Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Napközis tábor a Nagy-Magyarország Parkban Nyomtatás E-mail
Írta: Szakonyi Balázs   
2021. július 15.
Napközis tábort szervez augusztusra a Nagy-Magyarország Park! - Friss levegő, természeti környezet, jó hangulat. Ez csak néhány azok közül az előnyök közül amiért érdemes egy hétre napközben ránk bízni gyermekét.
Tovább...
 
Polgármesteri elismerést kapott Dr. Lánczi András Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. július 14.
Polgármesteri elismerő emlékérmet vett át Székesfehérváron Dr. Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem korábbi rektora. Hat év után, június végével távozott a vezetői székből, és az elmúlt esztendőkben elévülhetetlen érdemeket szerzett a székesfehérvári felsőoktatás fejlődésében, az egyetem és a város között kialakult konstruktív kapcsolat kialakításában, melynek legfőbb nyertesei maguk a diákok. Az elismerést a Városházán nyújtotta át dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester.
Tovább...
 
Ismét bővült a személyesen intézhető ügyek köre Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. július 14.
A járvány enyhülésére való tekintettel bővül a személyesen intézhető ügyek köre a székesfehérvári Polgármesteri Hivatalban. Július 12-től a Kossuth Lajos utcai Ügyfélszolgálaton – kizárólag előre egyeztetett időpontban, szerdán és pénteken – személyesen intézhetik a fehérváriak a Hatósági Főosztály Ügyfélkapcsolati és Szociális ellátási Iroda feladatkörét érintő valamennyi ügyet. A többi szervezeti egység tekintetében marad továbbra is a telefonos és az elektronikus ügyintézés lehetősége.
Tovább...
 
Két ismeretterjesztő séta is lesz a Palotavárosi tavaknál Nyomtatás E-mail
Írta: Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület   
2021. július 14.
A Palotavárosi tavakat mutatja be két sétán is a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület. Július 14-én, szerdán délelőtt és július 17-én, szombaton délután várja az érdeklődőket Tóth Eszter túravezető. Az események a Székesfehérvár természeti értékeinek bemutatása című programsorozat részét képezik.
Tovább...
 
A sok bizonytalanság után öröm volt a tábornyitás! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. július 13.
Közel 240 általános iskolás tölti ezen a héten a vakációt a Napraforgó Városi Napközis Táborban, ahol hétfőn délelőtt dr. Cser-Palkovics András polgármester is meglátogatta a diákokat. Elmondta, hogy tavasszal még bizonytalan volt a tábor megrendezése, ám a szabályok enyhítésével újra megnyílt a lehetőség a Székesfehérváron tanuló gyermekek előtt. Közben a végéhez közeledik a felújítás, és hamarosan jön a műszaki átadás a Velencei Gyermek és Ifjúsági Táborban is.
Tovább...
 
Őrizzük meg a nyár nyugalmát! Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2021. július 13.
A nyári vakáció alatt addig szorítóan sürgős napi tennivalóink abbamaradtak, „lelassultunk”, kikapcsolódtunk – így szervezetünk endorfint („boldogsághormont”) választott ki. Ahhoz, hogy megőrizzük jó közérzetünket, a feltöltődés pozitív hatásait a vakáció utáni hétköznapokban, alkalmazzunk stresszoldó praktikákat! Íme néhány közülük.
Tovább...
 
Segítsen! Nyáron is életet ment a véradás! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. július 12.
Kampányt indított a Magyar Vöröskereszt a nyári véradásokért. A szabadságolások miatt ebben az időszakban csökken a véradó kedv, ugyanakkor az önkéntes segítségnyújtásra éppúgy szükség van, mint máskor az év során. Naponta legalább 1.600 véradó kell ahhoz, hogy biztonságos legyen az ellátás.
Tovább...
 
Alba Civitan - A megrendelés lenne a legnagyobb segítség Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. július 12.
"Nem pénzt, hanem munkát szeretnének, mert dolgozni akarnak." - fogalmazott Kovács Istvánné, az Alba Civitan ügyvezető igazgatója. A Kft. 26 éve ad munkát és közösséget fehérvári megváltozott munkaképességű felnőtteknek. Csomagolnak, dobozolnak, kupakot tisztítanak, azaz bérmunkát végeznek különböző vállalatoknak. Volt hogy 50-en, volt hogy egész nap, jelenleg mintegy 35-en napi négy órában dolgoznak náluk. Munkavállaló most is lenne még, a megbízás, ami most hiányzik...
Tovább...
 
A Makita akkumulátoros eszközökkel támogatja a mentőket Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. július 12.
A fehérvári telephellyel működő Makita Kft. akkumulátoros eszközökkel támogatja a megye mentőállomásait. Az együttműködés ötlete és igénye a járványidőszakban merült fel, amikor nem volt lehetőség külső szolgáltatások igénybevételére. Az éjszakai mentésekhez használható lámpa, karbantartó eszközök, porszívó, pumpa és hűtő-fűtő láda is van az átadott szerszámcsomagokban.
Tovább...
 
„Visszatérünk egyszer, százszor, visszajövünk, ha tudunk!” Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. július 12.
Pénteken tartották az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának diplomaosztó ünnepségét. Az oklevelek átadása és a szalagtűzés előtt hagyományosan mérnökjelölti eskütételt tettek a végzősök. Útravalóul Mészáros Attila alpolgármester, Dr. Seebauer Márta oktatási rektorhelyettes és Prof. Dr. Györök György dékán fogalmazta meg gondolatait – naprakész és élő tudásról, műszaki igényességről, alázatról, bizalomról, lehetőségekről és a személyes kapcsolatok fontosságáról. A hallgatók nevében Kovács-Katona Gréta HÖK elnök búcsúzott, a végzős hallgatókat pedig Epresi Konrád mérnökinformatikus képviselte: „Visszatérünk egyszer, százszor, visszajövünk, ha tudunk!”, idézte a selmeci diáknótát.
Tovább...
 
Szent György Piknik - kórházi dolgozók a Ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2021. július 12.
Csapatépítő játékokkal, színpadi programokkal zajlott a Szent György Piknik a Ligetben, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozóinak közösségi programja. Aranyosi Péter, Bereczki Zoltán, a Főnix Táncegyesület és a Paradicsom zenekar is fellépett a nap folyamán, este pedig a kórházi dolgozók és a városi egészségügyi és szociális dolgozók is ingyenesen láthatták a TNT és az Emelet fellépését a Ligetben.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 15316