Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Teljes pompájában csillog a börgöndpusztai karácsonyfa Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. december 03.
ImageAz ünnepi időszakra készülődve, az első adventi hétvégén hagyományosan idén is feldíszítették a közösségi kemence és a Szent Antal-kápolna melletti parkban a börgöndpusztai karácsonyfát.
Tovább...
 
Ünnepélyesen is átadták a UPC legújabb fehérvári üzletét Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. december 03.
ImageÁtadták a UPC Magyarország Kft. legújabb székesfehérvári üzletét az Alba Plazában. A megnyitón a Falakon át program keretében nagyképernyős televíziókészüléket adtak át a kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályának, valamint további két készüléket ajánlott fel a cég. Hogy melyik gyermekek nevelésével, támogatásával foglalkozó intézmény, szervezet kapja a támogatást, a vásárlók december 18-ig leadott szavazatai alapján döntik majd el.
Tovább...
 
„Kicsi gyertyák, lobogjatok fel!” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. december 03.
Ötödik esztendeje készülnek együtt a karácsonyra a régi Vízivárost alkotó szomszédos választókerületek. Advent első három hétvégéjén a résztvevők hagyományosan a Vízivárosi Általános Iskola aulájában gyűlnek össze szombat délutánonként, minden hétvégén más-más körzet intézményeinek szereplésével. Az adventi koszorú első gyertyáját Deák Lajosné önkormányzati képviselő Szőke Kamillával és Fábián Lackóval, a Hétpettyes Óvoda ovisaival közösen gyújtotta meg.
Tovább...
 
Döntésünk a jövőnk! – bicskei diákok nyerték Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. december 03.
ImageHatodik alkalommal hívták vetélkedőre Fejér megye középiskolásait a felelős szexuális magatartás témakörében. Az első két fordulót követően a továbbjutó csapatok a Petőfi Kultúrtanszéken mérték össze tudásukat a megyei döntőben, ahol a diákok rövidfilm, színpadi jelenet, illetve élőszavas előadás formájában jelenítették meg gondolataikat. Az első helyen bicskei, a másodikon székesfehérvári, a harmadikon sárbogárdi diákok végeztek.
Tovább...
 
Ülésezett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 30.
ImageSzékesfehérvár 2050 címmel tartotta soros ülését a Városházán a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület. Egy korábbi, hasonló témájú tanácskozáson globális kitekintést tettek a résztvevők a rohamosan fejlődő technológiai újításokról, a mesterséges intelligenciák mindennapi szerepéről. Az ülésen a világméretű változásoknak a magyar nagyvárosokra gyakorolt hatásairól esett szó.
Tovább...
 
In memoriam Nádorfi Gabriella Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. november 30.
Újabb veszteség érte Székesfehérvár kulturális életét. Életének 63. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után november 29-én elhunyt Nádorfi Gabriella, a Szent István Király Múzeum régésze. A római kor és Pannónia elismert kutatója elsősorban a megyei, illetve gorsiumi feltárásokban vett részt.
Tovább...
 
Fényvonat, édes séta, különleges látnivalók advent idején Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 30.
ImageKülönleges programokkal készül a székesfehérvári Tourinform Iroda az adventi időszakban. Az ünneplőbe öltöztetett városnéző kisvonattal hangulatos utat tehetünk szombatonként, míg vasárnaponként élményekkel teli városnéző sétákra is alkalmunk nyílik.
Tovább...
 
27 új parkolót alakítottak ki az Óvoda utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. november 30.
ImageAz ősz elején kezdődött fejlesztésnek köszönhetően huszonhét új parkolót alakítottak ki, valamint megújult az út és a járda az Óvoda utcában. A műszaki átadáson, amelyen részt vett Földi Zoltán önkormányzati képviselő is, elhangzott, a beruházás a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. programjának keretében városi forrásból valósult meg.
Tovább...
 
Siklósi-vetélkedő: 16 csapat az elődöntőben Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. november 30.
ImageMozivászonra kerültek a Siklósi Gyula Városismereti Versenyre nevezésként beküldött kisfilmek: a Barátság moziban ezek alapján háromtagú bizottság döntött arról, melyik csapatok mérik össze tudásukat a februári elődöntőben.
Tovább...
 
Ismét megnyílt a Városi Sí-Bank Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. november 30.
Alapfelszereléseket és kiegészítőket is bérelhetnek a sízés és a snowboardozás szerelmesei a Városi Sí-Bankban. A kölcsönző hétköznapokon 16 és 19 óra között tart nyitva a Vasvári Pál Általános Iskolában, de igény szerint más időpontban, akár a hétvégén is mehetnek az érdeklődők előzetes egyeztetés alapján.
Tovább...
 
A legmodernebb robottechnológiával fejleszt Fehérváron a Hanon Systems Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2018. november 30.
ImageA dél-koreai Hanon Systems Hungary Kft. összesen 36,7 milliárd forint új beruházást hoz Székesfehérvárra, Pécsre és Rétságra – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 10765