Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Zsűrizték a virágos Székesfehérvárt Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. június 08.
ImageTegnap zajlott Székesfehérváron a Virágos Magyarország verseny zsűrizése. A seregszemle egyik fő állomása a megújuló Sóstó Természetvédelmi Terület volt, ahol délelőtt Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a bírálóbizottság tagjait, és számolt be a várhatóan júliusban átadásra kerülő, nagyszabású környezetvédelmi projekt eredményeiről. Az országos verseny eredményhirdetése novemberben lesz.
Tovább...
 
Vakációváró rendezvény Palotavárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. június 07.
ImageVakációváró rendezvényre hívja pénteken a családokat a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ. A szabadidős programok között a résztvevők választhatnak a sport vagy a kézműveskedés között, valamint különféle bemutatók és koncert színesíti a délutánt. A szervezők a Palotavárosi Központi Parkba várják a gyerekeket.
Tovább...
 
Ugye te se vered le a fecskefészket? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 07.
ImageBár gyerekkoromban sok háziasszony seprűnyéllel igyekezett megszabadulni az eresz alá fészkelő fecskéktől, mert zavarta a fészek miatti plusz takarítanivaló, mára már mindez a múlté (szerencsére). A fészkeket ugyanis tilos leverni – kivéve, ha hivatalos engedélyt kapunk rá. S itt van egy új megoldás a madárpiszok ellen: a fecskepelenka!
Tovább...
 
Párna divat volt, van, és lesz is - Ötletek díszpárna-varráshoz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 07.
ImageVannak párnák, amelyekre az ember szinte rá se meri hajtani a fejét, mert fél, hogy tönkreteszi egy könnyelmű mozdulattal. Ezért inkább csak gyönyörködik bennük. Hiába tudja tökéletesen betölteni eredeti rendeltetését a szépséges textília, inkább csak szobadíszként funkcionál. A varráshoz kedvet kapó olvasók kedvéért most néhány ötletet mutatok be e témakört feszegetve, hiszen tökéletes ajándéknak számít egy egyedi, saját készítésű párna.
Tovább...
 
Mit igyunk, ha fojtogat a forróság? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 07.
Image„Hát sört” – vághatnánk rá azonnal, ám legyünk egy kis tekintettel azokra is, akik elvetik az alkohol minden formáját, akik vezetni kénytelenek a kánikulában (és a zéró tolerancia jegyében nem kockáztatják meg a büntetést), illetve vannak, akik telítődtek a sör ízével – így nyár végén. (Na, jó, ez nem olyan valószínű, de azért tételezzük fel ezt az opciót is, hogy jogos legyen e cikk megszületése.)
Tovább...
 
Jiaogulan: a hosszú élet titka Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 07.
ImageEgy dúsan burjánzó növényt fedeztem fel tegnap szüleim kertjében. Olyan gyorsan futotta be az egyik üvegház mellett a leszúrt bambuszszárakat, hogy szinte észre sem vettem trónfoglalását. Terjeszkedési képessége meglepő, ahogyan neve is különleges: jiaogulan. Sokan ötlevelű ginsengnek is nevezik, hasonlósága miatt, bár túltesz azon: gyógyhatású összetevőinek mennyisége négyszer akkora, mint az említett közismert növénynek.
Tovább...
 
Pohárkrém, ital, mártás és saláta - mindez gránátalmából! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 06.
ImageA szerelem, a termékenység és a bőség jelképe is a gránátalma. Az ókori sírokat is sokszor gránátalma-elemekkel díszítették, s még a Bibliában is olvashatunk e gyümölcs tápértékéről és szépségéről. Aphrodité „szent gyümölcse” tápanyagokban gazdag, kalóriatartalma pedig alacsony. Bátran fogyaszthatjuk hát!
Tovább...
 
Egy fehérvári sminkes Afrikában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 06.
ImageMit keres egy törékeny fehérvári lány Afrikában? Hogyan lehet kisminkelni egy fekete bőrű nőt? Miért kell más alapanyagokkal dolgozni ott, ahol nagy a forróság? Miért fontos a bőrtípus meghatározása és a megfelelő színválasztás?
Tovább...
 
A cseresznyének a húsa, a magja és a szára is felhasználható Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 06.
ImageFekszünk a fűben. Arcunkon helyfoglalóst játszik a fény és az árnyék, ahogy a cseresznyefa levelei közé be-benyúlkál a nap tüzelő karjaival, mintha csak ki akarna kapdosni valamit a faáglengető szél miatt el-eltűnő nyílásokból. – S közben szánkba hull az édes, piros cseresznye, amely hatalmas és lédús, és arra késztet, hogy heverjünk csak tovább, és élvezzük a pillanatot hosszan-hosszan…
Tovább...
 
Miért együnk minél több szamócát? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 06.
ImageA szamóca méregtelenít, jó a láz csillapítására, depresszió ellen is használható, s a pattanásos bőrt is kiválóan lehet kezelni vele. Fogyasztásával megelőzhetők bizonyos szív- és érrendszeri betegségek, csökkenthető a vérnyomás. E gyümölcsben lévő flavonoidok segítenek az agyban lévő stressz okozta folyamatok ellensúlyozásában. Mi mindenre jó még még ez a lédús, illatos gyümölcs?
Tovább...
 
Virágos Magyarország: cél a rekord Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. június 06.
ImageA Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny szervező bizottsága 25. alkalommal indította útjára hazánk egyik legnépszerűbb mozgalmát, amelyre még több, mint két hétig van lehetőségük jelentkezni az ország városainak, falvainak és fővárosi kerületeinek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 10048