Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Elsőéves hallgatók utcazenéltek és szerenádoztak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. szeptember 05.
A Belvárosban elsőéves hallgatók számoltak oroszlánokat a Mátyás király-emlékműnél, rögtönzött szerenádokat adtak, utcazenéltek és jártak utána számos fehérvári érdekességnek az Összegyetemi Gólyatúrán. A mintegy kétszáz fiatalt Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a Hotel Magyar Király előtti téren, köszönetét fejezve ki, hogy a fehérvári képzések valamelyikét választották.
Tovább...
 
Megújult a Deák Ferenc és a Lövölde utca közötti belső úthálózat Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2019. szeptember 05.
A tervezett határidőre befejeződött a Deák Ferenc és a Lövölde utca közötti belső úthálózat felújítása. Lakossági jelzések alapján, önkormányzati forrásból végeztek teljes burkolatcserét az útfelületeken és a parkolókban – mondta el a szerdai műszaki átadáson Molnár Tamás önkormányzati képviselő. A lakótelepi belső szervizút is megújul jövőre.
Tovább...
 
Megújult a Budapesti Corvinus Egyetem Campusának „B” épülete Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. szeptember 05.
Másfél milliárd forintból újult meg a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának „B” épülete, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át szerdán. Az egykori huszárlaktanya épülete küllemében őrzi a hős fehérvári katonák emlékét, belső kialakítása, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő technikai felszereltsége pedig a jelenlegi 300 hallgatót és az itt dolgozó oktatókat, kutatókat szolgálja mától.
Tovább...
 
Döntőjéhez érkezik jövő csütörtökön az ARNYE idei történelmi vetélkedője Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. szeptember 05.
Döntőjéhez érkezik az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület klubszervezetei számára meghirdetett újabb történelmi vetélkedő. Idén IV. Béla uralkodása a fő téma. Jövő csütörtökön hat csapat méri össze tudását a Hiemer-házban rendezett fináléban, ahol az érdeklődő közönséget is szeretettel várják.
Tovább...
 
Pénteken nyit a Csalai Közösségi Tér: George Kégl az első vendég Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2019. szeptember 05.
George Kégl festőművész lesz pénteken 18 órától a Csalai Közösségi Tér vendége. A beszélgetős est lesz az új központ nyitó programja, ezt követően immár rendszeresen várják majd a csalaiakat többek között Nyitott tornatermi foglalkozásokra.
Tovább...
 
25 éves a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Asbóth Katalin   
2019. szeptember 05.
Megalakulásának 25. évét ünnepli a székesfehérvári Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület. Az ünnepségre 2019. szeptember 8-án, vasárnap 9 órától kerül sor a Sóstó Látogatóközpontban. A rendezvény díszvendége Thúróczi Lajos, a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnöke.
Tovább...
 
Művészeti Napok a Next Stop-ban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. szeptember 05.
Színes, látványos programokkal várja szeptember első hétvégéjén látogatóit a Next Stop. Az első alkalommal szervezett „Művészeti Napok” program keretében mintegy harminc Székesfehérváron működő művészeti egyesület mutatkozik be a Holland fasor 1. szám alatt található üzletközpontban.
Tovább...
 
Székesfehérvár, a fejedelmi központ Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. szeptember 05.
„eleinte Magyarországnak fővárosa lévén” címmel tudományos konferenciát rendeznek Siklósi Gyula emlékére. A Városháza Dísztermében szeptember 6-án, pénteken 10 órakor kezdődő tudományos ülésen szó lesz Szent István székesfehérvári koronázásáról, a szentistváni bazilika épület-előzményéről, valamint a Jókai és a Bástya utcákban közelmúltban végzett régészeti feltárásokról. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Szobori búcsú Ópusztaszeren Nyomtatás E-mail
Írta: Kodácz Csengele   
2019. szeptember 04.
Szeptember 8-án, vasárnap felidézik az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a régi Szobori búcsúk hangulatát: a környékbeliek fogatokon, kordékon, lovaskocsikon érkeznek a búcsúra. A rendezvény keretén belül átadják a Szer Üzenete-díjat. 2019-ben rendhagyó módon, nem egy személy részesül az elismerésben, hanem a magyar rockzene meghatározó együttese, a 20 éves Ismerős Arcok zenekar.
Tovább...
 
Jelentős felújítások voltak a Hosszúsétatéri intézményben is Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. szeptember 04.
Helyszínbejáráson nézte meg Mészáros Attila, az V. számú választókerület önkormányzati képviselője a Tóvárosi Tagóvodában elkészült fejlesztéseket. Az intézményben megújult a fűtésrendszer és több emeleti vizesblokk. Komoly felújítások zajlottak a Hosszúsétatéri Óvodában is, a két intézményre összesen 47 millió forintot költöttek a nyár folyamán.
Tovább...
 
Irány Anglia! – újabb Erasmusos diákokat köszöntöttek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. szeptember 04.
Újabb 24 fehérvári fiatal utazik vasárnap angliai tanulmányútra az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ program keretében. A Hunyadi Mátyás Szakgimnázium diákjait Mészáros Attila alpolgármester búcsúztatta a Városházán a vasárnapi indulás előtt.
Tovább...
 
<< Első < Előző 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8438 - 8448 / 20405