Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Tudtad, hogy a barackmagtól akár meg is halhatsz? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / FMC   
2022. augusztus 12.
A Nébih jelentése szerint a sárgabarack magjában egy olyan anyag található, mely cianid mérgezést okozhat, és akár halálhoz is vezethet.
Tovább...
 
Kíváncsi vagy a világ legszebb vörös homokos tengerpartjaira? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / FMC   
2022. augusztus 12.
Hawaiin Kaihalulu tengerpartja, a Galapagos-szigetcsoportnál Rabida, az indonéziai Komodo, a Seychelles-szigetekhez tartozó La Digue, s még a görög Santorini Kokkini nevű strandja is vörös/piros/pink színben úszva várja a turistákat. Olvass tovább, s meglátod, hogy nemcsak a fehér homok lehet gyönyörű!
Tovább...
 
Vadgasztronómia főzőverseny és I. VADEX Trail Kisgyón futóverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. augusztus 12.
Szeptember 3-án Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált rendez Soponyán a VADEX Zrt. Az esemény keretében ismét lesz amatőr főzőverseny kizárólag vadhúsból, a megmérettetésre augusztus 15-ig, hétfőig lehet nevezni. Ugyancsak eddig lehet jelentkezni az első VADEX Trail Kisgyón futóversenyre, amely októberben lesz. A sportolni vágyók gyerekek és felnőttek négy kategóriában indulhatnak.
Tovább...
 
Hogyan készíts kakaóvajból testápolót és napvédő krémet? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / FMC   
2022. augusztus 11.
Miért vennél drága naptejeket és testápolókat, amikor magad is elkészítheted otthon, ráadásul adalékmentesen, az egészség jegyében? Használd fel a kakaóvajat bőröd védelméhez!
Tovább...
 
Mit tegyünk, ha megcsípett a medúza? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / FMC   
2022. augusztus 11.
A medúzacsípés a leggyakrabban előforduló tengerparti sérülés. Ez a gyönyörűen lebegő állat védekezésből okozhat fájdalmat a strandolóknak. A csípés után a bőr általában rögtön megduzzad, kivörösödik és sokáig ég, viszket. Van, amikor fel is hólyagosodik, és fejfájás, hányinger kíséri. Extrém allergiás reakció esetén elnehezedhet a légzés és halál is beállhat.
Tovább...
 
Hétfőig várják a számlálóbiztosok jelentkezését az őszi népszámlálásra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 11.
Székesfehérváron közel 80-an jelentkeztek eddig számlálóbiztosnak az október 1-je és november 28-a között zajló népszámlálásra. A székesfehérvári Polgármesteri Hivatal augusztus 15-ig, hétfőig e-mailben a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen várja azok jelentkezését, akik szeretnének részt venni a munkában. A biztosok többek között adatfelvételt végeznek, ellenőrzik a címeket és lakóegységenként kérdőívet töltenek ki tableten, melyet a Központi Statisztikai Hivatal biztosít.
Tovább...
 
Négy általános iskolában már megújultak a vizesblokkok Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. augusztus 11.
Négy oktatási intézmény vizesblokkjainak felújítása fejeződött be az elmúlt napokban a „Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés” elnevezésű projekt keretében. Mintegy bruttó 250 millió Ft-ból valósult meg a Hétvezér Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola és a Táncsics Mihály Általános Iskola valamennyi vizesblokkjának felújítása. További hat iskola vizesblokkjai újulnak meg az idei ősz folyamán 540 millió Ft értékben, míg újabb öt intézményben várhatóan az év végén kezdődhetnek meg a munkálatok.
Tovább...
 
Gondtalan Sulikezdés Program - Adománygyűjtés Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 11.
Hatodik alkalommal hirdette meg iskolakezdési adománygyűjtő programját a Next Stop Üzletközpont és az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ. Az akció segítségével idén közel 50 családnak szeretnének segíteni.
Tovább...
 
Szezonnyitó a Hydro Fehérvár AV19 csapatánál Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2022. augusztus 11.
Szeptember 1-jén a Bajnokok Ligája alapszakaszának első mérkőzésével indul a szezon a Hydro Fehérvár AV19 csapata számára, amikor a ZSC Lions Zürich együttese érkezik Fehérvárra. A klub játékosai már megkezdték a felkészülést, hogy újra megismételhessék a tavalyi sikereket.
Tovább...
 
Több mint 60 gyermek iskolakezdését támogatják Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. augusztus 11.
Idén is támogatja a rászoruló családokban élő gyermekek iskolakezdését a Székesfehérvári Szociális Alapítvány. Több mint 60 gyermek kap fejenként 15.000 forint értékű tanszervásárlási utalványt, ami további tíz százalékkal kiegészül, így valójában 16.500 forintot ér. A részletekről az Alapítvány Sarló utcai központjában tájékoztattak, ahol a családok augusztus végéig vehetik át az utalványokat.
Tovább...
 
Ünnep és kultusz Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 11.
Idén, az Aranybulla nyolcszáz éves évfordulóján a Rubicon Intézet is Székesfehérváron idézi föl Szent István király ünnepének történelmi hátterét. Ünnep és kultusz címmel rendeznek vitaestet, amelyen Porogi András, a Rubicon Intézet tudományos munkatársa és Mózessy Gergely főlevéltáros, a Székesfehérvári Püspöki és a Székeskáptalani Levéltár igazgatója osztja meg nézeteit a hallgatósággal. Az augusztus 11-én, csütörtökön 18 órakor kezdődő beszélgetést dr. Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóközpont igazgatója vezeti a Püspöki Palota dísztermében.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 17219