Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Elkezdődött az új vízivárosi szabadidőpark és közösségi tér kialakítása Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. október 04.
A kerítés elbontása után a jövő héten elkezdődik a szabadidőpark és a parkolók kialakítása a Vizivárosban. A jelenleg elhanyagolt egykori iskolaudvaron egy univerzális, színes rekortán burkolattal ellátott grund épül labdafogó hálóval és kosárpalánkkal, valamint kialakítanak egy játszóteret, melyen ügyességi játékok, vár és csúszda is lesz.
Tovább...
 
Mi az a Buteyko légzéstechnika? Nyomtatás E-mail
Írta: Varga-Szilágyi Gyula - vezető Buteyko terapeuta   
2019. október 04.
A világ minden táján működik Buteyko klinika, Amerikában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Ázsiában, Európa szinte minden országában (Anglia, Írország, Németország, Ausztria, Svájc, Hollandia, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Skandinávia, stb.) Ha valaki az interneten rákeres a „buteyko” szóra, többszázezer találat jön fel.
Tovább...
 
Mit tehetünk a cicánk egészséges, hosszú életéért? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 03.
Mikor szükséges megfürdetni a cicánkat? Levágjuk a karmát? Mire jó a folyamatos fésülés? Mellőzhetjük-e a fültisztítást? – Ezekre a kérdésekre (is) kerestük a választ…
Tovább...
 
Jamgyökér – elixír változókorban lévő hölgyeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 03.
A jamgyökér nagyon hatékony a menopauza tüneteinek enyhítésében. Kiválóan csillapítja a hasi görcsöket, a fejfájást, csökkenti az ingerlékenységet. A kínaiak szerint rendszeres fogyasztása élénkíti az intellektust, és az életünket is meghosszabbítja.
Tovább...
 
Éjszakai akadályversenyre várják ötfős diákcsapatok jelentkezését Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 03.
Idén is megrendezi éjszakai akadályversenyét a Székesfehérvári Diáktanács. Ezúttal a Sóstó Természetvédelmi Területen lesz a bátorsági és ügyességi próba október 11-én, pénteken 18.00 és 22.00 óra között. A jelentkezéseket ugyanezen a napon 12.00 óráig fogadják.
Tovább...
 
Kínai bazsalikom: dísznövény, gyógynövény, fűszer és zöldség Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 03.
A kínai bazsalikomot Európában sokáig dísznövénynek nevelték, a kínai, koreai, indiai és japán gyógyászatban pedig már évezredekkel ezelőtt használták meghűlés ellen, a köhögés csillapítására, allergia észlelésekor, görcsoldásra, szülési fájdalmak enyhítésére, az emésztés javítására. A magjából nyert olaj a festékiparegyik alapanyaga, a lenolajhoz hasonlóan is hasznosítja több iparág, a belőle készült szappan pedig enyhíti a viszketést.
Tovább...
 
Szabadtéri fotókiállítás nyílt a Kossuth-udvarban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. október 03.
„Utcza-kép" címmel szabadtéri fotókiállítás nyílt szerdán Kiss László „kislaci” fotográfus munkáiból a Kossuth-udvarban. A hat fekete-fehér, kisfilmre készült kép közvetlen lakókörnyezetünkben készült: az Aszalvölgyben, a Csúcsos-hegy lábánál. Ezzel a kiállítással egy új, belvárosi programsorozat indul a Kossuth utcai belső udvarban.
Tovább...
 
Letették esküjüket a bírósági ülnökök Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. október 03.
Ünnepélyes keretek között tett esküt a Városházán az a hat bírósági ülnök, akiket a fiatalkorúak büntető ügyében eljáró bírósághoz választott meg Székesfehérvár Közgyűlése a Székesfehérvári Törvényszékre és a Székesfehérvári Járásbíróságra. Esküjüket dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Spannárné dr. Csatári Zsuzsanna elnökhelyettes és dr. Gerber Csilla elnök előtt tették le.
Tovább...
 
Kilencedikesek gyakorolták az újraélesztést Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 03.
A „TEVAgy a Hős!” program már hagyomány az I. Istvánban: az újraélesztés technikáját sajátíthatták el és gyakorolhatták  a kilencedikesek. Klupács Péter mentős nemcsak a jó technikára hívta fel a figyelmet, hanem a segítségnyújtáshoz szükséges bátorságra is. A népszerűsítő program célja, hogy minél többen tudjanak cselekedni a mentők megérkeztéig, és merjenek is közbelépni szükség esetén.
Tovább...
 
A Dankó Rádió országjáró műsorával köszöntötték a szépkorúkat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 03.
A Dankó Rádió országjáró zenés műsorával köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata a város szépkorúit az idősek világnapja alkalmából. Szerdán délután az Alba Regia Sportcsarnokba várták a vendégeket, akiknek dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet a város nevében, majd a rádió sztárjainak ünnepi műsora következett örökzöld, közkedvelt slágerekkel.
Tovább...
 
Trianonról szóló három előadás lesz még a Kodolányi Szabadegyetemen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 03.
Trianon 99 mottóval folytatódik év végéig a Kodolányi Szabadegyetem és a Harmadik Kor Egyeteme. Novemberben kettő, decemberben egy előadásra várják az érdeklődőket a tudományos-ismeretterjesztő programsorozat szervezői.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 12162