Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Mire vigyázzunk nyáron, ha szívbetegek vagyunk? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 08.
A nyári hőség az egészséges szervezetet is megviseli – hát még a szívbetegetekét! A szédülés, fáradtság, izomgörcs és zavartság mellett extrém esetben összeomolhat a vérkeringés és hőguta is bekövetkezhet. A magas páratartalommal társuló, kiemelkedően magas hőmérséklet szélsőséges esetben halált is okozhat.
Tovább...
 
Közzétették Székesfehérvár új településrendezési eszközeit Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. augusztus 08.
Székesfehérvár Közgyűlése július 12-én elfogadta a város új településrendezési eszközeit. Az augusztus 11-én hatályba lépő határozatban, illetve rendeletben szereplő szabályozásokról a város honlapján és a Polgármesteri Hivatalban kaphatnak információt az érdeklődők.
Tovább...
 
Hangos Biblia felolvasására várják a jelentkezőket Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 08.
A Hangos Biblia felvételeihez keres felolvasókat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. A résztvevők az Ószövetséget olvassák fel augusztus 12-én, hétfőn és 13-án, kedden. Az intézmény köszönettel várja a jelentkezőket.
Tovább...
 
A Vásárhelyi út 810 méteres szakasza újult meg Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 08.
Megújult a Vásárhelyi útnak a Rádió út és a Logisztikai iparvágány közötti szakasza. A jóval a határidő előtt elkészült 207 millió forintos beruházás során az útburkolat mellett megújult a járda, a gyalogátkelők és a kapcsolódó világítás. Régi lakossági igény valósult meg: a polgármester köszönetet mondott minden közreműködő szakember munkájáért, valamint az itt élők türelméért és bizalmáért.
Tovább...
 
Fuvallatok Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. augusztus 08.
Legújabb alkotásait mutatja be Miklós János keramikusművész Fuvallatok című kiállításán. A Szabadművelődés Házában augusztus 9-én, pénteken 18 órakor kezdődő eseményen Májer Tamás újságíró ajánlja a tárlatot az érdeklődők figyelmébe.
Tovább...
 
Több mint hatszáz gyerek vakációzott idén a Napraforgó táborban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 08.
Zárul pénteken a Napraforgó Városi Napközis Tábor. Az elmúlt hetekben összesen 633 fehérvári iskolás töltötte nyári szabadidejét a Bregyóban izgalmas és tartalmas elfoglaltságokkal. A Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetségének köszönhetően lövészet és verseny is volt, az eredményeket ma hirdették ki.
Tovább...
 
Augusztusban is véradásra várja az önkénteseket a Vöröskereszt Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 07.
Véradásra invitálja az önkénteseket a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete. A kezdeményezéshez augusztus hónapban is több Fejér megyei településen és helyszínen lesz lehetősége csatlakozni minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőttnek.
Tovább...
 
Elkezdődtek a Koronázási Szertartásjáték próbái Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 07.
Hetedik alkalommal rendeznek Koronázási Szertartásjátékot a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, a darab írója és rendezője idén IV. Béla uralkodásának krónikáját viszi színpadra. A darab olvasópróbái hétfőn kezdődtek meg a Vörösmarty Színházban. A IV. Béla – Az élet magja című előadást augusztus 17-19. között mindennap 21 órától láthatja a közönség a Nemzeti Emlékhelyen felállított szabadtéri színpadon.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok kapujában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 07.
Fesztiválnyitány a Városház téren, Mapping vetítés, Középkori óriás sakk, fúvósok a Belvárosban, függőleges mesék légtornászokkal, a világot ideteremtő néptáncfesztivál, Öreghegyi mulatság, középkoridéző ünnepi játékok forgataga – hamarosan elkezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 20-ig tartó rendezvénysorozata.
Tovább...
 
Bemutatták a Videoton új naperőművét Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton Holding Zrt. és Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 07.
A Videoton Holding Zrt. naperőműve – sikeres próbatermelést követően - 2019. augusztus elején megkezdte üzemszerű működését, becsatlakozva ezzel a vállalatcsoport hatékony energiafelhasználási, energiahatékonysági és környezettudatos irányítási rendszerébe.
Tovább...
 
Idén is szerepelnek határon túli fiatalok a Koronázási szertartásjátékban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 07.
Második alkalommal szervezik meg a Kárpát-medencei színjátszó tábort a Rákóczi Szövetséggel közösen Székesfehérváron. A résztvevő mintegy 50 határon túli fiatal – a tavalyihoz hasonlóan – idén is közreműködik a Koronázási szertartásjátékban, amely IV. Béla életét és uralkodását eleveníti meg. A fiatalokat a Városházán köszöntötték a tábor megnyitása alkalmából.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 11887