Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Országos elismerést kapott a könyvtár Helyismereti csoportja Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. július 23.
Elismerést kapott az Országos Honismereti Akadémián a könyvtár Helyismereti csoportja. A debreceni rendezvényen a honismereti mozgalomban végzett értékes munkát ismerték el.
Tovább...
 
Már aszfaltoznak a Sarló utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. július 23.
A Sarló utca és a Gőzmalom utca teljes hosszában megújul a burkolat, tegnap óta már aszfaltoznak. A jelenlegi munkálatok szombaton is folynak.
Tovább...
 
Tegnap este nemzeti színbe öltöztek a város ikonikus épületei Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. július 23.
Az olimpia megnyitója előtti estén a hazai és székesfehérvári sportolók tiszteletére tegnap 20 és 24 óra között a Városháza és a MOL Aréna Sóstó is piros-fehér-zöldbe öltözött. Július 23. és augusztus 8. között rendezik Tokióban a 32. nyári olimpiai játékokat. Az ötkarikás versengésben 33 sportág 339 versenyszámában mérik össze tudásukat a világ legjobb sportolói, köztük a 173 fős magyar olimpiai csapattal.
Tovább...
 
Székesfehérvár lett az év turisztikai városa Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. július 22.
Átadták Az Utazó magazin szavazása alapján 2020 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjakat szerdán Budapesten, ahol a legjobb határon túli magyar szálláshelyet és a legjobb külhoni magyar éttermeket és hazai szolgáltakótat is díjazták. Székesfehérvár városát a közönség „Az év turisztikai városa” díjjal jutalmazta, amelyet Róth Péter alpolgármester vett át a Continental Hotelben tartott ünnepségem Potápi Árpád Jánostól, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárától, Baldauf Csabától, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnökétől és dr. Érsek M. Zoltántól, Az Utazó magazin főszerkesztőjétől. Az eseményen a Fehérvár Travel Utazási Iroda „Az év legjobb városnéző szolgáltatója” díjat vehette át.
Tovább...
 
Tekerj ki Gorsiumba! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. július 22.
„Kerékpározz velünk a Gorsiumba!” címmel indít három hétvégén át tartó sportos programot a Szent István Király Múzeum az Értékmentők csapatával közösen. Az első alkalomra július 24-én kerül sor. A régészeti parkba tartó túra minden alkalommal 9 órakor a MOL Aréna Sóstó – Aréna Teraszáról indul majd.
Tovább...
 
Huculföldi útjairól is mesél pénteken az etnográfus-kutató Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. július 22.
Pénteken este folytatódik a gárdonyi Nemzedékek Házában a Huculok című előadás. Bangó Alíz keramikus, etnográfus bemutatja a kis népcsoport különleges mintavilágú tárgyait, és mesél huculföldi útjairól is.
Tovább...
 
Demeter Vili bácsi visszaemlékezéseit olvashatják a fehérváriak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. július 22.
Sokan érdeklődnek a Demeter Vilmos visszaemlékezéseiből írt kötet iránt, amit július elején mutattak be a Városházán. A tevékeny életutat bejárt fehérvári testnevelőtanár, magyar atlétabajnok híres volt emberségéről, hitéről, az ő nevéhez fűződik a kosárlabda és az öttusa megerősítése a városban. A négyszáz oldalas, élményszerű, személyes hangvételű írás a fordulatos életúttal csaknem száz évet ölel fel, fotókkal, dokumentumokkal.
Tovább...
 
Őrizzük meg a nyár nyugalmát! Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2021. július 22.
A nyári vakáció alatt addig szorítóan sürgős napi tennivalóink abbamaradtak, „lelassultunk”, kikapcsolódtunk – így szervezetünk endorfint („boldogsághormont”) választott ki. Ahhoz, hogy megőrizzük jó közérzetünket, a feltöltődés pozitív hatásait a vakáció utáni hétköznapokban, alkalmazzunk stresszoldó praktikákat! Íme néhány közülük.
Tovább...
 
Könyvbemutató a Prohászka emléktemplomban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. július 21.
Hogyan is lesz valaki karmelita szerzetes, hogyan kerül Közel-Keleti missziós területre a második világháború árnyékában, hogyan lesz egy civilből internált s mily módon járja meg az afrikai táborokat – mindezekre a választ Perjés Antal Patrik OCD: Emlékirataim című kötetében találhatja meg az olvasó. A könyvet egy kerekasztal beszélgetés keretében mutatják be július 21-én, szerdán 18 órától a Prohászka Ottokár emléktemplomban.
Tovább...
 
Szülésre készíti a kismamákat augusztusban is az EFI Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. július 21.
Ingyenes, online szülésre felkészítő tanfolyamot indít a székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda augusztus 16-től. A hathetes tanfolyamra a 20. hetüket betöltött kismamákat várják, illetve elsősorban azokat, akiknél októberben várható a szülés időpontja.
Tovább...
 
Már lehet jelentkezni a Szak-Ma tábor idei programjaira Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. július 21.
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezi ingyenes napközis nyári táborát a Székesfehérvári Szakképzési Centrum. Az Árpád Technikum Iskolájába augusztus 16-tól kreatív, érdekes foglalkozások, hazavihető alkotások, játék, móka, szórakozás várja az érdeklődő gyerekeket.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 15316