Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Hétvégén nem lehet időpontot foglalni az Okmányirodánál Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. augusztus 28.

A villamos hálózaton átalakítási munkálatokat végeznek hétvégén. Emiatt 2009. augusztus 29-én (szombaton) 12 órától várhatóan 2009. augusztus 31-én (hétfőn) 8 óráig nem lesz elérhető a székesfehérvári Okmányirodai internetes oldalán az időpontfoglalási funkció.

 
Ki is lop ma Magyarországon? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 28.

Image"Szabó Zoltán emlékezetébe idézzük párttársa, illetve a szocialista pártlap publicistájának megjegyzéseit arról, hogy voltaképpen ki a korrupt, ki is lop ma Magyarországon: - Hegyi Gyula (MSZP): "Az MSZP ellen összehordott, általánosító korrupciós vádak egy része könnyen megcáfolható. Más esetekben sajnos jogos a vád." - Bacher Iván, Népszabadság: "Ezt a gyűlöletes oldalt (mármint a jobboldalt) a másik oldal segíti hatalomra. Gyávasággal, kulturálatlansággal és mindenekelőtt: a korrupcióval." - Bacher Iván: "Ahol felbukkannak, ott lopás esik. Metró: lopás. MÁV: lopás. Posta: lopás. Autópálya: lopás. BKV: lopás. Villamos művek: lopás. Margit híd: lopás."

Tovább...
 
Vízosztás a hőség miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 28.

ImageMára ismét nagy meleget, 31 - 36 fok közötti hőséget jósolnak a meteorológusok így a Széphő ZRt ezúttal is megszervezi hagyományos ásványvíz-osztó akcióját. Mátay Balázs kommunikációs vezetőtől megtudtuk, hogy 12 és 14 óra között a megyeszékhely 3 pontján, a Várkörút és a Mátyás király körút sarkán, a Várkörút - Prohászka és a Budai út kereszteződésében a Teleki Gimnáziumnál, valamint a Piac térnél az autóbusz pályaudvarral szemben 1300 palack fél literes ásványvízet osztanak szét a járókelők között.

 
"Nevelő hatású ez a világ" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 27.

ImageEgyre több fiatal érez késztetést arra, hogy önkéntes segítőként sérült emberekkel foglalkozzon. Középfokú vagy felsőfokú tanulmányaikat végzők, illetve dolgozó nők, férfiak, akik, ha tovább nem is tehetik meg: legalább egy hétig gondoskodnak a rászorulókról. Feláldozzák az iskolai nyári szünetet vagy a szabadságuk egy részét, és Sörédre utaznak, ahol teljes odaadással ápolják a fogyatékkal élőket.

Tovább...
 
"Zárt ajtók mögött nem tárgyalok!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 27.

Image"Meglepődve olvastam a sukorói kaszinófalanszter-projekt ötletgazdáinak közleményét, amelyben a meg nem valósult személyes találkozónkról értekeznek." - nyilatkozta holnapunknak Balogh Ibolya, a megye első asszonya - "Előrebocsátom, hogy a Fejér Megyei Közgyűlés elnökeként, semmiféleképpen sem kívánok zárt ajtók mögött találkozni az immár országos botránnyá dagadó kaszinó-beruházás képviselőjével, Joav Blummal."

Tovább...
 
Kerékpározás a sukorói kaszinó beruházás ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 27.

Image- ez a célja annak a megmozdulásnak, amelyet 2009. augusztus 29-én rendeznek meg Dinnyésen. A program szervezői kérik mindazokat, akik nem értenek egyet a sukorói kaszinó megépítésével, illetve, akik sérelmezik a témával kapcsolatosan felmerülő jogsértéseket, csatlakozzanak hozzájuk! A találkozó 9 órakor lesz a Csónakkikötőnél, illetve 11 órakor a pákozdi 48-as emlékműnél.

Tovább...
 
PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. augusztus 26.

A Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás elnöke (2400 Dunaújváros, Római krt. 51.) pályázatot hirdet a I.: „TISZK létrehozása Fejér megyében" c. ,. TÁMOP 2.2.3-07/2-2F-2008-0020 számú, és a „Fejlett szakképzés-térségi esély” TIOP 3.1.1-08/1-2008-0001számú pályázat megvalósításához könyvvizsgálói feladatokra: (vállalkozói szerződéssel). A részletes kiírás alább olvasható el. 

Tovább...
 
200 milliós hazugsághadjáratra készül a kormány Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. augusztus 26.

Image"Minősíthetetlen, hogy 200 millió forintot akarnak elkölteni a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) kommunikációs akciójára, miközben a kormány újabb megszorításokkal keseríti meg az emberek életét." - húzta alá Ágh Péter keddi sajtótájékoztatóján. Ágh Péter beszámolt arról, hogy a hétfői Közbeszerzési Értesítőben felhívás jelent meg, miszerint a Miniszterelnöki Hivatal 200 millió forint keretösszegű kommunikációs kampányra indított gyorsított tárgyalásos közbeszerzést.

Tovább...
 
Söréden mulattak a családok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 25.

Image„Mint a bucsuban” – mondhatnánk, merthogy tényleg minden volt a sörédi falunapon: a gyermekek szabadon mászkálhattak a kiállított harckocsikban, kedvükre pattoghattak az ingyenes ugrálóvárban, mindenki kapott „hajtogatott lufit”, s a lánykák arcát még ki is festették. Egyikük cica lett, a másik kiskutya – amíg a festék le nem kopott. Az pedig nem történt meg egyhamar, mivel az eső nem esett, így a táncbemutatót és a színészi produkciókat sem mosta el egy váratlan zivatar.

Tovább...
 
Pályázati felhívás a Pécsi Szántó Kovács János Kollégium férőhelyeire Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 25.

A megyei önkormányzat 1994 óta szerződéses kapcsolatban áll a a Pécsi Tudományegyetem Szántó Kovács János Kollégiumával. Csathó Barna kommunikációs referens arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az önkormányzatnak 20 fő kollégiumi férőhely kijelölésére van módja tanévenként. Az egyetem rektora korábbi levelében a szerződést egyoldalúan visszamondta, majd a dr. Balogh Ibolya megyei közgyűlési elnök levelében foglaltakat (és talán más megyék, városok kérését is mérlegelve), aug. 24-én kelt levelében a 2009/2010-es tanévre vonatkozóan mégis lehetővé tette a 20 férőhely megyei felosztását.

Tovább...
 
Neutrínók a politikában? - Avagy kit képviselnek az alpolgármesterek? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 25.

Image„Augusztus 7-én kérdést tettünk fel Warvasovszky Tihamér polgármester úrnak, hogy a távolléte idején kire bízta Székesfehérvár önkormányzatának vezetését. Polgármester úr válaszából kiderül, hogy júliusban Pénzes Mihály és Csapó Csilla irányították a várost.” – kezdte sajtótájékoztatóját Róth Péter, a Fidesz Székesfehérvári Szervezetének elnöke, majd így folytatta - „A Fidesz egyrészt üdvözlendőnek tartja, hogy polgármester és alpolgármesterei ismét egymásra találtak. "

Tovább...
 
<< Első < Előző 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9131 - 9141 / 10516