Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A szebbik nem gyógyító praktikái – szombaton Lencsés Rita tart előadást a Fekete Sas Patikamúzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 10.
Lencsés Rita gyógynövényszakértő február 11-én, vasárnap 16.00 órakor a gyógynövények egy újabb felhasználási módját mutatja be az érdeklődőknek. A Fekete Sas Patikamúzeumban ezúttal arról lesz szó, mely gyógynövények segíthetnek a tipikus női problémákon.
Tovább...
 
Farsangi álarcos mulatság szombaton Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Fiáth Beáta   
2024. február 10.
Jelmezes farsangi mulatságba várja a családokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ február 10-én, szombaton az Öreghegyi Közösségi Házba. A 16 órakor kezdődő eseményen farsangi álarcot készíthetnek a résztvevők, akiket csillámtetoválás és arcfestés is vár, emellett Andi bohóc interaktív műsora és a Batyu Színház mesejátéka is szórakoztatja a közönséget. A mulatságra a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon váltható belépő – felnőttek számára a rendezvény ingyenes. Belépés csak jelmezben vagy maszkban.
Tovább...
 
Tájékoztatót tartottak az új konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok gyűjtéséről Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2024. február 09.
Február 1-jétől Székesfehérváron is elindult a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok gyűjtése. Az új rendszert fokozatosan vezetik be, a Depónia Nonprofit Kft. pedig már el is kezdte a gyűjtőedények kiosztását a program első ütemében résztvevő 10.000 háztartásnak. Pénteken délelőtt a Városháza Dísztermében a közös képviselők és az önkormányzati képviselőknek tartottak tájékoztatót a gyűjtésről.
Tovább...
 
Szombati kézművesség a fehérvári könyvtárakban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. február 09.
Két székesfehérvári könyvtárban is szerveznek kézműves programot február 10-én, szombaton. A Mészöly Géza utcai intézményben medvemakettet, a Széna tériben pedig mutatós poháralátétet lehet készíteni. A belépés mindkét foglalkozásra díjtalan.
Tovább...
 
Költségvetés 2024 – biztonságos működés, a juttatások emelése, ütemezett fejlesztések Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. február 09.
Hosszas előkészítés eredményeként elkészült Székesfehérvár 2024. évi költségvetésének tervezete. Dr. Cser-Palkovics András polgármester csütörtökön a Városházán, sajtónyilvános eseményen írta alá az előterjesztést, majd átadta azt dr. Bóka Viktor címzetes főjegyzőnek. A tervezet nagyobb válsághatások nélküli, biztonságos, stabil működéssel, ütemezett fejlesztésekkel, tartalékkal és az önkormányzati intézményi szektorban a személyi juttatások jelentős emelésével számol. A tervezetet 2024. február 15-én, csütörtökön tárgyalja a Közgyűlés.
Tovább...
 
Idén is igényelhetik a 65 év feletti fehérváriak az egyszeri városi támogatást Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 09.
Idén emelt összegű, tízezer forintos egyszeri támogatást vehetnek igénybe a fehérvári lakcímmel rendelkező, 65 év feletti időskorú polgárok. A jogosultak közel fele már benyújtotta kérelmét, és a folyamatos, gyors feldolgozásnak köszönhetően több mint nyolcezer esetet dolgoztak fel a Polgármesteri Hivatal munkatársai.
Tovább...
 
Családi minták hatása az anyaságunkra – előadás pénteken Csalán Nyomtatás E-mail
Írta: Igaz Krisztina   
2024. február 09.
A gyerekkorunkban látott családi minták jelentősen befolyásolják felnőttkori életünket – a családból hozott minták, nevelési stílusok, felénk támasztott elvárások anyaságunkra gyakorolt hatásáról tart előadást Dobosné Bús Ágnes pszichológus február 9-én, pénteken 18 órától a Csalai Közösségi Térben. A belépés ingyenes.
Tovább...
 
Maszkabál a Tücsökzenekarral és farsangi mulatság a Zeneoviban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 09.
Színes programokkal készül a farsangi időszak utolsó hétvégéjén a Tálos Edit Alapítvány. Február 9-én, pénteken a Tücsökzenekar idézi meg a Maszkabál főszereplőit 18 órakor kezdődő minikoncertjén, míg február 10-én, szombaton 10 órára várják a vidám maskarában érkezőket a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A Zeneoviban Szőnyi Anna közös énekléssel, míg Varró János hangszerbemutatóval készül. A délig tartó zenés farsangi mulatságon lesz népviseletbemutató és kézműves foglalkozás is.
Tovább...
 
Kutatás: lázban tartja a magyarokat Japán titokzatos történelme Nyomtatás E-mail
Írta: Juhász Fanni   
2024. február 09.
Japán kultúrája, társadalma és történelme rengeteg érdekességet tartogat, éppen ezért nem is annyira meglepő, hogy a magyarokat toronymagasan ez érdekli a leginkább, ha az ázsiai kontinens kultúrájáról van szó. Minden második férfinak a szamurájok ugranak be azonnal, míg a nők a cseresznyefavirágzás mellett inkább az ételkülönlegességekkel és a gésákkal azonosítják a felkelő nap országát - derült ki a Disney+ felméréséből. Dr. Hidasi Judit japanológus, a Budapesti Gazdasági Egyetem professzora szerint mindez nem meglepő, hiszen a 80-as években ugrásszerűen nőtt itthon is a japán kultúra iránt érdeklődök száma, melynek több oka is volt.
Tovább...
 
Az OMV Hungária és vásárlói közel 4,6 millió forinttal segítik a Máltai Szeretetszolgálat munkáját Nyomtatás E-mail
Írta: Szántó András   
2024. február 09.
Az OMV Hungária és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tavaly év végén rendezett jótékonysági kampányt a vállalat töltőállomásain elérhető Máltai adománykártyák értékesítésére. Az akció kiemelkedő eredménnyel zárult: a vásárlók adományait a vállalat megduplázta, így közel 4,6 millió forint gyűlt össze a szervezet céljaira.
Tovább...
 
„Szép Magyar Beszéd” – a Kazinczy-verseny területi fordulója Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. február 08.
A Székesfehérvári István Király Általános Iskola adott otthont a Kazinczy Ferencről elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny területi döntőjének szerdán délután. A két korcsoportban összesen huszonnégy, 5-6. és 7-8. osztályos diák vett részt. A március végi regionális döntőben a Ciszterci Szent István Gimnázium diákja, Francsics Ajsa Szonja képviseli városunkat Balatonbogláron.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 19930