Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
December első három hétvégéjén tartják az idei Vízivárosi Adventet Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 29.
ImageÖtödik esztendeje készülnek együtt a karácsonyra a régi Vízivárost alkotó, szomszédos választókerületek. Advent első három hétvégéjén a résztvevők hagyományosan a Vízivárosi Általános Iskola aulájában gyűlnek össze, ahol szombat délutánonként lesznek programok, minden hétvégén más-más körzet intézményeinek szereplésével. A lebonyolítást a Vízivárosi LISZI segíti. – hangzott el a beharangozó sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
Ökumenikus Adventi Jótékonysági Est Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 29.
ImageNeves művészek is fellépnek az ökumenikus Adventi Jótékonysági Esten, melyet december 7-én, pénteken rendeznek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A programra támogatói jegyek vásárolhatóak több helyszínen, az esemény előtt pedig ajándékokat, adományokat is gyűjtenek három székesfehérvári iskolában.
Tovább...
 
Hogyan készítsünk otthon adventi koszorút? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. november 29.
ImageKözeleg advent első vasárnapja. Ekkor kezdődik meg az adventi időszak, amikor az Úr eljövetelére várakozunk. Régi szokás ilyenkor koszorú kihelyezése az asztalokra a négy adventi gyertyával, melyek közül minden vasárnap meggyújtunk egyet karácsonyig. Szép hagyomány, és remek családi programot jelent, ha ezt a koszorút nem a boltban vásároljuk meg, hanem magunk készítjük el – gyermekeink bevonásával. Ebben nyújtunk most segítséget.
Tovább...
 
Természetes étvágycsökkentők az észrevétlen fogyásért! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. november 29.
ImageKíváncsi vagy azokra a növényekre, zöldségekre, amelyeket érdemes fogyasztanod diéta/fogyókúra során (is)? Most bemutatok néhány élelmiszert, amely segít abban, hogy lassabban éhezz meg és legyen erőd elérni a kitűzött célt!
Tovább...
 
Erős szívdobogás? Számos oka lehet! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. november 29.
ImageA palpitációnak nevezett jelenség, vagyis az erős, esetleg szabálytalan szívdobogásérzés meglehetősen ijesztő lehet. Dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa a háttérben meghúzódó okok egy részére, valamint a kivizsgálás lehetőségeire hívja fel olvasóink figyelmét.
Tovább...
 
Az időjárás változásait a légúti betegek is megérzik Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. november 29.
Az ízületi, keringési, szív- és érrendszeri betegségben szenvedők mellett az asztmás, COPD-s betegek panaszai is fokozódhatnak frontok, hideg, párás levegő, vagy szeles idő hatására. A pollenhelyzet mellett a meteorológiai előrejelzések nyomon követése is segíthet a súlyosabb tünetek megelőzésében.
Tovább...
 
Guinness-rekorder lesz a fehérvári festőművésznő? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. november 29.
ImageMinden valószínűség szerint bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe a székesfehérvári Simon M. Veronika. A festőművésznő már régóta magyar rekordernek mondhatja magát 600 önálló kiállításával, hamarosan pedig – a jelenlegi állás szerint - a világ legnagyobb rekordgyűjteményében is olvashatjuk nevét, mivel már 800 tárlatot rendezett képeiből, ami eddig még senkinek se sikerült a világon.
Tovább...
 
Rosszkedvünk tele – depresszió Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin - Szlávics Noémi   
2018. november 29.
ImageFeje fölött egyre szürkébbé válik az ég? Fáradt és erőtlen, legszívesebben ki sem mozdulna otthonról? Hangulata nyomott,a hétvégét többnyire alvással tölti, de ettől sem lesz jobb kedvű? Valószínű, hogy Ön őszi-téli, más néven szezonális depresszióban (SAD) szenved.
Tovább...
 
Új számítógépek segítik a korszerű programozás oktatását Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. november 28.
Image12 új, nagy teljesítményű számítógép segíti mától a Széchenyi műszakis tanárainak és diákjainak a munkáját a Hydro Kft. és a HTM Zrt. jóvoltából, a Vulcanus Közhasznú Alapítvány és az Oktatásfejlesztő Széchenyi Alapítvány segítségével. A modern eszközök az iskolában folyó CNC programozás korszerű oktatását támogatják interaktív szoftverrel együtt, ami garancia a legjobb munka elvégzésére, az ipari elvárásokhoz való megfelelésre – mondta el Dominó Csaba igazgató.
Tovább...
 
Fórum az agresszió kezeléséről Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 28.
ImageÚjabb állomásához érkezik a Németh László Általános Iskola 40. évfordulójára rendezett szülői fórumsorozat. November 28-án, szerdán délután két fontos témában tartanak előadást a meghívott szakpszichológusok.
Tovább...
 
Az önkormányzat segítene... Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. november 28.
2018-ban több lépésben alakult át a fehérvári postai hálózat: júniusban a Maroshegyen és augusztusban a Budai úton megnyílt posta után a Magyar Posta Zrt. a Zombori úti 5-ös számú posta december 1-jével történő bezárásáról döntött.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 10765