Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Mire figyeljen egy allergiás, ha nyaralni készül? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 29.
Strandpapucs, fürdőruha, törölköző, naptej és pénztárca. Ezek a strandolás legalapvetőbb kellékei. No, de mire figyeljen egy allergiás, ha nyaralni készül? Főként, ha távolra indul a lakóhelyétől, orvosától, hazájától?
Tovább...
 
Piknik a város közepén Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. július 29.
Fesztelen köztéri partit tartottak a Széna téren. Az első Pokróc Pikniken minden korosztály megtalálhatta a megfelelő kikapcsolódást: a családias eseményen volt lehetőség sportolni, énekelni, táncolni, kézműveskedni és persze piknikezni is.
Tovább...
 
Királyok a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. július 29.
Az óriásbáb-család három tagja - II. (Vak) Béla, valamint III. Béla és felesége, Antiochiai Anna - a belvárosba látogatók alkotta, nagyszámú udvartartásuk kíséretében tettek sétát szombaton koraeste a Fő utcán. Az Árpád-házat képviselő királyok és királyné előtt bemutatkozott az I. András Király Lovagrend és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport is.
Tovább...
 
Épül a színpad – Készül a város Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. július 26.
Mához pontosan két hétre kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok összművészeti fesztivál. Az augusztus 9-én elrajtoló nyári programok miatt már az egész város lázban ég: júliusban szombatonként több ezren vettek már részt a királyi óriásbábok belvárosi sétáján, a Koronázási Szertartásjátékok monumentális díszlete és nézőtere pedig hamarosan elkészül a Nemzeti Emlékhelyen.
Tovább...
 
Napoztál már ürülékben? – És egy trópusi nyaralásért bevállalnád? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 26.
Hófehér homok, égbe nyúló pálmafák, lágyan ringó függőágy, meleg szellő, koktél a kézben, hűsítő tengervíz és csodás naplemente. – Ki ne álmodna erről? Azt viszont biztosan nem tudtad, hogy a trópusi turistaparadicsomok finom szemcsés, fehér homokja nagyrészt a papagájhal ürülékéből áll.
Tovább...
 
Tudod, milyen betegségeket okoz a légkondi? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 26.
Persze baj csak akkor lesz, ha nem megfelelően van karbantartva, s, ha nem az optimális hőfokra állítod be! Léteznek akár halált okozó baktériumok is, amelyek kizárhatóak speciális és rendszeresen tisztított szűrő-alkatrészekkel.
Tovább...
 
Izovolémia, avagy igyunk elegendő folyadékot! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 26.
Szervezetünk optimális működéséhez megfelelő biológiai, kémiai, fizikai feltételekre van szükség. Ez a belső és a külső környezetre egyaránt érvényes. Itt kerül előtérbe az izovolémia fogalma - amely a szervezet optimális folyadékszintjét jelöli -, valamint az elegendő folyadékfogyasztás fontosságának oka és következményei.
Tovább...
 
Tanácsok pollenallergiásoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 26.
Javában tart a tüsszögős, levegő-kapkodós időszak, amikor az allergiások és az asztmások fuldokolnak a virágporok miatt. Magyarországon kétmillióan szenvednek allergiás megbetegedésekben – a legtöbben a parlagfűre érzékenyek -, s számuk folyamatosan nő. – Nekik szól most ez a cikk.
Tovább...
 
Nincsen nyár dinnye nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 26.
Talán egyetérthetünk abban, hogy a nyár legkedveltebb, s legtöbbet fogyasztott „étke” a görögdinnye. Ezt a tökfélék családjába tartozó, Afrika déli részéről származó növényt sokan gyümölcsnek tartják, mert a virágzás után a magházból fejlődik ki és megtartja a magokat. Termesztéstechnikailag viszont zöldségnek számít, s kulináris felhasználása sem tér el nagyon a zöldségekétől.
Tovább...
 
Mit igyunk, ha fojtogat a forróság? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 26.
„Hát sört” – vághatnánk rá azonnal, ám legyünk egy kis tekintettel azokra is, akik elvetik az alkohol minden formáját, akik vezetni kénytelenek a kánikulában (és a zéró tolerancia jegyében nem kockáztatják meg a büntetést), illetve vannak, akik telítődtek a sör ízével – így nyár végén. (Na, jó, ez nem olyan valószínű, de azért tételezzük fel ezt az opciót is, hogy jogos legyen e cikk megszületése.)
Tovább...
 
Találkozás a koronázó püspökökkel és érsekekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Vörömarty Színház   
2019. július 25.
Érdemes lesz július 27-én, szombaton a hagyományos óriásbáb vonulás után a Vörösmarty Színháznál maradni, hiszen 19 órakor a koronázó érseket és püspököt alakító színművészekkel elevenítik fel az elmúlt évek Koronázási Szertartásjátékainak az epizódjait.
Tovább...
 
<< Első < Előző 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8636 - 8646 / 20393