Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
KönyvtárMozi szakmai napoknak ad otthont Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. szeptember 10.
A székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár ad otthont 2019. szeptember 9-10. között annak a könyvtárszakmai konferenciának, amelynek témája a 2015-ben életre hívott országos szintű KönyvtárMozi szolgáltatás.
Tovább...
 
A szárazréti vonattragédia áldozataira emlékeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Lugosi Balázs   
2019. szeptember 10.
A 37 esztendeje történt szárazréti baleset áldozataira emlékeztek a Farkasvermi úti vasúti átjáró melletti emlékműnél hétfőn, a tragédia időpontjában, dél előtt öt perccel. 1982. szeptember 9-én tizenhat ember halt meg, amikor a 37-es helyijáratos autóbusz összeütközött a Komárom felől érkező vonattal. Az áldozatok között nyolc gyermek is volt.
Tovább...
 
Virágos Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2019. szeptember 10.
Már tíz éve támogatja Székesfehérvár Önkormányzata és Székesfehérvár Városgondnoksága a lakosság parkosítási törekvéseit a „Virágos Székesfehérvár” növényültetési pályázattal. A 2020-ban átvehető növényekre mostantól egy hónapon keresztül lehetet pályázni. Az idei kiírásban újdonságként szerepel, hogy a társasházak pályázhatnak vadszőlőre is, amit a kukaketrecek befuttatására használhatnak, illetve ismét lehet igényelni komposztot. A pályázat részleteiről sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezők.
Tovább...
 
Gyógynövények a klimax kezelésére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. szeptember 09.
Poloskavész, zsálya, orbáncfű, vöröshere, jamgyökér és barátcserje – mind hatékony segítség lehet a változó korú hölgyek problémáira.
Tovább...
 
„Országnak nagy örömével” – Székesfehérvár Árpád-kori szerepe Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. szeptember 09.
Szent István székesfehérvári koronázásáról, a koronázási hely azonosításáról, Székesfehérvár mint fejedelmi központ régészeti emlékeiről, valamint a közelmúltban, a Szent István király-székesegyházon belül feltárt középkori lakóházról és a legújabb városfalkutatásokról hangzottak el előadások az „eleinte Magyarországnak fővárosa lévén” címmel rendezett konferencián Székesfehérváron.
Tovább...
 
Olívaolaj: főzéshez, szépítkezéshez, gyógyításhoz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. szeptember 09.
Az olívaolajat felhasználhatjuk főzéshez, halkonzerváláshoz, kozmetikumok készítéséhez, s még a gyógyászatban is fontos alapanyag lehet.
Tovább...
 
Tatai versenyzők nyerték meg az országos versenyt Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. szeptember 09.
Székesfehérváron rendezte meg negyedik országos sírásó versenyét a Magyar Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete a Városgondnoksággal közösen. A komoly szakmai megmérettetésre 21 csapat érkezett az ország minden pontjáról. Díjazták az első három helyezettet és lett egy különdíjas csapat is, a versenyt a tataiak nyerték meg.
Tovább...
 
George Kégl volt a Csalai Közösségi Tér nyitórendezvényének vendége Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2019. szeptember 09.
A Csalai Közösségi Tér nyitó rendezvényére került sor pénteken este, az érdeklődők egy csalai gyökerekkel rendelkező világpolgár, George Kégl festőművész életével és munkásságával ismerkedhettek meg. Kégl családja 1878-ban Csalapusztán építtetett kastélyt, amely még ma is áll.
Tovább...
 
Blériot, Cimbora, Krokodil, Gripen földön és levegőben Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. szeptember 09.
Minden eddiginél különlegesebb program-összeállítással várta a látogatók ezreit a 24. Börgöndi Légiparádé vasárnap a Börgöndi Repülőtéren. Az év legkiemelkedőbb repülős eseményén a sokrétű, színes légi és földi programokat az idén 30 éves fennállását ünneplő Albatrosz Repülő Egyesület szervezte egész napos kikapcsolódást biztosítva a családoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Tovább...
 
A lényeg az összetartó közösség! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. szeptember 09.
Jubilált a Börgöndi Mulatságok rendezvény, szombaton tizedik alkalommal szervezték meg a népszerű városrészi programsorozatot. Gyerekeknek és felnőtteknek szóló, tartalmas kínálattal és ízletes sültekkel, bográcsos ételekkel várták a helyieket a Szent Antal-kápolna melletti téren. A résztvevőket dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő köszöntötte, kiemelve a városrész fejlődését és a közösség összetartását.
Tovább...
 
Családi nap a First Fielden Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2019. szeptember 06.
Kedvencekkel találkozni, együtt sportolni, ügyességi és számítógépes játékokban részt venni, színpadi műsorokon szórakozni is lesz lehetőség szombaton a Takarodó úton, ahol családi sportnapot rendez a székesfehérvári bajnok amerikai futball-csapat.
Tovább...
 
<< Első < Előző 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8416 - 8426 / 20402