Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Hogyan védekezzünk a szúnyogok ellen? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. május 29.
ImageFüstölő? Elektromos riasztók? Különleges, „távoltartó” növények? Bűzlő spray a testünkre fújva? „Érdekes” kipárolgást eredményező ételek fogyasztása? Mivel tudjuk távol tartani a kis vérszívókat? Van-e hatásos módszer, vagy marad a hessegetés, csapdosás, s a sértett bőrfelszín vakargatása?
Tovább...
 
Balogh Béla: Teremtő nyelv és teremtés Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 29.
"Bármihez nyúltam, úgy tűnt, tökéletesen illeszkedik egy olyan világképbe, ahol az ember nem csak fizikai lény, hanem egyben energialény is, és ahol a születés előtti élet, a halál utáni élet és az egész univerzum minden részletére kiterjedő gondos tervezés nem hit kérdése, hanem fizikai törvényekkel és kísérletekkel alátámasztható tény."
Tovább...
 
Zengjen együtt ismét ezer lélek a Szent Jobb ünnepén! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. május 29.
Közkívánatra idén is lesz „folkmise”, azaz gregorián és népénekes mise Szent István tiszteletére a budapesti Szent István Bazilikában. A Hagyományok Háza és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem által szervezett esemény május 30-án, a Szent Jobb megtalálásának ünnepnapján 18.00 órakor kezdődik, a misét – melyet Spányi Antal megyés püspök celebrál – Halmos Béla és az idén elhunyt Kallós Zoltán emlékének szentelik.
Tovább...
 
Szakmai innováció és fejlesztés Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 29.
A Székesfehérvári Tankerületi Központ sikeres pályázatot nyújtott be az EFOP-3.1.6-16 kódszámú, A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése című felhívásra. A 2021-ig megvalósítandó Szakmai innováció és fejlesztés a különleges bánásmódot igénylő gyermekekért projekt – amely 398 millió forintból valósul meg – nyitó rendezvényét a Városházán tartották tegnap.
Tovább...
 
Nyaralási kisokos családoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Suhajda Bettina   
2018. május 28.
ImageIdén június 15-én zárul a tanév, így a diákoknak kereken két és fél hónapjuk lesz a jól megérdemelt lazításra. A már jó előre lefixált nyári programok, tennivalók mellett itt az ideje elkezdeni készülni a családi nyaralásra is, főleg, ha ebben az évben a nagyszülőket is magunkkal visszük. Már a tervezéskor érdemes megfogadnunk Sebestyén Orsolya, a NaturMed Hotel Carbona gyermekanimátorának tippjeit, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a közös utazásból.
Tovább...
 
Öreghegyi Borverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 28.
ImageBorversenyt hirdetnek Öreghegyen a városrész termelőinek és a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend tagjainak. Három palack borral lehet nevezni május 30-ig, az eredményhirdetést június 1-jén tartják a Közösségi Házban.
Tovább...
 
Hősök Napja Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. május 28.
Május utolsó vasárnapja a Hősök Napja. Székesfehérváron pénteken kezdődött és vasárnap, a belvárosi Hősök terén zárult az a megemlékezéssorozat, melynek keretében a háborúkban elesett katonákra emlékeztek. Vasárnap délben Székesfehérvár Önkormányzata közös megemlékezést tartott a Fejér Megyei Önkormányzat, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság és a honvéd hagyományokat őrző civil szervezetek képviselőinek részvételével.
Tovább...
 
Szalamander a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. május 28.
Image24 végzős geoinformatikus hallgató búcsúzott az iskolájától és az Alma Maternek helyet adó várostól. Most szombaton már a 47-dik évfolyam búcsúzhatott a selmecbányai diákhagyományok szerint Székesfehérváron.
Tovább...
 
Manólaktól az Égig érő paszulyig Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. május 28.
ImageSün, manó, Rumini, Égig érő paszuly - mesés kiskertekkel telt meg a Zichy liget zenepavilon körüli része. Az I. Székesfehérvári Gyermek Kertépítő Versenyen a város minden óvodájából egy-egy csoport, összesen 23 kiskertész csapat vett részt, akik szombaton délelőtt mesebeli kiskerteket alakítottak ki a 200x120 cm-es ágyásokban.
Tovább...
 
Jótékonysági koncert az Országos Papi Otthon javára Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. május 28.
ImageJótékonysági koncertet szervezett a Katolikus Szeretetszolgálat a székesfehérvári Országos Papi Otthon megsegítésére. Tóka Ágoston orgonaművész és a Musicolore énekegyüttes közös hangversenyét követően a közönség tagjai adományaikkal támogatták a nemes célt.
Tovább...
 
Rászorulóknak segítettek Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. május 28.
ImageA Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány minden lehetőséget megragad, hogy segítsen a város és a környék rászorulóinak. Folyamatosan különféle akciókat szervez Fekete Zsuzsanna vezetésével az érintett családok, főképp a gyermekek érdekében, az idén hónapról hónapra például ruha- és ételosztást.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 10048