Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Jubileumi születésnap a SINOSZ Fejér Megyei Szervezeténél Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 07.
Jubileumi ünnepséget tartott a 45 éves SINOSZ Fejér Megyei Szervezete. Az összetartó, a tagokat segítő, támogató közösségnek dr. Cser-Palkovics András polgármester gratulált a születésnapi rendezvényen.
Tovább...
 
Esernyőkkel és rózsaszínű lufikkal a mellrák elleni sétán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 07.
Az Országalmától indult ma a mellrák elleni séta: az őszi esőben sokan indultak el azért, hogy a megelőzésre és a szűrések fontosságára irányítsák a figyelmet. „Higgyünk abban, hogy lehetünk legjobb feleségek, legjobb anyák, barátok, társai egymásnak akkor is, hogyha fontosak vagyunk magunknak, és odafigyelünk arra, mire is vágyunk valójában!” – fogalmazta meg a Závodszky Noémi színművész a lelki tényezők szerepéről.
Tovább...
 
Székesfehérvár a legvirágosabb magyar város 2019-ben! Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2019. október 07.
Idén immár 26. alkalommal, megújult formában hirdették meg a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyt. A Magyar Turisztikai Ügynökség által indított a kezdeményezés évről évre egyre sikeresebb. A városok között Székesfehérvár nyerte el a fődíjat, és képviselheti hazánkat a nemzetközi Entente Florale Europe versenyen.
Tovább...
 
Újabb CT-berendezést állítanak be a kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. október 07.
A betegbiztonság érdekében két CT-berendezés fog működni a székesfehérvári kórházban. Erről tájékoztatta dr. Cser-Palkovics Andrást a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban működő CT-MR Diagnosztikai Központ vezetője.
Tovább...
 
Szemünk fénye - amit a látásról tudni érdemes Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 07.
A látás az egyik leginkább összetett érzékünk. A szem felépítése rendkívül összetett: több, mint kétmillió alkotóelemből áll! Szemeink egészségét nagyon sok dolog veszélyezteti: a száraz, meleg levegő, a huzat, a dohányfüst, a számítógép előtti munka / a mobiltelefonunk folyamatos használata.
Tovább...
 
Fehérvár Fényei az állatokért Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 04.
Idén is megszervezik a Fehérvár Fényei című állatvédelmi programot Székesfehérváron, az állatok világnapja alkalmából. Október 5-én, szombaton késő délután a Szent István térről indul és este a Magyar Király Szállónál ér véget a menet. Az eseményre szeretettel várják az állatbarátokat és az aktivistákat!
Tovább...
 
Október a mellrák elleni küzdelem hónapja Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. október 04.
Székesfehérvár Belvárosában október 5-én a mellrák elleni küzdelemre ismét közösségi sétával hívják fel a figyelmet. A 10 órakor az Országalmától induló felvonuláson a résztvevők a szimbolikus rózsaszín léggömbökkel tesznek egy körsétát, majd a Városház téren felállított sátrakban szaktanácsadáson vehetnek részt a mellrák felismeréséről és a mell önvizsgálatáról.
Tovább...
 
Az őszi erdő veszélye: a kullancs Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 04.
A kullancsok tavasszal és ősszel érik el szaporodásuk csúcsát. A nőstények aktivitását befolyásolja a napsugárzás, a páratartalom és a nedvesség. A langyos őszi időjárás és a páradús (eső utáni) környezet idillikus számukra.
Tovább...
 
Tovább szépül az egyetemi campus Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. október 04.
Újabb lépéssel kerül közelebb a hangulatos egyetemi „kisváros” kialakítása a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. A századelő hangulatát idéző, de felújított épületek körül parkolókat és zöld közösségi tereket alakítanak ki árnyas fákkal és stílusos utcabútorokkal.
Tovább...
 
Trianonhoz kapcsolódik idén A határon túli magyar irodalom napjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 04.
Vasárnap kezdődik A határon túli magyar irodalom napjai programsorozata: az idei összeállítással a Trianon-emlékévhez csatlakozik a Vörösmarty Társaság. A színvonalas előadások, könyvbemutatók mellett hétfőn délután a színház kávézójába várják az érdeklődőket. A nyitó estén a Kossuth utcai díszudvarban tartanak megemlékezést az aradi vértanúkról.
Tovább...
 
Megkezdte a nyelvtanulást két hátrányos helyzetű gyermek Nyomtatás E-mail
Írta: Czikajló-Sipos Adrienn   
2019. október 04.
A májusban tett nagyvonalú jótékonysági felajánlás után szeptemberben megkezdhette a nyelvtanulást a két hátrányos helyzetű fiatal a székesfehérvári Helen Doron English nyelviskolában. A lehetőséget az oktatóközpont első születésnapja alkalmából ajánlották fel.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 12162