Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Látogatóban hazánk legnagyobb szürke nyárfájánál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. május 03.
9,1 méteres törzskerülettel, 18 méteres magassággal, 150-330 év közötti életkorával Magyarország legnagyobb – ismert – példánya a vajali nagy szürke nyárfa. S ha már itt található a közelben – Székesfehérvártól fél óra autóval és hozzá tíz perc dzsungeljárás, legalábbis esős időben, a cipőbe bebugyogó lápos vízben cuppogva – hát persze, megnéztem én is ezt a szépséget!
Tovább...
 
Letették a város első parkolóházának alapkövét Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. május 03.
Négy év tervezés és előkészület után idén márciusban megkezdődött Székesfehérvár első parkolóházának kialakítása a Távírda utca – Várkörút közötti területen. A 134 férőhelyes, négyemeletes parkolóház alapkőletételén dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, valamit a beruházó Green Point Garage Kft. részéről Kovács Péter ügyvezető, a kivitelező Port-Ép Kft. részéről Lévai Gergő tulajdonos vettek részt.
Tovább...
 
Élő történelmi sakk, fáklyás tárlatvezetés Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. május 03.
Élő történelmi sakk, hagyományőrző bemutatók és fáklyás tárlatvezetés is lesz május 11-én, szombaton Székesfehérváron. Az Emlékhelyek Napján Székesfehérvár Nemzeti Emlékhelye is kitárja kapuit, hogy a látogatók felfedezhessék a magyar királyok egykori koronázótemplomának történetét és titkait.
Tovább...
 
Tavaszi megújulás az erkélyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. május 03.
Oly’ gyorsan omlik rá a nyár a tavaszra, hogy az ember már csak azt veszi észre: az erkélyen sütteti arcát a Nappal, s gondolatai a tengerparton járnak, forró homok és egzotikus pálmafák között. De midőn beúszik egy felhő a képbe, a szemek kinyílnak, s jön a döbbenet: az erkély bizony renoválásra szorul…
Tovább...
 
Egyedi, különleges ékszerre vágysz? – Hímezz magadnak! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. május 03.
Nem, nincs itt semmiféle elírás! Egy fiatal Fejér megyei anyuka, Wéber Aletta segítségével most megmutatom, hogyan készíthet otthon bárki csodás hímzett nyakláncot, fülbevalót, karkötőt. Nem kell hozzá kiemelkedő kézügyesség, és még a pénztárcánkat sem kell kifosztanunk!
Tovább...
 
Mentorprogram: A designipar fejlesztése érdekében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2019. május 03.
Design START néven indított mentorprogramot a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ), melynek célja a tehetséges designerek szakmai támogatása, ezáltal sikeres magyar designmárkák létrejöttének elősegítése. Az MDDÜ 2018-as megalakulása óta folyamatosan arra törekszik, hogy megfelelő szakmai támogatást biztosítson az iparág szereplőinek, ezáltal elismertté tegye a magyar designipart, mind a hazai, mind a külföldi piac számára.
Tovább...
 
Aktuális mammográfiai szűrések Fejér megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Csathó Barna   
2019. május 02.
A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Vértesacsán, Fülén és Sárkeszin élő hölgyeket. Sárbogárdon mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.
Tovább...
 
Ezek a legmenőbb kerti bútor trendek idén Nyomtatás E-mail
Írta: Kufár Róbert   
2019. május 02.
Az áprilisi nagytakarítás után májusban már kellemesebb feladatokra koncentrálhatunk: ideje díszbe öltöztetni, kényelmessé varázsolni az udvart, illetve a balkont. Így a nyár kezdetére már hátradőlve élvezhetjük a hosszúra nyúló estéket.
Tovább...
 
Farkas Berci, ízkavalkád, EFI... Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. május 02.
Igencsak rendhagyó május elsejére invitálták a közönséget Velencén: a szokásos vásári forgatag, gyermekprogramok, színpadi zenés-táncos, sport és gasztroesemények mellett a helyi önkéntes tűzoltók kerültek fókuszba a Kastélyparkban, ugyanis ez egyben a VÖTE (Velence Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete) hagyományteremtő napja is volt egyben.
Tovább...
 
Nyugdíjas klubvezetők kirándultak Sóstón Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. május 02.
A Nyugdíjas párbeszéd három és fél hónapos tapasztalatait és eredményeit értékelte dr. Cser-Palkovics András polgármester a klubok vezetőivel. A találkozót összekötötték egy sóstói kirándulással – abból az apropóból, hogy a programjavaslatok között olyan ötletek is elhangzottak, amelyek a helyi fejlesztések, létesítmények meglátogatásához kapcsolódtak.
Tovább...
 
Ösztöndíjas kutatók művészeti előadásaiból rendeznek konferenciát Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. május 02.
Deák Dénes május 7-én lenne 88 éves. Ezen a napon a műgyűjtő hagyatékából odaítélt ösztöndíjak kutatásainak eredményeiből tartanak emlékkonferenciát a Városházán. A tizenkét előadás között számos a városhoz kötődő művészeti téma szerepel, mint Aba-Novák falfestményei, a zsinagógák vagy a Deák Gyűjtemény önarcképei.
Tovább...
 
<< Első < Előző 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9032 - 9042 / 20399