult a Temesvári és a Gyimesi utca, valamint a Szilvamag környéke. A többütemű, mintegy 400 millió forintos beruházás keretében közműfejlesztések, burkolatépítés, parkolók létrehozása történt meg.
Tovább...
 
Az éltető és gyógyító víz Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Benkő András / PatikaMagazin   
2019. október 08.
Nemcsak gyógyvízzel és termálvízzel lehet gyógyítani, hanem sima vízzel is. Sebastian Kneipp, a nagy német természetgyógyász a XIX. században így fogalmazott: „Ez a gyógyítás igazi művészete, se túl sokat, se túl gyakran, mindent a maga idejében.”
Tovább...
 
A fenyőtömjén illóolaj gyógyhatásai Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. október 08.
A fenyőtömjént vagy olibánumot ősidők óta használják lelki-érzelmi problémák enyhítésére, de más jótéteményeit is érdemes felfedezni. Ezek közé tartozik, hogy esszenciális olaja gyógyírt jelenthet bőröregedés vagy ízületi fájdalmak ellen, csökkentve a kopásos elváltozásokat Elősegíti továbbá – hegesítő hatása révén – a sebgyógyulást, amellett javít a megfázásos tüneteken. Áttekintés a tömjénolaj gyógyhatásairól és alkalmazásáról.
Tovább...
 
Megjött a hűvös őszi idő - a legfontosabb légkondis tudnivalók Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. október 08.
A nyári hőségriadók elmúltával alábbhagy a klímaberendezések iránti kereslet, de aki igazán előrelátó, az őszi hónapokra időzíti a felkészülést a jövő nyárra, vagyis most, a fő szezonon kívül keres szakembert a készülék karbantartására, beszerelésére. Ha rendelkezünk otthoni légkondival, hűvös estéken és reggeleken fűtésre is használhatjuk a készüléket.
Tovább...
 
Őszi séta és rendhagyó történelemóra a Hosszútemetőben Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 08.
Különleges sétára és rendhagyó történelemórára invitálja az érdeklődőket a Városszépítő és -Védő Egyesület. Az esemény október 10-én, csütörtökön 16.30 órakor kezdődik a Palotai úti Hosszútemetőben.
Tovább...
 
Már lehet pályázni a Tóth István-Tóth Terézia Ösztöndíjra Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 08.
Meghirdette a 2020. évre szóló tanulmányi ösztöndíj pályázatát a Tóth István – Tóth Terézia Közalapítvány. Jó tanulmányi eredményt felmutató és rászoruló általános és középiskolásokat, valamint felsőoktatásban tanulókat segít a szervezet. A pályázatokat november 11-ig lehet benyújtani.
Tovább...
 
Új járdát és gyalogosátkelőket kap Feketehegy-Szárazrét Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. október 07.
A hét folyamán kezdődik a két éve várt Farkasvermi úti járdaépítés. A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és a Mura utca közötti építkezés részleteiről Szigli István önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót. A közel 92 millió forint összköltségű projekt a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. program keretében városi forrásból valósul meg. Az átadást 2020 tavaszára tervezik.
Tovább...
 
Papsajt - az egyik legjobb köhögéscsillapító Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 07.
Utak mentén, elhagyatott, romos épületek romjain, omló kerítések tövében is megterem a papsajt, melyet hörghurut, köhögés, rekedtség, mandula- és gégegyulladás, gyomor- és bélfekély gyógyítására is használhatunk.
Tovább...
 
Juhász Illés kapta a "Pro Theatro" díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. október 07.
A Vörösmarty Színházban a 2019/2020-as színházi évadot nyitó előadáson adta át dr. Cser-Palkovics András polgármester a „Pro Theatro Civitatis Albae Regalis” díjat. A Székesfehérvár Önkormányzata által alapított elismerést szakmai munkája, a tehetséggondozásban, a város közösségi életében vállalt tevékenysége elismeréseként vehette át Juhász Illés.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 12162