Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Gyűrűt kaptak az Új Csóri úti kisgólyák Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. június 23.
A Városgondnokság és a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai meggyűrűzték az Új Csóri úti gólyacsalád három csemetéjét. A kisgólyákat a gyűrűzés után épségben visszahelyezték a fészekbe, ahol a mamájuk már nagyon várta őket. Mindez az adatszolgáltatás és a faj tudományos megfigyelése szempontjából volt fontos - mondta Csete Gábor, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. természetvédelmi vezetője.
Tovább...
 
Nyílt nap az Alba Innovárban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. június 23.
Ismét nyílt napot hirdet az Alba Innovár. Június 25-én, csütörtökön a digitális élményközpont három helyszínén az érdeklődők megismerhetik többek között az interaktív, érintésre reagáló okospadlót, megnézhetik működés közben a humanoid és ipari robotokat, illetve próbára tehetik ügyességüket és tudásukat a szabadulószobában. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.
Tovább...
 
Lezárultak a könyvtár honismereti versenyei Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. június 23.
Lezárultak a Vörösmarty Mihály Könyvtár honismereti versenyei. A tíz fordulós online vetélkedőben az agárdi Chernel Gimnázium diákjai, míg a prezentációs versenyben a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium csapata bizonyult a legjobbnak.
Tovább...
 
A segítség a vérünkben van Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. június 23.
Júniusban és júliusban is véradásra buzdít az Országos Vérellátó Szolgálat. A koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket betartva a székesfehérvári Területi Vérellátó június 23-tól 9 alkalommal szervez véradást Székesfehérváron, a Seregélyesi út 3. szám alatt.
Tovább...
 
Pénteken elindul a kertmozi a belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. június 23.
Pénteken 20.30-kor tartja első vetítését a Barátság mozi kertmozija a Városháza díszudvarában: a filmkedvelők az Emma című angol kosztümös „vígdrámát” láthatják a belvárosi kertmoziban. Jane Austen pár- és boldogságkeresésről szóló örökérvényű, számos feldolgozást megért komédiája Autumn de Wilde rendezésében, Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn és Bill Nighy főszereplésével készült.
Tovább...
 
Érdemes telefonon időpontot kérni a házi gyermekorvosi rendelésekre Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. június 23.
A házi gyermekorvosok rendelési és a védőnők fogadási ideje továbbra is változatlan. Június 18-án megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség, amelynek keretében továbbra is arra kérik az orvosok a hozzájuk fordulókat, hogy telefonos egyeztetés után keressék fel a rendelőt a megfelelő egészségügyi szabályok betartatása mellett.
Tovább...
 
Hamarosan indulhat a gyalogos felüljáró építésének második üteme Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. június 23.
A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából a Híd Tám Kft kivitelezésében valósul meg a székesfehérvári vasútállomás gyalogos felüljáró építésének második üteme. A június végén induló és 2021 őszéig tartó munkálatok során elkészül a több mint 70 méter hosszú, fedett felüljáró, valamint a déli oldali lejárólépcső is.
Tovább...
 
Hatékony védekezés, megerősödött közösség Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. június 23.
A járványügyi időszakot követő első, rendkívüli ülését tartotta kedden Székesfehérvár Közgyűlése. Kiemelt napirendi pontként a testület áttekintette az elmúlt három hónap történéseit, és részletes tájékoztatást kapott a járványügyi intézkedésekről és feladatellátásáról az egyes szektorokat érintően. Összességében elmondható, hogy a város a védekezésben jól vizsgázott, köszönhetően a gyors reagálásnak, a szervezettségnek, a hiteles tájékoztatásnak és az összefogásnak. Székesfehérvár közössége megerősödve került ki a válságból, azonban az óvatosság és védekezés a jövőre nézve is fontos.
Tovább...
 
Nemsokára indul a Napraforgó Városi Napközis Tábor Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. június 23.
A jövő héten induló Napraforgó Városi Napközis Táborban gyermekfelügyeletet vállaló pedagógusokat tájékoztatták a táboroztatás feltételeiről, a programokról, a beosztásokról. A Városháza Dísztermében tartott felkészítésen elhangzott, június 29-től nyolc héten át, hetente 200 gyermek táborozik majd.
Tovább...
 
Lilaakác: évtizedes pompa és pusztító életerő Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. június 22.
Csodálatos illatot áraszt és gyönyörű látványt nyújt a dús fürtöket hozó lilaakác. A kékeslila, csüngő virágú növény akár tíz méter magasra is felkúszhat, s megélheti az ötvenedik születésnapját is.
Tovább...
 
Folytatják munkájukat a fehérvári kézművesek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. június 22.
Folytatja a rendkívüli időszakban megkezdett online bemutatóinak sorát a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A szervezet honlapján használati és dísztárgyak elkészítéséhez adnak újabb és újabb ötleteket, de olvashatunk a nyári gyermekműhely táborokról is, ahol még vannak férőhelyek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 13460