Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Nyílt napot rendeznek január 16-án, hétfőn az Óbudai Egyetem fehérvári képzéseiről Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. január 14.
Nyílt napra várja a továbbtanulásra készülőket január 16-án, hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. A program a Pirosalma utcai Geoinformatikai Intézetben lesz, ahol többek között a felvételiről, a duális és az újként induló gazdasági képzésről, a juttatásokról és a diákéletről tájékoztatják a résztvevőket.
Tovább...
 
Vonatváró és parkoló épül a Szárazrét megállóhely mellett Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. január 13.
December óta a Fehérvár-Komárom vonalon járó vonatok Szárazrét megállóhelyen is megállnak. A városrészben élők, akik ezt a közlekedési eszközt választják, hat perc alatt érnek be a székesfehérvári vasútállomásra. Az elővárosi közlekedés lehetőségét erősíti, hogy hamarosan elkészül egy fedett vonatváró a peronon és a megálló mellett egy 18 férőhelyes parkoló. A további tervek között szerepel kerékpártárolók kialakítása is – hangzott el a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
Szentmise a doni hősök tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. január 13.
1943. január 12-én kezdődött a 2. magyar hadsereg megpróbáltatásainak sora, melynek következtében több mint százezer magyar honvéd esett el a Don-kanyarnál. Csütörtökön este Spányi Antal megyés püspök a nyolcvan évvel ezelőtti harcokban hősi halált halt, megsebesült, vagy fogságba esett katonák és családjaik emlékére imádkozott.
Tovább...
 
Polgármesteri Elismerő Emlékérmet kapott Zákányi Tamás   Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2023. január 13.
A városüzemeltetésért és a város fejlesztéséért Polgármesteri Elismerő Emlékérmet adományozott dr. Cser Palkovics András polgármester Zákányi Tamásnak, aki majd’ húsz éve a Városgondnokság munkatársa és az utóbbi mintegy másfél évtizedben városüzemeltetési igazgatóként dolgozott, mostani nyugdíjba vonulásáig.
Tovább...
 
Felfázás ellen: vörös áfonya Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2023. január 13.
A felfázás minden nő rémálma. Kevés dolog rosszabb annál, mint amikor másodpercenként úgy érezzük, hogy ki kell mennünk a mosdóba. Ráadásul van, amikor a vizeletürítést fájdalmas, égő vagy csípő érzés kíséri. – Ilyenkor jön jól a vörös áfonya!
Tovább...
 
Temesvári Márta: A szép magyar kert (könyvajánló) Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2023. január 13.
A kötet a fontosabb szereplők bemutatásával képet ad a hazai kertművelés jelenlegi állapotáról, a fontosabb trendekről és kihívásokról. A terület határai egyértelműen meghúzhatók: legnagyobb számban a tervezéssel, kertépítéssel foglalkozó cégek jelennek meg a kötetben. Szintén nagyobb teret kapnak a kertépítőket kiszolgáló vállalkozások, úgymint a faiskolák, erdészetek, dísznövénykertészetek, és más, a kertépítés folyamatában résztvevő cégek a kerti kő gyártókkal bezárólag.
Tovább...
 
Adni nemcsak ünnep idején jó érzés! Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. január 13.
Mintegy 1200 fehérvári és a város agglomerációjában élő családnak tették szebbé az ünnepi időszakot azok, akik segítő szándékkal csatlakoztak a Székesfehérvár Önkormányzata és hét szociális szervezet, intézmény által meghirdetett, közös adománygyűjtő programhoz. A nehéz helyzetben élőkről e szervezetek folyamatosan gondoskodnak, így a civil támogatást nemcsak a kiemelt időszakokban, hanem a hétköznapokban is köszönettel fogadják – hangzott el azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet Mészáros Attila alpolgármester és Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője tartott annak kapcsán, hogy február végéig meghosszabbították az adománygyűjtést.
Tovább...
 
Kiadó utcai bejáratos üzlethelyiség Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2023. január 12.
Székesfehérvár központjában, a történelmi belváros mellett többszintes kereskedelmi épület 491m2 összalapterületű földszinti és emeleti része egyben vagy megosztva szintenként kiadó!
Tovább...
 
Még ebben a hónapban elszállítja a fenyőket Székesfehérváron a Depónia Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. január 12.
Még január hónapban elszállítja a fenyőfákat Székesfehérváron a Depónia Nonprofit Kft. A cég arra kéri az ügyfeleit, hogy minden díszítőelemet távolítsanak el, és helyezzék ki a fákat a gyűjtőedények mellé.
Tovább...
 
Megemlékezés a magyarországi németek elhurcolásának emléknapja alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. január 12.
Megemlékezést tart a Székesfehérvári Német Nemzetiségi Önkormányzat a magyarországi németek elhurcolásának emléknapja alkalmából. Január 14-én, szombaton 15 órakor a székesfehérvári németek Kossuth utcai emléktáblájánál koszorúzás lesz, majd az Árpád Fürdő rendezvénytermében a Felsővárosi Általános Iskola diákjai adnak műsort.
Tovább...
 
Ideiglenesen le kellett zárni a murvás parkolót Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. január 12.
Az elmúlt két nap esős időjárása miatt annyira megtelt vízzel a mélyen fekvő, murvás, ideiglenes parkoló, hogy gyakorlatilag használhatatlanná vált. A Városgondnokság éppen ezért ideiglenesen kénytelen volt tegnap este lezárni parkolót. A terület magánterület és nincs vízelvezetése. A Városgondnokság ma megkezdi a parkolóban a felgyülemlett víz kiszivattyúzását.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 18028