Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Indul a hallójárat-gyulladás szezonja! Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. augusztus 02.
A középfül-gyulladás inkább a téli hónapok betegsége, nyáron elsősorban hallójárat-gyulladás miatt fordulnak orvoshoz a betegek – mondja dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter. A Fül-orr-gégeközpont orvosát a két betegség közti különbségekről és a helyes fülcsepphasználatról kérdeztük.
Tovább...
 
Hízást okoznak a túlzottan feldolgozott élelmiszerek Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. augusztus 02.
Több evésre késztetnek a túlzottan feldolgozott élelmiszerek, ezzel növelik az elhízás kockázatát, ugyanis egy úttörő kutatás szerint átlagosan napi 500 kalória többletbevitelt jelentenek.
Tovább...
 
Mire figyeljen egy allergiás, ha nyaralni készül? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 02.
Strandpapucs, fürdőruha, törölköző, naptej és pénztárca. Ezek a strandolás legalapvetőbb kellékei. No, de mire figyeljen egy allergiás, ha nyaralni készül? Főként, ha távolra indul a lakóhelyétől, orvosától, hazájától?
Tovább...
 
Kommentháborúkban bontakozik ki az Y és Z generáció Nyomtatás E-mail
Írta: Zsigmond Zsófia   
2019. augusztus 02.
A 18-40 évesek online sokkal szókimondóbbak, sokszor az arcuk vállalása nélkül nyilvánítanak erőteljes véleményt a digitális térben, ezzel akár megbántva, megalázva másokat. 70%-uk nem ismeri személyesen minden online ismerősét, a kollégákkal azonban meglepően sokan chatelnek - derült ki a 18-40 évesek internethasználatát feltérképező reprezentatív kutatásból.
Tovább...
 
Ne féljünk az óriás tőrösdarázstól! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 02.
Európa legnagyobb darazsa az óriás tőrösdarázs: akár öt centiméter hosszúra is megnőhet, fesztávolsága pedig elérheti a nyolc centimétert. Petéit gazdatestbe rakja: a kikelő lárvák belülről falják fel lassacskán a még élő pajort.
Tovább...
 
Mit tegyünk, hogy ne darálja le a meztelen csiga a kertünket? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 02.
Egyre jobban terjed, és hatalmas károkat okoz a spanyol meztelen csiga Magyarországon. E roppant falánk állat válogatás nélkül megrág mindent, ami az útjába kerül. Rendkívül szapora és nagyon jól alkalmazkodik a körülményekhez. – Hogyan védekezzünk ellene?
Tovább...
 
Mit mond rólad a digitális profilod? Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2019. augusztus 02.
A megfelelő tanulmányok és szakmai gyakorlat elengedhetetlen a kívánt állás megszerzéséhez, azonban ma már nem biztos, hogy csupán ezek elegendőek is. Napjainkban egyre fontosabbá válik az is, hogy meg tudjuk különböztetni magunkat a többi jelölttől: azaz legyen egy jól körülhatárolható, könnyen felismerhető személyes márkánk. Bár ezt sokszor nem tartjuk szem előtt, személyiségünket a legtöbb ember felé online jelenlétünk reprezentálja. A METU szakértői most néhány tippel segítenek abban, hogyan építhetjük tudatosan az énmárkánkat az online térben.
Tovább...
 
5 nyári tanács szívbetegeknek Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. augusztus 01.
A szívbetegeknek fokozottan érdemes vigyázniuk magukra a kánikulai időszakban, különösen, ha 50 év felettiek, társbetegségeik is vannak és/vagy túlsúlyosak. Dr. Vaskó Péter, a Kardioközpont szakorvosa hasznos tanácsokkal.
Tovább...
 
Hirtelen eszméletvesztés – nem biztos, hogy a meleg okozza Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. augusztus 01.
Biztosan sokan érezték már, hogy mindjárt elájulnak, ha valami miatt túl sokáig kellett állniuk a napon. Sokszor ilyen nyilvánvaló okok állnak a jelenség mögött, azonban dr. Sztancsik Ilona, a Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta szerint az eszméletvesztés akár szívprobléma tünete is lehet.
Tovább...
 
A meleg kikészíti az ereinket Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. augusztus 01.
A nyári melegben és magas páratartalomban szervezetünk számos veszélynek van kitéve, amely ellen sokszor nem is tudunk megfelelően védekezni. A magas hőmérsékletben vénáink kitágulhatnak, lábaink pedig elnehezülhetnek, éjszaka görcsölhetnek. Az érsebész szerint a vénák megtámasztása kompressziós kezeléssel átmeneti megoldást jelenthet a panaszok csökkentésére.
Tovább...
 
Ha libben a szoknya… Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. augusztus 01.
Íme a nyári „lábápolási és csinosítási program” 7 lényegesebb pontja, amelyek ajánlásait érdemes betartani.
Tovább...
 
<< Első < Előző 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8603 - 8613 / 20393