Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Egymillió forint adomány gyűlt össze a Székely Bálon Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 07.
A IV. Székesfehérvári Székely Bál jótékonysági rendezvényen egymillió forint összegű adomány gyűlt össze. A kedvezményezettek idén székesfehérvári, erdélyi és kárpátaljai magyar gyermekek – a bevételből támogatják a csíkpálfalvi iskolát és a ráti gyermekotthont, valamint fehérvári középiskolásoknak szerveznek Trianon-múzeum látogatást. Juhász László alapító, főszervező mondott köszönetet a támogatóknak és a közreműködőknek a Szent István Művelődési Házban.
Tovább...
 
Egy az autizmushoz kapcsolódó gyerekkönyv írója lesz a vendég Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 07.
Gyerekkönyvről beszélgetnek pénteken az Igézőben: Csender Levente, a kortárs magyar irodalom erdélyi származású írója lesz a Parnasszus kortárs apostolai irodalmi sorozat vendége. A különleges Meditittimó kalandjai című könyvéről – amely az autistákhoz kapcsolódó elfogadás kérdését szövi bele a történetbe – Takács Tamás irodalmárral beszélgetnek.
Tovább...
 
A „Communities in Bloom” zsűritagjai megérkeztek Székesfehérvárra Nyomtatás E-mail
Írta: Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész   
2019. június 06.
Az idén 25. alkalommal megrendezésre kerülő „Virágzó Közösségek” (Communities in Bloom) nemzetközi versenyén Székesfehérvár is megméretteti magát nagyváros kategóriában. Székesfehérvárt ezekben a napokban értékeli a „Communities in Bloom” két zsűritagja, a kanadai John Lohuis és az amerikai Alex Pearl. A zsűri tagjait és az őket kísérő szakemberek alkotta delegációt Székesfehérvár polgármestere fogadta a Városházán, ahol rövid tájékoztatást adott a város történelmi múltjáról, jelenéről és jövőbeni fejlesztési terveiről egyaránt.
Tovább...
 
Hogyan vészeljük át a kánikulát? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. június 06.
Micsoda kérdés! Természetesen tengerparton, pálmafák között kifeszített függőágyban, jéghideg koktéllal a kezünkben, miközben egy szimpatikus fiatalember vagy hölgy nagy boldogan legyez minket a hőséget elűzendő. Pár méterre tőlünk morajlik a tenger, hófehér homok vakítja el a naplemente felé révedező szemet, s szívünk csordultig telik a nyugalom és a harmónia érzésével… Akinek pedig nem jut ki e jóból, annak íme néhány jó tanács.
Tovább...
 
Folytatódik a Királykút lakónegyed belső útjainak felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2019. június 06.
Kezdődik a Mikszáth Kálmán utca 9-15. mögötti belső szervizút és a járdák teljes felújítása. A Forgó utcáig tartó útfelújítás határideje augusztus 31., a munkaterületet szerdán adták át a kivitelezőnek. A felújítás a Városgondnokság ÚT 2017-19. programjának keretében valósul meg.
Tovább...
 
Mit tegyünk, hogy ne darálja le a meztelen csiga a kertünket? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. június 06.
Egyre jobban terjed, és hatalmas károkat okoz a spanyol meztelen csiga Magyarországon. E roppant falánk állat válogatás nélkül megrág mindent, ami az útjába kerül. Rendkívül szapora és nagyon jól alkalmazkodik a körülményekhez. – Hogyan védekezzünk ellene?
Tovább...
 
Egészségnap és Borsófesztivál is lesz június 15-én Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. június 06.
Két fontos közösségi programot is tartanak június 15-én, jövő szombaton Feketehegy-Szárazréten. 9 órától az általános iskola épületében lesz a városrészi egészségnap, ahol ingyenes szűrővizsgálatokkal várnak minden korosztályt. 10 órától a közösségi központ gasztroudvarában serénykednek, kóstolnak az résztvevők a Borsófesztiválon, melyre június 12-ig fogadják a jelentkezéseket.
Tovább...
 
Okoseszközök és képzés látássérülteknek Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2019. június 06.
Megkezdődött a látássérülteknek segítő Távszem projekthez kapcsolódó eszközök kiosztása Székesfehérváron. A LÁRKE-n keresztül huszonöten juthatnak a megyében akadálymentesített okostelefonhoz és képzéshez, ami a távoli segítségnyújtásra szolgáló Távszem alkalmazás használatát segíti.
Tovább...
 
Energetikai konferenciát tartottak a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 06.
Hetven éves az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület, a Székesfehérvári Csoport pedig 40. jubileumát ünnepli. A Városházán rendezett konferencián dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében az energiaellátásnak a városfejlesztést meghatározó fontosságára hívta fel a figyelmet, kiemelve a fejlett ipar növekvő energiaigényét, a közösségi közlekedésnek és az okosvárosnak az energetikával összefüggő szempontjait.
Tovább...
 
„Süvegemen nemzetiszín rózsa” Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 05.
Hetedik alkalommal hirdették meg a Kárpát-medencei Gyermekrajzpályázatot: a „Süvegemen nemzetiszín rózsa” tematikával beérkezett legjobb alkotásokból nyílt kiállítás a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A Honvédség és Társadalom Baráti Kör kezdeményezésére idén több mint 1600 diák fejezte ki a színek és a formák nyelvén, mit gondolnak a hadtörténelem magyar eseményeiről, és mit jelent számukra a magyar identitás.
Tovább...
 
„Aki itt van, itt van” Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 05.
BALANCE SERVICE 2019 – GaramiRichárdEstre várják a közönséget csütörtökön este A Szabadművelődés Házába. Bemutatják a biciklitárolók újraavatására írt szövegekből és fotókból összeállított füzetet, performanszot szerveznek Ricsi fotóinak egymásra másolásával, majd bábelőadás idézi meg Lugosi Béla színművészt, Drakula gróf alakítóját.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 11601