Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Lódarázs - Egyetlen csípése is halálos lehet! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. július 23.
A lódarázstól nagyon sokan tartanak hatalmas mérete, zajos röpte és a fájdalom miatt, melyet szúrása okozhat. Jó tudni, hogy akár egyetlen csípése is halálos lehet! – Nemrég felfedezték az ázsiai lódarázs új faját, mely teste 6 cm hosszú, szárnyfesztávolsága több, mint 9 cm, a kaptárak belső mérete pedig eléri a két métert.
Tovább...
 
Pécsi kollégiumi férőhelyekre lehet pályázni Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. július 23.
Három hallgatónak biztosít helyet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a pécsi Szántó Kovács János Kollégiumban. A jelentkezőknek 2019. augusztus 22. napján 12.00 óráig van lehetőségük, hogy benyújtsák pályázataikat.
Tovább...
 
Első Pokróc Piknik a Széna téren Nyomtatás E-mail
Írta: Mayer Tamás és Torma Kinga Regina   
2019. július 23.
Július 27-én, szombaton 15 órától 19 óráig fesztelen köztéri partira várja vendégeit a Széna Téri Pokróc Piknik.
Tovább...
 
Már lehet jelentkezni a tehetségkutató versenyre Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2019. július 23.
Elindult a jelentkezés a Fehérvár Hangja versenyre: immáron ötödször keresik a Fejér megyében élő, vagy itt tanuló legtehetségesebb énekest. A verseny fődíja a rangos „Fehérvár Hangja” cím, amelyet a nyertes viselhet, aki egyéb értékes ajándékok mellett a Fehérvár Travel nyereményutazásán is részt vehet.
Tovább...
 
SZIN - Civil Falu résztvevői lista Nyomtatás E-mail
Írta: SZIN   
2019. július 22.
2019-ben nyílt felhívás keretében várták a SZIN szervezői a pályázatokat a Civil Faluban való részvételre, s minden szerénytelenség nélkül mondhatjuk, a bírálóknak nehéz dolguk volt. Idén 35 szervezet mutatkozik be főként Csongrád megyéből, de a környező megyék és a főváros is képviselteti magát.
Tovább...
 
Királyok a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. július 22.
Az óriásbáb-család négy tagja: Könyves Kálmán, Álmos herceg, II. István és II. (Vak) Béla - a belvárosba látogatók alkotta - nagyszámú udvartartásuk kíséretében tettek sétát szombaton koraeste a Fő utcán. Az Árpád-házat képviselő apák és fiaik előtt bemutatkoztak a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje HSZGYSE, a Középkori óriás sakk szereplői és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport tagjai is.
Tovább...
 
Ötödször keresik Fehérvár Hangját Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2019. július 22.
Hétfőn indul a jelentkezés a Fehérvár Hangja versenyre: immáron ötödször keresik a Fejér megyében élő, vagy itt tanuló legtehetségesebb énekest. A verseny fődíja a rangos „Fehérvár Hangja” cím, amit a nyertes viselhet, aki egyéb értékes ajándékok mellett a Fehérvár Travel nyereményutazásán is részt vehet.
Tovább...
 
Világszínvonalú mentőorvosi kocsit állítanak szolgálatba Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. július 22.
Az OMSZ a mentőszolgálat létszámfejlesztésének köszönhetően új mentőorvosi kocsit tud működtetni a székesfehérvári mentőállomáson. A mentőautóban alkalmazott eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti. A város 25 millió forintot biztosít a mentőtiszti gépkocsi, a lélegeztetőgép és a defibrillátor megvásárlására.
Tovább...
 
Létezett facebook a Honfoglalás idején? Nyomtatás E-mail
Írta: Sugár Judit   
2019. július 19.
Szelfi és Árpád-kor? Facebook és Insta a középkorban? Hogyan keltsük fel a gyerekek érdeklődését a történelem iránt a száraz adatok, kötelezően bemagoltatott évszámok és történelmi alakok rengetege között? Ha az őseink a mai 10-16 évesek nyelvén szólalnak meg, átadva ugyanazt a tudást, amit az unalmas tankönyvek is át akarnak adni, miért ne válasszuk a humoros – szülőt, tanárt és diákot is szórakoztató – megoldást?
Tovább...
 
Egyszerűbb lett a megmaradt egyenleg visszatérítése a Sziget fesztiváljain Nyomtatás E-mail
Írta: SZIGET   
2019. július 19.
Idén már a szigetes fesztiválokon könnyebb nyomon követni a karszalagra feltöltött összeget és automatikussá tehető a maradék egyenleg visszaigénylése is.
Tovább...
 
Új parkolókat adtak át a Csanádi téren Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. július 19.
27 új parkolóhely készült el a Csanádi Imre téren. Az Önkormányzat beruházásának köszönhetően kulturált környezet fogadja a közlekedőket; a területrendezés ősszel növényültetéssel fejeződik be.
Tovább...
 
<< Első < Előző 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8658 - 8668 / 20393