Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Fáj a dereka? – Ne a hideg időjárást hibáztassa! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. november 27.
Ha hideg van, azt nem “érezzük meg a derekunkban”! A derékfájás oka sok minden lehet, de a hideg nem. Dr. Arnold Dénes Arnold fájdalomspecialista szerint az erős, már-már kibírhatatlan derékfájást nem tűrni kell vagy elnyomni, hanem kivizsgáltatni és kezelni.
Tovább...
 
Fehérvári Advent: fényjátékok, családi programok, koncertek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. november 27.
Már csak néhány nap, és kezdődik a Fehérvári Advent idei rendezvénysorozata. Székesfehérvár az ország egyik leghangulatosabb karácsonyi vásárával, fényjátékokkal, a hétvégéken ismert és kedvelt énekesek, zenekarok, kórusok koncertjeivel várja a városlakókat, a távolabbról érkező vendégeket. Az első vasárnapon a Kisangyalok kara, hétköznapokon kisiskolások, ovisok lépnek fel a Városház téren, idén is lesz manókereső játék, megújul a város közös adventi naptára.
Tovább...
 
Óvatosságra intik a kerékpárosokat az őszi-téli közlekedésben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. november 27.
Egyre többen közlekednek kerékpárral Székesfehérváron az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően. Az őszi-téli időszakban tapasztalható korai sötétedés és csökkent látási viszonyok okán Székesfehérvár Önkormányzata arra kéri a kerékpárosokat és a közlekedés más szereplőit is, hogy vigyázzanak egymásra és közlekedjenek fokozott óvatossággal a biztonság érdekében!
Tovább...
 
A piac konyhája Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. november 27.
Székesfehérváron tartja A piac konyhája című közös konferenciáját a Stílusos Vidéki Éttermiséggel (SVÉT) a Magyar Konyha magazin. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő nagyszabású szakmai találkozó célja ezúttal sem kevesebb, mint megteremteni a párbeszéd és a kapcsolatteremtés lehetőségét a minőségi termékeket előállító magyar termelők és a legjobb szakácsok, vendéglősök között.
Tovább...
 
Kincsestár Konferencia - Középpontban a gyermek Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. november 27.
A tavalyi Kincsestár Konferencia szakmai sikerén felbuzdulva a SZÉNA Egyesület idén is megrendezte a pedagógusoknak, gyerekekkel foglalkozó szakembereknek és érdeklődő szülőknek szóló eseményét, a Kincsestár Konferenciát. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület vezetője és Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Bizottság elnöke köszöntötte a résztvevőket.
Tovább...
 
Kérdőívek a klímaszorongás felmérése Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. november 27.
A klímaszorongás felmérésére állított össze kérdőívet Nagy Bence, a Székesfehérvári Diáktanács egykori alapítója és alelnöke, aki 2019-ben elnyerte a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány ösztöndíját. Az ELTE Természettudományi és a Pszichológia Karának végzős biológia-földrajz szakos hallgatója a tanárokat, a középiskolásokat, valamint a már nem középiskolásokat hívja: töltsék ki az ELTE PPK Kutatásetikai engedélyével rendelkező kérdőíveket, ezzel is segítve kutatási munkáját.
Tovább...
 
Sík Sándor 130 szimpózium Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. november 27.
Sík Sándor születésének százharmincadik évfordulója alkalmából szervez nagyszabású szimpóziumot az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány. A magyar irodalomtörténet méltatlanul elfeledett alakját fókuszba helyező rendezvényt december 2-án, hétfőn 10 órától a Városháza Dísztermében tartják.
Tovább...
 
A jövő már ma elérhető Fehérváron: ingyenesen, közszolgáltatásként Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. november 27.
Az Alba Innovár Digitális Élményközpont első három évének működéséről, a tapasztalatokról és a jövőbeli tervekről rendeztek konferenciát a Városházán. A közgyűlés pénteken tárgyalja a központ további működésének a kérdését: dr. Cser-Palkovics András polgármester összefoglalva a kezdeményezés céljait és szerepét kitért az Önkormányzatnak az oktatásban felvállalt felelősségére, valamint a digitalizáció fejlődése által diktált versenyképesség megőrzésére mind a munkahelyek elvárásaiban, mind a város gazdasági fejlődésében.
Tovább...
 
Sokan váltanának, ha úgy adódna Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2019. november 26.
Bár Magyarország mutatói megfelelnek a hasonló gazdasági fejlettségű országok értékeinek, és nem térnek el nagyban a régiótól, bizonyos területeken a globális átlag alatt marad a tanulási-fejlődési hajlandóságunk. A felmérésben részt vevő 12 400 magyar válaszadó 56 százaléka mondta, hogy hajlandó lenne átképezni magát, és 57 százalékuk fordít évente jelentős erőfeszítést készségei fejlesztésére.
Tovább...
 
Megkezdte működését az influenza-figyelőszolgálat Nyomtatás E-mail
Írta: Csathó Barna   
2019. november 26.
Az influenza vírusok által okozott, ragályos légúti megbetegedés. Még napjainkban is viszonylag rövid idő alatt igen nagyszámú megbetegedést, vagy világjárványokat képes okozni. Influenza megbetegedések általában késő ősztől tavaszig jelentkeznek. Az influenza cseppfertőzéssel terjed, köhögés, tüsszentés közben a levegőbe kerülő, szemmel alig, vagy nem látható légúti váladékcseppek útján.
Tovább...
 
Isten éltesse a Katalinokat! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina, Bácskai Gergely   
2019. november 26.
Hagyományos Katalin-napi rendezvénnyel emlékeztek az egykori felsővárosi fertályos asszonyra és a városban élő Katalinokat köszöntötték hétfőn koraeste a Liszt Ferenc utcában. Kati néni szobra körül a város hagyományos névnapi rendezvényén dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője mondta el ünnepi gondolatait. Az egykori Katalin-bálok emlékének felelevenítésére és az újkori hagyományok megőrzésére az esti mulatozás a Felsővárosi Közösségi Házban folytatódott.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 12406