Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Mindenki számára elérhető Székesfehérvár EKF-pályázata Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. január 08.
ImageSajtótájékoztatón ismertette Székesfehérvár „Európa Kulturális Fővárosa 2023” pályázatát dr. Cser-Palkovics András polgármester. A Közgyűlés által egyhangúlag jóváhagyott, széleskörű megyei és nemzetközi támogatással bíró pályázat – melyet határidőre benyújtott a város – mindenki számára megtekinthető Székesfehérvár honlapján.
Tovább...
 
Még zajlik a Távírda utca felújítása  a közlekedők türelmét kérik Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. január 08.
ImageA Távírda utcában víziközmű- és útfelújítási munkálatok zajlanak, az utca munkaterület. A csőbélelés során az út alatt futó gerincvezetékben megszorult egy technológiai munkálatokat végző robot, ezért a Budai úti csomópont előtt rá kellett bontani a szennyvíz-gerincvezetékre.
Tovább...
 
8 ok, ami miatt nehezen szabadul meg a köhögéstől Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin - Dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, a Tüdőközpont főorvosa   
2018. január 08.
ImageA makacs köhögés sokakat érintő panasz az őszi-téli időszakban. Gyakori velejárója a légúti betegségeknek, de akár súlyos egészségügyi problémákra is felhívhatja a figyelmet.
Tovább...
 
Mikor kell pótolni a vasat? Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. január 08.
ImageTartósan fennálló, általános fáradtság, energiavesztés, az izomerő csökkenése – ezek a tünetek többek közt vashiányra utalnak. Minthogy emiatt egész szervezetünk működésében zavar állhat be, vaspótlásra van szükség. Különösen télen kell ügyelnünk rá, hiszen ebben az időszakban rendszerint kevesebb vasat juttatunk a szervezetünkbe természetes úton.
Tovább...
 
Vega vagy vegán? Mi a különbség? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. január 05.
ImageBár gyerekkorunkban belénk verték, hogy milyen fontos a húsfogyasztás („Legalább a húst edd ki belőle!” – unszolják a nagyik „rosszétkű” unokáikat e klasszikusnak számító mondattal most és régen is), azért be kell ismerni, hogy van élet e fehérjeforrás nélkül is. Sőt, minőségi, energiában dús és egészséget biztosító.
Tovább...
 
Felfázás, húgyúti fertőzés - Okok és tünetek Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Kardos Gabriella - PatikaMagazin   
2018. január 05.
ImageA húgyúti rendszer a vesékből, a vesevezetékekből, a húgyhólyagból és a húgycsőből áll, és bármely részében előfordulhat gyulladás. Ezek baktériumok, ritkábban vírusok, paraziták, gombák által okozott megbetegedését nevezzük húgyúti fertőzésnek.
Tovább...
 
Ne nyúlj a kaktuszhoz! Kivéve, ha meg akarod enni! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. január 05.
Image„Ne nyúlj a kaktuszhoz!” Nincs szülő, kinek szájából ne hangozna el e mondat, hiszen senki se szeretné, ha gyermeke apró kis tüskékkel tűzdelné meg kezeit és fájdalmasan vakarózna órákon át. Ugyanígy vagyunk a fügekaktusszal is: a gyerek ne érintse meg! Mi viszont megfogjuk, s óvatosan lehúzzuk a héját, mert a belseje finomságot rejt. Az pedig normális, hogy nincs hámozás láthatatlan, picurka szúrások nélkül. De elviseljük, mert vágyunk a végeredményre, a sárga vagy piros gyümölcshúsra!
Tovább...
 
Továbbtanulás Székesfehérváron? Kérdezd a polgármestert! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. január 05.
ImageMit tud nyújtani a továbbtanulásra készülő középiskolásoknak Székesfehérvár? A város polgármestere válaszol a fiatalok kérdéseire azon a fórumon, melyet január 9-én, kedden este tartanak a BCE helyi campusán.
Tovább...
 
Dokumentumjátékkal emlékeznek a doni csatára Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 05.
Image2018-ban is folytatódik a Közéleti és Kulturális Szalon programsorozata. Az év első rendezvénye jövő csütörtökön a doni csatának állít méltó emléket Dr. Szabó József János dokumentumjátékának előadásával. A Zsolt utcai Közösségi Házban minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Nyílt napok a székesfehérvári felsőoktatásban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 05.
ImageJanuár: közeledik a félévzárás a középiskolákban, a végzősök pedig hamarosan döntést hoznak továbbtanulási terveikkel kapcsolatban. Székesfehérváron a Corvinus és az Óbudai Egyetem is tart nyílt napot a jelentkezésekhez szükséges információkról, az induló képzésekről, a választható képzési formákról.
Tovább...
 
Tudtad, milyen egészséges a fügekaktusz? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. január 03.
ImageA fügekaktusz gyümölcse – a tuna – Mexikóban mindennapos tápláléknak számít. A növény szárát – a nopalt – nyersen, főzve és sütve is fogyasztják, s még alkoholos koktélokat is ízesítenek vele. Sőt, a fügekaktuszt nemcsak az élelmiszeripar használja fel, hanem a kozmetikai ipar és a gyógyászat is!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 9380