Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Az esélyteremtés Európája Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 14.

ImageAz esélyteremtés Európája: ezzel a címmel tartotta meg pénteken európai választási programalkotó vitasorozatának soron következő rendezvényét a Fidesz. A rendezvényen köszöntőt mondott Gyürk András európai parlamenti képviselő, majd Szájer József, az Európai Parlament néppárti frakciójának alelnöke. Vitaindító beszédet mondott Kósa Ádám európai parlamenti képviselőjelölt.

Tovább...
 
Hallgatói Tudományos Nap a Kodolányi János Főiskolán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 14.

ImageA Kodolányi János Főiskola a magyar felsőoktatásban egyedülálló módon Hallgatói Tudományos Napot szervezett, melynek keretében a tavaszi Tudományos Diákköri Konferencia mellett az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK) továbbjutott hallgatók számára külön workshop került megrendezésre. – tudtuk meg Szondy Réka sajtóreferenstől - A workshop keretében lehetőség nyílt a versenyre való felkészülésre, az előadások „bevetés előtti” tesztelésére, finomítására.

Tovább...
 
Az emberek kezébe kellene adni a jövőről való döntés lehetőségét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 12.

Image"Lendvai Ildikó és a szocialisták újra lebuktak." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében - "Szó sincs már szakértői kormányról, válságkezelő kormányról. A Bajnai-kormány ízig-vérig MSZP-SZDSZ-kormány, ugyanazok hozzák létre, akik csődbe vitték az országot, ugyanúgy brutális megszorításokra alapozza politikáját, mint elődei, és ugyanúgy csak a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás, a koncon marakodás tölti ki mindennapjait, mint a korábbi szocialista kormányokét."

Tovább...
 
Szakszervezeti elismerés három székesfehérvári tűzoltónak Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. április 12.

ImageIdén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ). A jubileumot az éves küldöttgyűlésen ünnepelték Siófokon. A rendezvényen az elmúlt húsz év alatti kiemelkedő szakszervezeti munkájáért elismerésben részesítették Németi Lászlót, a székesfehérvári tűzoltóság nyugállományba vonult szolgálatparancsnokát és Szák Józsefet, a székesfehérvári tűzoltóság nyugállományba vonult különleges szerkezelőjét.

Tovább...
 
A harmadik legnépszerűbb egyetemi, főiskolai kar a KJF Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 12.

ImageA Kodolányi János Főiskolára idén 5 767-en adták be jelentkezési lapjukat, ami 5%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Az első helyen az intézménybe jelentkezők száma még jelentősebb emelkedést mutat, 2008-hoz képest az idén több mint 25%-kal többen jelölték be elsőnek a KJF-t. Az összesített számok alapján a Kodolányi János Főiskola a harmadik legnépszerűbb egyetemi, főiskolai kar, az intézmény legnépszerűbb szakjai iránt töretlen az érdeklődés.

Tovább...
 
Szemetet gyűjtött a magyaralmási alpolgármester Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 10.

Image„Egy ország civilizáltságát mutatja, hogy mennyire szemetes a környezete. Miért nem foglalkoznak a tisztasággal az emberek?” – háborgott Sáfrán István, a magyaralmási alpolgármester, miközben az egyik illegális szemétlerakó körül serénykedett. Megunta ugyanis a szörnyűséges látványt, ami magyaralmási portája mellett csúfította az erdős területet. Ezért hát fogott egy villát és jópár zsákot, hogy összegyűjtse az eldobált műanyag- és üvegtárgyakat.

Tovább...
 
Életet ajándékozó kórház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 10.

ImageAz „Életet ajándékozó kórház” címet nyerte el a Fejér Megyei Szent György Kórház. Csathó Barna kommunikációs referenstől megtudtuk, hogy Dr. Szabó László főigazgató a Magyar Kórházszövetség XXI. kongresszusán vette át a rangos elismerést az Országos Vérellátó Szolgálat képviselőjétől. Ebben az elismerésben az az intézmény részesülhet, ahol az előző év adataihoz képest a legnagyobb mértékben emelkedett a megvalósult donációk száma.

Tovább...
 
Húsvét  a negyvennapos böjt lezárulása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 10.

ImageA húsvét a keresztények legfontosabb ünnepe. Ekkor zárul le a negyvennapos böjt, amelyet Jézus sivatagi böjtjének emlékére tartanak a hívek. A Biblia azt mondja, hogy Jézust nagypénteken keresztre feszítették, harmadnapra pedig feltámadt. Ezért már az első keresztények Krisztus haláláról és sírban pihenéséről (nagypéntek és nagyszombat) egésznapos, szigorú böjtöléssel emlékeztek meg.

Tovább...
 
Több ügyben is a nyomozati szervekhez fordulhat a Fidesz Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 09.

Image"Vannak olyan ügyek Budapesten, amelyek esetében elképzelhető, hogy nem marad más eszköz, mint hogy a nyomozati szervekhez és az igazságszolgáltatáshoz forduljon a fővárosi Fidesz." - hangzott el Tarlós István és György István sajtótájékoztatóján. - Demokráciadeficit van a fővárosban. Tarlós István példaként a keddi napot említette: az utolsó pillanatban elkezdett költségvetési egyeztetések aktuális menetét maga a főpolgármester mondta le, arra hivatkozva, hogy a Fidesz és az MDF nem ért rá, holott Bagdy Gábornak, a fővárosi KDNP frakcióvezetőjének írásos felhatalmazása volt, hogy képviselje Tarlós Istvánt.

Tovább...
 
Meddig tart a politikai emlékezet? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 09.

ImageA többség már nem emlékszik a Horváth Ágnes miniszteri ideje alatt megvalósuló egészségügyi intézkedésekre. - A felnőtt magyar lakosság több mint fele nem tud olyan intézkedést említeni, amely Horváth Ágnes - volt egészségügyi miniszter - nevéhez köthető – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg.hu egészségportál kérésére készített felméréséből.

Tovább...
 
A Fidesz tiszteletben tartja a Húsvétot  a hétvégén nem kampányol Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 08.

ImageMegkezdődött az EP-választás ajánlószelvényeinek kézbesítése. Ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót Vargha Tamás, a Fidesz egyik székesfehérvári kampányfőnöke. A választókerületi elnök a média képviselőinek elmondta: a Fidesz ezen a választáson is együtt indul a KDNP-vel, tehát a kopogtatócédulán a jelölő szervezet megnevezése „FIDESZ-KDNP” lesz. – Mivel csak listára kell szavazni, a szelvényen jelölt személyt nem kell megnevezni.

Tovább...
 
<< Első < Előző 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9131 - 9141 / 10125