Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
„Tekerj az EFOTT-ra!” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. július 11.
Immár második alkalommal adott otthont Székesfehérvár a „Tekerj az EFOTT-ra!” esemény ünnepélyes megnyitójának. Szerda délelőtt mintegy 150 jelenlegi, volt és jövendő egyetemista, főiskolás kerékpározott Sukoróról a koronázóvárosba. A Városház térre érkezőket Mészáros Attila alpolgármester és Eszterhai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke köszöntötte.
Tovább...
 
Új gasztro-kulturális tér nyitja meg kapuit hétvégén Kápolnásnyéken Nyomtatás E-mail
Írta: Ocsenás Katalin   
2024. július 10.
Új gasztro-kulturális térrel gazdagodik a Velencei-tó 2024. július 12-én: megnyílik a Halász-kastély Kastélykert Étterem. Olyan találkozási ponttá, közösségi hellyé szeretnének válni, ami méltó kiegészítője a Halász-kastély magas minőségű kulturális, turisztikai tevékenységének, értékközvetítő munkájának. A magas művészetek iránti elkötelezettséget, a kulturális turisztikai értékeket a gasztronómiai kultúra értékeivel szeretné gazdagítani a vendégközpontú vállalkozás, ahol a tradíciókra épülő vendéglátás hagyományai ötvöződnek a modern konyhával, a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával.
Tovább...
 
Véradásra buzdítja a székesfehérváriakat a Vöröskereszt, hétfőn a Castrum Hotelben lesz akció Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. július 10.
Véradásra buzdítja Székesfehér lakosságát a Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei Szervezete. Nyáron a szabadságolások miatt kevesebben jelennek meg a véradásokon, holott ilyenkor is éppúgy szükség van a vérre a betegek, sérültek ellátásához, mint az év más időszakában. Legközelebb július 15-én, hétfőn 14.00 és 17.00 óra között, majd a Fehér Palota Üzletközpontban július 19-én, pénteken 13.30 és 17.30 óra között lesz kihelyezett véradás – hangzott el a Castumban tartott sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
Hogyan csalogassuk kertünkbe a sünöket? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2024. július 10.
Mit tehetünk azért, hogy a sünök beköltözzenek a kertünkbe? Mivel etessük / itassuk őket, hogyan óvjuk meg búvóhelyüket, miből készítsünk kényelmes otthont nekik?
Tovább...
 
Történetek a városról, történet a szeretet gyógyító erejéről Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. július 10.
Várostörténeti előadással és filmvetítéssel várnak minden érdeklődőt az öreghegyi plébániára ezen a héten. Július 10-én, szerdán a székesfehérvári Rádiótelep 80 évéről dr. Demeter Zsófia történész tart előadást, majd július 12-én, pénteken ismét kinyitja kapuját a családi kertmozi.
Tovább...
 
Államilag gondozott gyerekeket segített a Nissan mintegy 130 laptoppal Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. július 10.
Állami gondoskodásban élő gyermekeket ajándékozott meg összesen 131 laptoppal a Nissan Regional Business Services. A támogatás átadására ünnepélyes keretek között, a székesfehérvári Városháza Dísztermében került sor kedden délután. Az adományozó cég megjelent munkatársainak a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány kuratóriumi elnöke, Deresné Tanárki Mária fejezte ki köszönetét a nagylelkű ajándékért.
Tovább...
 
Húszmilliós városi támogatás a gyermekügyelet épületének felújításához Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. július 10.
Húszmillió forintos támogatást biztosít a házi gyermekorvosi ügyelet épületének felújításához a város Önkormányzata – adta hírül közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere. „Bízunk benne, hogy ezzel tudjuk növelni a gyermek ügyeletre érkezők és az ott dolgozók komfortérzetét.” – írja dr. Cser-Palkovics András. A bejegyzés teljes szövege az alábbiakban olvasható.
Tovább...
 
Szépkorúak 20. Anna-bálja július 27-én a Felsővárosi Közösségi Házban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. július 09.
A július nem múlhat el Anna-napi bál nélkül: a „Nem csak a 20 éveseké a világ“ Nyugdíjasklub idén már huszadik alkalommal rendezi meg hagyományos zenés-táncos nosztalgia délutánját 2024. július 27-én, szombaton 15 órától a Felsővárosi Közösségi Házban, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központtal együttműködve. Az esemény sztárfellépője Mészáros János Elek lesz, díszvendégként köszöntik Horváth Évát, az 1977-es füredi Anna-bál szépét.
Tovább...
 
Művészet és történelem – változatos kiállítások a Szent István Király Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. július 09.
Időszaki és állandó kiállításokkal várja kiállítóhelyeinek hűs falai között a látogatókat a Szent István Király Múzeum. A legfrissebb alkotások a Pelikán Galériában és az Országzászló téren, a diákok által megjelenített kortárs művek az Új Magyar Képtárban láthatók.
Tovább...
 
Mit tegyünk, ha megcsípett a medúza? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2024. július 09.
A medúzacsípés a leggyakrabban előforduló tengerparti sérülés. Ez a gyönyörűen lebegő állat védekezésből okozhat fájdalmat a strandolóknak. A csípés után a bőr általában rögtön megduzzad, kivörösödik és sokáig ég, viszket. Van, amikor fel is hólyagosodik, és fejfájás, hányinger kíséri. Extrém allergiás reakció esetén elnehezedhet a légzés és halál is beállhat.
Tovább...
 
Kiváló környezeti tényezők és tanári gárda a Comeniusban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2024. július 08.
„A megfelelő környezeti tényezők és a kiváló tanárok miatt maradtam ebben az iskolában első osztálytól kezdve az érettségiig.” – Cséza Dávid
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 20956