Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Egy szál virág és ami mögötte van! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 13.
Hetedik alkalommal rendeznek Koronázási Szertartásjátékot a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, a darab írója és rendezője idén IV. Béla uralkodásának krónikáját viszi színpadra, IV. Béla – Az élet magja címmel augusztus 17-19. között a Nemzeti Emlékhelyen felállított szabadtéri színpadon. Ahogy minden évben, így idén is a próbafolyamat szerves része volt, hogy a darab alkotócsoportjának tagjai közösen emlékeztek a magyar királyokra, és tiszteletük jeléül egy-egy szál virágot helyeztek el az augusztus 20-ig, jövő keddig látogatható Osszáriumnál.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai szerdán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 13.
Augusztus 14-én, szerdán az ünnepkör egyik legjelentősebb egyházi eseménye zajlik: a fogadalmi szentmise előtt körmenetben viszik a Magyar Szent Család relikviáit a Szent Imre-templomba. A Nyitott Városháza program keretében a betérők megnézhetik a történelmi épület termeit, illetve a koronázási ékszerek hiteles másolatát is, amire a jövő hét végéig lesz lehetőség. A nemzetközi néptáncfesztivál színes forgataga délelőttől kínál remek szórakozást a Belvárosban és a Táncházban, este a szlovák és a brazil csoport lép színpadra, a folkesten pedig a Besh o droM is zenél.
Tovább...
 
Mire vigyázzunk nyáron, ha szívbetegek vagyunk? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 13.
A nyári hőség az egészséges szervezetet is megviseli – hát még a szívbetegetekét! A szédülés, fáradtság, izomgörcs és zavartság mellett extrém esetben összeomolhat a vérkeringés és hőguta is bekövetkezhet. A magas páratartalommal társuló, kiemelkedően magas hőmérséklet szélsőséges esetben halált is okozhat.
Tovább...
 
Dinnyés receptek – szomjúság ellen, édességre vágyva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 13.
Vodkás koktél, leves, turmix, püré, üdítő, jégkrém… - Görög- és sárgadinnyéből többféle finomság is elkészíthető!
Tovább...
 
Megnyitották az Osszáriumot a Nemzeti Emlékhelyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 12.
Folytatva a Székesfehérvári Királyi Napok hagyományait, ismét megnyitották az Osszáriumot a Nemzeti Emlékhelyen. Az eseményen Róth Péter alpolgármester mondott ünnepi beszédet, és fejezte ki az egykori koronázóbazilika lelki, szellemi újjáépítésének fontosságát. A néhai királyaink földi maradványait is őrző csontkamra augusztus 20-ig látogatható, több időpontban szakvezetéssel is.
Tovább...
 
Nyári fertőzések – elkerülhetők a szövődmények Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. augusztus 12.
A nyár nem csak a vakáció szezonja, de különösen nők esetében egyes fertőzéseké is. Éppen ezért most különösen érdemes körültekintőnek lenni, és dr. Rákász István, az Urológiai Központ urológusa szerint az is fontos, hogy ne hagyjuk kezeletlenül a problémákat.
Tovább...
 
Fehérvári Fúvós Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. augusztus 12.
Idén első alkalommal a Székesfehérvári Királyi Napok keretében rendezték meg a hagyományos Fehérvári Fúvós Fesztivált. A Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar meghívására a Várpalotai Bányász Fúvószenekar és a Martonvásári Fúvószenekar érkezett szombaton a Belvárosba.
Tovább...
 
Korszenszky Richárd kapja a Szent István-díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 12.
Kedden adják át a Szent István Emlékérmet és Díjat, amely Székesfehérvár egyik legrangosabb, civil kezdeményezésre alapított elismerése. Az idei díj várományosa Korzenszky Richárd bencés szerzetes, pedagógus, a Tihanyi Bencés Apátság nyugalmazott perjele – jelentették be a Püspöki Palotában rendezett sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
Táncos ütközet mutatta be a muhi csatát a Városház téren Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 12.
A Városház téren IV. Béla király és Szent Margit társaságában, zenés-táncos menettel jelentek meg este az óriásbábok: elkezdődött az idei Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 20-ig tartó rendezvénysorozata. A színpadon a muhi csatát sodró táncos koreográfia jelenítette meg, a képi világ, a hangzás, a játék együttesen idézték meg a középkor drámai időszakát. A polgármester köszöntő szavai után a fesztiválnyitány fények táncával zárult az Országalmánál.
Tovább...
 
Ablakot nyitunk a világra Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 12.
A házigazda Alba Regia Táncegyüttes mellett idén nyolc ország hagyományőrző csoportjai mutatkoznak be Székesfehérvár közönségének a XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztivál alkalmával.
Tovább...
 
Ópusztaszer - Ahova bármikor visszamennénk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2019. augusztus 11.
Feszty-körkép, skanzen, gyógynövényes kert, multimédiás játszótér, jurták, kiállítások várják az érdeklődőket Ópusztaszeren. - Persze, hogy a Fehérvári Hírek szerkesztősége is ellátogatott az Emlékparkba. Fényképes ízelítőnk alább tekinthető meg.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 11887