Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A mesterséges intelligencia tükröt tart elénk – a Kodályban már elkezdődött a jövő Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2024. február 22.
A mesterséges intelligenciáról, annak az oktatást támogató lehetőségeiről szóló előadást szerveztek szerdán délután a Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI oktatótermében. A témáról az MI nemzetközileg is elismert szakértője, Dr. Rab Árpád digitális kultúra szakértő, jövőkutató beszélt az érdeklődőknek, kiemelve, hogy a mesterséges intelligencia használatához az ad kulcsot, hogy pontosan megfogalmazzuk: mire és milyen környezetben szeretnénk használni ezt a technológiát?
Tovább...
 
Újra láthatóak az Órajáték történelmi figurái Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 22.
A téli időszak után már újra láthatóak a belvárosi Órajáték történelmi figurái, harangjáték kíséretében – adta hírül közösségi oldalán Kovács András órásmester. A Kossuth udvar éke már több mint 20 éve várja a székesfehérváriakat és az idelátogató vendégeket.
Tovább...
 
A kiadás három fő területe – költségvetési infografikák Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 22.
Székesfehérvár 2024-es költségvetésének kiadási oldalán (és a bevételin is) 90,1 milliárd forint szerepel. A legnagyobb tételt a működési feladatok jelentik, az összeg egyharmadát fejlesztési célokra fordítja a város, a maradék több mint tíz százalékból pedig tartalékot képez.
Tovább...
 
Borlovag bált és díjátadót rendez szombaton a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. február 22.
Február 24-én, szombaton rendezi a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend „Az Év Zászlósbora 2024.” Díjátadó Borgálát és a XXII. Borlovag Bált. A Mercure Hotel Magyar Királyban 18.00 órakor kezdődő, nagyszabású rendezvény nyilvános lesz, bárki mehet, aki kedvet kap hozzá.
Tovább...
 
Népzenei döntő, két felvonásban Nyomtatás E-mail
Írta: Skrobák-Kovács Réka   
2024. február 22.
A múlt héten véget értek a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny válogatói. A hét területi bemutató után két megyei döntőn mutatkoznak be a tehetséges ifjú énekesek és népzenészek: az alsósok február 22-én, csütörtökön, a felsősök és középiskolások pedig február 23-án, pénteken lépnek a zsűri és közönség elé Székesfehérváron, az Öreghegyi Közösségi Házban. Az esemény mindkét napon 14 órakor kezdődik és ingyenesen látogatható.
Tovább...
 
Sebő Ferenc 77 – zenés beszélgetés a Szent István Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 21.
A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas énekes, népzenész, Sebő Ferenc érkezik február 21-én, szerdán a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. A zenés esten Bakonyi István irodalomtörténész beszélget a Sebő együttes alapítójával.
Tovább...
 
Várják a javaslatokat a „Székesfehérvár a Kárpát-medencei együttműködésért” díjra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 21.
Székesfehérvár Önkormányzata várja a javaslatokat a „Székesfehérvár a Kárpát-medencei együttműködésért” díj várományosára. Az elismerésre 2024. március 18-ig lehet javaslatokat tenni.
Tovább...
 
Maroshegyen kezdődnek a városrészi szűrőnapok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 21.
A hagyományokat folytatva ismét Maroshegyen, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár épületében indulnak el a városrészi szűrőnapok Székesfehérváron. A megelőzést segítő programokon előzetes regisztráció után bárki ingyenesen részt vehet. A részletekről kedden délelőtt sajtótájékoztatón számoltak be.
Tovább...
 
Főszerepben a birodalmak – csütörtökön újra MuseumQuizt rendeznek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 21.
Februárban is folytatódik a Szent István Király Múzeum és a Museum Café közös kvíze, a MuseumQuiz. A népszerű kocsmakvízre ezúttal is 3-5 fős csapatokat várnak, akiknek arról kell számot adniuk, mennyire ismerik a történelem nagy birodalmait.
Tovább...
 
Szerdán ismét kézműves foglalkozás Sevella Zsuzsanna vezetésével a könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 21.
Február 21-én, szerdán folytatódik a Pedagógus klub – nem csak pedagógusoknak – a Vörösmarty Mihály Könyvtár Oskola utcai épületében. Ezúttal is Sevella Zsuzsanna várja kézműveskedésre az érdeklődő szakembereket.
Tovább...
 
Ünnepi műsort adnak csütörtök délután a Vörösmarty Társaság tagjai a Díszteremben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 21.
A magyar széppróza napja alkalmából a Vörösmarty Társaság tagjai a Városháza Dísztermében adnak ünnepi műsort február 22-én, csütörtökön. Az alkalommal közreműködik a hAnghelika kamarakórus. A belépés ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 19959