Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Felavatták Pákozdon a Béke Lángja emlékművet Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2019. június 24.
Ünnepélyes pillanatokkal és a Béke Lángja emlékmű avatásával nyílt meg VII. Emlékparki Nyár programsorozat a Pákozdi Katonai Emlékparkban. A rendezvényen került sor az osztrák Béke Lángja Alapítvány által alapított Béke Lángja kitüntetés átadására is. Az emlékpark a Múzeumok Éjszakája programsorozat kapcsán is sok látnivalót kínált a látogatóknak.
Tovább...
 
Épített örökségünk üzenete Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. június 24.
Ünnepi pillanatokkal kezdődött a Múzeumok Éjszakája Székesfehérváron. Felavatták és megszentelték a felújított Szent II. János Pál pápa teret a Szent István-székesegyház előtt. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Cser-Palkovics András polgármester és Kulcsár Mihály, a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont igazgatója. A teret Spányi Antal megyéspüspök áldotta meg.
Tovább...
 
Szombaton avatják a II. János Pál pápa teret Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 21.
A megszépült II. János Pál pápa tér avatásával kezdődik szombaton a Múzeumok Éjszakájának programsorozata. Megnyitja kapuit a Szent Anna-kápolna, körsétát tehetünk a Városházán, este pedig médiainstallációkkal kísért fúvós koncertet tartanak a Díszudvarban.
Tovább...
 
Múzeumi programkavalkád szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 21.
A Budenz-ház, a képtárak, a Nemzeti Emlékhely, a Játék- és a Patikamúzeum, az Országzászló téri épület, valamint a Gorsium is bekapcsolódik a Múzeumok Éjszakájába. A színes és izgalmas kínálatban a tárlatvezetések mellett múzeumi koncertek, családi foglalkozások, táncok, improvizatív műsorok, bemutatók, performance-ok és vetítések is szerepelnek.
Tovább...
 
Tudatos tervezés: kevesebb stressz, egészségesebb élet Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2019. június 21.
Hogyan őrizzük meg testi és lelki egészségünket a stressz ellenére? Miként maradhatunk kiegyensúlyozottak a rohanó hétköznapokban? A Coca-Cola vállalat két szakértőt kért fel - Almási Kitti pszichológust és Szűcs Zsuzsanna dietetikust -, hogy segítsenek a fenti kérdések megválaszolásában.
Tovább...
 
Emlékparki Nyár-megnyitó és Múzeumok Éjszakája a KEMPP-ben Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. június 21.
Hadtörténelmi időutazást kínáló, gazdag programokkal várja az érdeklődőket szombaton a pákozdi Katonai Emlékpark. Kezdődik az VII. Emlékparki Nyár, felavatják a Béke Lángja Emlékművet, illetve tematikus tárlatvezetések és haditechnikai bemutatók is lesznek a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódóan.
Tovább...
 
Nyári sminkelési tanácsok a kozmetikustól Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. június 21.
Az évszakok változásával bőrünk állapota és igényei is változnak. Nyáron a szakemberek elsősorban az erős UV-sugárzásra és a hidratálásra hívják fel a figyelmet, a bőr megfelelő ápolása azonban ennél összetettebb feladat. Mire figyeljünk sminkeléskor a nagy melegben? A témával kapcsolatban a hévízi NaturMed Hotel Carbona kozmetikusa ad néhány hasznos tanácsot.
Tovább...
 
Műanyaghulladékból készül a szintetikus olaj Nyomtatás E-mail
Írta: Laufer Flóra   
2019. június 21.
Újabb szintet ért el műanyag-feldolgozás és hasznosítás terén az OMV AG a tavaly átadott ReOil kísérleti üzem működtetésével. Az OMV gyára üzemanyagokat és új műanyagokat gyárt visszagyűjtött hulladék műanyagokból. Az osztrák vállalat ReOil egysége ma már 100 kilogramm hulladékból 100 liter szintetikus nyersolajat tud előállítani.
Tovább...
 
Tűzzel-Vassal Fesztivál szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. június 20.
Szombaton rendezik a XVI. Tűzzel-Vassal Fesztivált a Rác utcai Skanzen teljes hosszában. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének hagyományos programján a bugylibicska áll a középpontban, számos előadás, bemutató ehhez az eszközhöz kapcsolódik.
Tovább...
 
Belvárosi flashmob a jóga világnapja alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. június 20.
Június 21-én van a jóga világnapja. Az alkalom tiszteletére csütörtökön este 6 órakor, a Hotel Magyar Király előtt jóga flashmobot rendeznek, melyhez bárki csatlakozhat.
Tovább...
 
Várják a gyerekeket a városi nyári táborokba! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. június 20.
Jövő szerdáig lehet még jelentkezni a város velencei bentlakásos táborának első turnusára, amely június 30-tól július 5-ig tart. Fergeteges fiesta-val kezdődik majd a nyári szezon: a dél-amerikai indiánok életével, zenéjével, szokásaival, játékaival ismerkedhetnek meg a táborozó diákok.
Tovább...
 
<< Első < Előző 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8900 - 8910 / 20492