Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A lusta ember virága: a kaktusz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 01.
A kaktuszt nemhiába emlegetik a lusta ember virágaként, hiszen hetekig is jól elvan mindenféle gondoskodás (öntözés) nélkül. Csupán napfény és meleg kell neki, mert többnyire nem télálló. Nyáron egy ilyen növénynek a kertben a helye, és csodás virágokkal hálálja meg a legkisebb törődést is.
Tovább...
 
Te is találkoztál már tízcentis orosz tarantulával a lakásodban? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 01.
Ha kiterjeszti a lábait, a tízcentis átmérőt is elérheti a „magyar madárpók”, mely egyre jobban terjed hazánkban. Az „orosz tarantula” marása nem halálos ugyan, de nagyon fájdalmas és allergiás reakciót válthat ki.
Tovább...
 
Életveszélyes is lehet az eperallergia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 01.
Az eper az egyik legnépszerűbb gyümölcs hazánkban. Ezért fontos beszélnünk az eperallergiáról, mely életveszélyes állapothoz is vezethet.
Tovább...
 
Magyar vezetéssel indul a balkáni világzene fellendítése Nyomtatás E-mail
Írta: Melocco Anna   
2019. augusztus 01.
MOST néven indul el az a számos országot átfogó konzorcium, amelyet a magyar Hangvető vezet és amely az EU Kreatív Európa programjának egyik idei kiválasztottja lett. Magyar pályázó konzorciumvezetőként korábban sosem nyert az Unió legfontosabb kultúratámogatási programjából, így a MOST nem csak a balkáni országok, hanem a magyar világzenei szcéna számára is fontos lépés.
Tovább...
 
A szóbeli bántalmazás ugyanakkora sebet ejt, mint a testi Nyomtatás E-mail
Írta: Laufer Flóra   
2019. augusztus 01.
Ha úgy érzed, nem vagy elég jó, csinos, okos, vagy kívülállónak érzed magad – nem vagy egyedül. Magyarországon minden negyedik-ötödik magyar fiatal elégedetlen magával, részben mert a média, az online közösségek tökéletesnek látszó tinédzsereket és hírességeket mutatnak. Mindez egyfelől kihat az önképünkre, másfelől sokan ettől inspirálva kezdenek gúnyolni, megalázni másokat. A Sprite “Oltsd a szomjad! Ne engem.” kampánya erre hívja fel a figyelmet, legutóbb egy kerekasztal-beszélgetés során pszichológus és véleményvezérek bevonásával tárgyalta a problémát és a lehetséges megoldásokat.
Tovább...
 
Tanácsok pollenallergiásoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 31.
Javában tart a tüsszögős, levegő-kapkodós időszak, amikor az allergiások és az asztmások fuldokolnak a virágporok miatt. Magyarországon kétmillióan szenvednek allergiás megbetegedésekben – a legtöbben a parlagfűre érzékenyek -, s számuk folyamatosan nő. – Nekik szól most ez a cikk.
Tovább...
 
A nyári bőrkiütéseket nem csak a meleg okozhatja Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. július 31.
A bőrön időnként megjelenő kiütéseknek számtalan oka lehet, nem véletlen, hogy ez a leggyakoribb panasz, amivel bőrgyógyászhoz fordulunk. Ha a bőrtünetek oka nem nyilvánvaló, komplex szakorvosi vizsgálat segíthet a pontos diagnózisban.
Tovább...
 
Probiotikummal a nyaralás alatti gyomorpanaszok ellen Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. július 31.
A nyaralás alatt, vagy hazaérkezés után kezdődő hasmenés felnőtteknél többnyire inkább csak kellemetlen, de gyermekeknél, időseknél akár kórházi kezelést igénylő kiszáradást is okozhat. A megelőzésben a probiotikumok szedése is segíthet.
Tovább...
 
PatikaPlus tanulmányi támogatás gyógyszerészjelöltek részére Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. július 31.
A PatikaPlus Gyógyszertárak (www.patikaplus.hu) pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy támogassa azon leendő gyógyszerész hallgatókat, akik a középiskolai tanulmányaik során kimagasló tanulmányi eredményt értek el és céljuk a végzettség megszerzését követően közforgalmú gyógyszertárban elhelyezkedni.
Tovább...
 
Csiganyállal az öregedés ellen? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 31.
Gondoltad volna, hogy már nemcsak kamillát, körömvirágot és aloe verát tartalmaznak a fiatalságot ígérő kozmetikumok, hanem csiganyálat is?
Tovább...
 
Cukorbeteg? Erre kell figyelni a nyári hőségben! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. július 31.
A cukorbetegség világszerte félmilliárd embert érint. A KSH legfrissebb adatai szerint Magyarországon az elmúlt 10 évben megduplázódott a 19 év feletti cukorbetegek száma. A cukorbetegek döntő többsége a mozgásszegény életmóddal és elhízással összefüggésbe hozott 2-es típusú diabéteszben szenved, számuk eléri a 727 ezret, minden ötödik 60 év feletti magyar érintett.
Tovább...
 
<< Első < Előző 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8614 - 8624 / 20393