Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Quartettissimo IX. Európai Vonósnégyes Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. július 28.
ImageA Károlyi József Alapítvány szeptember 28. és 30. között kilencedik alkalommal szervezi meg a „Quartettissimo” Európai Vonósnégyes Fesztivált. A különböző európai országokból érkező vonósnégyeseknek ez az immár hagyományossá vált találkozója egyre nagyobb közönséget vonz és számos intézmény, többek között, a Francia Intézet, valamint a Mécénat Musical - Société Générale Bank támogatását élvezi.
Tovább...
 
Királyi hírnökök a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. július 28.
A Székesfehérvári Királyi Napok királyi hírnökei adtak ízelítőt az augusztusi összművészeti fesztivál hangulatából szombaton délután a Belvárosban.
Tovább...
 
Napozzunk egészségesen! - 5 orvosi tipp Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. július 27.
ImageJavában zajlik a nyár, amikor csak tehetjük, igyekszünk a vízparton sütkérezni és D-vitamint gyűjteni. Ahhoz azonban, hogy mi is és bőrünk is biztonságban élvezze a nap sugarait, nem árt néhány dologra figyelnünk, mivel évről-évre egyre magasabb UV-sugárzásról lehet hallani. Mennyit legyünk a napon, mivel, mikor és hogyan kenjük magunkat, mit együnk napozás előtt – az alábbiakban orvos szakértő ad öt tippet az egészséges napozáshoz.
Tovább...
 
Hogyan ússzuk meg fülgyulladás nélkül a strandszezont? Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. július 27.
ImageHa ébredt már arra egy strandolós napot követően, hogy valamelyik füléből éles fájdalom sugárzik, akkor érdemes elolvasnia dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter tanácsait a megelőzéshez.
Tovább...
 
Mozgássérülteknek kifejlesztett vizsgálóágy a kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. július 27.
ImageEgy modern, a mozgásukban korlátozottaknak kifejlesztett vizsgálóágy segíti mostantól a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Rendelőintézetébe érkező páciensek vizsgálatát. A Székesfehérvár Önkormányzata, az EsélyKör az egészségügyi intézmény, valamit egy alapítvány összefogásának köszönhetően a rendelőintézet egyik sebészeti vizsgálójában használják mostantól az ágyat.
Tovább...
 
Szeptembertől közel 350 új fehérvári elsős hallgató Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. július 27.
ImageNyilvánosságra hozták a felvételi ponthatárokat és mindenki megtudhatta, felvételt nyert-e az általa megjelölt felsőoktatási intézménybe. A város mindenkinek gratulál, aki felvételt nyert valamely felsőoktatási intézménybe. Az adatokból kiderül, hogy tovább erősödik a székesfehérvári felsőoktatás.
Tovább...
 
Különleges vérhold az égbolton Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. július 27.
ImageJúlius 27-én, pénteken a 21. század leghosszabb holdfogyatkozása figyelhető, amely nyomon követhető lesz az ország területéről. A különleges és ritka égi jelenséget az érdeklődők A Szabadművelődés Háza Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálójában 20.00 órától másnap hajnal 1 óráig távcsővel is megfigyelhetik.
Tovább...
 
Nők VS. Férfiak: Ki figyel jobban a gumira? Nyomtatás E-mail
Írta: Valent Ágnes   
2018. július 27.
ImageMíg az utakon óvatosabb hölgyek elsősorban az abroncsnyomással kapcsolatos problémák, valamint a padkák és kátyúk okozta sérülések miatt, addig a sportosabban vezető férfiak jellemzően a vezetési stílusukból adódó abroncssérülések miatt térnek be a gumiszervizekbe – derült ki a Bridgestone gumiszervizek vezetői körében végzett elemzéséből. A gyorsabb tempó miatt a férfi autósok általában hamarabb kénytelenek új abroncsot venni, mint az autójukat és a gumikat is jobban kímélő nők. Egy dolog azonban mindkét nemre jellemző: csere esetén egyre fontosabb szempont a gumiabroncs minősége és megbízhatósága.
Tovább...
 
Anyatejes táplálás világnapja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. július 26.
ImageAz anyatejes táplálás világnapján tartalmas délelőtti programmal várja az érdeklődőket a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda. A Szabadművelődés Házában 2018. augusztus 1-jén, szerdán 09.30 órakor kezdődő eseményen többek között a szoptatásról, a mozgásfejlesztő játékokról és a kicsiket érintő elsősegélynyújtásról is hallhatnak előadást a leendő és gyakorló édesanyák, szülők egyaránt.
Tovább...
 
Tudtad, hogy a málna csonthéjas termésű? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. július 26.
ImageNem viccelek, tényleg így van! Amit mi a málna termésének mondunk, az botanikai szempontból sok-sok, szorosan egymás mellett fejlődő csonthéjas termésből álló terméscsoport. – Érdekel még más érdekesség is a málnáról? Akkor olvass tovább!
Tovább...
 
In memoriam Matus György Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. július 26.
Szomorú szívvel értesült róla szerdán délután Székesfehérvár közössége, hogy 72 esztendős korában elhunyt Matus György színművész.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 10232