Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Fedezzük fel Fehérvár kincseit! Nyomtatás E-mail
Írta: Sári Máté   
2019. szeptember 13.
Szeptember harmadik hétvégéje hagyományosan a Kulturális Örökség Napjainak ingyenes programjaival várja a kultúrára fogékony kíváncsiakat. Székesfehérváron 2019-ben is gazdag a kínálat: kulisszajárás a Vörösmarty Színházban, vizit a polgármesternél a Városházán, épületbejárás a Barátság moziban és a Corvinus székesfehérvári campusán, belvárosi séta és nyílt nap a Hiemer-házbeli szabadulószobában – többek között ezeket az élményeket kínálják a szervezők az érdeklődőknek szeptember 21–22-én.
Tovább...
 
Böndörödjünk együtt szombaton a Maroshegyen! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. szeptember 13.
Több ezer látogatót várnak idén is a Maroshegyi Böndörödőre, melyet 12. alkalommal rendeznek meg szeptember 14-én, szombaton a Gárdonyi Géza Művelődési Házban és az intézmény előtti téren. A nagyszabású szüreti mulatság elmaradhatatlan része a szekeres-zenés felvonulás, a csákberényi csikósok bemutatója, a többféle verseny és a helyi művészeti csoportok színpadi szereplése.
Tovább...
 
Gyógynövények a klimax kezelésére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. szeptember 12.
Poloskavész, zsálya, orbáncfű, vöröshere, jamgyökér és barátcserje – mind hatékony segítség lehet a változó korú hölgyek problémáira.
Tovább...
 
Megoldások, ha valami fáj Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. szeptember 12.
Manuálterápia, kinezio tape, gyógytorna, McKenzie – Melyik mit jelent pontosan és mire jó? Ennek jártunk most utána.
Tovább...
 
Fuldoklás, könnyezés, orrfolyás a köbön: Itt a parlagfűszezon! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. szeptember 12.
Magyarországon másfél millió ember szenved parlagfű-allergiától. Bár az idei szezon várhatóan enyhébb lesz majd, mint a korábbiak, mégse tanácsos a korai öröm, hiszen a neheze még hátravan. Sőt, a parlagfű mellett a fekete üröm is kegyetlenül kínozza az arra érzékenyeket.
Tovább...
 
Lódarázs - Egyetlen csípése is halálos lehet! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. szeptember 12.
A lódarázstól nagyon sokan tartanak hatalmas mérete, zajos röpte és a fájdalom miatt, melyet szúrása okozhat. Jó tudni, hogy akár egyetlen csípése is halálos lehet! – Nemrég felfedezték az ázsiai lódarázs új faját, mely teste 6 cm hosszú, szárnyfesztávolsága több, mint 9 cm, a kaptárak belső mérete pedig eléri a két métert.
Tovább...
 
Rozmaring, a tenger harmata Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. szeptember 12.
A rozmaring ősidők óta jól ismert gyógy- és fűszernövény. Neve a latin „ros marinum”-ból ered, amit azt jelenti: „a tenger harmata”. Európai térhódítása Nagy Károlynak köszönhető, s nemhiába került be igen gyorsan a középkori kolostorok gyógynövényes könyveibe.
Tovább...
 
Fontos tudnivalók a közműszolgáltatásokról és a társasházak ügyeiről Nyomtatás E-mail
Írta: Csathó Barna   
2019. szeptember 12.
Újabb két füzettel gyarapodott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kiadványsorozata. Székesfehérváron, a Megyeháza Címertermében mutatták be új fogyasztóvédelmi füzeteiket, amelyek állandó főcíme: „Panasza van? Segítünk!”
Tovább...
 
Mit tegyünk, ha megcsípett a medúza? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. szeptember 12.
A medúzacsípés a leggyakrabban előforduló tengerparti sérülés. Ez a gyönyörűen lebegő állat védekezésből okozhat fájdalmat a strandolóknak. A csípés után a bőr általában rögtön megduzzad, kivörösödik és sokáig ég, viszket. Van, amikor fel is hólyagosodik, és fejfájás, hányinger kíséri. Extrém allergiás reakció esetén elnehezedhet a légzés és halál is beállhat.
Tovább...
 
140 diákot támogatott a STRAND Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Márton Orsolya   
2019. szeptember 12.
Óriási sikerrel zárult a STRAND Fesztivál jótékonysági akciója. A szervező VOLT Produkció arra kérte a STRAND Fesztiválra érkező fellépőket – hazaiakat és külföldieket egyaránt – hogy dedikáljanak egy-egy aranyhalat, a szervezők pedig minden egyes aláírt aranyhal után egy-egy rászoruló gyerek iskolakezdését támogatják 10-10.000 forinttal az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül.
Tovább...
 
A KÉPES program önkéntes napja a Ligetsoron Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. szeptember 11.
A helyi vállalatok és a székesfehérvári önkormányzat összefogásával 2013-ban indult el a KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű program. Az összefogás keretében már hét éve folyik az óvodák udvarainak és vizesblokkjainak felújítása, az udvari játékok cseréje, az eszközök bővítése, szükség szerinti felújítása.
Tovább...
 
<< Első < Előző 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8394 - 8404 / 20402