Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Folytatódnak az Alkotó Napok a Rác utcában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. július 21.
Csipkeverő és szabás-varrás foglakozásokkal folytatódik a Fehérvári Kézművesek nyári alkotótábor-sorozata. A résztvevők július 26-28. között megismerhetik a torchon csipke készítésének technikáját és a csipke felvarrást is, míg a kezdők a szabás-varrás alapjait tanulhatják meg.
Tovább...
 
Nyaralás diétával? Nem lehetetlen! - Így ne maradj éhes az utazás alatt (sem) Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Borbála   
2024. július 21.
Sokak fejében a nyaralás gondolata együtt jár a finomabbnál finomabb ételek és guszta koktélok sorával, azonban a vegánok vagy más speciális étkezést folytatók számára a külföldi utazás sokszor inkább stresszt jelent. Ugyanis könnyen előfordulhat, hogy egy hosszú túra után a hegytetőn vagy a tengerparti büfében nem találnak olyat, amit el tudnának fogyasztani, és a legrosszabb esetben sem ők, sem a környezetük nem készült B tervvel. A Viodeli most összegyűjtött néhány praktikus tippet, hogy ne legyen ételintoleranciával sem rémálom a vakáció.
Tovább...
 
Hidrogén hozzáadásával zöldíti gyártását Magyarországon a Wienerberger Nyomtatás E-mail
Írta: Buza Márton   
2024. július 21.
A kerámiaiparban úttörőnek és egyedülállónak számító, ipari léptékű kísérletet hajtott végre tiszavasvári gyárában a Wienerberger Zrt. A vállalat a klímasemlegességi terveinek megfelelően 30 éven belül teljesen karbonsemlegessé kívánja tenni gyártási folyamatait, többek között hidrogén használatával. Ennek érdekében a cég hosszú távú együttműködést kötött a Miskolci Egyetem szakembereivel. A közös projektjük elsődleges célja, hogy a tégla- és cserépgyárakban zöld hidrogén bekeverésével fokozatosan kiváltsák a gyártási folyamatok során használt tüzelőanyagot, hozzájárulva ezzel a CO2 kibocsátás csökkentéséhez.
Tovább...
 
Így mobiloznak a magyarok nyáron a Balatonnál Nyomtatás E-mail
Írta: ZSADON SÁRA   
2024. július 21.
Ahogy nyáron az M7-es autópályán gyakoribb a sűrű forgalom, és a vendéglátás számára is csúcsszezont jelent ez az időszak a Balaton térségében, úgy a mobilhálózat kihasználtsága is kiugró ezekben a hónapokban: augusztusban pörög a legtöbb mobiladat, ezen belül is a legnagyobb forgalmat Siófokon bonyolítják. A Balaton-átúszás idején, amire idén július 21-én kerül sor 42. Lidl Balaton-átúszás néven, elsősorban a hanghívások száma emelkedik meg egy hasonló nyári naphoz képest, egy átlagos téli naphoz képest pedig ilyenkor jóval hosszabban, négy-kilencszer annyi ideig telefonálnak az emberek - derül ki a Yettel friss balatoni mobilforgalmi elemzéséből.
Tovább...
 
Faápolás és favágás Agárdon és környékén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. július 20.
Tovább...
 
Legyél Te is Albás! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. július 20.
Az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola ismét felvételt hirdet az Alba Regia Táncegyüttes utánpótlás csoportjaiba. „Ha kicsi vagy, szeretsz játszani és játszva tanulni, ha nagyobb és igazán elkötelezett vagy, akkor mindazt a tudást, amit nálunk elsajátítottál, megmutathatod másoknak is.” – üzeni az ARAMI.
Tovább...
 
65 év – Egy házasság szoros kötelék Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. július 20.
Szárnyait bontogatni kezdő, tehetséges művészpalánta, határozott gazdasági elemző, elhivatott méhanyanevelő agrárszakember és a mikrovilágot kutató, felfedező biokémikus a legfiatalabb hajtások a Kovács-család biztos gyökerekkel bíró családfáján.
Tovább...
 
A Virágóra egynyári növényei sem bírják az extrém hőséget Nyomtatás E-mail
Írta: Városgondnokság   
2024. július 20.
Sajnos jogosan érkeznek panaszok a Városgondnoksághoz a Virágórával kapcsolatban. A folyamatosan nedves föld ellenére az egynyári növények nem bírják ezt a rendkívüli hőséget, ráadásul nemrégiben meztelen csiga invázió is sújtotta az ágyást, április végén pedig egy hajnali fagykár is érte a virágokat.
Tovább...
 
Újra találkoztak a Lehel utcai barátok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. július 20.
Újra találkoztak a Lehel utcai társasházak első lakói és családjaik. Szombaton az Aszalvölgyi parkban gyűltek össze az egykori lakók, és bebizonyosodott, hogy az idő és a távolság sem lazította az egykori szoros baráti kötelékeket.
Tovább...
 
Szent László családja vonul fel a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Stáczer Lívia   
2024. július 20.
A középkort idéző, a Székesfehérvári Királyi Napokra és a Koronázási Ünnepi Játékokra hangoló óriásbábos szombatok következő alkalmán, július 20-án 17 órától Szent László király, felesége, Rheinfeldi Adelhaid királyné és lányuk, a szentként tisztelt Piroska hercegnő tesz sétát a Belvárosban. A program 18 órakor a Zichy ligetben, a Zenepavilonnál a Lili & Miki Acoustic műsorával zárul.
Tovább...
 
Megemlékezés a 17-es honvéd gyalogezred katonáiról Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. július 19.
A Magyar Királyi Székesfehérvári 17. Honvéd Gyalogezred tiszteletére Székesfehérvár minden évben az ezred napján, július 18-án szervez megemlékezést a Zichy ligetben. A katonai tiszteletadással zajló eseményen az emlékező beszédet követően koszorúzásra került sor. A jelenlévők néma főhajtással, egyperces néma csenddel tisztelegtek a közelmúltban elhunyt Simon László emléke előtt. Az egykori megyei önkormányzati képviselő sokat tett annak érdekében, hogy a katonaelődök emlékezete sokáig fennmaradjon.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 20972