Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A kánikula felerősíti az allergiás tüneteket Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2021. július 12.
A következő időszak nehéz lehet az allergiások számára, mert a száraz, meleg idő felerősítheti az allergiás tüneteket – közölte Nékám Kristóf allergológus .
Tovább...
 
Tanácsok cukorbetegeknek, repülős utazásokhoz Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2021. július 12.
Nyáron egyre többen utaznak messzi tájakra, hála a megfizethetőbb repülőjegyeknek. Egy-egy ilyen utazás -főleg, ha hosszabb-, még egy egészséges ember szervezetét is megterhelheti, hát még azokét, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek. A cukorbetegeknek például egy kész utazási tervvel kell előállniuk, ráadásul arra is kell ügyelniük, hová is teszik a gépen az inzulint.
Tovább...
 
Több mint 1,6 milliárdos kormánytámogatás a Ciszterci felújításához Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. július 09.
1,67 milliárd forinttal támogatja a Kormány a Ciszterci Gimnázium felújításának 2. ütemét. Az erről szóló határozat szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben, a koronavírus-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítését célzó egyedi fejlesztési támogatásokról szóló határozat részeként.
Tovább...
 
Az új buszmenetrend a Fehérvár hetilap mellékletében Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. július 09.
A Fehérvár hetilap tegnapi számának mellékleteként megjelent az új érvényes autóbusz-menetrend. Az ingyenes lapot szokás szerint minden háztartásba eljuttatják. Akik valamilyen okból mégsem kapják meg, a melléklethez hétfőtől több helyen is hozzájuthatnak: a Városháza ügyfélszolgálatán, az autóbusz-pályaudvaron, a Volán Rákóczi és Jancsár utcai jegypénztárában, valamint a városi uszodában helyeznek el pluszpéldányokat.
Tovább...
 
Tegnaptól működik az elektromosroller-hálózat Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. július 09.
Tegnaptól új közlekedési lehetőséggel élhetnek a székesfehérváriak: már működik a Lime elektromosroller-hálózata. Az applikáció letöltésével lehet igénybe venni a szolgáltatást, ami az első 15 percet ajándékba adja, és bérlet is segíti a felhasználókat. A fiatalos és környezetkímélő közlekedési fejlesztésnek köszönhetően a városban holnaptól már 200 roller érhető el összesen 50 ponton.
Tovább...
 
Babonákról, sötét varázslatokról szerveznek izgalmas előadás-sorozatot Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. július 09.
Babonákról, sötét erőkről, varázslatokról, rítusokról szervez izgalmas nyári előadás-sorozati a Szent István Király Múzeum. A nyitó program július 9-én, pénteken 19 órakor lesz az Országzászló téri épületben, ahol a bajkáli sámánizmusról tart ismeretterjesztést Sántha István, a Néprajztudományi Intézet munkatársa.
Tovább...
 
Megújul az István Király Iskola udvara Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. július 08.
A következő tanévnyitón már felújított belső udvar fogadja a 35 éves jubileumát ünneplő István Király Általános Iskola tanulóit. A képviselői keretből elindult beruházás mellett zajlik az intézmény mellett a parkolók építése: 22 új kialakítású, illetve 2 „kiss & go” hellyel, amit 35 millió forintból valósul meg a városi Saára Gyula program keretében.
Tovább...
 
Polgármesteri Elismerő Emlékérmet kapott Lóránt Péter Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. július 08.
Dr. Cser-Palkovics András meghívására ma újra Székesfehérvárra látogatott az egykori Alba klasszis, válogatott kosárlabdázó, Lóránt Péter, aki 20 év után idén végleg visszavonult az élsporttól. A találkozó alkalmával a polgármester gratulált a példaértékű karrierjéhez, és a város sportéletéért végzett munkájának elismeréséül Polgármesteri Elismerő Emlékéremmel tüntette ki Lóránt Pétert, aki profi karrierje után is a kosárlabda háza táján fog tevékenykedni. Bátyjához, Lóránt Andráshoz hasonlóan maga is mint játékosmenedzser dolgozik tovább.
Tovább...
 
Augusztus 7-én lesz a Fehérvár Hero díjátadója Nyomtatás E-mail
Írta: Sári Máté   
2021. július 08.
A hétvégén véget ért a Fehérvár Hero játék második fordulója. A résztvevők ismét sok érdekes feladattal, izgalmas kihívással találkozhattak a játékban, amelyet most azzal nehezítettek a szervezők, hogy az őszihez képest megemelték a szintekhez tartozó ponthatárokat. A játék végére hármas holtverseny alakult ki az élen, az eredményhirdetést és a díjátadót augusztus 7-én, szombaton a Művészkorzón tartják meg. A szintekhez tartozó ajándékokat július 11., vasárnapig lehet átvenni a Tourinform Városház téri irodájában.
Tovább...
 
Társasjáték, jóga, óriásbábok és kincsvadászat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. július 08.
Péntektől hétfőig számos tartalmas, jó szórakozást ígérő közösségi programot kínál a Cselekvő Fehérvár: társasjáték klubba, jóga foglalkozásokra, óriásbáb-készítésre, kincsvadászatra és kerékpáros helyismereti kirándulásra hívják az érdeklődőket.
Tovább...
 
Üzenet az olimpiára készülő magyar sportolóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. július 08.
Július közepéig van lehetőség arra, hogy a tokiói olimpián résztvevő magyar sportolóknak egy naplóba jegyezve eljuttassák a szurkolók biztató, erősítő gondolataikat. A Magyar Olimpiai Bizottság védnökségével indult el az Újra úton az olimpiai fáklya! programsorozat Kovács István vezetésével. A hosszútávfutó óvodákban, nyári táborokban tartja a mozgást és az olimpiát népszerűsítő foglalkozásokat, és gyűjti a szurkolói üzeneteket.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 15316