Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kutatói pályázat középiskolások részére Nyomtatás E-mail
Írta: Kodácz Csengele   
2018. október 02.
ImageA zentai Történelmi Levéltár az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark közreműködésével pályázatot hirdet középiskolás diákok részére Elfelejtett múlt - az ipari és mezőgazdasági termelés gyökerei címmel, melynek keretében lehetőség nyílik a levéltár kutatómunkájában való aktív részvételre, ahol szakemberek segítségével tájékozódhatnak a levéltári kutatás módszertanáról.
Tovább...
 
Minél több mesét minél több gyereknek! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. október 02.
ImageMegnyitotta kapuit a NépmesePont, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár új szellemi műhelye. Egy nyertes pályázatnak köszönhetően hozták létre azért, hogy megőrizzék és népszerűsítsék a magyar népmesekincset, gazdagítva ezzel a gyerekek készségeit és műveltségét. Élőszavas mesemondással, meseolvasással, vetítésekkel várják a csoportokat és az egyéni látogatókat előzetes bejelentkezés alapján.
Tovább...
 
Ingyenes tárlatvezetés délidőben Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. október 02.
Ingyenes tárlatvezetés délidőben és művészettörténeti előadások várják a „Hóbortos ultramodernek” a Műkertben/Kecskeméti Művésztelep 1909-1919 kiállítás látogatóit októberben a Szent István Király Múzeum – Deák Gyűjteményben.
Tovább...
 
Mellrák elleni séta és Richter Egészségváros Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. október 01.
ImageA hétvégén szinte minden az egészségmegőrzésről szól Székesfehérvár Belvárosában. Két olyan nagyszabású programot rendeztek, amely akár életeket is menthet. A mellrák elleni egészségséta az Országalmától indult, ez volt a felvezető eseménye a Richter Egészségváros országjáró szűrőprogramnak.
Tovább...
 
Emléktáblát avattak Egyed Antal tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. október 01.
ImageA Fehérvári Panteon nyolcadik emléktábláját avatták fel az egykori ciszterci gimnázium falán az Oskola utcában. A székesfehérvári születésű Egyed Antal bonyhádi plébános, dunaföldvári apát, költő, műfordító, táj- és népkutató, a Magyar Tudományos Akadémia tagja emléktábláját, amelyet Nagy Edit készített, dr. Cser-Palkovics András polgármester leplezte le.
Tovább...
 
50 éves az Éremgyűjtők Fejér Megyei Alba Regia Szervezete Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. október 01.
Fennállásának 50. évfordulóját ünnepli a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Fejér Megyei Alba Regia Szervezete. Az 1968. október 4-én megalapított társaság az immár hagyományos őszi éremgyűjtő találkozó keretében emlékezett meg alapításáról, alapítóiról és eddigi munkásságukról.
Tovább...
 
A barokk kor éles szemű csillagászai Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 01.
A 17. század tudósai már szabadon az ideológiáktól gondolkodtak, így váltak a szaktudományok jeles képviselőivé – ahogy Cassini és Huygens, akikről dr. Nagy Rezső tart előadást hétfőn a Szabművházban. A barokk kor éles szemű csillagászai című ismeretterjesztő programra minden érdeklődőt szeretettel várnak, akik kíváncsiak például az ingaóra feltalálójának óriási felfedezéseire.
Tovább...
 
Sült tarjával és langallóval avatták az új közösségi kemencét Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 01.
ImageKözösségi Kemencét avattak Feketehegy-Szárazréten a Szent Mihály-napi sokadalom rendezvényén. Az egybegyűlteknek gulyásleves, marhapörkölt főtt a kerti konyhában, és sült kolbász, hurka, tarja és langalló is sült a kemencében. A kerti közösségi tér elkészülését és a megjelent sokadalmat dr. Cser-Palkovics András polgármester és Szigli István önkormányzati képviselő köszöntötték.
Tovább...
 
Külföldi misszionáriusok látogattak a Városházára Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 01.
A Magyarországon szolgáló külföldi misszionáriusok Székesfehérváron tanácskoztak arról, hogyan tekintenek ma a gyermekek és a fiatalok az Eucharisztiára. A VII. országos találkozó házigazdája Spányi Antal megyés püspök volt, aki előadást is tartott a résztvevőknek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.
Tovább...
 
Eldugult az orrod? Így szüntetheted meg pár perc alatt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. szeptember 28.
ImageKíváncsi vagy arra az egyszerű gyakorlatra, amely segítségével pár perc alatt megszüntethető az orrdugulás? Akkor olvass tovább!
Tovább...
 
Újraélesztési bemutatóra várja az érdeklődőket a Szív Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. szeptember 28.
ImageAz újraélesztéssel kapcsolatos nyílt bemutató napot tartanak a Székesfehérvári Szív Egyesület szervezésében jövő kedden a Deák Szakgimnáziumban. A szív világnapjához kapcsolódó, 17.30 órakor kezdődő programon számos, az egészségvédelemmel foglalkozó szervezet képviselteti magát, de szívesen fogadnak bárkit, akit érdekel az életmentés.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 10516