Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Újra bezöldül az internet a környezetvédelemért Nyomtatás E-mail
Írta: Tölgyi Krisztina   
2018. május 31.
ImageAz idén Hajós András, Pély Barna, Csernoviczki Éva, Kammerer Zoltán, Vajda Attila, Pars Krisztián, Harcsa Veronika, DJ Dominique, Horányi Juli, Pataki Zita, Gyetván Csaba, a The Carbonfools zenekar és a Sláger FM műsorvezetői is zöld pólóba bújnak június 1-jén.
Tovább...
 
Újabb tablókiállítás mesél a háborús hősökről Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. május 31.
ImageÚjabb, az első világháború eseményeit és székesfehérvári alakulatait bemutató szabadtéri tablókiállítás nyílik a Városház téren, a Városi Levéltár és Kutatóintézet és Székesfehérvár Önkormányzata szervezésében. Ez lesz a negyedik, egyben záró állomása annak a 2015-ben indított sorozatnak, mellyel a Levéltár a világégés során harcolt székesfehérvári katonák emléke előtt tiszteleg.
Tovább...
 
Ültessünk fát az I. világháború emlékére a Kárpát-medencében! Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2018. május 31.
ImageÜltessenek minél több fát az I. világháború centenáriuma alkalmából, a Nagy Háborúban elesett katonákért és a civil áldozatokért – erre kéri a közösségeket a Krajczáros Alapítvány, a Bársony István Alapítvány, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete.
Tovább...
 
Pohárkrém, ital, mártás és saláta  mindez gránátalmából! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. május 31.
ImageA szerelem, a termékenység és a bőség jelképe is a gránátalma. Az ókori sírokat is sokszor gránátalma-elemekkel díszítették, s még a Bibliában is olvashatunk e gyümölcs tápértékéről és szépségéről. Aphrodité „szent gyümölcse” tápanyagokban gazdag, kalóriatartalma pedig alacsony. Bátran fogyaszthatjuk hát!
Tovább...
 
Mentálhigiénés védőfaktorokról tartanak előadást Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 30.
ImageKozma-Vízkeleti Dániel klinikai szakpszichológus tart előadást csütörtökön este a Hiemer-házban. A lelki egészségünket, jóllétünket befolyásoló mentálhigiénés védőfaktorokról szóló programot ajánlják szülőknek, pedagógusoknak, kapcsolatban élőknek vagy szingliknek egyaránt. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött – minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Petőfi körtefáját is elültették a székesfehérvári Tündérkertben Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. május 30.
ImageSzékesfehérvár is csatlakozott az őshonos magyar gyümölcsfajták megmentésére indult, országos Tündérkert mozgalomhoz. Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő kezdeményezésére a Krasznai utcában, egy régi présház közelében alakították ki a fehérvári Tündérkertet, ahol iskolások és óvodások ültettek gyümölcsfákat. A kertben helyet kapott egy igazi különlegesség, Petőfi körtefája is.
Tovább...
 
Átadták a jubileumi Zenei Nevelésért Díjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. május 30.
ImageBergerné Szőnyi Anna zenetanár, Radics Éva ének-zene tanár és a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola kapta a Zenei Nevelésért Díjat idén Székesfehérváron. A napokban tartotta tizedik hangversenyét és díjátadóját a Mihályi Gyuláné Eszti néni emlékére 2007-ben létrehozott Zenei Nevelésért Alapítvány. Az esten zeneovisok, általános és középiskolás diákok, valamint pedagógusaik léptek fel.
Tovább...
 
Nyögte Mátyás bús hadát Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 30.
Nyitott napot rendeznek csütörtökön a Rendházban a Hunyadi Mátyás halotti pajzsa című kiállításhoz kapcsolódóan. A nagyközönséget délután tárlatvezetésre várják, majd „Nyögte Mátyás bús hadát” címmel tart előadást B. Szabó János történész.
Tovább...
 
Múzeumi tárlatvezetés és irodalmi séta Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 30.
A Szent István Király Múzeum III. Béla és VárosKép című kiállításán is programot szerveznek szerdán délután. A Rendházban Kovács Dóra múzeumpedagógus várja tárlatvezetésre az érdeklődőket, az Országzászló téren pedig irodalmi sétára invitálják a közönséget a Szabad Színház művészei Czinki Ferenccel.
Tovább...
 
Tudástőzsde a Corvinus Székesfehérvári Campusán Nyomtatás E-mail
Írta: BCE   
2018. május 29.
ImageMásodik alkalommal rendezik meg a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán a Tudástőzsde programsorozatot. Június 4. és 6. között várják a 13-17 év közötti diákcsoportokat, osztályokat a Székesfehérvári Campuson, hogy a játékos tanulás jegyében egyetemi környezetben tölthessenek el egy-egy érdekes napot.
Tovább...
 
Mit igyunk, ha fojtogat a forróság? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. május 29.
Image„Hát sört” – vághatnánk rá azonnal, ám legyünk egy kis tekintettel azokra is, akik elvetik az alkohol minden formáját, akik vezetni kénytelenek a kánikulában (és a zéró tolerancia jegyében nem kockáztatják meg a büntetést), illetve vannak, akik telítődtek a sör ízével – így nyár végén. (Na, jó, ez nem olyan valószínű, de azért tételezzük fel ezt az opciót is, hogy jogos legyen e cikk megszületése.)
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 10048