Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Gazdit keres Cuki! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageA Takarodó Úti Állatotthonban a képen látható, Cuki névre hallgató kutyus új gazdira vár. - Reméljük, hogy segítségünkkel meg is találja "álmai gazdiját".

Tovább...
 
Gyurcsány a hibás Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. augusztus 08.

Image"Gyurcsány a hibás" néven csoportot alakít a Fidelitas, amelyhez bárki csatlakozhat - hangzott el a leállított kormányzati negyed projekt Váci úti helyszíne előtt a múlt héten. A sajtótájékoztató elején ismét megjelent a rendőrség.

Tovább...
 
A sas repül Nyomtatás E-mail
Írta: Izing Antal   
2008. augusztus 08.

Gólyászokkal beszélget hétfő délután, a Madártani Egyesületnél a bicskén élő újságíró, Izing Antal. A téma a gólyapusztítás lesz, s ennek okán alább közöljük (engedélyével) „ráhangolódásként” – s főként, mivel rendkívül „míves” írásról van szó, amely ráadásul „tényfeltárásként” is a tökély szintjén lebeg – a Hetekben e témában megjelent cikkét, amely egyébiránt saját blogjában is megtalálható.

Tovább...
 
Mezítláb Tabajdon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

ImageMilyen jó is lábbeli nélkül, mezítláb sétálni a csiklandozó fűben, vidáman szemlélni, ahogy egy élénksárga pitypang-kobakok megdőlnek talpunk súlya alatt. – Erre gondolhatott Trimmel Mária is, aki Mezítlábas Parkot álmodott meg Tabajdon. A 800 méteres útvonalat és 21 állomáspontot magába foglaló park megnyitója június 20-án volt, most pedig Mezítlábas Napok címmel zenés-táncos-kulturális programokat rendeznek 16-án és 17-én.

Tovább...
 
Gazdit keres Dorothy! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

ImageA Takarodó úti Állatmenhely egyik gazdira vágyó kutyusát tegnap már bemutattuk Önöknek, s ígéretünkhöz híven most folytatjuk a sort. Reméljük, hogy Kedves Olvasóinknak megtetszik valamelyik "legjobb barát"-ként emlegetett, elhagyott  kiskedvenc, s magához fogadja...

Tovább...
 
Rekvényi Renáta - a "Példa" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

Image„Az önkéntesség olyan tevékenység, melyet egyénileg vagy csoportosan, rendszeresen vagy alkalmanként, belföldön vagy külföldön a közös jó érdekében személyes akaratból végeznek anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Az önkéntes tevékenység közvetlen anyagi haszonnal nem jár annak végzője számára…” - és mégis vannak, akik éveken át dolgoznak fizetés nélkül, csupán azért az érzésért, ami akkor ölelkezik össze szívükkel, amikor „jó cselekedetük” eredményére tekintenek.

Tovább...
 
Irtsuk a parlagfüvet! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

Parlagfű-mentesítési akciót hirdet az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület. Az ÁNTSZ támogatásával megrendezendő programsorozat első napját augusztus 9-én (szombaton), 17 órás kezdettel tartják a Palotavárosi Halőr háznál, amelyre a szervezők várják azon magánszemélyek, csoportok és civil szervezetek jelentkezését akik vállalják, hogy csatlakoznak hozzájuk, s megtisztítják a feltérképezett, parlagfűvel borított területeket.

 
Gazdát keres Lupita Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

ImageSzomorú szemű, gazdi után sóvárgó kutyusok sírnak szeretetre vágyva a Takarodó úti Állatotthonban. Kidobták őket, néha verték is, éheztették, s volt, hogy szörnyű kínzásokat is el kellett viselniük. Aztán elkerültek a menhelyre, ahol ivartalanítva lettek, s lesik a kaput, hátha belép rajta a "Felszabadító". - Ezért a mai nappal elindítjuk sorozatunkat, amelyben folyamatosan közzétesszük az örökbefogadható kutyusok adatait és fényképét.

Tovább...
 
Zánka - Fidelitas Nyári Tábor beszámoló Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Henter Lilla   
2008. augusztus 06.

ImageA májusi eredményhirdetés után a budaörsi csoport nekiállt, hogy megszervezze mindenidők legjobb táborát. Július 29-én aztán el is érkezett a nagy nap és a budaörsi szervezők kiegészülve néhány lelkes segítővel leutaztak a Balaton parti volt úttörőtáborba, Zánkára.

Tovább...
 
A Google innovatív technológiáját alkalmazza a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. augusztus 06.

ImageA Google és a Kodolányi János Főiskola (KJF) megállapodott, hogy szeptember elsejétől minden elsős hallgató a Google Alkalmazások Oktatói csomag keretében a Google levelezőrendszerére épülő főiskolai email-címet fog kapni. A főiskola, amely a hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként vezeti be a keresőcég Alkalmazások nevű csomagját, a későbbiekben más Google-szolgáltatások elindítását is tervezi.

Tovább...
 
Hagyományőrző vetélkedés a bor jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

ImageAz „Öreghegy” nevében már benne rejlik egyik fő „funkciója”: a szőlőtermesztés. Akik pedig itt élnek, azok nagyrésze járatos is a borászkodásban. A férfiemberek lételeme pedig a vetélkedés és „erőfitogtatás”, így a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend szüreti hagyományőrző "vidalt" szervez számukra augusztus 19-én. Lássuk, ki darálja leggyorsabban a szőlőt, milyen „művészien” tapossa az üde szemeket, s ki tudja leginkább megszívni a lopót.

Tovább...
 
<< Első < Előző 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9131 - 9141 / 9391