Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Összegyűltek a japán kultúra szerelmesei Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 29.
Suiseki, bonseki, zenga - ezekkel a művészeti stílusokkal képviselte Fejér megyét Barcsa-Turner Gábor az őszi Katana Fórumon. A Gúttamásiban élő fiatalember ezen kívül műkincsekkel is gazdagította hazánk legkomolyabb harcművészeti és japán kultúrát bemutató rendezvényét: kiállította ritkaságnak számító falitekercs-gyűjteményét is.
Tovább...
 
Agykárosodással függhet össze a magas vérnyomás Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. november 29.
A harmincas éveik közepén járók magas vérnyomása és az agy későbbi károsodása összefügghet – számolt be a BBC egy friss tanulmány eredményeiről.
Tovább...
 
A stressz szerepe a szív- és érrendszeri betegségeknél Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. november 29.
Az állandó stressz hatása az agy mélyen fekvő régiójára kulcsszerepet játszik a szívinfarktus megnövekedett kockázatában – tárták fel amerikai kutatók a The Lancet című orvostudományi folyóiratban közzétett tanulmányukban.
Tovább...
 
Advent a Rác utcában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. november 29.
Minden eddiginél színesebb, ingyenes programkínálattal várja a családok apraját-nagyját az Advent a Rác utcában programsorozat. November 30-tól december 21-ig szombatonként nyitva áll a Kézművesek Háza, ahol a legkülönfélébb kézműves foglalkozásokat kínálják, de lesz mézeskalácsozás, karácsonyi mesekuckó, ünnepváró muzsikálás ismert előadókkal, betlehemezés és kézműves tárgyak vására. December 13-án, pénteken Luca-napi babonás programokkal és iskolás csoportok fenyőfa-díszítő vetélkedőjével is készülnek a Rác utcában.
Tovább...
 
VI. Vízivárosi Advent Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. november 29.
Az egykori történelmi Vízivárost alkotó területek, a 3., 4., és 11. számú választókörzetek idén is összefogtak, így immár hatodik alkalommal rendezik meg a Vízivárosi Adventet. Szombaton délutánonként várják a városrészekben élőket advent időszakában a Vízivárosi Általános Iskola aulájában. A részletekről a választókörzetek képviselői, dr. Horváth Miklósné, Molnár Tamás és Deák Lajosné számoltak be sajtótájékoztató keretében.
Tovább...
 
Okostányér vagy étkezési piramis? – Hogyan táplálkozzunk? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 28.
Az optimális testsúly elérése vajon csak azon múlik, hogy milyen sokat eszünk és milyen aktívan mozgunk (sportolunk), vagy a kulcskérdés nem az, hogy „mennyit” eszünk, hanem, hogy „mit” és „mikor”? – A válasz kiderül az alábbi cikkből!
Tovább...
 
Mire figyeljünk teakészítéskor? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 28.
A teázási „szezon” ősszel kezdődik, és egészen tavaszig tart. Az egyre hűvösebb idő miatt átfázva mindig jól esik a kezünkbe fogni egy csésze forró teát, élvezni zamatát, s jótékony hatásait. Ha pedig lebetegszünk, akkor különösen fontos szerepet kap(hat) ez az aromás ital a gyógyításban. Mire figyeljünk a teakészítéskor? Ennek jártunk utána.
Tovább...
 
Mindent a LED-ről! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 28.
Tudtad, hogy a LED izzóval hatodára csökkenhet a fogyasztásunk a hagyományos volfrám szálas izzóhoz képest? És, hogy a fényre jövő rovarokat csak a hagyományos égők vonzzák, mert nagymértékű ultraviola és infravörös sugárzást bocsátanak ki – míg a LED nem?
Tovább...
 
Miért fontos figyelnünk intim egészségünkre? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 28.
Az intim egészséggel - kiemelten a medencefenéki izmok működésével, szerepével, jelentőségével - kevesen vagyunk tisztában. A legalapvetőbb testi funkcióinkon kívül (pl. emésztési folyamatok), számos fontos helyzetben és életszakaszban határoznak meg minket a kismedencében elhelyezkedő szerveink és az egészséges működésüket támogató izmaink.
Tovább...
 
Ezzel kell számolnia a felsőoktatásba jelentkezőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2019. november 28.
Bár még néhány hét hátra van az őszi-téli oktatási félévből, a jövő évi tanév kapcsán máris fontos időszak következik. Azoknak, akik 2020 szeptemberében felsőoktatási intézményben szeretnék folytatni tanulmányaikat, a jövő év eleji jelentkezési határidők miatt már most el kell kezdeniük gondolkodni az iskolaválasztáson. Ez azonban a feladatnak csupán az egyik eleme. Egy körültekintő leendő hallgatónak és családjának a preferenciák és a lehetőségek számbavételénél a várható költségelemeket is fontos mérlegelniük.
Tovább...
 
Akár egy nap alatt 25%-kal csökkentheti fűtési költségeit Nyomtatás E-mail
Írta: Eisen-Kiss Erika   
2019. november 28.
Egy szigetelés nélküli családi házban az energia 35%-a a falakon, 25%-a az ablakokon, 15%-a a padlón keresztül, 25%-a pedig a tetőn át távozik. A tető hőszigetelése – az egyre népszerűbb innovatív fújható szigetelésnek köszönhetően a legegyszerűbben, leggyorsabban elvégezhető munka.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 12406