Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Elfogyott a málna a bokorról? Edd meg a leveleket is! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. augusztus 09.
ImageA málnának több részét is bátran felhasználhatjuk: a gyümölcsből készülhet bor, pálinka, likőr, desszertek, ránctalanító arcpakolás, a bokor levelei és hajtásai pedig nemcsak salátaként fogyaszthatóak, hanem a belőlük készült teának és tinktúrának számos gyógyhatása ismert.
Tovább...
 
Befejeződött a Rákóczi Utcai Óvoda felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 09.
Végéhez ért a Rákóczi Utcai Óvoda felújítása, amelyet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP 6.2.1-15-SF1-2016-00003 azonosító számú, 100 százalékban Európa Uniós támogatású projekt keretén belül valósult meg. A „Rákóczi Utcai Óvoda felújítása” című projekt célja az óvodai nevelés ellátásához való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségi fejlesztése volt. A 210 férőhelyes óvoda felújítása vissza nem térítendő 391,26 millió forintos támogatásból jött létre.
Tovább...
 
Pécsi kollégiumi férőhelyekre lehet pályázni Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. augusztus 09.
Három fehérvári fiatal elhelyezését biztosítja Székesfehérvár Önkormányzata Pécsen. A férőhelyekre pályázhatnak azok a fehérvári lakosok, akik valamely pécsi felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói, és kollégiumi felvételi kérelmüket elutasították.
Tovább...
 
SZÉP foglalkozás a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. augusztus 09.
ImageA Napraforgó Városi Napközis Tábor gyermekeinek Lengyel Zsófia látássérült parasportoló tartott tegnap interaktív foglalkozást a fogyatékkal élőkről, mindennapjaikról. Az elmúlt tanévben 392 első osztályost tudtak megszólítani a Székesfehérvári Érzékenyítő Program alternatív előadásaival, és a jövőben tematikus napokat is terveznek – mondta el Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok.
Tovább...
 
Buteyko módszerrel az asztma ellen! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. augusztus 08.
ImageMagyarországon az asztmások száma 300.000. Ez a szám évről évre nő, évente 15.000 új megbetegedést regisztrálnak. Ennek nem kellene így lennie...
Tovább...
 
TdH: ősbringás a velencei rajtnál Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. augusztus 08.
Nem akármilyen kuriózummal készül Richter Ferenc velencei szobrász-kőfaragó mester a Tour de Hongrie profi kerékpáros körverseny második, augusztus 16-i, Velence-Székesfehérvár szakaszának rajtjára. A településen és azon kívül is több értékes alkotást készítő, köztiszteletnek örvendő mesterember egy "őskerékpáros" szobrot formázott meg az elmúlt hetekben.
Tovább...
 
Forgalomkorlátozás a Székesfehérvári Királyi Napok idején Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2018. augusztus 08.
ImagePénteken elkezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok összművészeti fesztivál: a Belváros környékén forgalomkorlátozásokat vezetnek be a rendezvények idején. A főszervező, a Fehérvári Programszervező Kft. tájékoztatása alapján a Zichy színpadnál augusztus 8-21-e között teljes szélességben lezárják a Mátyás király körút Ybl Miklós utca és Várkörút közötti szakaszát, valamint az első hétvége estéin lezárásra kerül a Dózsa György út – Várkörút csomópont.
Tovább...
 
Eredményes velencei küldetés Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. augusztus 08.
ImageBármennyire is gondolják sokan az ellenkezőjét, a magyar Velence és olasz névtestvére között mindeddig nem volt semmiféle hivatalos kapcsolat. Ez nem a Fejér megyei település mindenkori vezetésén múlott, ugyanis időről időre megpróbálkoztak a lagúnák világhírű fővárosának "elcsábításával", ám ez nem sikerült.
Tovább...
 
Rossini Petite messe solennelle című művét mutatják be Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 08.
ImageRossini Petite messe solennelle című művét mutatják be augusztus 12-én, vasárnap a Musica Sacra-hangversenyen. Ács János karmester a frissen városunkba megérkezett olasz szóló énekeseknek vezényelt próbát.
Tovább...
 
A Partiumi Egyetem hallgatói jártak a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. augusztus 08.
ImageA Városházán fogadta a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem hallgatóit Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka. A tíz szociológia szakos egyetemista nyári gyakorlatát tölti Székesfehérváron, és egy a helyi közösségfejlesztéshez kapcsolódó pályázat felméréseibe kapcsolódnak be.
Tovább...
 
Erzsébet-utalványok átvétele augusztusban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2018. augusztus 07.
ImageSzékesfehérvár jegyzője ezúton is tájékoztatja a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat, hogy Erzsébet-utalványaikat augusztus 28-án és augusztus 29-én vehetik át a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Kossuth utcai Ügyfélszolgálatán. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű jogosultak emelt támogatásban részesülnek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 10232