Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Folytatódnak a Ligetsor felújítási munkálatai Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. március 12.
ImageSzékesfehérvár Önkormányzata 494,94 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósítja meg a Ligetsor útburkolat-felújítását.
Tovább...
 
Kék, sárga... zöld! Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. március 12.
ImageA Munkácsyban mutatták be az új fejlesztésű, felelős hulladékgazdálkodásra nevelő oktatócsomagot. A készletet térítésmentesen vehették át a jelentkező iskolák, akik nemcsak a dobozt, módszertani ismeretket is kaphattak a Munkácsyban szervezett bemutatóórán.
Tovább...
 
Családháló díjat kapott a Napraforgó Bölcsőde Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2018. március 12.
ImageAz idei évben a Napraforgó Bölcsőde kapta a klasszikus bölcsőde kategóriában a Családháló díjat, amivel olyan intézményeket és embereket ismernek el, akik munkájuk során különösen sokat tettek a családokért.
Tovább...
 
Mit tegyünk, ha ránk tör a téli végi depresszió? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. március 09.
ImageA téli időszak nemcsak a vadon élő állatok számára jelent nagy megpróbáltatást, hanem az emberek is nehezen viselik ezt a pár hónapot. Míg az állatok a kevés táplálék miatt várják a tavaszt, s merül néhány faj hosszú álomba, addig a homo sapiens a fény hiányától szenved. A téli melankólia jelei a kedvetlenség, bágyadtság és a kialvatlanság érzése.
Tovább...
 
Egyetlen kattintással segíthet egy székesfehérvári kórháznak! Nyomtatás E-mail
Írta: Tölgyi Kriszta   
2018. március 09.
ImageRendhagyó jótékonysági akciót indított a The Immigrants, amely színt akar vinni egy kórház életébe. Aki megosztja a zenekar legújabb, Let’s Get Lost című videóklipjét és szavaz a klipben található linken, segíthet egy székesfehérvári intézmény megszépítésében. A zenekar tavaszi turnéja során ellátogat a legtöbb voksot kapott településre, ahol a tervek szerint állami gondoskodásban élő gyerekekkel és helyi művészekkel festenek színesre néhány falat. A kreatív munkával és a gesztussal a beszürkülés ellen lépnek fel.
Tovább...
 
Garázs, mosogatógép és légkondi: ilyen extrákra vágyunk Nyomtatás E-mail
Írta: Zsigmond Zsófia   
2018. március 09.
ImageA legtöbben garázzsal bővítenék, vagy mosogatógéppel, légkondicionálóval korszerűsítenék otthonukat – derül ki a Fundamenta országos kutatásából. A megújuló energia népszerűségét mutatja, hogy a dobogósoktól kis lemaradással következik a napkollektor, a ruhatárak növekvő méretére pedig az ötödik helyezett gardróbszoba iránti igény utal. Szerencsére a népszerű lakásextrákkal kapcsolatos álmukat ma már egyre többen meg tudják valósítani, hiszen költségük kigazdálkodható az államilag támogatott lakástakarék igénybevételével.
Tovább...
 
Szombaton a Polgármesteri Hivatal is ügyfélfogadást tart Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. március 09.
ImageA többi közhivatalhoz hasonlóan a közelgő nemzeti ünnep kapcsán változik Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának ügyfélfogadási rendje is. Március 10-én, szombaton pénteki munkarend szerint fogadják az ügyfeleket, míg március 16-án, pénteken zárva tart a Hivatal.
Tovább...
 
Játékos médiafoglalkozás a leendő elsősöknek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. március 08.
ImageTéged is vár a Bory-vár! mottóval folytatódik a leendő elsősöknek szóló programsorozat a Bory Jenő Általános Iskolában. Március 8-án, csütörtökön délután média- és rajzfoglalkozást szervez az intézmény, közben a szülőknek tájékoztatót tartanak.
Tovább...
 
Kutass naspolya után a hó alatt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. március 08.
ImageA naspolyának nagyon magas a C-vitamin-, B- és E-vitamin-, vas-, kalcium-, kálium-, mangán- és cinktartalma, s mellette rengeteg pektint tartalmaz, ami a koleszterint szinten tartja. Sőt, még a magját is fel tudjuk használni: főzetét vesekő hajtására vehetjük elő. Ezen kívül számtalan finomság készülhet a gyümölcsből – csupán az élvezet kedvéért.
Tovább...
 
Hóvirág: a kikelet és a remény szimbóluma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. március 08.
ImageAz Odüsszeia az egyik kedvenc olvasmányom volt ifjú koromban. Élvezettel olvastam Homérosz méltán elhíresült eposzát, mely végtelen izgalmakat rejtett számomra. Zombik ugyan nem voltak benne, de azért akadt bőven egyszemű szörny, emberevő szörnyeteg és félelmetes örvény is, úgyhogy a mai fiataloknak is ajánlom, lesz olyan élvezetes, mint a Kaptár első részei, vagy a Gyűrűk ura. S már ebben a történetben is feltűnt egy bájos növény: a hóvirág!
Tovább...
 
A C-vitamin-hiány ma is gyakori Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Budai Marianna PhD szakgyógyszerész - PatikaMagazin   
2018. március 08.
ImageAz emberi szervezet nem tud C-vitamint (aszkorbinsavat) előállítani, mivel a szervezetünkben nem található meg a vízoldékony vitamin előállításának egyik utolsó lépéséhez szükséges úgynevezett L-gulonolakton-oxidáz enzim. Ennek ellenére a XXI. században, az iparilag fejlett országokban a C-vitamin hiánybetegségének, a régi korokból ismert skorbutnak a kialakulása meglehetősen ritka. Bebizonyosodott azonban, hogy a C-vitamin szervezetbeni szerepe messzemenően túlmutat a skorbut megelőzésén.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 9647