Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A köhögés is az allergia tünete? Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2020. június 18.
Ne vegyük félvállról, ha a szénanáthás tünetek mellett köhögés is jelentkezik! Ez akár a légúti allergia mellett kialakult asztma miatt is lehet.
Tovább...
 
Ízületeink egészsége és védelme Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Tóth Barbara egyetemi adjuntus / Szegedi Tudományegyetem, Gyógyszerésztudományi Kar, Farmakognóz   
2020. június 18.
Az emberi szervezetben több mint 170 ízület található, amelyek védik és összekapcsolják a csontokat, továbbá lehetővé teszik a merev vázrendszer mozgását. Ízületeink egészsége jelentősen befolyásolja mozgásunkat, ily módon életminőségünkre is hatással van.
Tovább...
 
Zöldségekkel csökkenthető a szívbetegségek rizikója? Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2020. június 18.
Bizonyos zöldségek csökkenthetik az érelmeszesedés és ezzel összefüggésben a szív-érrendszeri betegségek kockázatát.
Tovább...
 
Megújult a nézőtér a Gorsium színházterében Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. június 18.
A következő színpadi előadást már az új ülőkékkel felszerelt nézőtérről láthatjuk a Gorsium Régészeti Park szabadtéri színházában. A római korhoz hű vörösfenyő és borovi fenyő keresztezéséből készült padok húsz évig szolgálják majd a kulturális rendezvényeket.
Tovább...
 
Csaknem húsz civil szervezet nyári táborait támogatja az önkormányzat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. június 17.
Székesfehérvár Önkormányzata a Napraforgó Városi Napközis Tábor megszervezése mellett támogatja a civil szervezetek által rendezett nyári táborokat is. A támogatási keretösszeg hárommillió forint volt, melyre március közepéig lehetett benyújtani a pályázatokat. Valamennyi, érvényes pályázatot benyújtó szervezet támogatásban részesült.
Tovább...
 
Matuzsálemek Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. június 17.
A város legidősebb fái körülbelül száz évesek: a két legismertebb matuzsálemet, a robosztus Szent István téri platánt és a még éppen virágzó öreghegyi hársfát látogattuk meg a Késmárki úton. A Városi kert(sz)építő tegnapi képes parktúráján Homoki László kertészmérnök, faápoló szakmérnök kalauzolt el bennünket.
Tovább...
 
Korszerűsítették a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. június 17.
Látás- és hallássérültek, illetve mozgáskorlátozottak számára is látogathatóvá tették a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házat. Az elmúlt hónapokban végzett akadálymentesítésnek köszönhetően az intézményt számos olyan helyiséggel és berendezéssel látták el, melyeknek köszönhetően a fogyatékkal élők elérhetik és élvezhetik a különféle programokat. A rendkívüli időszakban elvégzett munkálatokról Jakubek Tiborné, az intézmény igazgatója adott tájékoztatást.
Tovább...
 
Kalandos napközis tárborba várják a gyerekeket Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. június 17.
Kalandtáborba csábítja a gyerekeket augusztus közepén a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A napközis jellegű táborban többek között mesés játékokkal, kézműveskedéssel és a Sóstón kirándulással tölthetik az idejüket. A jelentkezéseket online fogadja az intézmény.
Tovább...
 
Ingyenes honvéd hagyományőrző tábort szerveznek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. június 17.
Székesfehérvár katonaváros címmel honvéd hagyományőrző tábort szerveznek július végén a megyeszékhelyen. Általános iskolásokat várnak a napközis táborba, melyen a részvétel, az étkeztetés és a kirándulások díjmentesek. A gyerekeket a jelentkezés sorrendjében fogadják legfeljebb 20 főig.
Tovább...
 
5+1 tipp a biztonságos ebédszünethez Nyomtatás E-mail
Írta: Laufer Flóra   
2020. június 16.
A korlátozások feloldásával egyre több helyen felváltja a home office-t az óvatos munkába járás, azonban továbbra is fontos, hogy elővigyázatosak maradjunk. A konyha a munkahelyi társasági élet egyik legzsúfoltabb színtere, így ebédidőben érdemes kiemelten odafigyelnünk a higiéniai és a távolságtartásra vonatkozó szabályok betartására. Számos kérdést vet fel a jelenlegi helyzet: szabad együtt étkeznünk, vagy inkább mindenki egyen a saját billentyűzete felett? Mosogatógépbe pakoljunk vagy használjunk szivacsot? Az LG összegyűjtött pár fontos tanácsot, melyek betartásával sokat tehetünk a saját és kollégáink biztonságának megőrzéséért.
Tovább...
 
Így teheted fentarthatóbbá a háztartásodat egyszerűen Nyomtatás E-mail
Írta: Tényi Petra   
2020. június 16.
Ecet és szódabikarbóna, mosószóda, nátrium-perkarbonát és házilag kevert arckrémek - szinte mindenhonnan záporoznak azok a tippek, amelyek különféle praktikákat ajánlanak a háztartásunk zöldebbé, fenntarthatóbbá tételéért. A rengeteg információ között azonban nehéz megtalálni a legjobb megoldást, ráadásul könnyen érezhetjük azt, hogy a tusfürdők, testápolók házi előállítása bonyolultabb, mint egy szimpla keverés, vagy esetleg tartunk attól, hogy mi magunk pepecseljünk az ismeretlen vegyi összetevőkkel. Pár egyszerű módszerrel azonban már most fentarthatóbbá tehetjük az otthonunkat: bemutatunk néhány olyan megoldást, amelyek segítségével azonnal zöldíthetünk a háztartásunkon.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 13460