Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Körömgomba: több, mint esztétikai hiba Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Budai Marianna PhD szakgyógyszerész / Galenus   
2019. július 30.
Noha a körömgomba jelentette probléma évszaktól függetlenül, hosszú időn keresztül fennállhat, a panaszok elsősorban nyáron válnak zavaróvá, amikor a könnyű lábbelikből kilátszanak a megvastagodott, megsárgult, törmelékessé vált állagú körmök.
Tovább...
 
Fogyhatunk-e a banándiétával? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 30.
A banánt szinte mindenki szereti. A diétából viszont általában száműzni kényszerülünk, mert félünk magas kalória-tartalmától. Létezik azonban egy diéta, mely alapja ez a finom gyümölcs, és követői szerint fogyást eredményez…
Tovább...
 
Elfogyott a málna a bokorról? Edd meg a leveleket is! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 30.
A málnának több részét is bátran felhasználhatjuk: a gyümölcsből készülhet bor, pálinka, likőr, desszertek, ránctalanító arcpakolás, a bokor levelei és hajtásai pedig nemcsak salátaként fogyaszthatóak, hanem a belőlük készült teának és tinktúrának számos gyógyhatása ismert.
Tovább...
 
Fülzúgás és torokfájás: a fesztiválszezon velejárói? Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. július 30.
Zajvédő füldugó is kerüljön a táskánkba, ha több napos fesztiválra indulunk – tanácsolja dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus. A Fül-orr-gégeközpont ebben az időszakban sokan kérnek segítséget a zajos napok után sem szűnő fülzúgás, vagy egyéb felső légúti panasz miatt.
Tovább...
 
Mire jó a gyógytorna? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 30.
A gyógytornáról sokan úgy gondolják, hogy edzetlen, idős embereknek való, akiknek olykor fáj itt-ott valami, ezért ennek enyhítésére eljárnak néha egy tornaterembe, ahol nagy nyögések közepette egyszerű mozdulatokat végeznek egy unott, érzelemmentes arcot prezentáló, monoton hangon utasításokat közlő egyén előtt, akit úgy hívnak fellengzősen, hogy gyógytornász. Ezt a tévképzetet próbáljuk meg most eloszlatni.
Tovább...
 
Ne féljünk az óriás tőrösdarázstól! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 29.
Európa legnagyobb darazsa az óriás tőrösdarázs: akár öt centiméter hosszúra is megnőhet, fesztávolsága pedig elérheti a nyolc centimétert. Petéit gazdatestbe rakja: a kikelő lárvák belülről falják fel lassacskán a még élő pajort.
Tovább...
 
Te is találkoztál már tízcentis orosz tarantulával a lakásodban? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 29.
Ha kiterjeszti a lábait, a tízcentis átmérőt is elérheti a „magyar madárpók”, mely egyre jobban terjed hazánkban. Az „orosz tarantula” marása nem halálos ugyan, de nagyon fájdalmas és allergiás reakciót válthat ki.
Tovább...
 
Mire figyeljen egy allergiás, ha nyaralni készül? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 29.
Strandpapucs, fürdőruha, törölköző, naptej és pénztárca. Ezek a strandolás legalapvetőbb kellékei. No, de mire figyeljen egy allergiás, ha nyaralni készül? Főként, ha távolra indul a lakóhelyétől, orvosától, hazájától?
Tovább...
 
Piknik a város közepén Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. július 29.
Fesztelen köztéri partit tartottak a Széna téren. Az első Pokróc Pikniken minden korosztály megtalálhatta a megfelelő kikapcsolódást: a családias eseményen volt lehetőség sportolni, énekelni, táncolni, kézműveskedni és persze piknikezni is.
Tovább...
 
Királyok a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. július 29.
Az óriásbáb-család három tagja - II. (Vak) Béla, valamint III. Béla és felesége, Antiochiai Anna - a belvárosba látogatók alkotta, nagyszámú udvartartásuk kíséretében tettek sétát szombaton koraeste a Fő utcán. Az Árpád-házat képviselő királyok és királyné előtt bemutatkozott az I. András Király Lovagrend és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport is.
Tovább...
 
Épül a színpad – Készül a város Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. július 26.
Mához pontosan két hétre kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok összművészeti fesztivál. Az augusztus 9-én elrajtoló nyári programok miatt már az egész város lázban ég: júliusban szombatonként több ezren vettek már részt a királyi óriásbábok belvárosi sétáján, a Koronázási Szertartásjátékok monumentális díszlete és nézőtere pedig hamarosan elkészül a Nemzeti Emlékhelyen.
Tovább...
 
<< Első < Előző 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8625 - 8635 / 20389