Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Erősítsd immunrendszered kínai datolyával Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. december 26.
ImageNégyezer évvel ezelőtt szent faként tisztelték Kínában a jujubát, mely íze a nyers datolyához hasonlít. A rómaiak időszámításunk kezdete előtt is termesztették ültetvényeiken e növényt. A kínai datolyaként is emlegetett gyümölcsöt hazánkban alig ismerik, pedig vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, s kiváló immunerősítő.
Tovább...
 
Vega vagy vegán? Mi a különbség? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. december 26.
ImageBár gyerekkorunkban belénk verték, hogy milyen fontos a húsfogyasztás („Legalább a húst edd ki belőle!” – unszolják a nagyik „rosszétkű” unokáikat e klasszikusnak számító mondattal most és régen is), azért be kell ismerni, hogy van élet e fehérjeforrás nélkül is. Sőt, minőségi, energiában dús és egészséget biztosító.
Tovább...
 
Biztos, hogy a cukortól lesz édes az élet? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. december 26.
ImageKarácsony környékén ritkán látni olyan asztalt, amely ne roskadozna a habos-babos süteményektől. Sőt, a karácsonyfa se ússza meg pár zacskó műszínű – vagyis mesterségesen túlszínezett - habcsók és néhány kiló szaloncukor nélkül.
Tovább...
 
Kumquat, azaz a koktélnarancs Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. december 26.
ImageIcipici vitaminbombát ajánlok most: a törpe mandarinnak is nevezett kumkvat nagyon apró, mégis annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy méretes narancs! Dísznövényként is termeszthető, Európában szobai cserepes növényként, vagy teraszon és télikertben dézsában egyaránt megél, a bonsai növényekhez hasonlít.
Tovább...
 
Hagymatea: megfázás és köhögés ellen nincs ennél jobb Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. december 25.
ImageNagymamám mindig hagymateát főzött, ha valaki náthás lett, vagy influenza gyötörte. Anyukám ugyanezt a módszert alkalmazta az említett esetekben, és mi, mint a família ifjabb nemzedékei szintén a hagymához fordulunk - gyógyszerek helyett -, amikor a szeretteinknél észrevesszük, hogy gyorsan fogy a 100-as csomagolású papír zsebkendő, és mikor kezünk gyorsan felforrósodik a vizsgált homlok érintése során.
Tovább...
 
A karácsony egyik jelképe: a magyal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. december 24.
ImageSzenteste nemcsak az átnyújtott ajándék kap kiemelt figyelmet - a szereteten túl persze -, hanem a csomagolás is, amely a meglepetést rejti. A díszcsomagok, tasakok, névkártyák kedvelt motívuma a közönséges magyal, amely tűzpiros termésével és sötétzöld levelével tökéletes karácsonyi díszítő elem akár képeslapokon megjelenítve, akár a nappali asztalára kitéve egy téli kompozíciós tál részeként – és még kerti sövényként is gyönyörűen mutat.
Tovább...
 
Hogyan tartsuk sokáig életben a karácsonyfát? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. december 23.
ImageA karácsony egyik központi eleme a fenyőfa, amely feldíszítve, tökéletes harmóniát árasztva ékesíti a lakásokat, s teszi meghittebbé az ünnepi készülődést, az ajándékozást, a családi/baráti látogatásokat. Mindenki szeretné minél tovább megőrizni a szenteste hangulatát, s marasztalni a pillanatot, amely a szeretet varázslatos erejét hirdeti. Ezért (is) lényeges kérdés a karácsonyfa élettartamának növelése …
Tovább...
 
Minden, amit a karácsonyi kaktuszról tudnod kell Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. december 23.
ImageMostanában egyre több adventi kellékkel lepnek meg szeretteim. A múltkor kaptam egy mikulásvirágot, most pedig egy karácsonyi kaktusszal ajándékozott meg egy igen kedves barátom. Mivel hajlamos vagyok a kiszárítás és a túlöntözés ciklikus változtatására (kiváltképp kaktuszok esetében), gyorsan utána is néztem annak, mit kell tennem azért, hogy új kedvencem ne halálozzon el túl korán. Elődeitől eltérően.
Tovább...
 
Mitől szabad a csók? - Mindent a fagyöngyről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. december 23.
ImageRomantikus amerikai filmek ömlenek ki a TV-ből decemberbe fordulva. Karácsonyi csengettyűket rezegtetnek (hogy a szív is dobogjon tőlük bőszen, és a szemből is gördüljön a meghatottság könnye), piros-fehér-csillogó színkompozíciós dizájnban úsznak, és boldogságban is persze (kifejezetten a végén, hogy a megszokott happy end se maradjon el).
Tovább...
 
Ne menj a boltba banánért!  Szakíts le egyet otthon a fáról! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. december 22.
ImageA banán az egyik legnépszerűbb déligyümölcs. Fogyaszthatjuk nyersen, sütve, turmixként, készíthetünk belőle arc- és hajpakolást, aszalhatjuk, kandírozhatjuk, és a kisbabáktól kezdve a testépítőkön át az agg-korúakig szinte mindenki szereti. Az ára viszont nem épp pénztárca-barát. Ezért jó ötlet beszerezni otthonra egy banánfát!
Tovább...
 
Tegyünk földimogyorót a karácsonyi asztalra  és a kertünkbe! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. december 22.
ImageFöldimogyoróból készülhet fagylalt, sütemények, dúsíthatunk vele turmixokat, dobálhatjuk főtt ételek (húsok, rizs, köretek) tetejére, vagy akár salátára is szórhatjuk. A testépítők étrendjében is megtalálhatjuk ezt a finomságot, ahogyan számtalan csokoládé összetevőjeként is fontos szerepet kap – és persze a mi kertünkből se hiányozhat! S megéri termeszteni, mivel elég borsos ára van a boltokban/piacon, függetlenül attól, hogy épp „szezonja” van-e vagy sem.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 9391