Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Mécsesgyújtással emlékeztek a fehérváriak a nemzeti gyásznapon Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. november 06.
"A fehérváriak mindig őrizték a forradalmárok emlékét" - a nemzeti gyásznapon Vargha Tamás, honvédelmi államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője idézte fel a 1956. november 04-i eseményeket. A székesfehérváriak idén is az Országalmánál fejezhették ki tiszteletüket '56 mártírjai előtt.
Tovább...
 
Erősítsd immunrendszered kínai datolyával! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. november 06.
ImageNégyezer évvel ezelőtt szent faként tisztelték Kínában a jujubát, mely íze a nyers datolyához hasonlít. A rómaiak időszámításunk kezdete előtt is termesztették ültetvényeiken e növényt. A kínai datolyaként is emlegetett gyümölcsöt hazánkban alig ismerik, pedig vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, s kiváló immunerősítő.
Tovább...
 
Vadgesztenye: nem ehető, mégis gyógyít! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. november 03.
ImageNarancsban, vörösben és lassan barnává olvadó sárgában úszik a kert és az erdő. A fák és a bokrok napról napra változtatják színüket a késő nyári, kora őszi napsütéstől búcsúzva, mintha elhagyott nőként kényszert éreznének arra, hogy gyorsan átfestessék hajukat – siratva a múltat, s bízva a boldogabb jövőben. Ilyenkor a vadgesztenye is kihullik fa-anyja féltő karjaiból. Koppan egyet a földön, majd lelkes gurulásba kezd, hogy aztán kinyújtózva megpihenhessen az avarban.
Tovább...
 
Emlékezzünk a hősökre! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 03.
ImageIdén is az Országalmánál emlékezünk a hősökre. November 04-én, szombaton 18:30 órakor várják a fehérváriakat, hogy mécsesgyújtással, közösen tisztelegjünk az '56-os forradalom és szabadságharc mártírjai előtt.
Tovább...
 
Öreghegyi adománygyűjtés Szent Erzsébet nyomán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. november 03.
ImageHatodik alkalommal szervezik meg a Szent Erzsébethez kötődő adománygyűjtést az Öreghegyi Közösségi Házban, ezúttal a Szegényeket Támogató Alapítvány javára. Jövő hétfőtől csaknem két héten át várják a tartós élelmiszereket, ruhaneműket, könyveket, játékokat és egyéb hasznos tárgyakat, melyeket karácsonyig juttatnak el a rászorulóknak. A kezdeményezésről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.
Tovább...
 
Megelőzhető-e a hólyaghurut? Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Budai Marianna PhD szakgyógyszerész - Patika Magazin   
2017. november 03.
ImageSokan ismerik a húgyúti fertőzés kínzó panaszait, az állandó, sürgető vizelési ingert, amelyet csak kis mennyiségű, szúró, nyilalló fájdalommal járó vizeletürítés követ. Emellett előfordulhat kismedencei fájdalom, gyengeségérzet, illetve egyes esetekben láz is. A betegség következtében a vizelet szemmel láthatóan zavarossá válhat, esetleg vér is megjelenhet benne.
Tovább...
 
Házi szappan:csábító illat, különleges forma, tökéletes állag-tartósítószer nélkül! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. november 03.
Image„Beleharapjak, vagy csak nézzem?”- töpreng az ember, amikor kezébe veszi Fábiánné Nagy Mariann csodálatos szappanjait. Illatuk olyan csodás, hogy a nyál összefut a szájban, és az ízlelő bimbók kínok között vergődve üvöltik, hogy hadd kóstolják meg e szépséget, amit céljának megfelelően használni se merünk, mert akkor szó szerint kifolyna kezeink közül (ahogy víz éri). És ugye milyen nagy kár lenne érte! – Aztán persze mégse álljuk meg, hogy ne simogassuk végig vele testünket.
Tovább...
 
Apáknak, tanítóknak, mestereknek nyújtanak elismerést Nyomtatás E-mail
Írta: Somogyi Eszter   
2017. november 03.
ImageHazánk legnagyobb férfiközössége, a Férfiak Klubja idén először hirdeti meg Gránit Oroszlán Példakép Díját. A férfiúi életszerepek négy jelentősebb területére fókuszálva apai, mesteri, pedagógusi és közéleti kategóriában osztják majd ki az elismeréseket. A szervezet a kezdeményezéssel és a nagyszabású decemberi gálaünnepséggel a férfiak családi és társadalmi szerepvállalásának fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.
Tovább...
 
Amit az e-receptről tudni kell Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - PatikaPlus   
2017. november 03.
ImageA médiában nagyon sok téves információ jelent meg az utóbbi hetekben az e-recepttel kapcsolatban. A betegek sem tudják pontosan, hogy miként működik ez a rendszer, milyen hatással lesz rájuk a mindennapokban, ezért most összefoglaljuk a lényeget.
Tovább...
 
Mindszenty-emlékérem Barlay Ö. Szabolcs atyának Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 03.
ImageMindszenty-emlékérmet ítélt oda a bíboros nevét viselő Társaság Barlay Ödön Szabolcs atyának. Az elismerést Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság elnöke személyesen hozta el és adta át székesfehérvári otthonában a 98. születésnapját ünneplő díjazottnak.
Tovább...
 
Meddig normális az őszi hajhullás? Nyomtatás E-mail
Írta: Patika Magazin, interjú-alany: dr. Vincze Ildikó, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa   
2017. november 02.
ImageA haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hajhullást is tapasztalhatunk. Probléma akkor jelentkezik, ha az elvesztett hajszálak helyén nem nő újabb, így a hajkorona folyamatos csökkenését észleljük.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 9155