Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Színházi seregszemle gyerekeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2019. február 08.
A Fejér Megyei Művelődési Központ idén is megrendezi a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Fejér megyei bemutatóját április 10-én. A fesztiválra műfaji és tematikai megkötés nélkül lehet előadásokat nevezni február 28-ig.
Tovább...
 
Az időben felfedezett mellrák gyógyítható! Nyomtatás E-mail
Írta: Csathó Barna   
2019. február 07.
A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket. Mezőszentgyörgyön és Vajtán, Zichyújfalun és Kápolnásnyéken mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.
Tovább...
 
Megújul a Százszorszép Bölcsőde Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. február 07.
Székesfehérvár területén a TOP-6.2.1-16-SF1-2017-00004 azonosítószámú „Százszorszép Bölcsőde felújítása” című projekt keretében lehetőség nyílik a családbarát, munkába állást nyújtó szolgáltatás fejlesztésére. A beruházás 229,00 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával valósul meg, ami az épület külső és részleges belső korszerűsítésére terjed ki.
Tovább...
 
A TanaKodó csapata nyerte az Évkerék 2018 versenyt Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. február 07.
A Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium csapata nyerte az Évkerék 2018. programsorozatot. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár által meghirdetett nagy múltú, hagyományőrző eseményen a tavalyi évben összesen ötven diák vett részt. A díjátadón a TanaKodó csapata vehette át a Gáspár Attila Hagyományőrző Vándordíjat, amelyet egy éven át - immár harmadik alkalommal - őrizhetnek a kodósok.
Tovább...
 
Pipázás, vadászat, szerelem Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. február 07.
Pipázás, vadászat, szerelem címmel zenés előadással várják az érdeklődőket a „Vadászok és vadászatok Fejér megyében – a barokktól a neobarokkig” című kiállításhoz kapcsolódóan. A február 8-án, pénteken 16.30 órakor kezdődő eseményen Ridovics Anna művészettörténészt és Csörsz Rumen István irodalomtörténészt, muzsikust hallhatja a közönség a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében.
Tovább...
 
7. Székesfehérvári Utazás, Szabadidő Kiállítás és Vásár Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. február 07.
Szombaton és vasárnap, a Hiemer-ház Báltermében rendezik meg a 7. Székesfehérvári Utazás, Szabadidő Kiállítást és Vásárt. A szezonnyitó seregszemlére 19 kiállító érkezik az ország minden pontjáról. Jelentős kedvezményekkel, színes képi világgal, izgalmas programokkal és játékokkal csábítják a tartalmas kikapcsolódásra vágyókat.
Tovább...
 
Lakossági fórumot tartanak hétfőn a Feketehegy-Szárazréten élőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. február 07.
Székesfehérvár polgármestere is részt vesz azon a lakossági fórumon, melyet a Feketehegy-Szárazréten élőknek szervez Szigli István önkormányzati képviselő. Az eseményt jövő hétfőn délután tartják.
Tovább...
 
Allergiás tünetek – meglepetéseket okozhat az enyhe téli idő Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. február 07.
A legtöbb ember számára az allergiaszezon csak nyáron indul a fűfélék – a legismertebb pollen, a parlagfű – virágzásának kezdetével. A tüsszögés, orrfolyás, viszkető szem, duzzadt nyálkahártya sokunk életét megnehezítik. Az enyhe téli időszak miatt azonban már mostanában elkezdhetik gyötörni a panaszok az erre érzékenyeket, egyes fák ugyanis már februárban, sőt, a megszokottól eltérően akár már januárban megkezdhetik virágzásukat, így például a mogyoró, az éger és a nyír is.
Tovább...
 
80 nap alatt a Föld körül a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2019. február 06.
A Black Comedy nagyszínpados premierjét máris egy újabb követi a Vörösmarty Színházban: Lendvai Zoltán a 80 nap alatt a Föld körül “csehszlovák” átdolgozását állítja színpadra február 23-án. A próba folyamat elején beszélgettünk Lendvai Zoltán rendezővel a darabban rejlő lehetőségekről és kihívásokról.
Tovább...
 
Tóparti fővendég alkotott Japánban Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. február 06.
A méltán híres, magas nívójú Japán nemzetközi természetművészeti eseményen, a Tsukuba-Art-Center Artist in Residency programján vett részt a közelmúltban a Nemzetközi Velencei-tavi Symposion alapítója, művészeti vezetője, Péter Ágnes, aki nem tétlenkedett, egy ágakból font "áramló kört" alkotott polgármesteri asszisztenciával a Tsukuba-hegyen.
Tovább...
 
Konferenciát rendezett a Trianon Centenáriumi Emlékbizottság Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. február 06.
A Megyeháza Dísztermében rendezett tudományos konferenciát a Trianon Centenáriumi Emlékbizottság. Ez a volt a munkacsoport első nyilvános rendezvénye Magyarország, Fejér megye és Székesfehérvár 1918-1919 fordulóján címmel.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 11075