Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Átvette a Szent István-díjat Korzenszky Richárd Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 14.
Ünnepélyes keretek között, 16. alkalommal adták át a Szent István Emlékérmet és Díjat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Székesfehérvár legrangosabb, civil kezdeményezésre alapított elismerését idén Korzenszky Richárdnak, a Tihanyi Apátság nyugalmazott perjelének ítélték oda. A díjazott megtiszteltetésként tekint a díjra, melyet megilletődve vett át.
Tovább...
 
3+1 iskolakezdő tipp a modern gyerekszobához Nyomtatás E-mail
Írta: Kufár Róbert   
2019. augusztus 14.
Megindult a visszaszámlálás az iskolakezdésig. Ez pont elég idő arra, hogy újragondoljuk a gyerekszobát, és berendezzük a korral változó igényeknek megfelelően. A szülőket számos újdonság várja a boltokban, melyek komfortosabbá teszik a gyerek mindennapjait. A választásban Boncz Péter, a Praktiker szakértője nyújt tanácsot.
Tovább...
 
A gazdák már készülhetnek az őszi kalászosok vetésére Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2019. augusztus 14.
Az elmúlt évhez képest kissé magasabb, nettó 101 ezer forintos tájékoztató árat tett közzé a tagságtól kapott adatok feldolgozását követően a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A szervezet előrejelzése szerint az előállítási költségek növekedése miatt idén enyhén emelkedhet az őszi kalászosok ára.
Tovább...
 
Nemek harca: hány fok legyen az irodában? Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. augusztus 14.
A nyári időszakban állandó vita tárgya a megfelelő irodai hőmérséklet: míg a hölgyek gyakran ebben az évszakban is pulóvert visznek magukkal a munkahelyükre, a férfiak számára felüdülést jelent egy klimatizált helyiség. A munka hatékonysága szempontjából sem mindegy, hogy hány fokra állítjuk a termosztátot: egy friss felmérés például arra mutatott rá, hogy a nők jobban teljesítenek melegebb környezetben.
Tovább...
 
Megújult a Családok ligete Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. augusztus 14.
Átépítették, bővítették és új játszóeszközöket telepítettek a Bátky Zsigmond utcai játszótérre. A Családok ligetét mintegy tízmillió forint értékben újította fel saját költségvetésből a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. A keddi átadáson a gyerekek nagy örömmel vették birtokba az új játszóteret és azt a két táblát, amelyet krétarajzaikkal színesíthetnek mostantól.
Tovább...
 
IV. Béla király történelmi drámáját mutatja be a Szabad Színház Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. augusztus 13.
Szabó Magda Béla király című történelmi drámáját mutatja be a Szabad Színház társulta a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Az előadások augusztus 15-16-án, csütörtökön és pénteken 20.00 órakor kezdődnek a Szent István Király Múzeum Rendházának belső udvarán. Jegyek az Igézőben kaphatóak, de Facebook-on és e-mailben is igényelhetőek.
Tovább...
 
Mit tegyünk, ha megcsípett a medúza? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 13.
A medúzacsípés a leggyakrabban előforduló tengerparti sérülés. Ez a gyönyörűen lebegő állat védekezésből okozhat fájdalmat a strandolóknak. A csípés után a bőr általában rögtön megduzzad, kivörösödik és sokáig ég, viszket. Van, amikor fel is hólyagosodik, és fejfájás, hányinger kíséri. Extrém allergiás reakció esetén elnehezedhet a légzés és halál is beállhat.
Tovább...
 
Házhoz viszik a fesztiválhangulatot Nyomtatás E-mail
Írta: Majoros Andor   
2019. augusztus 13.
A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál külföldi fellépői közül három csoport a város három szociális intézményében is bemutatkozik: a Szent Kristóf Házba Szlovákia, az Egyesített Szociális Intézmény Maroshegyi Gondozási Központjába Macedónia, a Viktória Rehabilitációs Központba Törökország táncosai viszik házhoz a fesztivál hangulatát.
Tovább...
 
Átadták a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjakat a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 13.
Hagyományosan a Bory-várban adták át a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjakat, amit az alapítvány kuratóriuma minden évben azoknak ítél, akik a tudomány, a művészet, illetve a társadalompolitika terén végeznek színvonalas alkotómunkát. Az idei évben a Deák Dénes Díjat Ecsedi Mária képzőművész, az Ösztöndíjat Szeredi Merse Pál művészettörténész kapta.
Tovább...
 
Rozmaring, a tenger harmata Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 13.
A rozmaring ősidők óta jól ismert gyógy- és fűszernövény. Neve a latin „ros marinum”-ból ered, amit azt jelenti: „a tenger harmata”. Európai térhódítása Nagy Károlynak köszönhető, s nemhiába került be igen gyorsan a középkori kolostorok gyógynövényes könyveibe.
Tovább...
 
Egy szál virág és ami mögötte van! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 13.
Hetedik alkalommal rendeznek Koronázási Szertartásjátékot a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, a darab írója és rendezője idén IV. Béla uralkodásának krónikáját viszi színpadra, IV. Béla – Az élet magja címmel augusztus 17-19. között a Nemzeti Emlékhelyen felállított szabadtéri színpadon. Ahogy minden évben, így idén is a próbafolyamat szerves része volt, hogy a darab alkotócsoportjának tagjai közösen emlékeztek a magyar királyokra, és tiszteletük jeléül egy-egy szál virágot helyeztek el az augusztus 20-ig, jövő keddig látogatható Osszáriumnál.
Tovább...
 
<< Első < Előző 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8493 - 8503 / 20344