Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Készülnek a fecskék a Mesés kiskertek programra Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2019. május 24.
A fecskebarát városokhoz csatlakozott nemrég Székesfehérvár. Az apró, de igen hasznos madarakat támogató kezdeményezést a több intézményben kihelyezett műfecskefészkek mellett a Mesés kiskertek program keretében is továbbviszik pénteken.
Tovább...
 
"Megérkezett" a TE Velencére Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. május 24.
Nagy valószínűséggel Magyarország legkisebb, ugyanakkor legboldogabb egyetemi városává vált május 23-án Velence, ugyanis a tóparti településen - a korábbi KNEB-, illetve ÁSZ-üdülő átépítésével - ezen a napon adták át a Testnevelési Egyetem Vízisport és Rekreációs Központját.
Tovább...
 
A Rákóczi Szövetség elismerést adott át dr. Cser-Palkovics Andrásnak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. május 24.
30 éves jubileumát ünnepelte a Rákóczi Szövetség, visszatekintve az eltelt három évtizedre, és köszönetet mondva a támogatóknak. A rendezvényen Kövér László házelnök beszédében pótolhatatlan felvállalásnak nevezte a szervezet megalakulását és működését, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pedig azt mondta: az állam által megteremtett intézményi struktúrákat a Rákóczi Szövetség és a hozzá hasonló szervezetek töltik meg élettel, személyes kapcsolatokkal.
Tovább...
 
Virágba borul Székesfehérvár! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. május 24.
A 25 éves múltra visszatekintő, Kanada által életre hívott Communities in Bloom, azaz Virágos közösségek nemzetközi versenyre kapott meghívást Székesfehérvár. Magyarország ezzel először képviselteti magát a rangos megmérettetés „nagyvárosi” kategóriájában.
Tovább...
 
Állati Jó Gyermeknappal készül Siófok Nyomtatás E-mail
Írta: Vető Viktória   
2019. május 24.
Siófokon nemcsak május utolsó vasárnapján, hanem egész hétvégén gyereknap lesz. Idén különleges állatos programokkal várja a kicsiket és a nagyobbakat a város május 25-én és 26-án. Lesz kutyabemutató, agility pálya, állatos játszóház, ismeretterjesztő műsorok és még egzotikus állatokkal is lehet majd találkozni. Emellett az Ezer Lámpás Éjszakája országos programsorozatához is kapcsolódik a város május 26-án.
Tovább...
 
A Twitter-poszt lett a legjobb online tudósítás a Floraliáról Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. május 23.
Megszületett az Online Floralia, azaz #gorsium21 pályázat végeredménye: a legjobb tudósítás Az első nő, akit kifizetnék egy évre is <3 című Twitter-poszt lett, a közönségdíjat a Gyilkosság a Floralián, avagy koszorú, koszorú, miért vagy olyan szomorú? című cikk kapta. A beérkezett munkákat a városi Facebook-oldalon lehet megnézni.
Tovább...
 
Elkészült az Agyag utcai járdafelújítás Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. május 23.
Egyoldalas, térköves járda épült az Agyag utcában. A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. programjának keretében elkészült beruházás kicsit több mint 16,5 millió forintból valósult meg.
Tovább...
 
Tények és tévhitek az aspirinről Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. május 23.
Az aspirin igen széles körben elterjedt gyógyszer, mely -többek között- igen hatásos vérlemezke összecsapzódás-gátló hatásáról is ismert Prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája a legfontosabb tényeket és tévhiteket ismerteti vele kapcsolatban.
Tovább...
 
Nehezen viseli a hűvösebb estéket? Nyomtatás E-mail
Írta: Galenus   
2019. május 23.
A pajzsmirigynek a testhőmérsékletünk szabályozásában is fontos szerepe van, alulműködésnél igen jellemző tünet az alacsonyabb testhőmérséklet, gyakori fázósság. Mit tehetünk? Ezt is elmondja dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa.
Tovább...
 
Régészet Napja 2019 – lehull a lepel a múlt sötét titkairól Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. május 23.
Számos izgalmas program várják az érdeklődőket a Régészet Napján, melyet hatodik alkalommal rendeznek meg május 24-én és 25-én országszerte. Az aktuális téma a múlt sötét oldala, a titkok feltárása. Székesfehérváron a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületébe várják az érdeklődőket, hallhatunk például az őskor- és az épületkutatásról, illetve a kincskeresésről. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Tovább...
 
A magyarok több mint 60 százaléka megy idén nyaralni Nyomtatás E-mail
Írta: Bradács András   
2019. május 23.
Idén a magyarok többsége tervez nyaralást, és a külföldi úti célok közül az európai országok, a belföldiek közül pedig a Balaton a legnépszerűbbek – derül ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából a 18-59 éves korosztály körében végzett országos reprezentatív kutatásból. A legtöbben július második felében mennek nyaralni, és belföldi szállodaválasztásnál a kirándulási lehetőségek, a barátságos kiszolgálás, a bőséges és egészséges ételkínálat, valamint a többgenerációs programlehetőségek bizonyulnak a legfontosabb szempontoknak.
 
<< Első < Előző 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8944 - 8954 / 20399