Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Sóstóra látogattak a nemzetközi delegációk tagjai Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 19.
A 2019-es Székesfehérvári Királyi Napok alkalmából idén is hat testvér- és partnervárosból érkeztek vendégek. A delegációk Székesfehérváron töltött napjaik alatt látogatást tesznek több Fejér megyei nevezetességnél, részt vesznek a Koronázási Szertartásjátékon, illetve programjaik között kiemelt helyet foglalt el az elmúlt évek nagy helyi beruházásainak megtekintése is: a gyulafehérvári, gyergyószentmiklósi és schwäbisch gmündi vendégeinket Mészáros Attila alpolgármester kalauzolta végig Sóstón.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 17-én Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 16.
A Koronázási Ünnepi Játékok hétvégéjén a családi programok királyi programokat nyújtanak: a hagyományos elemek mellett óriás sakkal, légtornász mesével és lovagi tornával. Szombaton este mutatják be a IV. Béla királyt és uralkodását megjelenítő grandiózus szertartásjátékot, a Zichy-színpadon az Artisjus-díjas Rúzsa Magdi lép fel.
Tovább...
 
A hosszú hétvégén is várják a látogatókat a múzeum kiállítóhelyei Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 16.
A nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó hosszú hétvégén is várják a látogatókat a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei. A nyitva tartás változóan alakul az egyes helyszíneken, így indulás előtt érdemes tájékozódniuk az érdeklődőknek.
Tovább...
 
„Istennel a hazáért!” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. augusztus 16.
Az egykori Székesfehérvár Törvényhatósági Jogú Város házi ezredére, a Magyar Királyi „Szent István” 3. Honvéd Gyalogezred katonáira emlékeztek csütörtökön abból az alkalomból, hogy az ezred 1939. augusztus 15-én kapta meg csapatzászlaját Székesfehérvár városától. Az ezrednap alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen Babucs Zoltán hadtörténész mondott beszédet. A koszorúzást követően az ezredzászló történetéről nyílt kiállítás.
Tovább...
 
Megújul az épületek mögötti burkolat a Budai út 64-68. között Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 16.
Munkaterületet adtak ma át a Budai út 64-68. számnál: felújítják a burkolatot az épületek mögött.
Tovább...
 
Elkészült a járdafelújítás a Tóváros 53-58. előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2019. augusztus 16.
Elkészült a járda felújítása a Tóvárosi ln. 53-58. szám előtt. Az épület melletti járdát és a Balatoni út - Horvát István utcai körforgalomhoz csatlakozó szakasz burkolatát cserélték ki. Összesen 487,5 négyzetméteren újult meg az aszfaltburkolat több mint 14 millió forintból.
Tovább...
 
Mosollyal töltik meg a világot, mosollyal töltik meg Fehérvárt Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 16.
Ünnepi fogadáson vettek részt a Városháza Dísztermében csütörtökön délelőtt a XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztiválon résztvevő csoportok. Brazília, Indonézia, Kanada, Kolumbia, Macedónia, Szlovákia, Tajvan és Törökország táncosait Székesfehérvár polgármestere köszöntötte. A fesztivál délután belvárosi felvonulással, majd este gálával zárul a Zichy-színpadon.
Tovább...
 
Több mint 30 millióból újult meg a Csemete Bölcsőde főzőkonyhája Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 16.
Befejeződött a Csemete Gyermekcentrum Bölcsőde főzőkonyhájának teljes körű felújítása. Az Önkormányzat által finanszírozott, 32 millió forintos beruházás keretében a konyhát és a hozzá tartozó technikai helyiségeket is korszerűsítették. A felújítás a nyílászárók cseréjével folytatódik a közeljövőben.
Tovább...
 
Határon túli pedagógusok jártak a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 15.
Határon túli pedagógusokat fogadott Mészáros Attila alpolgármester a Városházán: a 26 fős csoport egyhetes szakmai programon vesz részt az Oktatási Hivatal szervezésében.
Tovább...
 
Fehérváron gyakorlatukat töltő olasz diákokat köszöntöttek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 15.
Székesfehérvár olasz testvérvárosából, Centoból érkezett szakképzős mérnökhallgatókat fogadott Mészáros Attila alpolgármester a Városházán. A két fiatal egy centoi ösztöndíjprogram keretében érkezett a városba, és a Harmannál töltötte gyakorlati idejét az elmúlt négy hétben.
Tovább...
 
Pécsi kollégiumi férőhelyekre lehet pályázni Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. augusztus 15.
Három hallgatónak biztosít helyet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a pécsi Szántó Kovács János Kollégiumban. A jelentkezőknek 2019. augusztus 22. napján 12.00 óráig van lehetőségük, hogy benyújtsák pályázataikat.
Tovább...
 
<< Első < Előző 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8548 - 8558 / 20415