Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Irodalom & sör Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. május 01.
Szombaton este a 972 Sörfőzdében nemcsak megkóstolhatjuk, de beszélhetünk is a sörről, mégpedig irodalmi művek alapján, írók társaságában. Levente Király és Totth Benedek lesznek a program vendégei.
Tovább...
 
"Át szeretnék valamit adni a tér- és idő feletti szellemiségből" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. május 01.
„Fő motivációm az alkotás során a szellemi törekvés. Nem művésznek tartom magam, hanem önmagam meghaladására törekvő embernek, aki mindig feljebb és előre törekszik. A művészet számomra csak eszköz és az elkészült mű csak a benső világomban elért sikereket, vagy sikertelenséget tükrözi.” (Barcsa-Turner Gábor)
Tovább...
 
Látogatóban hazánk legnagyobb szürke nyárfájánál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. május 01.
9,1 méteres törzskerülettel, 18 méteres magassággal, 150-330 év közötti életkorával Magyarország legnagyobb – ismert – példánya a vajali nagy szürke nyárfa. S ha már itt található a közelben – Székesfehérvártól fél óra autóval és hozzá tíz perc dzsungeljárás, legalábbis esős időben, a cipőbe bebugyogó lápos vízben cuppogva – hát persze, megnéztem én is ezt a szépséget!
Tovább...
 
Elkészült a Hosszúsétatér páratlan oldalán a járda felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. május 01.
Megújult a Hosszúsétatér páratlan oldali járdaburkolata a Horvát István út és a vasúti aluljáró közötti szakaszon. A kivitelezési munkák első üteme az ÚT 2017-19. program keretében valósult meg. A beruházás több mint 16 millió forintos költségét 100%-ban önkormányzati forrásból biztosították, mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila önkormányzati képviselő.
Tovább...
 
A Széna Téri Általános Iskola vendégei ismerkedtek Székesfehérvárral Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. május 01.
A Nemzeti Emlékhely, a Királykút Emlékház, a pákozdi Katonai Emlékpark, a Városháza és a Parlament szerepelnek úti célként a Széna Téri Általános Iskola gyergyószentmiklósi vendégdiákjainak tervei között. Az ötnapos program alatt a Fogarasy Mihály Általános Iskola hetedik osztályos tanulóiból álló, 14 fős csoport elsőként a Nemzeti Emlékhelyet nézte meg.
Tovább...
 
A születéshez kapcsolódó programok a hét folyamán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. április 30.
A közeledő anyák napjához kapcsolódik két holnapi és egy pénteki program: a Hetedhét Játékmúzeumban a születés kultúrtörténeti aktualitásairól tart előadást Deáky Zita etnográfus, a Fejér Megyei Művelődési Központban Orosz Katalin klinikai szakpszichológus a magzati élmények személyiségalakító szerepéről fog beszélni. A hét utolsó munkanapján egy pszichológus, egy szülésznő és egy meseterápiás szakember a Pedagógiai Szakkönyvtárban járják körül a születés témáját.
Tovább...
 
A Gaudeamus csendült föl az Órajátéknál Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. április 30.
Újra a Gaudeamus csendült föl az Órajátéknál: a Ballagás Hetének programjait megnyitva dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a város ballagó osztályainak osztályfőnökeit – köszönetet mondva a pedagógusoknak az elmúlt esztendőkben a közösségért végzett munkájáért és a felvállalt felelősségért.
Tovább...
 
A pulzusnyomás jelentősége Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Kovács Erik kardiológus szakorvos - Patika Magazin   
2019. április 30.
A magasvérnyomás-betegség egy kezelhető betegség, amely a magas halálozási arányokat csökkentheti. Fontos a korrekt diagnózis felállítása, a megfelelő gyógyszerelés beállítása és tartása, valamint a társbetegségek kezelése és az életmód-változtatás is.
Tovább...
 
Tavaszi megújulás az erkélyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. április 30.
Oly’ gyorsan omlik rá a nyár a tavaszra, hogy az ember már csak azt veszi észre: az erkélyen sütteti arcát a Nappal, s gondolatai a tengerparton járnak, forró homok és egzotikus pálmafák között. De midőn beúszik egy felhő a képbe, a szemek kinyílnak, s jön a döbbenet: az erkély bizony renoválásra szorul…
Tovább...
 
Magyar értékek a nagyvilágban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. április 30.
Ha kedd, akkor Hétvezér Est… - A Kárpát-medence magyarságának jelene és jövője
Tovább...
 
Miért olyan veszélyes a magas húgysavszint? Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. április 30.
Több tanulmány szerint a magas húgysavszint önálló rizikófaktornak bizonyult mindkét nemben, de a nőket súlyosabban érinti. A magas húgysavérték előrevetítheti más cardiovascularis esemény – agyvérzés, magas vérnyomás vagy egyéb betegségek – megjelenését. Köszvényről akkor beszélünk, amikor a húgysav kristályai – fájdalmas gyulladást okozva – lerakódnak az ízületekben.
Tovább...
 
<< Első < Előző 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9043 - 9053 / 20399